Yaz Saati Haberleri

Yaz saati mi kış saati mi? Gündemden düşmüyordu: Bakan Bayraktar, 'Sadece yüzde 20'sine denk geliyor' diyerek açıkladı

Kalıcı yaz saati uygulaması 2016 Ekim ayından beri uygulanmaya devam ediyor. Özellikler okula ve işe gidenlerin her sene dile getirdiği hem yaz hem kış saati sistemine geçiş tartışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakan Alparslan Bayraktar, kalıcı yaz saati uygulamasının başladığı günden bu yana 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını açıkladı.

Finans 08-01-2024 12:00

Yaz saati uygulaması kalkacak mı? Güvenlik kaygıları arttı, Meclis gündemine geldi: Tasarruf yok, sabahları da ışık açıyoruz

Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle milyonlarca kişi karanlıkta işe, okula gidip ve yine karanlıkta evine dönüyor. Özellikle kış aylarında vatandaşlar, güvenlik kaygıları nedeniyle endişelenirken "Adeta 6 ay gece 6 ay gündüz yaşıyoruz" tepkisinde bulunuyor. Söz konusu tepkileri muhalefet Meclis gündemine taşırken "Kalıcı yaz saati uygulaması değişiyor mu?" beklentileri oluştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan da açıklama geldi.

Finans 14-12-2023 07:56

İmamoğlu sabah sabah isyan etti! 'Kararı alan ortada yok' dedi, yaz saati uygulamasına tepki gösterdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaz saati uygulamasıyla ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti. Söz konusu uygulamanın hiçbir faydası olmadığını aksine güvenlik sorununa yol açtığını savunan İmamoğlu, "Kararı alan ortada yok! Artık vazgeçin bu uygulamadan" dedi.

Haber 11-12-2023 08:13

Sabit saat uygulaması devam edecek mi? Bakan Dönmez merak edilen soruyu yanıtladı

Türkiye'nin sabit yaz saati uygulamasına geçmesi her yıl tartışmalara konu olurken uygulamanın devam edip etmeyeceğine ilişkin flaş bir açıklama geldi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, sabit saat uygulamasının devam edeceğinin sinyalini vererek, "Uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının ülkemiz nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı ortaya konmuştur" dedi.

Finans 18-08-2022 07:42

Diğer Haber Etiketleri

Yaz Saati

Yaz Saati Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yaz Saati Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.