Yeme Aliskanligi Haberleri

Tebliğ taslağı GİB sitesinde yayımlandı, lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek: 'KDV oranlarında artış yapmadık!'

KDV oranı yüzde 10 olan yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV oranında fatura kestiği tespit edildi. Bazı marketler temizlik malzemesi sattıkları halde gıda malzemesi satmış gibi göstererek yüzde 20 KDV yerine yüzde 1 KDV hesapladığı belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlemesiyle lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler sattıkları tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak. Öte yandan Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Finans 2024-04-16 20:34:11

42 bin lira maaş, dayalı döşeli ev, çocukların eğitim masrafını karşılama... Eleman bulamadığı için şikayetçi: Yaz ayı için karavanı da var

Sivas'ta koyun yetiştirmek amacıyla yeni bir girişimde bulunan Niyazi Mit, çoban bulamadığı için isyan etti. Toplamda 42 bin lira maaş vereceğini belirten Mit diğer olanakları, sigorta, yeme-içme, gelecek kişinin varsa çocuğun eğitim masraflarının karşılanması sözleriyle sıraladı. Mit ayrıca yaz aylarında içinde duşu yatağı olan bir karavan vereceklerini söylemesine rağmen eleman bulamadıklarını belirtti.

Finans 2024-03-30 10:22:16

Oruçluyken makyaj yapılır mı, oruçluyken saç boyanır mı? Makyaj yapmak ve saç boyamak orucu bozar mı?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte birçok konu da merak edilmeye başlar. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan eylemleri detaylı bir biçimde resmî web sayfasında yayımlamıştır. Oruç ibadeti temel olarak; yeme, içme ve cinsel birleşmeden uzak durmak olduğu için, oruç tutarken bu gibi eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki oruçluyken makyaj yapılır mı? Saç boyatmak orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:34:53

Ruj orucu bozar mı? Oruçluyken ruj sürülür mü?

Ramazan ayında oruç tutmak ile ilgili sorunun yanıtı merak edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan durumları ayrıntılı bir şekilde resmi internet sayfasından yayımlamıştır. Orucun temel gereklilikleri arasında yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak olduğu için, oruçlu tutarken bu anlama gelecek eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki, ruj sürmek orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:16:51

Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmak hangi hastalıklara iyi gelir?

Oruç kelimesi, dilimize Farsçadan girmiş bir sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır. Oruç, Yüce Allah’a ibadet niyeti ile gerek içme gerekse yeme alışkanlıklarından belirli bir süre dâhilinde kendini alıkoyma manasına gelmektedir. İslam’da 5 tane önemli şart mevcuttur. Oruç tutmak da bu şartlar arasında yer alır. Ayrıca oruç tutmanın beden sağlığı üzerinde son derece olumlu faydası da vardır. Peki, oruç tutmanın faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 08-03-24 18:31

'1 aydır aç ve boyumu ölçüyor! Sanırım beni yeme hayali kuruyor' Yer: Antalya! 1,5 metrelik dev pitona el konuldu 'O yılan evcil, neden götürdünüz?'

Antalya’da bir apartman içerisinde boş dairede bulunan 1.5 metre uzunluğundaki pitona el konuldu. Bir sosyal medya kullanıcısı kız ise pitonu için adalet isteyerek pitonun kendisine verilmesini istedi. Genç kızın “O yılan evcil. Neden götürdünüz? Evde yılanı arıyorum” yazdığı görüldü. Pitonun kendisine ait olduğunu iddia eden genç kızın daha önceki yılanla paylaşımlarından birindeki "1 aydır aç ve boyumu ölçüyor sanırım beni yeme hayali kuruyor" cümlesi ise korkuttu.

Haber 02-03-24 12:59

Durmadan yemek yeme isteğiniz varsa dikkat! Yedikçe acıktıran 4 besin

Sürekli olarak yemek yeme isteği, bazen kontrol edilmesi zor bir durumdur. Yediğiniz bazı besinlerin daha fazla acıkmanıza ve bu sebeple de kilo almanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli yeme isteğine neden olan ve yedikçe daha da aç hissetmenize yol açabilen 4 besini haberimizde derledik.

Kadin 02-03-24 10:05

Edirne'de sektörün ihtiyacı aşçılar Gastro Akademi'de yetişecek

Edirne'de, yeme içme sektöründe kaliteyi artırmak amacıyla istihdam garantili "aşçı yardımcılığı" eğitimi başlatıldı.

Yurthaber 20-02-24 14:55

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

Sürekli yeme isteğiniz varsa dikkat! Uzman isim sık acıkmanın sebeplerini sıraladı

Gün içinde sıklıkla yemek yeme ihtiyacı duyanlara uyarılarda bulunan Uzm. Diyetisyen Eda Mancoğlu, sık yeme isteğinin kişilerin öğünlerinde yeterli enerjiyi alamamasından kaynaklı olabileceğini belirtti.

Kadin 14-02-24 11:13

Meğer su içmenin de saatleri varmış! Doğru zamanda içildiğinde iştah kesiyor, hızla kilo verdiriyor!

Su içmenin zamanlaması, sağlıklı bir yaşam tarzı için önemlidir. Doğru zamanda içildiğinde, su iştahı keser ve kilo verme sürecini hızlandırır. Sabah uyandığınızda ve öğünlerden önce su içmek, tokluk hissi yaratır ve yeme isteğini azaltır. Ara öğünlerde su içmek, açlık hissini bastırır ve sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesine yardımcı olur. Ayrıca, egzersiz yapmadan önce ve sonra su içmek, vücuttaki su dengesini korur ve metabolizmayı hızlandırır.

Kadin 13-02-24 07:59

İştahı anında kesen mucizevi kür! Yemekten yarım saat önce bir bardak tüketmek yetiyor

İştah kontrolü sağlamak, kilo yönetimi ve sağlıklı beslenme için önemlidir. Yemekten önce tüketilen bir bardak mucizevi kür, iştahı anında keserek kontrollü bir şekilde yeme alışkanlıklarını destekler. Bu mucizevi kürü yemeklerden yarım saat önce tüketmek, iştahı bastırır ve fazla yeme eğilimini azaltır. Sağlıklı bir diyet ve aktif bir yaşam tarzıyla birlikte düzenli olarak kullanıldığında, bu kür kilo kontrolüne katkıda bulunabilir ve daha sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyebilir.

Kadin 12-02-24 15:55

Yemek yerken zayıflatıyor! Çiğneme sayısı... Paylaştığı yöntemle 15 kilo verdi 'Sosyetik gibi davranıyorum'

Kilo vermek ve zayıflamak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra uzmanlar çiğneme sayısının da önemli olduğuna vurgu yapıyor. Buna göre her lokmayı belirli sayıda çiğnemek gerekiyor. Uzmanların buna dair açıklamaları ve araştırmaların yanı sıra bir sosyal medya fenomeni de egzersizden nefret etmesine rağmen yemek yeme tarzındaki değişiklikle nasıl 15 kilo verdiğini paylaştı. Yavaş yemek yediğinde doyduğunu hissettiğini söyleyen fenomen, 'Yüksek sosyeteye mensup gibi davranın' dedi.

Kadin 01-02-24 12:13

Fatih Portakal'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Her cuma namazına giden adamdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sancaktepe'deki bir camide vatandaşla yaşadığı tartışma sosyal medyada gündem olmuştu. İmamoğlu'nun üniversite yıllarından arkadaşı Fatih Portakal, İmamoğlu'nun üniversite hallerine ilişkin açıklamada bulundu. Portakal, İmamoğlu için "Yiğidi öldür hakkını yeme. Ekrem her cuma namazına giden adamdı" dedi.

Haber 28-01-24 14:34

Çiğ et yediği videolarla tanınan Dr. Tuba Güleç, Türkiye'ye dönüyor! 'Acil hekimi olacağım' dedi... Görev yerini açıkladı

TikTok'ta 'doktorgülec' kullanıcı adıyla paylaşım yaparak 73 bini aşkın takipçiye ulaşan Dr. Tuğba Güleç, işlenmemiş gıda yeme rutini sayesinde kısa sürede sosyal medyada viral olmayı başardı. İngiltere'de eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönerek acil hekimi olacağını duyuran Dr. Güleç, "Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’a gidiyorum.” paylaşımında bulundu.

Trend 25-01-24 07:52

Yanağından ceviz büyüklüğünde tümör alınan kadın ölümden döndü! Göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı

Kazakistan'da yaşayan 61 yaşındaki Aıganym Yeleuova, 1 yıl önce ağız kanseri olduğunu öğrendi. Ülkesinde ameliyat olan ancak hastalığı nüks eden Yeleuova, tedavi için Türkiye'ye geldi. Konuşma, yeme ve içme gibi hayati fonksiyonlarını kaybetmek üzere olan hastanın ağız tabanından sol çenesine yayılan ceviz büyüklüğündeki tümör 3 saatlik operasyonla alındı. Yeleuova'ya göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı. Pipetle beslenen yavaş yavaş konuşabilen hasta ölümden döndü.

Haber 20-01-24 14:23

MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eminönü'nde yeme keyfini aratmayacak

Balık ekmek tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Peki, balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Eminönü'nde geçirdiğiniz lezzet dolu anları aratmayacak güzellikte balık ekmek tarifi...

Yemek 28-11-23 20:55

MASTERCHEF KUMPİR TARİFİ: Kumpir nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Ortaköy'de yeme keyfini aratmayacak

Kumpir tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Peki, kumpir nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Ortaköy'de geçirdiğiniz lezzet dolu anları aratmayacak güzellikte kumpir tarifi...

Yemek 28-11-23 20:55

Sosyal medyadan mide bulandıran görüntüler! Etleri çiğ çiğ yiyen doktor şimdi de göz yedi... Sosyal medyadan yorum gecikmedi

TikTok'ta 'doktorgülec' kullanıcı adıyla paylaşım yaparak 73 bini aşkın takipçiye ulaşan Dr. Tuğba Güleç ilginç bir yeme rutinine sahip. İşlenmemiş gıda diyeti yapan Güleç, hayranlarının karşısına son olarak göz yemeye çalıştığı anlarla geçti. O anlar sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 25-11-23 15:28

12 yaşındaki Eymen'i görenler gözlerine inanamıyor! Okula giderken, evde, sokakta, her yerde... Ben 'oğlum yeme' diyorum ama beni dinlemiyor

Bursa'da çocukluğundan beri sarımsak ve soğan yemeye doymayan, soğan ve sarımsak bağımlısı 12 yaşındaki Eymen'i görenler şaşkına dönüyor. Eymen, evde meyve tabağı yerine soğan ve sarımsak tabağıyla mutlu oluyor. Eymen, kokuya karşı tedbir alsa da annesi bu durumdan şikayet ediyor. Eymen’in okula giderken, evde, sokakta, her yerde sarımsak yediğini söyleyen anne Özgül Ayhan, "Okula giderken bile soğan yemek istiyor, ben 'oğlum yeme ağzın kokar' diyorum ama beni dinlemiyor." diye konuştu.

Haber 30-10-23 11:11

Evcil dostlarınızın yeme alışkanlıklarını düzenleyecek en iyi otomatik mama kabı modelleri

Evinizi kediler veya köpeklerle paylaşıyorsanız onların düzenli şekilde beslenebilmesi için elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Ancak evcil hayvanların yeme aktivitelerini daha düzenli ve eğlenceli hâle getirmek isterseniz otomatik mama kabı modellerinden yardım alabilirsiniz. Hem kediler hem köpekler için tasarlanabilen otomatik ayarlamalı mama kaplarıyla tanışmak için seçtiğimiz modelleri incelemeye ne dersiniz?

Haber 27-10-23 11:40

Sosyal medya meydan okumaya katılan anne hayatını kaybetti! Yeme yarışında marshmallowdan boğularak öldü

İki çocuk annesi 37 yaşındaki Natalie Buss isimli bir kadın ragbi kulübünün bağış toplama etkinliğinde 7 adet marshmallowu aynı anda yemeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti. Kulüpte bulunanlar büyük bir şok yaşarken bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken aile otopsi sonucunu beklediğini dile getirdi.

Trend 12-10-23 09:36

Paket servisle arasına mesafe koymak isteyenler buraya! Sizi sağlıklı yemek yemeye alıştıracak pratik mutfak ürünleri

Yoğun geçen bir günün ardından yemek hazırlamak bazen zorlayıcı olabiliyor. Kimi zaman vakit yetmezliği, kimi zaman da hızlıca bir şeyler yeme isteği neticesinde paket servis kaçınılmaz son oluyor. Ancak evde daha sağlıklı ve kolay alternatifler hazırlamak mümkün. Hazırsanız yemek yapma sürenizi kısaltmanıza ve sağlıklı öğünler oluşturmanıza yardım edecek pratik mutfak ürünlerini beraber keşfedelim!

Haber 25-09-23 17:47

Ankara'nın Çubuk ilçesinde en hızlı turşu kurma ve yeme yarışması düzenlendi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde, en hızlı turşu kurma ve yeme yarışması yapıldı.

Yurthaber 08-09-23 15:49

Mersin'de tescilli Silifke yoğurdu için yarışma düzenlendi

Mersin’de coğrafi işaret belgesiyle tescilli Silifke yoğurdunu en iyi yapma ve yeme yarışması organize edildi.

Yurthaber 06-09-23 15:06

Edis ile Gülşen'den olay klip! Göbeğinden kiraz yedi... 'Karabiberim' göndermesi sosyal medyayı salladı

Türk Pop Müziği’nin iki yıldız ismi Edis ve Gülşen 3 yıl sonra yeni bir düet için buluştu. İki ünlü şarkıcı, “Serdar Ortaç Şarkıları Vol 2” albümünde “Sor” şarkısını birlikte seslendirdi. Şarkının klibi de geçen hafta Kilyos'ta çekildi. 90’lara damga vuran “Karabiberim” klibindeki zeytin yeme sahnesine de kirazla gönderme yapıldı. Edis ile Gülşen'in o görüntüsü sosyal medyayı salladı.

Magazin 18-08-23 14:47

Seyahat tüyosu çok konuşuldu! “Ben bir pilotum ve yolcular uçağın arkasında yer ayırtmaktan kaçınmalı

Pilot Patrick Smith, türbülans konusunda endişeleriniz varsa ve uçakta iyi bir yemek yeme şansınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız hangi koltukları seçeceğiniz de dahil olmak üzere uçmak için en iyi seyahat ipuçlarını paylaştı. Smith’in paylaşımı sosyal medyada viral olurken pilot, yolcuların özellikle arka koltuklarından uzak durmasını tavsiye etti.

Trend 27-06-23 14:53

Kırık diş ağrısına ne iyi gelir, dişim kırıldı dilime batıyor ne yapabilirim? Kırık diş ağrısına doğal yöntemler nelerdir?

Kırık dişler ve onlara eşlik eden ağrılar günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilen rahatsız edici sorunlardır. Dişlerimiz çiğneme, konuşma ve gülümsememiz gibi temel fonksiyonlarımızı yerine getirmemize yardımcı olan önemli birer yapıdır. Ancak bazen kazalar, darbeler, çürükler veya aşırı yeme alışkanlıkları gibi nedenlerle dişlerimizde kırılmalar meydana gelebilir. Peki, kırılan dişe ne yapmalı?

Haber 15-06-23 11:13

Aft nasıl geçer? Aft yarasına ne iyi gelir?

Ağız sağlığı genel sağlığımızı etkileyen önemli bir unsurdur. Bu alanda karşılaşılan sorunlardan biri de aft ve aft yaralarıdır. Aftlar ağız içinde oluşan küçük, yuvarlak yaralardır ve çoğu zaman ağrılı bir şekilde belirirler. Aftlar genellikle dil, dudaklar, yanaklar veya diş etlerinde görülürler ve yeme, içme veya konuşma gibi günlük aktiviteleri etkileyebilirler. Peki, ağızda aft neden olur ve aft yarası nasıl geçer?

Haber 15-06-23 11:01

Dil yarası nasıl geçer? Dil yarası neden olur?

Dil yaraları dil üzerinde görülen ağrılı ve hassas lezyonlardır. Bu yaralar birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir ve günlük aktiviteleri, yeme ve konuşmayı olumsuz etkileyebilir. Dil yaralarının en yaygın türü aftlardır. Aftlar stres, yetersiz beslenme, bağışıklık sistemi bozuklukları veya travma gibi faktörlerden kaynaklanabilir.

Haber 31-05-23 13:53

'Çok güzel paralara çalışıyorlar' Gittikçe artıyor... Yoğun talebi karşılayamıyorlar! 'İstikbal vaat eden bir alan'

Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle son yıllarda turizm yoğunluğuna paralel olarak yeme içme kurslarına olan ilgi artıyor. Bölgede Arap turizmiyle birlikte özellikle aşçılık kurslarına yoğun talep olurken bazen bu talebin karşılanamadığı belirtildi. Kurslara müracaat edenlerin sayısının artmasının turizmle ilgili olduğunu söyleyen Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, "Turizm sezonunda çok güzel paralara çalışıyorlar. Dolayısıyla bu alan istikbal vaat eden bir alan" dedi.

Finans 31-05-23 10:25

Ağız yarası nasıl geçer, ne iyi gelir? Ağız yarası neden olur, doğal kremlerle tedavi edilir mi?

Ağız yaraları hemen hemen her yaşta görülebilecek hastalık çeşitlerinden biridir. Bu yaralar ağzın dış bölümünde oluşabileceği gibi iç kısımlarında da görülebilir. Özellikle ağız dışında oluşan yaralar kişinin estetik görüntüsünü de etkilediği için psikolojik sıkıntılara neden olabilir. Ağız yaralarına sebep olan pek çok faktör bulunur. Bazı yaralar konuşmayı veya yeme içmeyi de etkiyebilir. Peki, ağız yarası neden olur, evde ağız yarası için ne yapılabilir?

Haber 22-05-23 10:04

Spordan önce nasıl beslenilmeli, spordan önce ne yenir? Spor öncesi beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Spor yapmak sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır. Ancak sadece spor yapmak yeterli değildir aynı zamanda doğru beslenme de önemlidir. Spor öncesi yemek yeme vücudunuzun egzersiz sırasında ihtiyaç duyacağı enerjiyi sağlamak için son derece önemlidir. Ayrıca uygun beslenmeyle kaslarınızın tam performans göstermesini ve egzersiz sonrası iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Peki, spordan önce nasıl beslenmek gerekir, spordan kaç saat önce yemek yemeli?

Haber 08-05-23 14:05

Duyan inanamadı! İplik gibi olmasına rağmen 43 dakikada yaptığı şeyle 45 bin TL ve telefon kazandı

Denizli’de çöp şiş yeme yarışmasına katılan 51 kg ağırlığındaki Zeynep Doğan, yarışmaya damga vurdu. Doğan, çok zayıf olmasına rağmen 43 dakikada 360 çöp şişi yiyerek rekor kırdı ve herkesi şaşırttı. Genç kadın, kilolarca çöp şişi dakikalar içerisinde yiyip, 45 bin TL ve telefondan oluşan ödülün sahibi oldu. Doğan, "Benim için kolaydı, kendimi iyi hissediyorum. Süre uzun geldiği için lavaboya gitmem gerekti ve bıraktım, belki devam edebilirdim. Normalde daha fazla yediğim oluyor" dedi.

Haber 07-05-23 13:12

3 dakikada 5 bin TL kazandı! 'Kimseye kaptırmak istemem'

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24. Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde düzenlenen acı biber yarışmasında bir kişi, 3 dakikada 260 gram acı biberi yiyerek 5 bin TL kazandı. Yarışmanın birincisi, "Kumluca’da düzenlenecek olan tüm acı biber yeme yarışmalarına imkanım olduğu sürece katılırım. Katıldığım takdirde de 1'inciliği kimseye kaptırmak istemem." şeklinde konuştu.

Haber 05-05-23 15:35

Antalya'daki 24. Tarım ve Seracılık Festivali'nde acı biber yeme yarışması düzenlendi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 24. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, acı biber yeme yarışması yapıldı.

Yurthaber 05-05-23 14:46

Yer: Denizli! Kırılması zor bir rekora imza attı, büyük ödülün sahibi oldu: İlk 15 dakikada 200, geri kalan sürede toplam...

Denizli'de düzenlenen yemek yeme yarışmasında kırılması zor bir rekora imza atıldı. İlk 15 dakikada 200 çöp şiş yiyen 52 kilodaki kadın, halen daha aç olduğunu söyleyerek toplam 50 dakikada 400 adet çöp şiş yedi. O anları izleyen vatandaşlar gözlerine inanamadı. 25 bin TL’lik büyük ödülün sahibi olan kadın, "Biraz zorlandım ve bir yerden sonra tıkandım ama başardım" dedi.

Haber 29-04-23 15:50

Ramazanda beslenme nasıl olmalıdır, sahurda nasıl beslenmek gerekir? Ramazanda beslenme ipuçları ve oruç tutanlar için beslenme önerileri

Ramazan ayı İslam dininin önemli ayalarından biridir ve dünya genelinde Müslümanlar tarafından oruç tutulur. Oruç tutmak, sabah ezanı ile iftar saatleri arasında yeme içme, cinsel ilişki ve bazı diğer aktivitelerden uzak durmayı içerir. Bu süreçte beslenme sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın önemli bir parçasıdır. Ramazan ayında doğru beslenme ile sağlık ve enerji düzeylerinin korunması mümkündür. Peki, Ramazanda ve sahurda nasıl beslenmek gerekir?

Haber 07-04-23 15:40

İftar sofrasında yemek yeme hızına dikkat!

Ramazan ayının sağlıklı beslenme kurallarına uyularak geçirilmesi gerektiğini söyleyen Uzm. Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle iftar sofralarında yeme hızına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Haber 30-03-23 11:03

Yemek yeme alışkanlığı sosyal medyada tartışmaların fitilini ateşledi! “Çiğ et yemeyi seviyorum”

Sosyal medyada Mimi Graff kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi ilginç beslenme alışlanlıkları sayesinde kısa sürede gündem yaratmayı başardı. Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar vegan olduğunu belirten Graff, vegan diyetinden vazgeçerek çiğ et yemeye başladı. Graff çiğ et yediği anları sosyal medyadan paylaşınca takipçisi sayısı bir anda arttı.

Trend 21-03-23 10:13

Hamileler maydanoz yiyebilir mi, maydanoz düşüğe sebep olur mu? Hamileler maydanoz suyu içerse ne olur?

Gebelik dönemi anne adaylarının yeme içmelerine en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönem anne adaylarının hem kendileri hem de bebeklerinin sağlıkları için doktorlarının önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir. Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının yedikleri içtikleri her şeye ekstra özen göstermeleri gerekir. Bazı yiyecekler, anne adayları için risk teşkil edebilir. Peki, hamilelerde maydanoz tüketimi zararlı mı?

Kadin 03-03-23 17:26

Homeopati psikolojik hastalıkları nasıl tedavi eder? Homeopati psikolojik tedavi nedir, depresyon tedavisi nasıl yapılır?

Depresyon, duygusal yeme bozukluğu, uyku bozukluğu ve ani duygusal değişimler pek çok kişinin zaman zaman yaşadığı psikolojik rahatsızlıklar arasındadır. Psikolojik hastalıklar yaygın olarak çeşitli şekillerde kendini gösterir. Bu durumlar günlük yaşamı da doğrudan etkilediğinden dolayı çeşitli tedavi yöntemlerine başvurulur. Bu yöntemlerden biri de homeopatidir. Alternatif tıp yöntemleri arasında yer alan homeopati psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkili mi?

Haber 03-03-23 17:24

Hamileler nane limon içebilir mi, mide bulantısına iyi gelir mi? Hamilelikte nane limon nasıl tüketilir, günde kaç bardak içilir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının pek çok hastalığa yakalanma riski daha fazladır. Bu dönem, anne adayları için oldukça hassas bir dönemdir. Hormon seviyelerindeki değişimler, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenden dolayı anne adayları soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara daha çabuk yakalanır. Bu hastalık dönemlerinde anne adaylarının yeme içmelerine dikkat etmesi gerekir. Peki, hamileler nane limon içebilir mi?

Kadin 24-02-23 17:39

Armonipark AVM/Outlet çalışma saatleri nedir? Armonipark AVM/Outlet saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Özel günler için düzenlediği etkinlikleri, yerli ve yabancı markaların sunulduğu mağazaları, çeşitli ülkelere ait lezzetlerin yer aldığı yeme içme alanları ile bilinen Armonipark alışveriş merkezi 2008 yılının Nisan ayından bu yana hizmet vermektedir. Alışveriş merkezine ait çalışma saatleri içinde tüm hizmetlerden yararlanabilmek mümkündür. Peki, Armonipark AVM/Outlet saat kaçta açılıyor?

Haber 17-02-23 09:10

Akbatı AVM çalışma saatleri nedir? Akbatı AVM saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

2011 yılında açılışı yapılmış olan İstanbul’un Bahçeşehir ilçesinde yer alan Akbatı AVM yerli ve yabancı birçok mağaza, yeme içme alanları ve türlü etkinlikleri ile hizmet vermektedir. Akbatı AVM bünyesinde sinema salonları, yerli ve yabancı markalara ait mağazalar, farklı ülkelerin lezzetlerinin sunulduğu kafe ve lokantalar yer almaktadır. Peki, Akbatı AVM hafta içi ve hafta sonu saat kaça kadar açık?

Haber 17-02-23 09:10

Akasya Acıbadem AVM çalışma saatleri nedir? Akasya Acıbadem AVM saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İstanbul Acıbadem’de 2014 yılından beri hizmet vermekte olan Akasya Acıbadem AVM, yeme içime alanlarından farklı sektörlerden ürünler sunan mağazaları bünyesinde barındıran bir alışveriş merkezidir. Dünya genelinde en bilinen markalara ev sahipliği yapmakta ve belli çalışma saatlerinde hizmet vermektedir. İstanbul'da hizmet veren ve çalışma saatleri arasında çeşitli imkânlar sunan Akasya Acıbadem AVM saat kaça kadar açık?

Haber 17-02-23 09:10

212 AVM/Outlet çalışma saatleri nedir? 212 AVM/Outlet saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Hem yerli hem de yabancı markaların outlet mağazalarını ve birçok seçenek bulunan yeme içme alanını bünyesinde barındıran 212 AVM/Outlet, Türkiye’nin power outlet olma özelliğine sahip bir alışveriş merkezidir. Bağcılar’da bulunan 212 AVM/Outlet gün içinde belli saatler arasında açıktır. Belirli zamanlarda ziyaretçilerine kapılarını açan 212 AVM/Outlet saat kaçta açılıyor?

Haber 17-02-23 09:07

Denizli’nin sahra mutfağı deprem bölgesinde hizmete başladı

Denizli’den Hatay ilindeki depremzedelerin yeme ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması için yola çıkan sahra mutfağı, bölgeye varmasının ardından hizmete başladı.

Yurthaber 09-02-23 15:50

Esenyurt’ta fırınlar Çölyak hastaları için ısındı

Günlük hayatlarında yeme içme alışkanlığı konusunda zorluk çeken Çölyak hastaları için harekete geçen Esenyurt Belediyesi, ilçede bu hastalığı taşıyan bireylerle birlikte glütensiz beslenme şekline uygun yiyecekler pişirdi.

Yurthaber 02-02-23 14:34