Yemek Daveti Haberleri

Kanser hastasına midesinin alt bölümünden yemek borusu yapıldı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören Kadir Karataş'a, midesinin alt tarafından alınan parçayla yemek borusu yapıldı.

Yurthaber 2024-03-28 11:49:08

Kütahya’da yarım asırlık ‘Askıda iftar’ geleneği

Kütahya’da, Osmanlı’dan kalma ’Askıda yemek’ geleneği, Ramazan ayında da devam ediyor.

Yurthaber 2024-03-27 07:55:55

Erkek arkadaşının ihanetini yemek sipariş sitesinden öğrendi... Sosyal medyadan yorum yağdı! Şeytanın aklına gelmez

Bir kadın sevgilisinin onu aldattığını yemek siparişi sitesinden öğrendiğini anlattıktan sonra TikTok'ta viral oldu. TikTok kullanıcısı Sarah, 1,7 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşan viral bir klipte , arkadaşının, partnerinin sadakatsizliğini ortaya çıkarmak için popüler yemek dağıtım hizmetini nasıl kullandığını ayrıntılarıyla anlattı.

Trend 2024-03-26 10:32:43

Ramazanın 16. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere nefis tarifler!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 16. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 2024-03-26 08:48:57

Diğer Haber Etiketleri

ameliyat kanser Mide‎ Samsun yemek borusu Kütahya sosyal medya ihanet Aldatma tarif Ramazan Ramazan menüsü iftar Sahur 11 ayın sultanı reflü uyku bitter çikolata fıstık ezmesi ceviz badem kaju Manken Oyuncu Tuba Unsal Cem Yılmaz magazin sevgilisi Yemeksepeti rekabet kurulu hediye sahur duası orucu bozan durumlar diyanet sahurda ezan okunurken su içilirmi diyanet sahurda ezan okunurken su içilirmi lokanta yemek Enflasyon lokanta sulu yemek esnaf lokantası aralıklı oruç aralıklı oruç diyeti Batman kadın cinayeti can kebabı çırpma istedi nursel nursel ergin yiyecekler İzmir Ege Üniversitesi istismar tiktok lezzet ateş ali erbil Mehmet Ali Erbil Yasmin Erbil poyraz Acun Ilıcalı sahra bastı tatlısı tarifi tatlı tarfileri tarifi kemalpaşa kemalpaşa tatlısı tarifi patlıcan patlıcan kebabı patlıcan kebabı tarifi borani borani tarifi bir tarifi beyti beyti tarifi balın faydaları balın faydaları nelerdir İstanbul Havalimanı Tom Hanks püf noktaları uçak bıçak ikram kyk yurdu Kilis silah dut pekmezi faydaları dut pekmezinin faydaları Elazığ yağlama yağlama tarifi kayseri yağlaması kayseri yağlaması tarifi hint mutfağı hint yemek tavuk ekşili köfte ekşili köfte tarifi etli tatlılar şerbetli tatlı tatlı ıspanak makarna makarna tarifi aşlama glüt türk yemeği osmanlı mutfağı gecesi Sertab Erener Eurovision belen tava belen tava tarifi domates çorbası islim kebabı islim kebabı tarifi istan cevizi leziz siyah pirinç yulaf ezmesi tarhana yayla bulgur pilavı zülbiye hurmanın faydaları

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 25-03-24 10:27

Yatmadan bir saat önce yendiğinde deliksiz uyutuyor! Sakinlik ve rahatlama sağlıyor

Her ne kadar yatma saatine çok yakın yemek yemek yanlış olsa da, bazı uyku uzmanlarına göre bazı yiyecekler aslında daha iyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olabiliyor. Bu besinlerden biri de tatlıya düşkün olanları mutlu edecek cinsten.

Kadin 25-03-24 08:16

Oyuncu Tuba Ünsal iftar sonrası gelen hesaba isyan etti! Geçirmişler de geçirmişler

Ünlü manken ve oyuncu Tuba Ünsal, iftar yapmak için çocukları ve çalışanlarıyla evinin yakınlarında bir restorana gitti. Yemek sonunda gelen hesaba şaşıran Ünsal, “Geçirmişler de geçirmişler” sözleriyle isyan etti.

Magazin 22-03-24 11:10

Aşkları belgelenmişti... Cem Yılmaz ve Necla Karahalil'den mutfakta özel anlar! Gülümseyin...

Yepyeni bir aşk haberiyle magazin gündemine bomba gibi düşen Cem Yılmaz, sevgilisi Necla Karahalil'in memleketine gitti. Çift beraber yemek yaptı. Yılmaz, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 22-03-24 10:32

Rekabet Kurulu devreye girdi! Yemeksepeti'ne soruşturma başlatıldı

'Yemeksepeti' isimli çevrimiçi yemek siparişi servisinin, platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4 ve 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddialarına ilişkin Rekabet Kurulu'nca soruşturma başlatıldı.

Finans 22-03-24 10:13

Iftara giderken ne hediye alınır? İftara giderken ne götürülür?

Ramazan ayının icra edilmeye başlamasıyla birlikte manevi coşku tüm Müslümanları sarmalamaktadır. İftar saatinde ve misafirken edilen duaların kabul edileceğinin söylendiği bu mübarek ay ile ilgili Peygamberimiz “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez." buyurmuştur. Peki, iftar davetine giderken ne alınır?

Haber 21-03-24 23:42

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

Oruçluyken istemeden, yanlışlıkla, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirir. Her Ramazan oruçla ilgili bazı soruların cevabı merak edilmektedir. Oruçla ilgili sıklıkla merak edilen orucu bozan ve bozmayan durumlardır. Peki oruçluyken yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:30

Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

Ramazan ayında hem sahurda hem de iftar zamanında yeterli beslenmek önemli bir eylemdir. Bu konuda sahur vaktinden sonra oruç başlamak üzereyken, ezan okunurken su içilir mi konusu orucuna zarar gelmeden yerine getirmek isteyen kişilerin aklına takılmaktadır. Peki sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Haber 21-03-24 23:09

'5 TL'den başladık, şu anda 25 TL' Enflasyona meydan okuyan lokanta şaşırtıyor 'Sudan ucuz' deyip akın ediyorlar 'Bizden uygunu yok'

Üsküdar'da esnaf lokantası herkes yemek yiyebilsin diye '3 tabak yemek 75 lira' kampanyası başlattı. Enflasyona meydan okuyan lokanta vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Bu kampanyadan gün içerisinde binlerce kişi faydalanıyor. Lokantada çalışan işçilerden biri "Patronumuzla beraber 5 liradan başladık, şu anda 25 lira" derken işletme sahibi ise "Üsküdar'da bizden daha uygun veren bir lokanta yok" dedi. Müşteriler ise "Sudan ucuz" ifadelerini kullandı.

Finans 21-03-24 12:28

'Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek' O diyetle ilgili çarpıcı araştırma! Kısa vadeli faydaları nedeniyle çok popülerdi

Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Çalışmanın henüz hakem onayından geçerek bilimsel dergide yayımlandığının altı çizildi.

Haber 20-03-24 23:05

Mesajları görüp iki kadına kurşun yağdırdı! Çifte cinayetten sonra lokantaya gidip ziyafet yaptı: Aslan gibi yaşadım, paşalar gibi de yatacağım!

Batman'da birlikte yaşadığı Esra Yılmaz ile yanındaki Rüknettin Özdemir'i öldüren Ramazan Baykara, çifte cinayetten sonra lokantaya gidip ziyafet yaptı. "Kızını öldürdüm, teslim olacağım" diyerek Yılmaz'ın annesini arayan Baykara yemek yediği anı da "Aslan gibi yaşadım, paşalar gibi de yatacağım" sözleriyle sosyal medyada paylaştı. Gözaltına alınıp tutuklanan Baykara, ifadesinde mesajlaşmaları gördüğü için cinayeti işlediğini söyledi.

Haber 20-03-24 13:31

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünenlere leziz tarifler! Ramazan'ın 9. günü iftar menüsü

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 9. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 19-03-24 11:02

Gelin 132 bin TL'lik akıllı yemek odası takımını istedi! Kaynana sinirlendi, Nursel Ergin ise kendini tutamadı

Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün izleyicisinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler ve kaynanalar arasındaki diyaloglar sosyal medyada gündem oluyor. Yarışmada Aleyna adındaki yarışmacının almak istediği akıllı yemek odasının fiyatını duyan Nursel Ergin ve stüdyodakiler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ergin, fiyat için "Hepimiz şaşırdık" dedi.

Magazin 19-03-24 09:27

'Soluğu acillerde alıyorlar' İftarda hızlı yemekle ilgili önemli uyarı

Ramazan ayının gelmesiyle hastanelerin acil servislerine iftarda yemeği fazla kaçıran kişilerin başvurularının artmaya başladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, “Hastalar namazlarını yarı dolu mideyle kılmalıdır. İftarlarını ise uzun bir yemek periyotuyla yapmaları daha iyi olacaktır” dedi.

Yemek 18-03-24 17:53

İzmir'de yoğun bakımdaki 63 yaşındaki kadına cinsel saldırı! Erkek hemşire eşiyle yemek yerken gözaltına alındı: Verilecen cezaya itiraz edildi

Geçen sene İzmir Ege Ünivesitesi Hastanesi'nde yaşanan olay Türkiye'de günlerce konuşulmuş iğrenç detaylar hafızalardan uzun süre silinmemişti. Bir erkek hemşire kanser tedavisi gören 63 yaşındaki kadına cinsel istismarda bulunmuştu. Yakınları olayla ilgili 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ancak verilen karara isyan ettiler. İşte detaylar....

Haber 18-03-24 11:18

Amerikalı genç kız gözyaşları içinde anlattı! Sosyal medyayı ikiye böldü: 'Yemeğe param yetmediği için yemek yemeyi kestim'

TikTok'ta 'oranotrita' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Ora Hardesty isimli bir kadın maddi konusunda yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde sosyal medyadan anlattı. Aylık 500 dolarlık (yaklaşık 16 bin 47 TL) kira artışıyla mücadele ettiğini söyleyen Hardesty, parası yetmediği için yemek yemeyi kestiğini ve 15 kilo verdiğini dile getirdi.

Trend 16-03-24 13:22

Tüpgaz ile pişen yemekler daha mı lezzetli?

Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!

Haber 15-03-24 14:26

Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil sevgilisi Poyraz'ın aldığı cezaları umursamadı! Tatile çıktı

Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil bir süredir Survivor yarışmacısı Yiğit Poyraz'la aşk yaşıyor. Poyraz'ın Dominikli bir ailenin evinden çuvalla yemek çaldığının açıklanmasından sonra tatile gitmesi sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Ünlü ismin tatil pozlarına beğeni ve yorum yağdı.

Magazin 15-03-24 11:15

Bir eve girip yiyecek çalmıştı! Acun Ilıcalı'dan yeni açıklama: Poyraz'ın kafasında...

Survivor All Star yarışmasının yayınlanan geçen bölümlerinde Acun Ilıcalı, Poyraz'ın Dominikli bir ailenin evinden çuvalla yemek çaldığını açıklamıştı. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan olayın ardından Acun Ilıcalı, Survivor Poyraz'a 10 ödül oyunu cezası vermişti. Konuyla ilgili Acun Ilıcalı'dan yeni bir açıklama geldi.

Magazin 15-03-24 09:31

'Bugün iftarda ne pişirsem?' diyenler için pratik tarifler! Ramazan'ın 5. günü iftar menüsü!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 5. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 15-03-24 07:04

Bardak tatlısı tarifi: Bardak tatlısı nasıl yapılır?

Bardağı ya da fincanı olan herkesin birkaç dakika içinde kolaylıkla yapabileceği bardak tatlısı tarifini çok seveceksiniz. Hem hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem de her öğünde ya da yemek davetlerinizde servis edebileceğiniz bu tatlının yapımı son derece kolay.

Yemek 14-03-24 17:55

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Bursa’nın adını Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısını bir başka geleneksel Türk tatlısı olan muhallebi ile bir araya getiren bu tarifi çok seveceksiniz. Muhallebili Kemalpaşa tatlısını her öğünde ya da yemek davetlerinizde servis edebilirsiniz.

Yemek 14-03-24 17:48

Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Türk kebaplarından biri de patlıcan kebabıdır. Sığır ya da kuzu etinden yapılmış olan kıyma ile hazırlanan bu yemek bayram sofralarından öğünlere çeşitli pilav ve salatalarla birlikte servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifimiz.

Yemek 13-03-24 22:50

Borani tarifi: Borani nasıl yapılır?

Boraniye ya da borani adı ile bilinen bu lezzet, hem Hatay mutfağına has olan yöresel bir yemek hem de bir tür meze olarak tüketilen bir yiyecektir. Kabak, et havuç gibi malzemeler ile de yapılabilen boraniyi ıspanak kullanarak da yapabilirsiniz. İşte son derece pratik ve lezzetli olan borani tarifimiz.

Yemek 13-03-24 22:21

Beyti tarifi: Evde beyti nasıl yapılır?

Adını onu icat eden kişiden alan Beyti kebabı, aynı isimde olan bir sokak yemeği ile karıştırılsa da kebap lokantalarının baş tacı bir lezzettir. En çok Şanlıurfa ve Adana şehirleri ile özdeşleşmiş olan beyti tarifini isterseniz siz de kendi mutfağınızda yapabilir, öğünlerde ya da yemek davetlerinizde sunabilirsiniz.

Yemek 13-03-24 20:06

Balın faydaları nelerdir? Bal hangi hastalıklara iyi gelir, aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Bal, en önemli besin kaynaklarından biri olarak bilinmektedir. Arılar tarafından meyve tomurcukları veya çiçekli bitkiler kullanılarak yapılan balın insan sağlığı üzerinde de çok önemli yararları bulunmaktadır. Günümüzde 300’den fazla bal türü vardır. Doğru bir şekilde tüketildiği takdirde bazı rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir. Peki balın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Haber 13-03-24 18:09

Tom Hanks'in filmi gerçeğe dönüştü: İstanbul Havalimanı evi oldu! Günlerdir sandalyelerde uyuyor, yemek ve duş...

Tom Hanks'in ünlü filmi Terminal, İstanbul Havalimanı'nda gerçek oldu! Bir aydır, bir akademisyen havalimanında yaşıyor. İranlı Shiva Kaviani, oturum süresi dolduğundan vize alamadığı için Kanada'ya gidemiyor. Siyasi yasaklı olduğu için de ülkesine dönemeyen Kaviani, günlerdir zorluk içinde havalimanında yaşıyor. Sandalyelerde uyumaya çalışan yaşlı kadın, beslenme ve duş konusunda ise zorluk yaşadığını belirtti.

Haber 13-03-24 10:39

Ramazanda oruç tutanlara önemli uyarı! 'Sahur yaptıktan sonra bir bardak tüketin'

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.

Yemek 13-03-24 10:12

Türkiye'ye dönen uçakta kabus: Bıçaklı salata yiyince havada hastanelik oldu! Havayolu şirketinin yolcuya teklifi 'pes' dedirtti

ABD'den Türkiye'ye dönen uçaktaki yolcunun başına inanması güç bir olay geldi. Yemek servisinde aldığı salatadan bir lokma alan adamın damağı kanamaya başladı. Salatadan bıçak parçası çıktığı anlaşılınca havada korku dolu saatler yaşandı. Ölümden dönen yolcuya havayolu şirketinin teklifi akıllara durgunluk verdi.

Haber 13-03-24 09:37

KYK öğrenci yurdunda arkadaşını şakalaşırken silahla vurarak öldürdü! Dehşetin izleri o telefon konuşmasında: Katil her yeri temizlemiş

Kilis'teki KYK erkek öğrenci yurdunda arkadaşını silahla vuran öğrenci Türkiye'nin gündemine oturdu. Dün yaşanan dehşette arkadaşını öldüren öğrenci o sırada şakalaştığını, yanlışlıkla öldürdüğünü söyledi. İki öğrencinin yakın olduğu, sık sık birlikte yemek yedikleri ifade edilirken olaydan saatler önce açılan bir telefonla ilgili iddia akıllara durgunluk verdi. Öğrenci gözaltına alındı.

Haber 13-03-24 08:28

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı pekmez türü mevcuttur. Dut pekmezi de bu pekmez türlerinden biri olmakla birlikte besleyici bir özelliğe sahiptir. Dut meyvesinin ezilip kaynatılması ile elde edilen şurup türü, dut pekmezi şeklinde adlandırılmaktadır. Dut pekmezi şurup formunda olduğundan içimi oldukça kolaydır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içermektedir. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir ve aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Haber 12-03-24 18:17

Gönüllü annelerin ellerinde pişen yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Elazığ’da gönüllü faaliyetler yapan Rızaiye Gönül Elçileri Derneği bünyesindeki gönüllü kadınlar, Ramazan ayında evlerinde yemek yapamayan yaşlı, yardıma muhtaç ve kimsesizlere hazırladıkları yemekleri ulaştırıyor.

Yurthaber 12-03-24 10:15

Hazır lavaştan pratik Kayseri yağlaması tarifi: Hazır lavaştan Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Türk mutfağının nadide yemeklerinden biri olan yağlama, Kayseri şehrine özgü bir yemek olduğu için daha çok Kayseri yağlaması olarak anılır. 2021 yılında coğrafi işaret de alan bu yemeği eğer isterseniz siz de yapabilirsiniz. Hazır lavaştan pratik Kayseri yağlaması tarifimiz hem çok kolay hem de çok lezzetli.

Yemek 11-03-24 21:52

Korma tarifi: Korma nasıl yapılır?

Dünyanın dört bir yanından farklı mutfaklardan tarifler denemeyi seviyorsanız korma tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hint mutfağını mutfağınıza taşıyan bu tarifin yapımı da son derece kolay. Sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti yemek davetlerinizde de sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 21:30

Ekşili köfte tarifi: Ekşili köfte nasıl yapılır?

Farklı bölgelerde farklı isimlerle de bilinen ekşili köfte, ülkemizde neredeyse her şehirde yapılır ve tüketilir. Adı en çok Sivas şehri ile anılan bu yemek Gaziantep’in yöresel yemeği olarak da bilinir. Bölgesel mutfaklar arasında bazı değişikliklere uğrasa da genel olarak aynı şekilde yapılır. Bu yemeği yapmak için ise aşağıda verdiğimiz ekşili köfte tarifimizi kullanabilirsiniz.

Yemek 11-03-24 20:41

Aypare tatlısı tarifi: Aypare tatlısı nasıl yapılır?

Bayramlarda, yemek davetlerinde, çay sohbetlerinde çeşit çeşit tatlılar sunmayı ve tüketmeyi seviyorsanız Aypare tatlısı tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Yapılışı çok kolay olan bu tatlının tadı da damaklarda kalıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 20:20

Ispanaklı makarna tarifi: Ispanaklı makarna nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de lezzetli tariflerin peşindeyseniz ıspanak ve makarnayı bir tabakta buluşturan bu tarife bayılacaksınız. Ispanaklı makarna tarifi hem çok kısa sürede yapabileceğiniz hem de öğünlerinizde ve yemek davetlerinizde sunabileceğiniz bir yemek. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 19:58

Ünlü şeften ramazan ayında Osmanlı mutfağından öneriler

Yemek yazarı ve şef Rafet İnce, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yaptığı Osmanlı saray mutfağının ramazana özel sağlıklı lezzetlerine ilişkin önerilerini sıraladı.

Yemek 11-03-24 12:10

2003'te birinci olmuştu... Sertab Erener'e bomba Eurovision daveti!

Eurovision'da ülkemizi gururlandırarak birinci olan Sertab Erener'e Eurovision'dan davet geldi. Everyway That I Can şarkısıyla birincilik getiren Sertab Erener, İstanbul konserinde müjdeyi verdi!

Magazin 11-03-24 07:54

Belen tava tarifi: Belen tava nasıl yapılır?

Adını yapılışından ve memleketinden alan Belen tava, Hatay’ın Belen ilçesine has bir yiyecektir. Eti sebzelerle buluşturan bu yemek hem öğünlerde hem de yemek davetlerinde servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte nefis Belen tava tarifi...

Yemek 10-03-24 19:11

Sütlü domates çorbası tarifi: Sütlü domates çorbası nasıl yapılır?

Yemek davetlerinin, öğünlerin olmazsa olmaz başlangıcı çorbalardır. Çeşit çeşit çorbalar arasından farklı bir şeyler denemek istiyorsanız sütlü domates tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Yapımı son derece kolay olan bu çorba ile öğünlerinizi ya da yemek davetlerinizi renklendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 16:58

İslim kebabı tarifi: İslim kebabı nasıl yapılır?

Gaziantep ile anılsa da aslında Türkiye’nin dört bir yanında yapılan ve tüketilen, her evin mutfağına girmiş olan islim kebabı, yapımı en pratik yemeklerden biridir. Bu yemek, kürdan kebabı olarak da bilinir ve çok sevilir. Birçok lokantanın menüsünde yer alan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda yapabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 15:02

Sahur ve iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünleri

Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünlerini keşfetmeye hazır mısınız? Siyah pirinçten kemik iliği suyuna, tarhanadan hurma özüne besleyici ve doyurucu lezzetlerle Ramazan ayında az ve öz yemek isteyenler için özel bir liste hazırladık. Sağlıklı ve keyifli bir Ramazan geçirmek isteyen herkesi içeriğimize göz atmaya davet ediyoruz.

Yemek 09-03-24 03:59

Zülbiye tarifi: Zülbiye nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde ya da iftar sofralarınızda farklı yörelerden geleneksel lezzetler sunmayı seviyorsanız zülbiye tarifi tam da size göre. Sülbiye olarak da bilinen ve ana malzemesi dana eti olan bu yemek Osmanlı mutfağında, en çok Konya’da yapılan bir ana yemektir. Yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 19:58