Yemin Toreni Haberleri

Rasim Ozan Kütahyalı ile Tanju Özcan birbirine girdi! 'Kayyum' paylaşımı ortalığı karıştırdı: Gözaltına alınmaya hazırım

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ve 'kayyum' çıkışı ortalığı karıştırdı. Kütahyalı; Özcan'ın Kuran-ı Kerim'e el basıp, bayrağı öptükten sonra yemin ederek görevine başladığı videoyu paylaştı. Yaptığı yorum sonrası Özcan'dan telefon geldi.

Haber 2024-04-16 08:16:45

CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı

Bolu'da 2019 yılında yapılan mahalli idareler genel seçiminde belediye başkanı seçildikten sonra Kur’an-ı Kerim’i öperek göreve başlayan CHP’li Tanju Özcan, yeni döneminin ilk belediye meclis toplantısında da Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etti.

Haber 2024-04-13 19:39:22

159 memur yemin ederek göreve başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İtfaiye, Zabıta, Tahsildar olarak görev yapacak 159 memur adayları Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törenle yemin etti.

Yurthaber 2024-03-26 14:39:37

Dzeko patlama yaşadı! ''Yemin ederim utanç verici''

Fenerbahçeli futbolcu Edin Dzeko, Pendikspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Spor 2024-03-10 23:01:05

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-24 11:36

Muş'ta besiciler karlı yolları aşarak küçükbaş hayvan sürülerini köye ulaştırdı

Muş'ta hayvanlarını mezrada besleyen besiciler, depoladıkları yemin bitmesi üzerine küçükbaş hayvanlarını köylerine getirdi.

Yurthaber 02-01-24 10:08

Çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz! O görüntülerle şantaj... Kur’an-ı Kerim'e el bastırıp 'Ablamı ve annemi de getireceğim' diye yemin ettirdiler Arızalanan telefon videolarla dolu çıktı

Konya'daki akılalmaz olayda çoban İ.B. 2 koyun ve 1 keçiyi kaybedince sürü sahipleri İ.K. ve H.O. tarafından dövülüp kadın kıyafeti giydirilip tecavüze uğradı. Karton kağıtta sözleşme imzalattıkları, 'Ablamı ve annemi de size getireceğim' diye yemin ettirdikleri belirtildi. Tecavüzü videoya alıp şantaj yaptıkları öğrenildi. Telefonda pek çok mağdurun görüntüleri ve çobanı para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamayı düşündükleri yazışmalar da çıktı. Korkunç olay, telefon arızalanınca ortaya çıktı.

Haber 28-12-23 15:53

Mersin’de 446 polis adayı mezun oldu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 29. dönem mezuniyet törenine katıldı. Törende, 446 polis adayı yemin ederek, mezun oldu.

Yurthaber 11-12-23 11:43

Arjantin Merkez Bankası'nı kapatacağını açıklamıştı! Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei göreve başladı

Arjantin’de başkanlık seçimini ikinci turda kazanan ülkenin yeni Devlet Başkanı Javier Milei, yemin ederek göreve başladı. Kongre bahçesinde halka seslenen Milei, enflasyonun kontrol altına alınmaması durumunda yılda yüzde 15 bine ulaşabileceği konusunda uyarıda bulunarak, "Giden hükümet bizi hiperenflasyona doğru yolda bıraktı" dedi. Ekonomist ve eski televizyon yorumcusu olan 53 yaşındaki Milei, Arjantin Merkez Bankası'nı kapatmak istediğini açıklamıştı.

Haber 11-12-23 00:02

Drift yaparken polise yakalandı, alkollü çıktı! İntihar edeceğini söyleyince gözaltına alındı

Aksaray’da otomobiliyle drift yaparken polise yakalanan H.Ö.A. (23), yapılan kontrolde 0.93 promil alkollü çıktı. Sürücünün ehliyetine 2 yıl el konularak, 24 bin 946 lira idari para cezası uygulandı. H.Ö.A. polislere, "Ben TIR şoförüyüm. Sadece 2 bardak içtim ağabey. Yemin ederim şimdi gider intihar ederim." demesi üzerine güvenlik amaçlı gözaltına alındı.

Haber 22-11-23 09:35

Yüzüne kil maskesi yerine kına sürdü! O anları sosyal medyadan paylaşınca viral oldu... Kurgu olduğuna yemin edebilirim

TikTok'ta 'diladoa1' kullanıcıa adıyla paylaşım yapan bir kadın kil maskesi ile kınayı karıştırınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kil maskesi yerine yüzüne kına sürdüğü anları ve sonrasını paylaşan kadının görüntüsü sosyal medyada gündem yarattı. Kullanıcıların büyük bir kısmı görüntülere inanmadığını söyledi.

Trend 18-11-23 15:06

Çanakkale'de eğitimlerini tamamlayan 1387 acemi er yemin etti

Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan 1387 acemi er için yemin töreni yapıldı.

Yurthaber 27-10-23 15:00

Azerbaycan'ın Müge Anlı'sı olarak tanınan Hoşkedem Hidayetkızı'yla evli olan Doğuş'tan aile pozu! Karınız çok güzel

'Gamsız', 'Bunun Adına Yürek Derler', 'Yalancı' ve 'Yemin Ettim Sana' parçalarıyla bir döneme damga vuran şarkıcı Doğuş eşi ve çocuklarıyla aile pozu verdi. Azerbaycan'ın Müge Anlı'sı olarak tanınan Hoşkedem Hidayetkızı güzelliğiyle beğeni topladı.

Magazin 23-10-23 06:58

Evlenmeleri bekleniyordu! Yemin'in aşıkları Gökberk Demirci ve Özge Yağız'dan üzen haber geldi

Yemin dizisinde tanışıp aşık olan Gökberk Demirci ve Özge Yağız çifti ayrılıklarının ardından yeniden bir araya gelerek sevenlerini mutlu etmişti. Dizi dünyasının gözde çiftinden üzen haber geldi. Özge Yağız ile Gökberk Demirci bir kez daha ayrıldı.

Magazin 09-09-23 10:26

Yunanistan’da yeni kabine belli oldu! Parlamentoya 4 Türk girdi

Yunanistan’da dün gerçekleştirilen seçimlerde yeniden başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in yeni kabinesi belli oldu. Yunanistan’da düzenlenen seçimlerde büyük farkla yeniden başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in yemin etmesinin ardından yeni kabinesi belli oldu. Yeni Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Miçotakis’in yeni kabinesini kamuoyu ile paylaştı.

Haber 26-06-23 22:52

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Numan Kurtulmuş'un yer aldığı görevler!

Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı seçildi. Meclis'in yeni dönemindeki başkanının seçilmesi için oylama geçtiğimiz gün yemin töreninin ardından yapıldı. İlk tur ve 2. turun ardından 3. tur oylaması da sona erdi. Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş hangi görevlerde yer aldı? İşte detaylar...

Haber 08-06-23 08:27

Ve oylama sona erdi! Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı belli oldu... Numan Kurtulmuş'tan ilk açıklama geldi

TBMM'de 28. yasama dönemi başlarken Geçici Başkanlık görevini en yaşlı Meclis üyesi sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli üstlenmişti. Meclis'in yeni dönemindeki başkanının seçilmesi için oylama bugün yemin töreninin ardından başladı. İlk tur ve 2. turun ardından 3. tur oylaması da sona erdi. Yeni Meclis Başkanı, 321 oy alarak Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş yaptığı ilk açıklamada, "Meclis Başkanlığı görevini bütün siyasi partilerle diyalog içinde sürdüreceğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Haber 07-06-23 16:43

Meclis Başkanı olarak aday gösterilmişti! Tutuklu milletvekili Can Atalay için Bakan Tunç'tan 'dokunulmazlık' açıklaması: O yazışmaları işaret edip Sonra ortaya çıkacak dedi

Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. TBMM'de bugün başlayan Meclis Başkanlığı seçimi için partisi Atalay'ı aday göstermişti. Meclis'te bugün yemin ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay'ın durumuyla ilgili değerlendirme yaparken Meclis Başkanlığı ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmaları işaret etti.

Haber 07-06-23 16:38

SON DAKİKA | TBMM yeni başkanı seçiyor! Eski ve yeni bakanlar yemin etti

TBMM yeni Meclis Başkanını seçmek için toplandı. Meclis Genel Kurulu, başkanlık seçimi öncesinde milletvekili seçilen ancak daha önceki oturumda yemin etmeyen eski ve yeni bakanların yemin töreniyle başladı.

Haber 07-06-23 14:18

Darbe hazırlığındaki gruba eş zamanlı operasyon: Kırgızistan'da çok sayıda gözaltı! Moskova'dan Endişe verici açıklaması

Kırgızistan'da bir grup kişinin darbe yapmaya hazırlandığı iddiası sonrası Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ülkenin gündemine bomba gibi düşen gelişmenin ardından Rusya'dan bir açıklama geldi. Açıklamada haberlerin "endişe verici" olduğu belirtildi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılmıştı.

Haber 05-06-23 16:23

Spiker Buket Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katıldı! Topuklu ayakkabısına yorum yağdı

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende yemin ederek resmen görevine başladı. Son dönemde açıklamalarıyla gündeme gelen Buket Aydın da törene katılan isimler arasındaydı. Aydın törendeki tarzıyla dikkat çekerken topuklu ayakkabılarına da yorum yağdı.

Magazin 04-06-23 14:34

Pakistan Başbakanı'nın hediyesi gündem oldu! Erdoğan 'Nerede mangolar?' diye sorunca...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılan devlet başkanlarından olan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in hediyesi gündem oldu. Erdoğan çifti ile bir süre sohbet eden Şerif, hediye olarak mango getirdiğini söyledi. "Nerede mangolar?" diye soran Erdoğan, mangoların eve gönderildiğini öğrenince memnuniyetini gösterdi. İkili arasındaki diyalog dikkat çekti.

Haber 04-06-23 13:52

TBMM Başkanlığı için ismi geçiyordu, 3'lü zirve iddiası gündem yarattı! Numan Kurtulmuş...

TBMM Genel Kurulu, yemin töreninin ardından resmen yeniden açılırken gözler yeni Meclis Başkanı'nın kim olacağına çevrildi. Kulislerde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ismi konuşulurken, "3'lü zirve" iddiası gündem yarattı. Öte yandan Anayasa gereği, milletvekilleri ant içtikten 5 gün sonra Meclis Başkanı seçim işlemlerinin başlatılması gerekiyor.

Haber 04-06-23 09:42

İLK KABİNE TOPLANTISI ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte ilk kabine toplantısı tarihi ve günü

İlk Kabine Toplantısı ile ilgili araştırmalar genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından hız kazandı. Dün TBMM Genel Kurulu yeni dönem için ilk kez toplanmış ve milletvekilleri yemin etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün mazbatasını alarak yemin etti. Yemin töreninin ardından önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, ilk kabine toplantısı için de tarih verdi. Peki, İLK KABİNE TOPLANTISI ne zaman yapılacak? İşte ilk kabine toplantısı tarihi ve günü...

Haber 03-06-23 23:53

Son dakika: Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi açıkladı... Hakan Fidan, Yılmaz Tunç, Cevdet Yılmaz...

Son dakika haberi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te Devlet Bahçeli'den mazbatasını alması ve yemin etmesinin ardından yeni dönemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye'nin merakla beklediği kabineyi açıkladı. Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm kabinenin değiştiği görüldü. Son günlerde adı geçen Mehmet Şimşek de Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabineye geri döndü. İşte son dakika kabine haberinin detayları...

Haber 03-06-23 22:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde dikkat çeken kare! Aliyev ve Paşinyan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te Devlet Bahçeli'den mazbatasını alması ve yemin etmesinin ardından yeni dönemi resmen başladı. Erdoğan, Göreve Başlama Töreni'nde liderlerle selamlaştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in arkasında oturması ise dikkat çekti.

Haber 03-06-23 19:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninde gerginlik! AK Partililerle CHP'lilere arasında 'ayağa kalkmadınız' tartışması

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını aldıktan sonra TBMM'de yemin ederek görevine resmen başladı. Erdoğan'ın yemin töreni sırasında CHP ve HDP'li vekiller ayağa kalkmadı. AK Partili vekillerin bu duruma tepki göstermesinin ardından iki parti arasında tartışma yaşandı.

Haber 03-06-23 16:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni gerçekleşti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti mi, mazbatasını aldı mı?

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende yemin ederek resmen görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlenecek. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni gerçekleşti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti mi, mazbatasını aldı mı? İşte tüm detaylar..

Haber 03-06-23 15:41

SON DAKİKA | Yeni dönem resmen başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı için tarih verdi! Meclis'te yemin töreni, Anıtkabir'de 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu, Beştepe'de 'birlik' mesajı...

Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurulu ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te Bahçeli'den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan'ın yeni dönemi resmen başladı. Sonrasında Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edip Anıtkabir özel defterini imzaladı. Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde de önemli açıklamalar yaparak ilk kabine toplantısı için tarih verdi.

Haber 03-06-23 14:46

TBMM'de vekiller yemin etti! İYİ Partili Özdemir'in 'Atatürk' vurgusu dikkat çekti

TBMM Genel Kurulu seçimlerin ardından dün ilk kez toplandı. Milletvekili seçilenler tek tek kürsüye gelip yemin edip görevlerine başladılar. 7 vekilin iki kez yemin ettiği Genel Kurul'da İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’in yemin ederken yaptığı Atatürk vurgusu dikkat çekti.

Haber 03-06-23 10:07

TBMM'de millevekillerinin yemin töreni tamamlandı! 7 isim iki kez ant içti

Türkiye'deki seçimlerin ardından TBMM'de yeni yasama dönemi dün başladı. Milletvekili seçilen isimler tek tek kürsüye gelip yeminlerini etti. 7 isim yemin metnini yanlış veya eksik okudukları gerekçesiyle yeniden ant içtiler.

Haber 03-06-23 09:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15'te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak. Erdoğan sonrasında Anıtkabir'e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

Haber 03-06-23 07:55

Son günlerde çok konuşulmuştu! HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis'te yemin etti

AK Parti listelerinden seçime giren ve milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis'te yemin etti. Yapıcıoğlu, daha önce yaptığı açıklamada "Yemin metnini elbette okuyacağız. Bir nokta, virgül eksik bırakmamak gerekiyor. Ekleme çıkartma yapma gibi bir durum yok" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 02-06-23 20:45

Son dakika | Meclis'te yeni dönem başladı: İlk yemin Bahçeli'den! Cumhurbaşkanı Erdoğan locadan takip etti

Son dakika haberi: TBMM'de 28. yasama dönemi resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler ant içme töreni için Meclis'e geldi. Genel Kurul'da açılış konuşmasını en yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli ayrıca milletvekili yemini eden ilk Meclis üyesi oldu. Öte yandan bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da katılacağı öğrenildi.

Haber 02-06-23 19:24

'Milletvekili yemini' açıklamaları gündem olmuştu! HÜDA PAR'lı isim Meclis'te böyle yemin etti

Milletvekili seçimine AK Parti listelerinden giren HÜDA PAR'lı 4 ismin Meclis'te bugün düzenlenen ant içme töreninde milletvekili yemini etmeyeceği iddiaları seçim öncesi gündeme damga vuran konular arasında yer almıştı. Bugünkü törende HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ant içerek tartışmalara son noktayı koydu. Ramanlı'nın seçim sürecinde yaptığı, milletvekili yeminiyle ilgili açıklaması da gündem olmuştu.

Haber 02-06-23 16:22

Osman Gökçek uyarı alınca yemin metnini ikinci kez okudu! İşte o anlar…

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in TBMM'de ettiği yemini yanlış okuduğu gerekçesiyle tekrarlaması istendi. Gökçek’in ikinci tekrarında yemini kabul edildi.

Haber 02-06-23 15:44

Kılıçdaroğlu, yemin törenini izlemek üzere TBMM'de! Meclis'te yeni dönem

TBMM'de 28. yasama dönemi bugün itibarıyla resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler yemin töreni için Meclis'e gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yemin törenini izlemek üzere TBMM'ye geldi.

Haber 02-06-23 14:26

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ SÖZLERİ: Milletvekili yemini nasıl edilir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Milletvekili yemin töreninde nasıl yemin edileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tören nedeniyle görevini geçici olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devretti. Peki, Milletvekili yemini nasıl edilir, Meclis'te hangi partinin kaç vekili var? İşte milletvekili yemini sözleri...

Haber 02-06-23 14:09

MECLİS YEMİN TÖRENİ CANLI İZLE! 2 Haziran 2023 Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayını nasıl izlenir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Meclis yemin töreni canlı izleme ekranı için arama motorlarında araştırılıyor. Bugün 600 yeni milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin edecek. TBMM'de 28. dönem başladı. Açılışı en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Peki, Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayın nasıl izlenir? İşte, TBMM yemin töreni canlı izleme ekranı...

Haber 02-06-23 14:02

SON DAKİKA | MHP lideri Bahçeli karşıladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili yemin törenini locadan takip etti

Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görevini geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devretti. Görevi devralan Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Bahçeli ve Erdoğan birlikte TBMM'ye giriş yaptılar. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu toplandı. Bahçeli yemin ettikten sonra partilerin milletvekilleri de yemin etmeye başladı. Yaklaşık 10 saat sürecek yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan da takip etti.

Haber 02-06-23 13:24

HDP ilk toplantısını yaptı! Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu

TBMM'de yeni yasama dönemi bugün başlıyor. Bugün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenleyeceği oturumda 28. Dönem Milletvekilleri yemin edip görevlerine başlayacak. Yemin töreni öncesinde HDP’nin Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder olurken grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Haber 02-06-23 10:43

TBMM'de yeni dönem milletvekilleri bugün yemin edecek! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetecek: Ant içmeyen vekiller....

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri bugün 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

Haber 02-06-23 08:09

CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi! Gelecek Partili vekiller harekete geçti

CHP listelerinden Muğla milletvekili seçilen Selçuk Özdağ'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Özdağ, yaptığı basın toplantısında, "Biz bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik 10 milletvekili arkadaş. TBMM'ye de vermiş bulunuyoruz. Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 31-05-23 17:34

Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu?

Meclis yemin töreni tarihi hakkında araştırmalar hız kazandı. 28 Mayıs ikinci tur seçimin geride kalmasıyla birlikte gözler yeni kabineye çevrildi. 28. Dönem Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlayacaklar. Yemin törenini takip eden 10 günlük süreç içerisinde ise 28'inci Dönem Meclis Başkanı yapılacak seçimle belirlenecek. Peki, Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu? İşte tüm merak edilenler...

Haber 30-05-23 15:22

CHP'li isimlerin iddiası gündem olmuştu! HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'dan açıklama

CHP'li isimler, HÜDA PAR'dan Meclis'e giren vekiller için "Anayasada Türk milleti ifadesi geçtiği için yeminde sorun çıkartabilirler" iddiasında bulunmuştu. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada "Günlerdir TBMM'deki yemin töreninde kriz çıkaracağımız yalanını tekrarlayıp duran zevata itibar etmeyiniz" ifadesini kullandı.

Haber 27-05-23 10:58

HÜDA PAR'lı vekilden 'milletvekili yemini' çıkışı: 'Doğru değil, değiştirilmesi lazım'

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı'nın Meclis yemini ile ilgili sözleri dikkat çekti. Ramanlı, yemin metninin doğru olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini savunurken daha sonra yaptığı bir başka açıklamasında da ‘Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız’ ifadelerini kullandı.

Haber 25-05-23 07:49

Kayahan'ın kızı Beste Açar kimdir, nereli ve kaç yaşında? 2. Sayfa konuğu Beste Açar'ın hayatı

Kayahan'ın kızı Beste Açar 2. Sayfa magazin programına konuk olmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Beste Açar, babası Kayahan hakkında yaptığı açıklamada, "Yemin Ettim şarkısını kanser olduğunu öğrendiği gün yazdı" dedi. Peki, Kayahan'ın kızı Beste Açar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Magazin 24-05-23 10:21

Milletvekili olan Bakanlar ne zaman yemin edecek? Tarih belli oldu, yeni Kabine...

14 Mayıs'ta yapılan seçim sonuçlarının bugün YSK tarafından resmen ilan edilmesi beklenirken, milletvekili seçilen Bakanların da durumları netleşmeye başladı. Bakanların, milletvekilliği için yemin etmelerinin bir süre daha erteleneceği öğrenilirken, Kabine'siz bir durumun ortaya çıkmaması adına böyle bir karar alındığı öğrenildi.

Haber 19-05-23 08:56

SON DAKİKA: Milletvekili seçilen bakanların durumu ne olacak? TBMM Başkanı Şentop'tan kritik sözler: 'Yemin etmezlerse...'

14 Mayıs seçimleri sonrasında son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinedeki tüm üyeleri milletvekili adayı olarak işaret etmişti. Kabinedeki isimlerin hepsi vekilliği kazandı. Vekillik ile bakanlık aynı anda hukuken mümkün mü? Bu tartışmalara TBMM Başkanı Şentop'tan yanıt geldi.

Haber 16-05-23 16:28