Yenilenebilir Haberleri

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram: Kırsal alanlara 95 milyar liralık yatırım kazandırıldı

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, "Hibeler sayesinde hayvansal üretimden tarım ve su ürünlerinin işlenmesine, kırsal turizm ve arıcılıktan yenilenebilir enerjiye kadar çok geniş bir yelpazede ülkenin kırsal alanlarına 95 milyar TL’lik yatırım kazandırıldı.

Yurthaber 2024-03-28 10:25:46

Bir şirket daha halka arz oluyor: Talep toplama tarihleri belli oldu

IC grubu ilk halka arzını IC Enterra Yenilenebilir Enerji ile yapıyor. Halka arz büyüklüğünün 3,7 milyar TL olacağı öngörüldüğü belirtildi. Şirketin talep toplayacağı tarihler de duyuruldu.

Finans 2024-03-27 14:43:36

SPK'dan bir şirketin daha halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu, IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arz başvurusunu onayladı. Birim pay fiyatı 10 lira olarak belirlenen IC Enterra Yenilenebilir halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,7 milyar lira, halka açıklık oranının ise yüzde 20,03 olacağı öngörülüyor.

Finans 2024-03-22 11:41:08

Zorlu Enerji Dağıtım hisselerinin tamamını sattı

Zorlu Enerji Dağıtım AŞ hisselerinin tamamını Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji AŞ'ye devredilmesine yönelik işlemleri tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanındaki yeni yatırımlarla geleceğin enerjisini bugüne taşımayı hedefleyen Zorlu Enerji, bu pay devri ile doğalgaz dağıtım alanındaki faaliyetlerini sonlandırmış oldu.

Finans 2024-03-13 15:02:22

Bu kez de EPDK! Kâr ortaklığı modeli ile dolandırıcılığa uyarı: Hukuki süreç balatıldı

Sosyal medyada yayılmaya başlayan “kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretme” iddiası sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) açıklama geldi. EPDK tarafından ilgili reklamlara yönelik gerekli adli ve hukuki süreçler başlatıldığı bildirildi. Vatandaşlara da dolandırıcılara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Finans 18-11-23 10:10

Büyükşehir’den yeşil geleceğe adım: Kayseri’de yenilenebilir enerji

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geleceği bugünden kurmaya kararlı olduklarını belirterek, güneşin sonsuz enerjisinden ve rüzgârın gücünden ilham alarak Kayseri’de aydınlık bir yarın için çalıştıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin enerji yatırımlarının tanıtımı ve 1000 adet kombi dağıtım töreninin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Yurthaber 29-09-23 11:04

İklim krizine güneş enerjili çözüm: Hem çevre dostu hem kazançlı!

Küresel ısınmanın yarattığı iklim sorunlarına çözüm olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu enerji kaynakları arasında en yaygın olanı güneş enerjisi olarak karşımıza çıkıyor. Güneş enerjisi sistemleri, güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştürüyor, bunu yaparken de çevreyi koruyor. Siz de güneşten faydalanarak konutlarınızda elektrik üretmek ve yüksek elektrik faturalarınıza son vermek ister misiniz? O hâlde yazımızı okumaya devam edin.

Haber 28-09-23 11:09

Irak-Türkiye ham petrol boru hattı için kritik gelişme: 'En yakın tarihte' diyerek duyurdular

Türkiye ve Irak'ın petrol ve gaz, gaz ve elektrik enterkonneksiyonu, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında işbirliğinin daha da geliştirilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani bir görüşme gerçekleştirdi.

Finans 23-08-23 09:58

Batmanlı 21 çiftçi güneş enerjisi sistemiyle sulu tarıma geçecek

Batman'ın Kozluk ilçesinde hayata geçirilen "Yenilenebilir Enerji ile Damlama Sulama Projesi" sayesinde çiftçiler elektrik maliyetlerinden kurtulmanın yanı sıra sulu tarıma geçerek ürün verimini arttıracak.

Yurthaber 15-08-23 11:54

Büyükşehir, çevreci tesislerden 304 milyon TL’lik enerji üretti

Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımı yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurduğu GES ve Biyokütle enerji tesisleri ile doğayı ve bütçesini koruyor.

Yurthaber 11-08-23 14:37

2053 Net Sıfır hedefi için anahtar jeotermal enerjide

Türkiye’nin sera gazı emisyon oranlarında tüm dünyaya ilân ettiği “2053 yılında Net Sıfır” hedefine ulaşılması için, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılacak yatırımlar hayati önem taşıyor.

Yurthaber 22-06-23 10:02

EPDK Başkanı açıkladı: Enerjide kritik adım: ‘Sahaya yansıyacak…’

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi alanında ilk önlisansların verildiğini, böylece 1,5 milyar dolarlık yatırımın sahaya yansıyacağını bildirdi.EPDK Başkanı konuya ilişkin, “Depolama düzenlememizin yenilenebilir enerjide çığır açacak bir düzenleme olduğunu söylemiştik. Sektörümüzün 270 milyar doları aşan yatırım talebi, bu öngörümüzün doğruluğunu tescillemiş oldu” ifadelerini kullandı.

Finans 08-04-23 11:21

Şanlıurfa'da kurulacak yenilenebilir enerji bölgesi Türkiye'nin kapasitesini artıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa'ya kurulacağı açıklanan Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesinin Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki toplam kapasitesini yüzde 50 artırması hedefleniyor.

Yurthaber 27-12-22 14:23

AB Komisyonu Başkanı Leyen kötü haberi verdi! 'Ucuz enerji devri bitti'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ucuz enerji devrinin bittiğini söyledi. Avrupa için en akıllı çözümün yenilenebilir enerji olduğunu belirten Leyen, ABD’nin kendi şirketlerine uyguladığı mali destek politikasını da eleştirdi.

Haber 14-12-22 17:06

Bakan duyurdu! Yeni dönem başlıyor: 'Çığır açacak'

Rüzgar ve güneşten elektriğin depolanmasında yeni dönem başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, depolama tesislerine yönelik yeni düzenlemenin yenilenebilir enerjide çığır açacağını belirterek, "Bu düzenlemeyle enerji yatırımı yapmak daha kolay hale geliyor. Artık depolama tesisi kuran herkes enerji yatırımcısı olma ayrıcalığını kazanacak." dedi.

Finans 31-10-22 11:16

Balıkesir tarımında yeni atılım

Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruluş süreci başlayan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin hazırlık çalışmaları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.Toplantıda 8 bin dekarlık alanda Jeotermal Isıtma, Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Biyokütle Enerji gibi yenilenebilir enerji türlerinin kullanımı ile Balıkesir’in tarımda üretim ve pazarlama üssü olmasını sağlayacak Gönen Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin hazırlık aşama

Haber 27-10-22 14:40

Balıkesir'deki Tarıma Dayalı İhtisas OSB'de 4 yenilenebilir enerji türü bir arada olacak

Fizibilite çalışmalarında sona gelinen, jeotermal, rüzgar, güneş ve biyokütle enerji üniteleriyle desteklenecek OSB tamamlandığında, yılda 250 bin ton sebze üretilmesi ve 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor - Vali Hasan Şıldak: - "Enerji kaynaklarımızı tarıma yönlendirdiğimiz vakit özellikle seracılıkta ısıtma maliyetleri çok düşecek, dolayısıyla verim de karlılık da artacak"

Yurthaber 20-10-22 11:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çevre Forumu'na videolu mesaj: Türkiye, Avrupa'da 5. sıraya yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5'inci, dünyada ise 12'nci sıraya yükseldiğini belirterek, "Bu başarıyı yenilenebilir enerji seviyemizi toplam enerji seviyemizin yüzde 55'ine ulaştırarak elde ettik." dedi.

Haber 20-10-22 09:51

AKLease, AIIB ile 50 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Kredi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılacak - AKLease Genel Müdürü Çetin Düz: - "Hedefimiz, leasing avantajlarını doğru finansal modellemeyle yatırımcıya sunarak yatırımların ve ekonominin gelişimine katkı sağlamak"

Yurthaber 17-10-22 15:06

SON DAKİKA | Herkesin gözü kulağı 'torba' kanun teklifinde, 25 madde kabul edildi! KYK borçları, yemek ücretleri, vergi muafiyeti...

SON DAKİKA | Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 25 maddesi kabul edildi. Kabul edilen bu maddelere göre öğrenim kredisi alanlar, borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeme yapacak. Yersiz yapılan muhtaç ve evde bakım yardımı ödemeleri geri alınmayacak. Yenilenebilir enerjide vergi muafiyeti 25 kW'den 50 kW'ye çıkarılıyor. İşte herkesi ilgilendiren haberin detayları...

Finans 14-10-22 07:48

İklim dostu kampüsler oluşturulacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: - "Sürdürülebilir, enerji verimli, doğayla uyumlu ve çevreye asgari düzeyde zarar veren kampüslerin oluşturulmasını ve üniversite kampüslerinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamaları artırılmasını amaçlıyoruz" - "Üniversitelerin sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs dönüşümü sürecinde gerekli finansman araçlarına erişimi konusunda desteklenmesi yönünde çalışmalar yapılması hedefleniyor"

Yurthaber 04-10-22 17:00

Avrupa Bilişim Enerji Verimliliği Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: - "Bilişim alanında enerji verimliliğini sağlamak için iki hedef var. Birincisi, tüketilen enerjiyi azaltıp bunu yenilenebilir kaynaklardan elde etmek. İkincisi ise bilişimin her alanında harcanan enerjiyi, akıllı çözümlerle an aza indirmek" - Huawei Türkiye Genel Müdürü Lijing: - "Türkiye'de 20 yıldır yenilikçi projelerimizle iz bırakmaya ve yerel ortaklıklar kurmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 03-10-22 11:57

EPDK'dan kış öncesi flaş karar! Süre uzadı: 4 bin 500 liraya kadar yükseltildi

Enerji tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelirken Türkiye'den kritik bir adım geldi. EPDK, yaklaşan kış öncesi enerji arz ve fiyatları yeni bir karar alındığını duyurdu. Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması uygulaması 6 ay daha uzatıldı. Fiyatlar yerli kömür santralleri için 2050 TL, yenilenebilir kaynaklar için 1540 TL; doğalgaz santralleri için 4500 TL, ithal kömür santralleri için 2750 olarak belirlendi. Karar ile tüketicilerin yüksek maliyetten korunması hedefleniyor.

Finans 29-09-22 15:40

Yeni serbest bölgede öncelik yenilenebilir enerji ve yüksek teknoloji içeren sektörler olacak

İlk 10 yılda 10 bin kişiye istihdam sağlaması hedeflenen Türkiye'nin 19'uncu serbest bölgesi Batı Anadolu Serbest Bölgesi, kasım ayından itibaren yatırımcıların fabrika kurmasına hazır hale gelecek - Batı Anadolu Serbest Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler: - "Burada büyümek isteyen epey şirket var, hem mevcut şirketlerden hem yabancı şirketlerden hem de Türkiye'ye yeni gelecek olan şirketler var. Tabii ki yenilenebilir enerjiye öncelik vereceğiz. Çünkü bu sektörün Türkiye'ye, Türkiye'nin bu sektöre ihtiyacı var"

Yurthaber 24-09-22 11:44

5. Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı İzmir'de başladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe: - "Şehirlerin ısı kaynaklarının oldukça verimli kullanılması noktasında adımlar atmaya çalışıyoruz. Özellikle jeotermal enerjiye baktığımızda diğer tüm fosil kaynaklara nazaran emisyonlar açısından neredeyse sıfır emisyon dediğimiz bir kaynağımız" - Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap: - "2053 senesine baktığımız zaman 881 bin gigavatsaat gibi bir enerjide ilave taleple karşı karşıyayız. Bunu karşılayabilmek için yapacağımız önemli adımlardan bir tanesi yenilenebilir kaynakların hızla hayata geçmesi"

Yurthaber 20-09-22 13:34

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı İstanbul'da başladı

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı İstanbul'da başladı

Yurthaber 20-09-22 12:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hırvatistan İş Forumu'nda konuştu: (1)

"(Türkiye-Hırvatistan ticaret hacmi) 2022'nin ilk 8 ayı itibarıyla 760 milyon doları geçmiş durumdayız. Şimdi yeni hedefimizi kısa vadede 2 milyar dolar olarak belirledik. Orta ve uzun vadede ise 5 milyar dolara ulaşmamızın önünde hiçbir engel görmüyorum" - "Hırvatistan'da faaliyet gösteren Türk firmalarının turizm, yenilenebilir enerji ve bankacılık sektörlerindeki yatırımları 200 milyon avroya ulaştı. Üçüncü ülkelerden gelen yatırımlarla birlikte bu rakamın esasen çok daha yüksek seviyede olduğunu biliyoruz" - "Türkiye ve Hırvatistan, bölgesel konumları ve ekonomileri itibarıyla ortak ülkelerdir. Son yıllarda ekonomik ve ticari iş birliğimizde yakaladığımız ivme bu konuda ümit vericidir"

Yurthaber 08-09-22 17:48

Entek'i bünyesine katan Tüpraş, sıfır karbonlu elektrik üretiminde büyüme hedefine ilerliyor

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu: - "Entek hisselerinin Tüpraş'a kısmi bölünme yoluyla devri süreci bugün itibarıyla ilgili şirketlerin genel kurulları tarafından da onaylandı. Bu yapılandırmanın Tüpraş'ın stratejik dönüşüm yolculuğundaki üretim portföyüne sağlayacağı güçlü katkı ülkemizin temiz enerji geleceğine de ivme kazandıracak" - Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu: - "Entek'in, yenilenebilir enerji alanındaki birikimleri ve uzmanlıkları ile son derece yetkin insan kaynağının da Tüpraş ailesine katılması, sadece sıfır karbonlu elektrik üretimimizde değil, stratejik dönüşüm planımızın hayata geçirilme süreçlerinde de büyük bir sinerji oluşturacak"

Yurthaber 25-08-22 18:35

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji dönüşümü hareketi

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji dönüşümü hareketi

Yurthaber 17-08-22 09:43

Sivas'ta yenilenebilir enerji üretecek firmalara belediyeden destek

Sivas'ta yenilenebilir enerji üretecek firmalara belediyeden destek

Yurthaber 15-08-22 17:05

Yenilenebilir enerjide hidrojen yarışı patentte kendisini gösterdi

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut: - "Şuan dünyada popüler olan ve tercih edilen yöntem yenilenebilir enerjiden hidrojen üretimi olarak dikkati çekiyor. Bunların başında su elektrolizleri geliyor"

Yurthaber 10-08-22 09:10

Yenilenebilir enerjiyle cam serada domates üretiyorlar

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapımı tamamlanan 37 dönümlük tesiste, iki rüzgar türbininden elde edilen enerji ve bilgisayar kontrollü iklimlendirmeyle yılın 10 ayı topraksız tarım yöntemiyle üretim yapılıyor - Rüzgar türbinleri sayesinde seradaki enerji maliyetlerini doğal gaz gibi kaynaklara oranla yüzde 40-50 düşüren firma, önemli oranda tasarruf sağlıyor

Yurthaber 03-08-22 13:36

DenizBank Proparco’dan sürdürülebilirlik hedefiyle 45 milyon avro fon sağladı

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Beril Oğuz: - "Proparco’dan temin ettiğimiz krediyle, Türkiye’nin düşük karbon ekonomisine geçişi için önem arz eden yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına olan desteğimizi artırıyoruz"

Yurthaber 29-07-22 11:58

Sakarya, Avrupa'da enerjiyi en verimli kullanabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor

Avrupa Birliğince, şehirlerin enerji konusunda kendi kendine yetebilmesi, yenilenebilir enerji kullanımının artırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla 2030 yılına kadar 100 şehir pilot bölge seçilecek

Yurthaber 27-07-22 12:15

Tarımsal sulamada güneş enerjisi için yapı ruhsatı muafiyeti

Tarımsal sulama ihtiyacı için alanı 125 metrekareyi geçmeyen güneş kaynaklı yenilenebilir enerji sistemleri, metal konstrüksiyonla yapılması halinde yapı ruhsatı ve yapı kullanma izninden muaf olacak

Yurthaber 23-07-22 11:31

İBB'nin Dolmabahçe ve Çırağan'da kestiği çınarların yerine diktiği fidanlar kurudu

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Hasanoğlu: - "AK Parti döneminde 7 bin 119 anıt ağaç onarılırken bu rakam CHP'li yönetim döneminde 2 bin 140'a indi" - "Bakım yapmak zor, kesmek kolay. Biz zor olanı tercih ederken bu yönetim bakım yapmayı değil kesmeyi seçti"

Yurthaber 21-07-22 16:06

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni (2)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşüren Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi ile 5 Temmuz-11 Temmuz tarihlerinde toplam 2,5 milyon saat tasarruf sağladık, yakıttan ise 1,5 milyon litre tasarruf elde edildi. Yakıttan, zamandan ve emisyondan sağlanan toplam tasarruf bedeli 85 milyon lirayı buldu" - "Hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayısını 8'den 52'ye yükselteceğiz. Yıllık yolcu taşımacılığını 19,5 milyondan 270 milyon yolcuya ulaştıracağız. Emniyetli, hızlı, verimli ve etkin demir yolu ağımızın altyapısını tamamlayacağız. Demir yollarımızdaki toplam enerji ihtiyacının yüzde 35'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız"

Yurthaber 16-07-22 13:46

Kutes, bu yıl 2 milyon avroluk sürdürülebilirlik yatırımı gerçekleştirecek

Kutes İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Esat Kutmangil: - "EPDK'dan 20 yıl süreyle tedarik lisansımızı aldık. Bu lisansımız sayesinde tedarikimizi yenilenebilir enerji üreticilerinden sağlamayı amaçlıyoruz"

Yurthaber 08-07-22 14:48

DeFacto, iklim pozitif marka olma yolunda ilerliyor

2014'te imzaladığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesi doğrultusunda hazırladığı yol planı ile 2050 yılında "iklim pozitif marka" olmayı hedefleyen DeFacto, 2023'e dek yüzde 100 sıfır atık, 2030'a dek yüzde 100 yenilenebilir enerji tüketimi amaçlıyor

Yurthaber 07-07-22 13:48

UNDP ve ILO'dan Türkiye için yeşil dönüşüm raporu:

"Türkiye, fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak, 2030 yılına kadar GSYH'si yılda 8 milyar dolar daha artırabilir, 300 bini aşkın yeni iş yaratabilir ve sera gazı salımlarını 2019 düzeyine göre yüzde 8 azaltabilir"

Yurthaber 28-06-22 17:02

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Isparta'da temel atma ve toplu açılış töreninde konuştu: (2)

"Şu anda doğal sit alanı olarak koruduğumuz Eğirdir Gölü'nü ve etrafındaki yerleşim bölgelerini inşallah Cumhurbaşkanı'mızın onayıyla birlikte Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan etme çalışmalarını başlattık" - "İklim değişikliğiyle mücadelede en ön sıralardayız. Enerji Bakanlığımızla birlikte 18 ilimizde devletimize ait 750 milyon metrekare, 750 bin dönüm arazimizi güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji santrallerinin kurulması için kullanıma açıyoruz"

Yurthaber 24-06-22 20:39

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis'ten Dünya Yenilenebilir Enerji Günü değerlendirmesi:

"Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim, yaşadığımız birçok sorunun çözümü olabilir. Enerjiden başlayarak bu büyük yeşil dönüşümü gerçekleştirmek için birlikte hareket etmeliyiz. Burada uygulanacak olan stratejinin bütüncül, aynı zamanda cesaretlendirici ve özendirici olması lazım" - "2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynak kullanımı ile Kapsam II emisyonlarımızı sıfırlamak istiyoruz"

Yurthaber 22-06-22 09:54

Honda'dan elektrikli araç üretimi için Çin'de fabrika yatırımı

Sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak fabrika için başlangıçta 3,49 milyar yuan (yaklaşık 525 milyon dolar) yatırım gerçekleştirilecek - 400 bin metrekarelik alana kurulacak fabrikanın, üretime 2024 yılında başlaması ve üretim kapasitesinin yıllık 120 bin adet olması hedefleniyor

Yurthaber 21-06-22 16:56

Yahyalı, rüzgarlı ve güneşli gün sayısı fazlalığıyla yenilenebilir enerji yatırımlarını çekiyor

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, 119 rüzgar enerjisi türbini ve 64 bin 571 güneş enerjisi paneli ile yılda 280 milyon kilovatsaat elektrik üretiliyor - Yahyalı Kaymakamı Metin Eyyüpkoca: - "Yatırımcıların taleplerine baktığımızda Yahyalı'nın gelecekte enerji üssü haline geleceğine inancımız tam"

Yurthaber 21-06-22 11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ekonomiler Forumu'na canlı bağlantıyla katıldı:

"Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazı emisyonundan kaçınılmıştır" - "Türkiye yenilenebilir kurulu gücü itibarıyla dünya on ikincisi ve Avrupa beşincisidir. Jeotermal kurulu gücünde Avrupa'da ilk sırada, hidroelektrik santrali kurulu gücünde ise Avrupa'da ikinci sırada yer alıyoruz" - "Ulusal katkı beyanımızı güncelliyoruz. Yol haritamızı teşkil edecek uzun dönemli iklim stratejimizi ve eylem planımızı bu yılın sonunda açıklayacağız"

Yurthaber 17-06-22 17:50

Bakan Dönmez tek tek duyurdu: Elektrikte kritik adımlar atıldı...

Son dakika haberi...Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2030'a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağının altını çizerek, "2030'a kadar dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için 2 milyar dolarlık şebeke yatırımı yapılması gerekiyor" dedi. Elektrik dağıtım sektörü yatırımları hakkında da konuşan Bakan Dönmez, toplam 20 milyar liralık bir yatırımın hayata geçirildiği bilgisini paylaştı.

Finans 16-06-22 12:23

İzmir'de Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Zirvesi düzenlendi

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: - "Firmalarımızı yeşil dönüşüm adını verdiğimiz sürece hazırlamamız gerekiyor" - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Erdem: - "Şu an Türkiye'de üretilen elektriğin yüzde 65'i yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanıyor"

Yurthaber 15-06-22 17:28

Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir'de yenilenebilir enerji zirvesi düzenleyecek

Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir'de yenilenebilir enerji zirvesi düzenleyecek

Yurthaber 13-06-22 14:20

Ticaret Bakanı Muş, Uluslararası İş Forumu 2. Türk-Arap İş Zirvesi'nde konuştu:

"Ülkemiz, yatırımcılar için yenilenebilir enerji, kimya, turizm, sağlık, altyapı ve üst yapı projeleri, iletişim teknolojileri, bilişim, otomotiv de dahil olmak üzere çok geniş bir alanda fırsatlar sunmaktadır" - "Türkiye'nin ekonomik büyümesinde ve dış ticaretinde pandemi etkilerinin geride bırakıldığını rahat bir şekilde ifade edebiliriz"

Yurthaber 11-06-22 12:34