Yerli Tibbi Cihaz Uretimi Haberleri

Yerli otomobil Togg, Sivas'ta bilişim lisesi öğrencilerine tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluşturuldu.

Yurthaber 2023-05-10 13:34:24

Türkiye'nin yerli otomobili Togg Isparta'da tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X'in Isparta'da tanıtımı yapıldı.

Yurthaber 2023-05-03 14:41:44

Sağlık Bakanlığından yerli insülin hamlesi! Milyarlarca dolar Türkiye'de kalacak

Diyabet hastaları için hayati öneme sahip olan insülinin yerli üretimi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ekonomik açıdan da milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağlayacak yerli insülin üretimi için firmalara çağrıda bulundu.

Haber 2022-04-13 15:11:15

Sağlık Bakanlığı, yerli insülin üretimi için harekete geçti

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yayımlanan duyuruda, diyabet hastaları için hayati öneme sahip, ekonomik açıdan da milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağlayacak insülin üretimi için firmalara çağrıda bulunuldu - Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi, Farmokoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay: - "Türkiye'nin insüline dayalı faturası 10 milyar dolara yakın. Ülkemizin bu konudaki dışa bağımlılığını azaltmak açısından tamamen yerli üretim büyük önem taşıyor"

Yurthaber 2022-04-13 15:06:07

Turkovac: Türkiye'de uygulanmaya başlanan yerli Covid aşısı

Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilen yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın ülke genelindeki şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı. Turkovac hakkında bilinenleri derledik.

Haber 11-01-22 22:07

Son Dakika: Yerli aşı TURKOVAC Halk Sağlığı depolarına ulaştı

Son dakika haberine göre yerli aşı TURKOVAC'ın üretim tesisinden Halk Sağlığı depolarına ilk sevkiyatı gerçekleşti. Soğuk zinciri korunarak 2-8 derecede saklanan 150 bin adet aşı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda yapılacak kontrollerin ardından illere sevk edilecek.

Haber 24-12-21 11:04

Turkovac aşısının yan etkileri var mı, varsa neler? Yerli aşı Turkovac ne zaman çıkacak?

İlgiyle takip edilen yerli Covid-19 aşısı Turkovac, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı aldı. Gelişme sonrası Turkovac'ın yan etkilerinin olup olmadığı ve ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Peki Turkovac aşısı yan etkileri var mı, varsa neler? Yerli aşı Turkovac ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

Haber 22-12-21 22:02

Dünyada ilk! Türk mühendisler yaptı, kıtalar ötesinden talep alıyor

Ankara ODTÜ Teknokent’te Türk mühendislerin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği ve tıpkı hastanedeki hassasiyetle, evde solunum fonksiyon testi yapmayı sağlayan dünyanın ilk ultrasonik ev tipi spirometre cihazı ile özellikle pandemiden sonra hastane ortamına girme riski nedeniyle kontrollerini aksatan milyonlarca kronik solunum yolu hastasının hayatı kolaylaşacak. Akciğerin tansiyon aleti gibi olduğu söylenen cihaz, şimdiden 55'e yakın ülkeden talep alıyor.

Haber 21-12-21 11:26

Yerli imkanlarla üretilecek oksijenli ferdi kurtarıcılar madencilere nefes olacak

TÜBİTAK MAM ile MFA Maske arasında imzalanan proje kapsamında, yerli ve milli imkanlarla üretilecek oksijenli ferdi kurtarıcılar ile özellikle madenler başta olmak üzere farklı endüstrilerde ve savunma sanayinde, oksijen miktarının yeterli olmadığı ortamlarda kullanıcıya yeterli soluma havası sağlanacak - MFA Genel Müdürü Fatih Furtun: - "Bu ürünü dünyada 3-4 üretici üretiyor. Oldukça stratejik ve önemli ürünler kategorisinde. Oksijenin bulunmadığı patlama anlarında 30 ve 60 dakikalık versiyonları olan ve çalışanların bulundukları ortamdan güvenli ortama kaçmalarını sağlayan bir cihaz bu. Bu cihazı inşallah 18 ay sonunda Avrupa CE belgeleri de alınmış şekilde piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Bizim için de oldukça heyecan verici" - "Bu teknolojileri üretebilir halinde olmamız ülkemizin sanayi anlamında geldiği noktayı da gösteren bir işarettir"

Yurthaber 25-11-21 12:10

Yerli üretim Realme C21 incelemesi

Realme C21, bünyesinde 5000mAh değerde bir pil taşıyor. Türkiye'de üretilen cihaz, gündelik kullanımda, tek şarj ile 2 günü çıkartabiliyor. Temel donanım bileşenlerine sahip olan bu cihaz fiyat/performans oranıyla da dikkat çekiyor.

Haber 07-06-21 10:11

Kapalı ortamlardaki havayı UV-C ışınıyla temizleyen cihaz geliştirildi

Kocaeli'de bir firma tarafından UV-C ışık kaynağıyla tasarlanan cihazla fabrika, okul, ofis ve ibadethane gibi kapalı ortamlarda havanın temizlenmesi sağlanıyor - Firmanın ürün geliştirme müdürü Münevver Çiloğlu: - "Ne mutlu bize ki ülkemizin yurt dışından böyle bir cihaza ihtiyacı olmayacak ve yerli bir üretimle yerli ürünlerle ülkemizdeki bu talepleri karşılıyor olacağız. Hem bu cihazların ithal ihtiyacı azalacak hem de bu konudaki ihracatımızla ekonomiye ciddi fayda sağlayacağız" - "Almanya, Makedonya ve İngiltere gibi ülkelere ilk numuneler sevk edildi. İhracattaki ilk hedefimiz 10 ülke olmak üzere bu sayıyı daha da artırmak olacak"

Yurthaber 27-10-20 11:02

Şirket kurup kişiye özel drone üreten üniversiteliler seri üretime geçecek

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde girişimcilik eğitimlerine katılan 4 arkadaş, şirketlerinin ilk projesi kapsamında yazılımı, donanımı ve tasarımı kendilerine ait "Camgöz MF1" adlı cihaz için patent başvurusunda bulundu - Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yasin Çelik: - "Amacımız, Türk sivil havacılık endüstrisinin büyüyen yüzü olarak yerli ve mili ürünlerle piyasaya çıkabilmek. Bunları da kişiye özel drone hazırlayarak, problemlere direkt çözüm üretebilecek sistemlerle yapacağız"

Yurthaber 06-10-20 11:14

Türk mühendis üretti, otomobillerde dünyada bir ilk

Türk mühendisi ürettiği cihaz ile araçların kilometrede ne kadar yakıt yaktığını ölçen cihaz üretti. Ürettiği yerli ürün dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.

Finans 16-09-20 11:56

Kapalı alanların dezenfeksiyonu için cihaz geliştirdiler

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma, tren, tramvay, otel, hastane, derslik, market, kafe gibi kapalı alanların ultraviyole ışınlarla dezenfeksiyonu için cihazın prototipini tasarladı - Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan El: - "3 aylık kısa bir sürede, azimli ve disiplinli bir çalışmayla bu ürünü ortaya çıkardık" - Proje Sorumlusu Makine Mühendisi Atakan Konca: - "Tasarımda kullanılan parçaların çok büyük bir bölümü yerli üretim malzemelerden seçilmiştir. Cihazımızı belgelendirmek üzere girişimlerde de bulunduk"

Yurthaber 10-09-20 11:04

Sağlık Bakanı Koca, ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Alex Azar ile telefonda görüştü. Sağlık Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada "İki Bakan; maske, tulum, dezenfektan, yerli solunum cihazı, eldiven gibi tıbbi cihaz ve malzemelerin Türkiye'den tedariğinin önümüzdeki süreçte de devamı için ortak çalışma kararı aldı" denildi.

Haber 30-04-20 23:37

Kovid-19 ile mücadeleye katkı sunmak için yerli cihaz üretti

Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Fırat Teknokent'te koronavirüs ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla ozon jeneratörü ve oksidasyonlu UV lambası tasarladı - Yakuphanoğlu: - "Sağlık Bakanlığından sertifika aldıktan sonra insanların kullanımına sunacağız"

Yurthaber 23-04-20 11:11

Bakan Varank: Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Onlarca mühendis bir araya geldi, gece gündüz çalıştılar ve büyük bir özveriyle sadece 14 gün gibi kısa bir sürede seri üretim bandından ilk yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarını indirdiler. Bugün testleri tamamlanmış ürünlerin bir kısmını Sağlık Bakanlığı'mıza teslim ediyoruz. İnşallah mayıs sonuna kadar 5 bin cihaz üretilmiş olacak. Tüm çabamız, sağlık çalışanlarımızın insanüstü emeklerine bir nebze de olsa katkı sağlamak." dedi.

Finans 20-04-20 13:52

Yerli ve milli solunum cihazlarıyla ilgili yeni gelişme! Bakan Varank duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli solunum cihazlarına ilişkin, "İnşallah Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak." dedi.

Haber 20-04-20 13:43

Duruş bozukluğu olan yazılımcı dik durma alışkanlığı kazandıran cihaz üretti

Bilgisayar mühendisi Durmaz: - "Cihaz belirlediğiniz aralıklarda titreyerek vücudunuzu uyarıyor. Bu sebeple cihazı 'dik duruş antrenörü' olarak tanımlıyoruz" - "Yerli bir girişim olarak ilk hedefimiz, ülkemizde geliştirdiğimiz bu giyilebilir teknoloji ürününü yurt dışında da tanıtmak ve ihracata katkı sağlamak"

Finans 18-01-20 11:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısında konuştu: (2)

"Yerli ilaç ve plazma üretimi ile yerli cihaz geliştirilmesi konusunda engel çıkartanların yaptıkları vatana ihanetle eş değerdir. Bu konuda kimseye müsamaha göstermeyeceğiz" - "Sağlık turizmi yoluyla ülkemize gelen hasta sayısı 2019 Kasım sonu itibarıyla yıllık 470 bine ulaştı. Bu sayıyı önce 750 bine, ardından 1,5 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz" - "Dumansız hava sahası uygulamasında mevzuattaki boşlukları ortadan kaldırarak, daha etkin mücadele yürüteceğiz" - "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 yurdu daha hizmete açıyoruz" - "İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, bu yılın ilk altı ayında 2 bin ve izleyen dönemde 10 bin daha Beceri Atölyesi kurmayı planlıyoruz" - "Mesleki eğitim-öğretim merkezlerini güçlendiriyoruz. Bu okullarda çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitim-öğretimi alan gençlerimizin, fark derslerini yine aynı yerlerde vererek lise diplomasına sahip olabilmelerinin önünü açıyoruz" - "Hastanelerimizin toplam yatak sayısını 240 bine, nitelikli yatak sayısını 145 bine çıkarttık. Doktor sayımızı 92 binden 161 bine, toplam sağlık çalışanı sayımızı ise 378 binden 1 milyon 25 bine çıkardık"

Haber 16-01-20 13:07

Hacettepe, yerli ilaç, aşı ve tıbbi cihaz üretimi için kolları sıvadı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Kanser hastalığına yönelik ilaç üretmek, nadir hastalıklar için formülasyon geliştirmek ve tıbbi sensör üretmek için TÜBİTAK'a proje sunduk" - "Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB ile ürüne yönelik projeler geliştirmek ve birlikte Sağlık Vadisi, Sağlık Teknokent'i kurmak amacıyla görüşmeleri başlattık"

Yurthaber 10-01-20 11:20

İlim Yayma Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Şahin'den yerli ilaç projesi

"Her şeyiyle yerli, milli olan, molekülünden sentezine, formülasyonundan üretimine kadar her şeyiyle bize ait olan yeni formülasyonlar ve yeni ilaçlarımız inşallah devreye girecektir" - "Bazı bor bileşiklerinden viral hastalıkların tedavisine yönelik üzerinde çalıştığımız bir formülasyon var. Bor ile ilgili çalışmalarımızın bir kısmı da kanser üzerinde" - "Sağlığın bütün alanlarıyla ilgili yeni ürünler ve yeni teknolojiler geliştirmiş durumdayız. Kozmetikle ilgili birçok yeni ürünümüz var. Yakında bunlar uluslararası markete sürülecek. Medikal cihaz grubunda da geliştirdiğimiz ürünlerimiz var. Bunların tamamı yerli ve millidir" - "Sağlığın bütün alanlarıyla ilgili yeni ürünler ve yeni teknolojiler geliştirmiş durumdayız. Kozmetikle ilgili birçok yeni ürünümüz var. Yakında bunlar uluslararası markete sürülecek"

Haber 24-12-19 11:06

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök: - "OECD sağlık verileri ve Avrupa Komisyonu raporlarına göre memnuniyet değerleri ile harcama verilerinin karşılaştırıldığı ülkeler içinde Türkiye, yaptığı sağlık harcamasına göre sağlık hizmetlerinde en üst seviyede memnuniyet elde eden ülkedir" - MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay: - "Çok uluslu firmaların ilaçlarının pazar payının TL bazında sürekli artma eğiliminde olması, milli ve yerli ilaç endüstrisinin ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermektedir. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bunun önünü açacak somut çalışmaları yapıp hayata geçirmelidir" - CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin: - "(Şehir hastaneleri sözleşmesi) Millet adına bir denetim yapıyoruz ve bu sözleşmeleri bilmek bizim hakkımız. Siz bu şehir hastanelerini vatandaşın vergileriyle yapıyorsunuz, biz de vatandaş adına bunu denetlemekle görevliyiz"

Haber 12-11-19 21:52

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimini öyle sadece, adı yerli kendisi yine dışa bağımlı şekilde değil, formülünün geliştirilmesinden nihai ürüne kadar tüm aşamalarıyla kendimize ait hale getirmekte kararlıyız" - "Kamuda ve özel sektörde ilaç, aşı ve cihaz üretimlerinin gerçek anlamda millileştirilmesi hususunda gizli bir direniş olduğunu da biliyorum. Ülkemiz açıdan stratejik öncelik olarak gördüğümüz bu hususta atılan tüm adımları ve yapılan tüm engellemeleri çok daha yakından takip altına alacağımızın bilinmesini istiyorum"

Haber 31-10-19 21:51

Yerli ilaç sektöründe babayiğitler çıkaracağız

Türkiye'nin ilk sağlık temelli teknokenti Teknopol İstanbul'un idari ve kuluçka binasının temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla atıldı - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Savunma sanayisinde olduğu gibi yerli ilaç ve yerli tıbbi cihaz alanlarında da babayiğitler çıkaracağız. Teknokentimize yatırımcıların yoğun bir ilgisi olduğunu şimdiden söyleyebilirim" - "Yerli ve milli sağlık yazılımları, aşı çalışmaları, ilaç üretimi, sağlık danışmanlık hizmetleri ve biyomedikal mühendislik hizmetleri kapsamında ürün ve materyal geliştirmeye yönelik 'ben de varım' diyen babayiğitlere kapımız sonuna kadar açıktır"

Finans 23-10-19 19:28

Eklem hareket bozukluklarının tedavisine yerli cihaz

Kayseri'de ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Mustafa Deveci ve ekibince 10 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu yerli imkanlarla geliştirilen "parmak kontraktürü açma cihazı", eklem hareket bozukluklarında kapalı yöntemle yaklaşık bir ayda tedavi imkanı sağlıyor - Dr. Mustafa Deveci: - "Açık cerrahi ameliyatlarında anesteziye ait komplikasyonlar, enfeksiyon, yara yeri problemleri ve cilt dokusu yetmediği durumlarda başka yerden deri yaması alınması ihtiyacı olabilmektedir. Bizim sistemimizde ise tamamen lokal anestezi yapılmakta. Operasyon 5-10 dakika sürmektedir. Sadece çivilerin girdiği yerlerde bir cerrahi işlemimiz oluyor"

Haber 19-10-19 12:00

Eklem hareket bozukluklarının tedavisine yerli cihaz

Kayseri'de ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Mustafa Deveci ve ekibince 10 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu yerli imkanlarla geliştirilen "parmak kontraktürü açma cihazı", eklem hareket bozukluklarında kapalı yöntemle yaklaşık bir ayda tedavi imkanı sağlıyor - Dr. Mustafa Deveci: - "Açık cerrahi ameliyatlarında anesteziye ait komplikasyonlar, enfeksiyon, yara yeri problemleri ve cilt dokusu yetmediği durumlarda başka yerden deri yaması alınması ihtiyacı olabilmektedir. Bizim sistemimizde ise tamamen lokal anestezi yapılmakta. Operasyon 5-10 dakika sürmektedir. Sadece çivilerin girdiği yerlerde bir cerrahi işlemimiz oluyor"

Yurthaber 19-10-19 11:59

Yerli dürbünden hiçbir şey kaçmayacak

Türk mühendisleri, teknolojinin en uç unsurlarını kullanarak sahip olduğu özelliklerle sınıfında "dünyanın en iyisi" olarak nitelendirilen termal dürbün geliştirdi - Termal kamera, görünür kamera, lazer mesafe bulucu, GPS ve elektronik pusula ile entegre edilen sadece 2,5 kilogram ağırlığındaki Engerek 8, yaklaşık 13 kilometreden araçları, 9 kilometreden insanları tespit ediyor - Üstünlüğünü uluslararası rakipler karşısında ortaya koyan cihaz, hedef koordinatlarını gündüz-gece, her türlü hava koşulunda hatasıza yakın belirleyip iletebiliyor

Finans 13-09-19 11:42

Bakan Koca, Cibutili mevkidaşıyla görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Sağlık turizminde hedeflediğimiz seviyeye ulaşmak için uluslararası hastalar ve hasta yakınları için sağlık vizesi uygulamasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılmasını son derece önemsiyoruz" - "Ülkemiz ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe çok büyük ilerlemeler kat etmiştir. Yerli sanayimiz ile Cibutili muhatapların bir araya gelerek ticari faaliyetlerini artırmaları her iki ülkenin de menfaatine olacaktır"

Haber 22-08-19 16:58

Yerli hidrolik kanal deney cihazı yaptılar

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesince, maliyeti 750 bin lira olan hidrolik kanal deney cihazı, yerli ve milli tasarımla 100 bin liraya hazırlandı - Dekan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu: - "Bu, bizim için gurur verici bir cihaz olarak ortaya çıkmış durumda. Yurt dışında pazarlaması da yapılabilir"

Haber 10-07-19 16:40

Yerli hidrolik kanal deney cihazı yaptılar

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesince, maliyeti 750 bin lira olan hidrolik kanal deney cihazı, yerli ve milli tasarımla 100 bin liraya hazırlandı - Dekan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu: - "Bu, bizim için gurur verici bir cihaz olarak ortaya çıkmış durumda. Yurt dışında pazarlaması da yapılabilir"

Yurthaber 10-07-19 16:39

2019-2020 Strateji, Eğitim ve Ürün Lansman Toplantısı

Tıbbi cihaz piyasasına dair 2023 vizyonu doğrultusunda izlenecek yol haritasının ele alındığı, Türkiye'de yeni geliştirilen yerli ve milli tıbbi cihazların tanıtıldığı toplantıda sağlık sektörünün öncüleri bir araya geldi

Yurthaber 29-06-19 19:00

2019-2020 Strateji, Eğitim ve Ürün Lansman Toplantısı

Tıbbi cihaz piyasasına dair 2023 vizyonu doğrultusunda izlenecek yol haritasının ele alındığı, Türkiye'de yeni geliştirilen yerli ve milli tıbbi cihazların tanıtıldığı toplantıda sağlık sektörünün öncüleri bir araya geldi

Haber 29-06-19 18:58

Patentli yerli tıbbi cihaz sayısı 100’ün üzerinde

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, yerli üretimin önemini vurgulayarak, şu an 100’ün üzerinde Türk patentli tıbbi ürün olduğunu söyledi.Sağlık Federasyonu tarafından Türkiye’de üretilen tıbbi cihazların tanıtılması ve 2023 sağlık hedefleri doğrultusunda tıbbi cihaz piyasasının yol haritasının belirlenmesi amacıyla “Strateji, Eğitim ve Ürün Lansman Toplantısı” düzenlendi.Düzenlenen toplantıda, Türkiye’de üretilen ve üretilmesi planlanan tıbbi cihazlar için ihtiyaç duyulan ham madde ve diğer ihtiyaçların tedariki, devlet ile üreticiler arasındaki işbirliği ve destek programlarının geliştirilmesi, ürün tedarik zincirinin oluşturulması, faaliyette olan kamu hastanelerinin ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili izlenilecek stratejilerin planlanması konuları ele alındı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, Türkiye’de birçok tıbbi cihazın Amerikan ve Japon kalitelerinin üzerinde üretildiğini belirterek, Türkiye’de bu işi yapan çok kaliteli firmalar olduğunu kaydetti.Şu an 100’ün üzerinde Türk patentli tıbbi ürün olduğunu vurgulayan Dinç, “Atalarımız daha önce tıbba yön veriyordu, bizler de İbn-i Sinaların torunları olarak çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Haber 29-06-19 16:19

Ankara'da, 'Yerli ve Mili Tıbbi Cihaz Strateji Toplantısı'

Türkiye'nin milli tıbbi cihaz üretiminde yaptığı son Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere genel sağlık sigortası, sağlık ürünleri ihracat artışı gibi sağlıkta öne çıkan konu başlıkları, Ankara'da düzenlenecek 'Yerli ve Milli Tıbbi Cihaz Strateji Toplantısı'nda ele alınacak.

Haber 27-06-19 16:42

Yerli ve Milli Tıbbi Cihaz Strateji Toplantısı yapılacak

Yerli ve milli tıbbi cihaz üretimi ve Ar-Ge faaliyetlerini ele almak üzere "Yerli ve Milli Tıbbi Cihaz Strateji Toplantısı" düzenlenecek - Ankara'da gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye'nin milli tıbbi cihaz üretiminde yaptığı son Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere Genel Sağlık Sigortası, sağlık ürünleri ihracat artışı gibi Türkiye'nin sağlıkta öne çıkan konu başlıkları ele alınacak

Haber 20-06-19 12:52

Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık" - "İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz" - "2023 yılına kadar toplam 44 bin 400 yatak kapasiteli şehir hastanesini vatandaşlarımızın istifadesine açmayı hedefliyoruz" - "Ülkemiz bütçesinde adeta bir kara deliğe dönüşen ilaç ve tıbbi cihaz meselesinde de yerli üretimi teşvik ediyoruz. Hastalarımızı mağdur etmeden, kaliteden asla ödün vermeden, yerli ilaç ve tıbbi cihaz sanayimizi güçlendireceğiz"

Haber 23-05-19 23:16

Tellerin yorulma testleri yerli cihazla yapılacak

KBÜ'de birçok alanda kullanılan tel ve çeşitli kablo malzemelerinin yorulma dayanımlarının ortaya çıkarılması için uluslararası standartlara uygun test cihazı tasarlandı - Prof. Dr. Yavuz Sun: - "Tamamen yerli ve milli bir ürün. Bu testleri Türkiye'de yapabilme özelliğine sahip ilk cihaz"

Haber 11-04-19 15:23

Tellerin yorulma testleri yerli cihazla yapılacak

KBÜ'de birçok alanda kullanılan tel ve çeşitli kablo malzemelerinin yorulma dayanımlarının ortaya çıkarılması için uluslararası standartlara uygun test cihazı tasarlandı - Prof. Dr. Yavuz Sun: - "Tamamen yerli ve milli bir ürün. Bu testleri Türkiye'de yapabilme özelliğine sahip ilk cihaz"

Yurthaber 11-04-19 15:21

Türkiye'den 57 ülkeye tıbbi cihaz ihracatı

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç: - "Türkiye'den özellikle kardiyoloji, kardiyovasküler, girişimsel radyoloji alanında, 57 ülkeye tıbbi cihaz ihracatı var. Bunların içinde damar traşlama robotları, trombektomi cihazları, varislerle ilgili dünyada sadece Türklere ait olan patentli ürünler mevcut" - "Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Portekiz, Polonya başta olmak üzere neredeyse Avrupa'nın tamamı ve diğer pek çok ülke, Türkiye'nin yerli ve milli ürünlerini kendi kliniklerinde kullanıyor"

Finans 11-04-19 11:33

Türkiye'den 57 ülkeye tıbbi cihaz ihracatı

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç: - "Türkiye'den özellikle kardiyoloji, kardiyovasküler, girişimsel radyoloji alanında, 57 ülkeye tıbbi cihaz ihracatı var. Bunların içinde damar traşlama robotları, trombektomi cihazları, varislerle ilgili dünyada sadece Türklere ait olan patentli ürünler mevcut" - "Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Portekiz, Polonya başta olmak üzere neredeyse Avrupa'nın tamamı ve diğer pek çok ülke, Türkiye'nin yerli ve milli ürünlerini kendi kliniklerinde kullanıyor"

Yurthaber 11-04-19 11:31

Sağlık Federasyonundan istihdam garantili eğitim

Federasyon tarafından tıbbi cihaz ve ilaç üretiminde istihdama katkı sağlamak amacıyla ücretsiz "Tıbbi Cihaz ve İlaç Üretim Uygulamaları Eğitim Programı" başlatılacak - Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç: - "Eğitimlerde yetkinlik belgesi almaya hak kazananlara, tıbbi cihaz ve ilaç sektörünün ileri gelen yerli ve yabancı firmalarında istihdam sağlanacak" - "Özellikle tıbbi cihaz üretimi alanında verilecek sertifikalı eğitimlerle bu yıl 10 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz"

Haber 04-04-19 11:07

Türkiye tıbbi cihaz üretiminde dünyada ilk 5 içerisine girecek

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç: - "Artık yabancı hekimler, ileri teknolojik yerli tıbbi cihazlarımızı öğrenmek ve bu cihazların kullanıldığı ameliyatlardaki uygulamasını görmek için ülkemize akın etmektedir" - "2023 hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye, tıbbi cihaz üretiminde dünyada ilk 5 içerisine girecektir"

Yurthaber 27-03-19 20:36

Türkiye tıbbi cihaz üretiminde dünyada ilk 5 içerisine girecek

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç: - "Artık yabancı hekimler, ileri teknolojik yerli tıbbi cihazlarımızı öğrenmek ve bu cihazların kullanıldığı ameliyatlardaki uygulamasını görmek için ülkemize akın etmektedir" - "2023 hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye, tıbbi cihaz üretiminde dünyada ilk 5 içerisine girecektir"

Haber 27-03-19 20:34

Ankara Üniversitesi tıpta yerli üretim için kolları sıvadı

Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi, yerli ilaç ve tıbbi cihaz geliştirilebilmesi amacıyla robotik sistemlerden doku mühendisliğine, medikal tasarımdan akıllı ilaç çalışmalarına kadar birçok alanda bilimsel çalışma için harekete geçti - Üniversite bünyesinde kök hücreden organ geliştirme, probiyotiklerden akıllı görüntüleme ajanları gibi çok sayıda alanda yeni bilimsel çalışmalaya imza atıldı - AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: - "Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü bünyesinde kişinin kendi hücrelerinden organ geliştirilmesi üzerine ve nükleer tıp alanında akıllı görüntüleme ajanları için araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz" - "Özellikle kanser tedavisinde kullanılan, sadece ilgili tümörü hedef alarak yok eden ve çevre dokularını koruyan akıllı ilaçların üretimi, yeni ilaçlar için yeni molekül geliştirme çalışmaları yapılıyor"

Yurthaber 27-03-19 11:16

Ankara Üniversitesi tıpta yerli üretim için kolları sıvadı

Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi, yerli ilaç ve tıbbi cihaz geliştirilebilmesi amacıyla robotik sistemlerden doku mühendisliğine, medikal tasarımdan akıllı ilaç çalışmalarına kadar birçok alanda bilimsel çalışma için harekete geçti - Üniversite bünyesinde kök hücreden organ geliştirme, probiyotiklerden akıllı görüntüleme ajanları gibi çok sayıda alanda yeni bilimsel çalışmalaya imza atıldı - AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: - "Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü bünyesinde kişinin kendi hücrelerinden organ geliştirilmesi üzerine ve nükleer tıp alanında akıllı görüntüleme ajanları için araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz" - "Özellikle kanser tedavisinde kullanılan, sadece ilgili tümörü hedef alarak yok eden ve çevre dokularını koruyan akıllı ilaçların üretimi, yeni ilaçlar için yeni molekül geliştirme çalışmaları yapılıyor"

Haber 27-03-19 11:15

Yeni Aziz Sancarlar yetiştireceğiz

SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar: - "Savunma sanayisinde olduğu gibi yerli ilaç ve tıbbi cihaz alanlarında da babayiğitler çıkaracak ve yeni Aziz Sancarlar yetiştireceğiz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız"

Haber 23-03-19 12:11

Maden Kanunu'ndaki değişiklik Resmi Gazete'de

Maden Kanunu ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik öngören kanun Resmi Gazete'de yayımlandı - Buna göre, MTA'nın yurt dışında faaliyet göstermek üzere kuracağı şirketlerin arama ve araştırma faaliyetleri dışında işletme faaliyetinde de bulunmasına imkan tanındı - Bakır, kurşun, çinko, demir, krom, civa, kalay, kobalt, nikel, alüminyum grubundaki madenlerin yurt içindeki entegre tesislerde metal hale getirilmesi durumunda devlet hakkının yüzde 75'i alınmayacak - Maden ruhsat sahibi veya vekilinin mahallinde yapılan tetkik ve incelemelere katılmaması, herhangi bir nedenle tetkik ve incelemeleri engellemesi halinde 31 bin lira idari para cezası uygulanacak - Türkiye Taş Kömürü ve Türkiye Kömür İşletmeleri uhdesinde bulunan sahalar bölünerek devredilebilecek - Tüm yerli ham petrol üreticileri teşvik edilecek. Yerli üreticilerin Türkiye'de petrol arama ve üretim konularında daha çok yatırım yapmaları sağlanarak yerli üretimin artmasına katkıda bulunulacak - Akaryakıt kaçakçılığı kapsamına giren fiillere yüksek cezalar getirildi - Kaçakçılıkla ilgisi olmayan ve niteliği itibarıyla düzeltme imkanı bulunan şirketler, para cezasından önce ihtar edilecek, ihtara rağmen aykırı durumunu gidermeyenlerin işleri geçici olarak durdurulacak, devamında düzeltmeyenlere ise para cezası uygulanacak - Nükleer silah ya da nükleer veya radyolojik patlayıcı cihaz imal eden, radyoaktif maddeleri bu amaçla bulunduran, ticaretini yapan, kullanan veya kullanımını yaygınlaştıran kişilere 25 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası verilecek

Haber 28-02-19 05:07

Tehlikeli maddeler yerli cihazla tespit edilecek

GTÜ Fizik Bölümünde TÜBİTAK, NATO, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve MARKA desteğiyle yürütülen proje kapsamında havalimanları ve üst düzey güvenli bölgelerde kullanılması hedeflenen, patlayıcı ve tehlikeli maddeleri uzaktan tespit edebilen yerli cihazın prototipi geliştirildi - Patlayıcı ve tehlikeli madde tespitine ucuz, hızlı ve etkin şekilde imkan sağlayacak cihazın, bir yıl içinde üretime hazır hale getirilmesi planlanıyor - GTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bulat Rami: - "Kontrol noktalarında insanların el çantasında taşıdığı sıvıları, bu cihazın içine koyarak birkaç saniye içinde 'güvenilir' veya 'tehlikeli' teşhisi koyabileceğiz. Trende, gümrük kapılarında, üst güvenliğe sahip kuruma girerken de bu cihaz kullanılabilir" - "Cihazımızda hem NMR hem mikrodalga tekniğini birlikte kullanıyoruz. Dolayısıyla bizim sıvı kontrol cihazımız daha güvenilir olacak"

Yurthaber 26-02-19 11:05