Yonhap Haberleri

Kuzey Kore devlet radyosundan beklenen Kim Jong-un açıklaması geldi!

Kim Jong-un öldüğü iddiaları sosyal medyada gündem olmuştu. Güney Kore kaynaklı Yonhap haber ajansının haberine göre, Kuzey Kore devlet radyosu Kim Jong Un'un aktif bir şekilde çalıştığını belirtti.

Haber 2020-04-26 17:31:12

Dünya tetikte! Füzeleri ateşlediler

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin doğu kıyısından iki balistik füze fırlatıldığını bildirdi.

Haber 2019-07-31 09:30:43

Güney Kore haber ajansı Yonhap'tan İngilizce YouTube haber kanalı

Güney Kore'nin ulusal haber ajansı Yonhap, "Korea Now" adıyla İngilizce YouTube haber kanalı açtı - Kore kültürü ve Kore'ye ilişkin güncel gelişmeler tüm dünyaya İngilizce videolarla sunuluyor

Haber 2018-11-28 12:48:32

AA, IRNA ve YONHAP'la iş birliği anlaşması imzaladı

AA'nın, İran'ın resmi ve en büyük ajansı IRNA ve Güney Kore'nin ulusal haber ajansı YONHAP ile imzaladığı iş birliği anlaşması kapsamında yazılı ve görsel haberler karşılıklı olarak kullanılabilecek

Haber 2018-09-03 16:32:19

Trump-Kim zirvesi Asya basınında

ABD Devlet Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Singapur'daki tarihi görüşmesi, Asya basınında geniş yer buldu - Çin devlet ajansı Şinhua: - "ABD ve Kuzey Kore liderleri, Singapur’da tarihi toplantı yaptı" - Japonya'nın haber ajansı Kyodo: - "Trump ve Kim tarihi zirvenin ardından kapsamlı anlaşma imzaladı" - Güney Kore haber ajansı Yonhap: - "Kuzey Kore lideri Kim, Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması sözünü verdi" - Endonezya haber ajansı Antara: - "Trump ve Kim sonunda el sıkıştı’" - Malezya ajansı Bernama: - "Trump ve Kim’in Singapur’daki görüşmesi iyi ilerliyor" - Channel News Asia: - "Trump, Singapur zirvesinde Kim ile görüşmesinden müthiş ilişki bekliyor"

Haber 12-06-18 11:42

Kış olimpiyatlarında AA-Yonhap iş birliği

Güney Kore Haber Ajansı Yonhap ile iş birliği yapan Anadolu Ajansı, 2018 Kış Olimpiyatları'nı zengin ve detaylı içeriklerle abonelerine sunacak

Haber 08-02-18 13:29

Kuzey Kore 'balistik füze fırlattı'

Güney Kore haber ajansı Yonhap, askeri yetkililere dayandırarak Kuzey Kore'nin doğu yönünde bir füze fırlattığını bildirdi.

Haber 28-11-17 21:40

Seçimi Kuzey Koreli Moon kazandı

Güney Kore'de erken devlet başkanlığı seçimlerinin galibi Demokrat Parti adayı Moon Jae-in oldu. Yonhap ajansı eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin hakkındaki siyasi nüfuz skandalı nedeniyle görevden azledilmesinin ardından düzenlenen erken seçimde, Demokrat Partinin adayı Moon Jae-in'in ülkenin yeni devlet başkanı olduğunu duyurdu.

Haber 09-05-17 20:26

CIA Başkanı'ndan Kuzey Kore ve Güney Kore sınır hattına kritik ziyaret

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı Başkanı Mike Pompeo, Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki sınır hattı yakınındaki bir adayı ziyaret etti. Bölgede son olarak ABD bombardıman uçaklarının uçuşları tansiyonu yükseltmişti. Yonhap Ajansının haberine göre, ABD Kore Kuvvetleri (USFK) tarafından yapılan açıklamada, CIA Başkanı Pompeo'nun Kore Yarımadası'nın batı kıyısında, iki Kore arasındaki sınır hattını denizden gören Güney Kore'nin kontrolündeki Yeonpyeong Adası'na ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Haber 03-05-17 08:47

Kuzey Kore'den askeri tatbikat, ABD'nin nükleer denizaltısı bölgede

Kore yarımadasındaki gerginlik sürüyor. Kuzey Kore'nin ülke ordusunun 85. kuruluş yıldönümünde ağır silahlarla bir askeri tatbikat yaptığı haberi gelirken, ABD'nin bölgeye gönderdiği nükleer denizaltısı Güney Kore'ye ulaştı. Yonhap haber ajansının Güney Koreli yetkililere dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore bugün Wonsan kentinde ağır silahların kullanıldığı geniş çaplı bir askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Haber 25-04-17 10:38

Güney Kore ajansı: Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı idam edildi

Güney Kore'nin Yonhap ajansı, Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı General Ri Yong-gil'in idam edildiğini bildirdi. Yonhap'a göre Ri, "yolsuzluk yapmak" ve "kişisel kazanç peşinde koşmaktan" suçlu bulundu. İddia henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Haber 10-02-16 11:30

'Kuzey Kore lideri Rusya yolcusu'

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Rusya'yı ziyaret edeceğini bildirdi.

Haber 28-01-15 14:06

Kuzey Kore yine füze denedi

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin dört kısa menzili füze denemesi yaptığını duyurdu.

Haber 27-02-14 15:07