Yrd Doc Dr Fatih Atmaca Haberleri

Canlı yayında tek tek anlattı! Yeniden Refah ile o parti birleşebilir... Seçim sonuçları sonrası ilk kez sesli söyledi: Siyasi hayatı bitti

Türkiye, Pazar günü seçimi geride bıraktı fakat seçim sonuçları uzun süre konuşulacak cinsten oldu. AK Parti, kurulduğu günden beri ilk kez CHP'nin gerisine düşerek Türkiye genelinde ikinci parti oldu. Prof. Dr. Ersan Şen, seçim sonuçlarını analiz ederken Fatih Erbakan'ın yükselişine dikkat çekerken bir liderin de siyasi hayatının bittiğini ifade etti. İşte çok konuşulacak o sözler...

Haber 2024-04-03 11:23:22

Ömer Fatih Sayan'dan yerel seçim açıklaması! 'TikTok, YouTube, Meta ve X yetkilileriyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve BTK eski Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan 31 Mart seçimleriyle ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada sosyal medya şirketlerinin temsilcileriyle görüştüklerini açıkladı. Sayan "Bu süreçte sosyal medya şirketleri de seçim mevzuatı ve YSK kararlarına uyumlarının ivedi ve en etkin bir şekilde sağlanabilmesi için 7/24 çalıştıklarını bildirdi" dedi.

Haber 2024-03-30 00:44:15

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'dan '2028' iddiası: Adım adım iktidara yürüyoruz!

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "YRP Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olarak 31 Mart seçimlerine damgasını vurmaya hazırlanıyor. Yeniden Refah Partisi adım adım iktidara yürüyor" dedi.

Haber 2024-03-03 15:45:57

Osmanlı Hanedanı sultanı evlendi! Şahidi İlber Ortaylı oldu

Osmanlı Hanedanının “sultan” unvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Osmanoğlu'nun şahitliğini Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

Haber 2024-02-18 11:54:10

Fatih Karahan ile birlikte başkanlık için adı anılıyordu! Cevdet Akçay’dan ‘oksimoron’ çıkışı: Özgür Demirtaş ‘şimdi anlamışsınızdır' dedi, kayıtsız kalamadı…

Merkez Bankası Enflasyon Raporu toplantısında Hafize Gaye Erkan’ın ardından Fatih Karahan ile başkanlık için adı geçen adaylardan başkan yardımcısı Cevdet Akçay’ın açıklamaları gündem oldu. Akçay, “İddiasız hedef koyan Merkez Bankası oksimorondur” dedi. Sosyal medyada gündem oldu. Cevdet Akçay'ı Merkez Bankası başkanı olarak görmeye istediğini her fırsatta dile getiren Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ‘İşte bu’ diyerek paylaşımda bulundu.

Finans 08-02-24 13:22

ÖZEL | TL mevduat faizi ve kredi faiz oranları için açıklama geldi! Merkez Bankası’nın adımı sonrası tablo netleşti: ‘Ne alırsam gider dönemi bitti’

Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan’ın atanmasının ardından kurumun yeni yönetimi zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. TL mevduatları için alınan bu kararın mevduat faizlerine nasıl etki edeceği merak ediliyordu. Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, mevduat faizinde artış, kredi faiz oranlarında düşüş yaşanabileceğini dile getirdi. ‘Ne alırsam gider dönemi bitti’ diyen uzman isim altın, dolar ve borsa için Mynet’e çok kritik açıklamalarda bulundu.

Finans 05-02-24 13:36

ABD’li banka JPMorgan’dan Hafize Gaye Erkan ve Fatih Karahan yorumu! Perşembe gününü işaret ettiler: ‘Türk Lirası açısından olumlu’

JPMorgan, TCMB Başkanlığına Dr. Fatih Karahan’ın getirilmesinin ardından yayımladığı notta, “Para Politikası Kurulu'nun (PPK) artık daha şahin olabileceği yönündeki görüşümüz nedeniyle TCMB'deki liderlik değişikliğini enflasyonun düşürülmesi ve lira açısından olumlu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Finans 03-02-24 13:43

Emekliye ek zamda ‘10 Mart’ kulisi! Asgari ücrete mi eşitlenecek? Geri sayım şimdiden başladı... Fatih Portakal'ın 'düzeltme' çıkışı dikkat çekti

Emekli zammı yüzde 49,25 oranında açıklanırken, en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Ancak Bağ-Kur SSK emekli maaşı farkı henüz hesaplara geçmedi ancak milyonları heyecanlandıracak kulis bilgisi geldi. Buna göre 10 Mart sonrasında emeklilere 4 bin liralık seyyanen zam yapılabileceği iddia edildi. Gazeteci Fatih Portakal, “Mart ayında belki zam yapılabilir” derken, Prof. Dr. Sefer Şener ise erken emeklilik için iki çalışma yapılacağını ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını söyledi.

Finans 30-01-24 13:54

Yeniden Refah Partisi açıkladı! Ünlü şarkıcı Davut Güloğlu Düzce Belediye Başkan adayı oldu

Ünlü şarkıcı Davut Güloğlu, Yeniden Refah Partisi'nden Düzce Belediye Başkan adayı oldu. Adaylığının açıklanmasının ardından bir paylaşım yapan Güloğlu, "Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile beraber Milli Görüş bayrağının tek temsilcisi Yeniden Refah Partimizin ahlaklı belediyecilik anlayışını Düzce’ye taşımak için yola çıkıyoruz." dedi.

Magazin 18-01-24 18:55

'Kızıl Goncalar' tartışması sürüyor! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Celal Şengör ve Fatih Altaylı'ya olay olacak yanıt: 'Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci...'

Prof. Dr. Celal Şengör ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin arasında 'Kızıl Goncalar' dizisi üzerinden başlayan tartışma devam ediyor. Şahin kendisine bir mektup yazarak tepki gösteren Şengör'e sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Şengör için "Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci, akşam güvenlik bilimci, şimdi iletişimci" yorumunda bulunan Şahin, gazeteci Fatih Altaylı için ise "Ergenler gibi sağa sola küfürler savuran basın kartı bile olmayan sözde gazeteci" dedi.

Magazin 16-01-24 18:02

Celal Şengör'den RTÜK Başkanı Şahin'e sert ifadeler! Kızıl Goncalar mektubunu Fatih Altaylı duyurdu

Prof. Dr. Celal Şengör, açıklamaları nedeniyle kendisini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e açık mektup yazdı. Şahin’in "O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın" sözlerine yanıt veren Şengör, “Tekrar edeyim: Yobaz kollayıcılığı RTÜK’ün görevleri arasında değildir” ifadelerini kullandı.

Magazin 16-01-24 14:51

Fatih Camisi imamının sağlık durumu hakkında açıklama:

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı, bıçakla yaralanan Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta'nın sağlık durumuna ilişkin, "Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan, müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Yurthaber 09-01-24 07:48

Kışın artan o riske dikkat çekti 'Ani ölümler' diyerek açıkladı 'Soğuk havada artış gösterir'

Soğuk kış aylarında kalp krizi riskinin arttığına işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam, soğuk havaların kalp hastalıklarına davetiye çıkardığını belirtti.

Haber 08-01-24 16:31

Sözleri çok konuşulacak: Celal Şengör'den Şener Üşümezsoy'a sert sözler: 'Kusura bakma...’

Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, Fatih Altaylı'nın Youtube programına konuk oldu. Şengör, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile ilgili çok konuşulacak sözler söyledi. Şengör, “Bu zır cahillik. Bakıyorsun adamın o konuda çalışması var mı yok” ifadelerini kullandı.

Magazin 31-12-23 16:12

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır MasterChef programına konuk olmasının ardından gündemde yer aldı. Bakan Kacır MasterChef All Star'da Türkiye'nin yerel değerlerinden bahsetti. Kacır'a Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak eşlik etti. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı...

Magazin 22-12-23 21:48

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sözleri dikkat çekti! 'Aynı hatayı Putin de tekrarlıyor' diyerek açıkladı: 'Mümkün değil'

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katıldığı bir konferansta kullandığı ifadeler dikkat çekti. İtalya'nın önemini Fatih Sultan Mehmet'in Otranto seferine atıfta bulunarak açıklayan Prof. Dr. Ortaylı, "O zaman Karadeniz'de Türk hakimiyeti, Türk gölü gibi bir politika, maalesef bu işi geriletmiştir" dedi. Açıklamasının devamında Prof. Dr. Ortaylı, "Aynı hatayı, galiba Putin de tekrarlıyor. Karadeniz hiç kimsenin gölü mölü olamaz. Oralarda kimsenin hakimiyet kurması mümkün değildir" dedi.

Haber 21-12-23 07:31

Matematik parkı ziyaretçi akınına uğruyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından hizmete sunulan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Yurthaber 02-11-23 14:10

Yer: Sivas! Görenleri şaşırtıyor... Köylülerin geçim kaynağı!

Sivas'ta jipsli kayaçlardan oluşan bölgede, köylüler tarafından tarım arazisine dönüştürülen birçok obruk ve dolin görenleri şaşırtıyor. Köylüler, her yıl bu arazilerde ekim yaparak geçimlerini sağlıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kartal, "Obruk ve dolinleri, insanlar tarımsal faaliyetlerinde kullanabiliyor. Burası tahıl tarımına uygun sahalardır" dedi.

Haber 11-10-23 15:46

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine Engelsiz Bayrak ödülü

YÖK 2022 Engelsiz Üniversite ödüllerini kazanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi birimlerine bayrakları, Rektör Prof. Dr. Akın Levent tarafından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertunç Dayı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Yavuz Ilgın’a senato toplantısında düzenlenen törenle takdim edildi.

Yurthaber 04-10-23 08:22

Yerli roket testten başarıyla geçti! Çok önemli bir eşiği daha aştık

Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli roket teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık." ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Roketsan mühendislerini tebrik etti.

Haber 12-08-23 20:55

Celal Şengör'ün 'deprem' kararı sosyal medyada gündem oldu! İstanbul için çizdiği senaryo kıyamet filmlerini aratmadı

Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör verdiği kararla sosyal medyada gündem yarattı. Şengör, İstanbul'dan taşınma kararı aldığını açıkladı. Kararının perde arkasını gazeteci Fatih Altaylı'ya anlatan Şengör'ün İstanbul depremi sonrasına ilişkin çizdiği senaryo ise kıyamet filmlerini aratmadı.

Haber 06-08-23 15:52

Melih Gökçek'in Prof. Dr. İlber Ortaylı hakkında yaptığı cahil paylaşımı gündem oldu! Fatih Altaylı'dan dikkat çeken çıkış: Sevindirici olan ise...

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya "cahil" demesi gündem oldu. Tarih başta olmak üzere birçok alandaki uzmanlıklarıyla Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında da tanınan Ortaylı'dan Gökçek'e yanıt gelmedi. Ancak Ortaylı'nın yakın dostu olduğu bilinen gazeteci Fatih Altaylı, Gökçek'in Ortaylı'ya "cahil" demesiyle ilgili "Bu, bugünkü halimizin nedenidir" ifadelerini kullandı.

Haber 26-07-23 13:08

Rezan Epözdemir'den dikkat çeken sözler! 'Erden Timur'u ben ikna ettim!', 'Fatih Terim benimle konuştu'

Galatasaray'da önceki dönemde başkan yardımcılığı görevini yürüten Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, sarı-kırmızılı kulübe sürpriz bir sponsorluk teklifinde bulunmuştu. Kulüp hakkında değerlendirme yapan Epözdemir, çarpıcı açıklamalarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte detaylar...

Spor 24-06-23 22:46

Fatih Altaylı 'Porno' kitabını anlatırken sözü arkadaşına getirdi! Porno izlemeyi Celal Şengör sever

Gazeteci Fatih Altaylı yayında soruları alırken arkasında 'Porno' adlı kitap dikkat çekti. Bu konuya dair gelen sorulara yanıt veren Altaylı yakın arkadaşı deprem bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ü anarak "Porno izlemeyi Celal Şengör sever" dedi. Bu sözler herkesi şoke etti.

Magazin 23-06-23 08:36

İstanbul'un birçok ilçesinde görüldü! Vatandaşlar tedirgin

Arı kovanlarının oğul verip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. İstanbul'un farklı noktalarından gelen görüntülerle ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, kaygılanacak bir durumun olmadığını ifade etti. Dikmen, "Benim gördüğüm kadarıyla İstanbul’da şu ana kadar çok ciddi vaka olarak kaydedilmiş, rapor edilmiş durum söz konusu değil" dedi.

Haber 08-06-23 10:29

Celal Şengör'ün Carl Sagan sözleri olay oldu! Fatih Altaylı yayını kesti reklam arasına gitti

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programında ilginç anlar yaşandı. Programa katılan Prof. Dr. Celal Şengör'ün Amerikalı gökbilimci ve astrobiyolog Carl Sagan hakkında konuşurken kullandığı ifade sosyal medyada gündem oldu. Şengör, "Sen şimdi Carl Sagan'ı s....et" deyince stüdyoda kahkahalar havada uçtu, Altaylı ise reklam arasına gitti.

Haber 20-03-23 23:51

Nevşin Mengü ve Fatih Portakal'dan sonra Özgür Demirtaş da açıkladı: Muharrem İnce bana da mesaj attı

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile gazeteciler Nevşin Mengü ve Fatih Portakal arasındaki polemikler gündem olmuştu. Mengü, İnce'nin kendisini aradığını, Portakal ise mesaj attığını açıklayarak görüşmelerin detaylarını anlatmıştı. Son olarak ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İnce ile görüştüğünü belirtti. Demirtaş, İnce’nin kendisine mesaj atarak siyasetten anlamadığını söylediğini açıkladı.

Haber 16-03-23 20:43

Mobil fırın ve mutfak deprem bölgesinde kalıcı çözüm sağladı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, mobil fırın ve mutfağın afetzede vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyacına yönelik olarak kalıcı çözüm sağladığını söyledi.

Yurthaber 06-03-23 11:02

Canlı yayında bir anda sandalyeden düştü! İzleyenler ne olduğunu anlayamadı... “Altımdaki şey kaydı”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Türkiye’nin birçok noktasında depremler yaşanırken Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında doğal afetlerin ardından şehir planlaması konuşuldu. Programa görüntülü görüşme aracılığıyla katılan Şehir Plancısı Prof. Dr. İlhan Tekeli bir anda sandalyeden düştü. O anlar stüdyoda büyük şaşkınlık yarattı.

Trend 28-02-23 07:46

Karataş’ın tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanıyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Erhan, Magarsus Antik Kentinde yapılan kazılarda çıkan kalıntılardan Karataş’ın tarihinin 8 bin yıl kadar yani Cilalı Taş Devrine (neolitik) kadar geriye gittiğini söyledi.

Yurthaber 01-12-22 09:59

Celal Şengör “İstanbul’dan taşın” dedi ve uyardı! “İstanbul depremi bayağı yakınlaşmış”

Celal Şengör, gazeteci Fatih Altaylı’ya deprem hakkında önemli uyarılarda bulundu. Düzce’de gerçekleşen depremin yankıları devam ediyor. Gazeteci, yazar Fatih Altaylı köşe yazısında Celal Şengör’ün deprem ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Ünlü tarihçi ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör yaptığı açıklamada “İstanbul depremi bayağı yakınlaşmış.” dedi ve uyardı.

Haber 23-11-22 14:45

Rektörler ERÜ’de bir araya geldi

Kayseri’deki üniversite Rektörleri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un ev sahipliğinde bir araya gelerek, istişarelerde bulundular.

Yurthaber 08-11-22 15:05

Anavarza Antik Kenti’nde heyecanlandıran izler

Anavarza Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Fikret Fatih Gülşen, kazılarda gladyatör mezarları ile daha önce tarihte benzeri olmayan bir kilise ortaya çıkardıklarını söyledi.

Yurthaber 04-11-22 12:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki üniversiteye rektör atadı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Gültekin, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Ahmet Kesik atandı.

Haber 31-10-22 09:25

Üniversitede geliştirilen cihazlarla egzersiz yapan çocukların dikkat süresi uzadı

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bulut: - "Cihazları 3 yıl boyunca 300 farklı çocuğun gelişiminde kullandık. Çocuklardan 80'ini düzenli takip ettik. Çocukların konsantrasyon süresinin arttığını, dikkatlerini daha fazla verebildiklerini, karar verme ile reaksiyon hızlarının daha da iyileştiğini gördük"

Yurthaber 20-10-22 13:35

6. Akdeniz Bilişim Zirvesi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Savunma sanayi ihracatımız 2000 yılı başında yaklaşık 250-300 milyon dolar civarındaydı. 2022 yılında Türkiye'nin savunma sanayi ihracatı yaklaşık 4,5 milyar dolara çıkmış olacak" - TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: - "TUSAŞ şu anda 2 milyar dolar ciro yapıyor. İnşallah Allah’ın izniyle, 2028’de 10 milyar dolar yapacağız"

Yurthaber 14-10-22 14:41

Sosyal medya Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanları konuşuyor! Mezar sahibi, pahalılıktan sadece bamya ile beslenmiş

İzmir'de Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanlar dikkat çekerken, mezar sahibinin 13 yıl bamya yediği ve pahalılıktan şikayet ettiği ortaya çıktı. Mezar taşında yazanları okuyan Yrd. Doç. Dr. Erkan Daş, ''Mezar sahibinin hayatını bamya ile geçirdiği yazıyor. Bamya o gün bahçelerde yetişiyor. Devamlı bamya ile beslendiğine göre yoksulluktan şikayet ediyor. O dönemde domatesin, etin okka ile satıldığı, yer alan fiyatlara göre bir okka etin altı okka domatese eşit olduğu görülüyor'' dedi.

Haber 13-10-22 10:11

İstanbul'da sivil toplum kuruluşları Büyük Aile Buluşması düzenledi

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Genel Başkanı Kürşat Mican: - "LGBT propagandasına kapılanlar şiddetten, nefretten dem vuruyorlar. Bu propagandaya kapılanlara diyoruz ki; sizin tercihiniz yüzünden yaşam hakkı elinden alınan, hiç doğmayacak bebeklerin hayat hakkı için buradayız" - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Saygılı: - "Biz eşcinsel zavallı insanlarımıza karşı değiliz. Onlara yardım etmek istiyoruz. Bizim karşı olduğumuz LGBT'nin dayatmasıdır, yaygınlaştırılmasıdır"

Yurthaber 18-09-22 19:48

ERÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatih Altun görevine başladı

ERÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatih Altun görevine başladı

Yurthaber 15-09-22 12:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 17 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 17 üniversiteye rektör atandı. Yayımlanan kararla Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Altun, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Özcan ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yılmaz Çatal atandı.

Egitim 15-09-22 06:23

Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fetih rotası belirlenmeye başladı

KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Köse'nin öncülüğünde, TÜBİTAK'ın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethederken kara ordusunun kullandığı güzergah ile 2400 yıl önce Pers prensi iki kardeş arasındaki savaşa katılan askerlerin kurtuluş yürüyüşünü yaptığı yolun alan araştırmasının ilk etabı tamamlandı - Söz konusu çalışmanın bitiminde belirlenen rotalar dijitalde haritalandırılacak, bulunan envanter de harita üzerinde modellendirilecek

Yurthaber 11-08-22 11:22

Anavarza Antik Kenti'nde gladyatör mezarlarına rastlandı

Kazı başkanı ve Çukurova Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Gülşen: - "Amfi tiyatro ve etrafında birçok gladyatörün mezarlarına rastlamaya başladık. Muhtemelen tiyatroyla beraber nekropol alanında yapılan çalışmalarda gladyatörlerin iskeletlerine de ulaşılacağız"

Yurthaber 10-08-22 11:13

Kanserle mücadele eden akademisyen yazdığı kitaplarla yaşama tutunuyor

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, gırtlak kanseriyle mücadelesinde sesini kaybedip midesine takılan hortumla beslenmesine rağmen kitaplarını kaleme alıp, öğrencileriyle ilgileniyor - Tedavi süreci devam eden Doğrucan: - "Kitabımı hastane köşesinde tamamlamayı ahdetmiştim. Kollarımda serumlar ve narkozlu ağrı kesiciler kullanarak kitabımı tamamladım"

Yurthaber 29-06-22 12:47

Türkiye’nin devlerinden Sanayi 4.0 için 5G iş birliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Kamu ve özel sektörün iş birliği ile hayata geçirdiğimiz 5G@EndTech ile öncelikli uygulama alanlarından ilki için önemli bir iş birliğine gidiyoruz. Akıllı üretim teknolojileri ürün ve hizmetlerini geliştiren girişimlerimize 5G'nin uygulandığı gerçek bir üretim alanı sunuyoruz" - Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan: - "Hem Arçelik'in üretim kapasitesini geliştirecek hem de özelikle startuplarımızın ürünlerini deneyimleyebilecekleri bir ortam oluşturacak bir çalışmaya daha şahitlik ediyoruz. Bu iş birliğinin diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum"

Yurthaber 07-06-22 14:56

Celal Şengör kimdir, ne söyledi? Celal Şengör Hz. Musa, Hz. İbrahim ve kutsal kitaplar için ne dedi?

Prof. Dr. Celal Şengör yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyanın gündeminde yer alan isimlerden biri oldu. Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan Celal Şengör'ün Hz. Musa ve Hz. İbrahim'le ilgili açıklamalarının ardından birçok kişi, 'Celal Şengör kimdir, ne söyledi?' aramalarını internet üzerinden yapmaya başladı. Peki, Celal Şengör kimdir, ne söyledi? Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi?

Haber 24-05-22 16:08

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-22 17:04

EsTekFest 2022 Eskişehir'de başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "İlk Türk astronotumuzu Uluslararası Uzay İstasyonu'na inşallah gönderiyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bununla ilgili çalışmaları kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacak" - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "(TEKNOFEST) Bu yıl 750 bin öğrencimiz 'yarışmada ben varım', 'yarışmaya aday oluyorum' diyor"

Yurthaber 18-05-22 16:23

Başka bir örneği yok! Tam 2 bin 100 yıllık... Tarih yeniden yazılacak

Antalya'da yürütülen çalışmalarda, Likya ile Karya bölgeleri arasında bulunan yazıt, büyük heyecan yarattı. 2 bin 100 yıllık olduğu belirtilen yazıtın, tarihi yeniden yazdıracağı ifade edilirken, çalışmaları yürüten ekibin lideri Prof. Dr. Fatih Onur, önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan bulunan yazıtın, Anadolu'da tek olduğu da aktarıldı.

Haber 30-04-22 11:09

Fatih Camii'ndeki güneş saati 550 yıldır namaz vaktini gösteriyor

Fatih Sultan Mehmet tarafından Fatih Camii'ne yaptırılan saat, İstanbul’daki Osmanlı döneminin en eski güneş saatleri arasında yer alıyor - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar: - "Fatih Camii'ndeki güneş saati insanların temel ihtiyacı olan namaz vakitlerini belirlemek için yapılmıştır. Fatih Camii'nde 2 tane güneş saati var. Büyük olanı gün boyu vakitleri ölçerken, diğer küçük olanı ise ikindi vaktine kalan zamanı ölçer"

Yurthaber 24-04-22 11:08