Yurume Robotu Haberleri

Zendaya viral olan 'robot' görünümüyle ilgili itirafta bulundu! Başım döndü

Zendaya, Dune serisinin ikinci filminin Londra prömiyerine "robotu" andıran bir kıyafetle gelmişti. Güzel oyuncu o kıyafete dair günler sonra itirafta bulundu. Zendaya, etkinlik yaklaştıkça bu görünümün 'kötü bir fikir' olduğundan korkmaya başladığını paylaştı.

Magazin 2024-04-11 08:33:36

Dünyaca ünlü halk ozanını sahnede gören şoke oldu! Vefatından 51 yıl sonra insansı robotu konser verdi

Sivaslı dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun insansı robotunu sahnede görenler gözlerine inanamadı. Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi. Konseri izleyen vatandaşlar ise Aşık Veysel'i sahnede görünce duygulandıklarını ve hayrete düştüklerini söyledi.

Haber 2024-03-22 00:24:46

Elon Musk, OpenAI ve Sam Altman'a yapay zeka davası açtı! İnsanlık yararına yapay zeka geliştirme misyonu terk edildi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile şirketin CEO'su Sam Altman'a kar amacı gütmeden, insanlığın yararına yapay zeka geliştirme yönündeki kuruluş misyonunu terk ettikleri iddiasıyla dava açtı. Davada, OpenAI'nın "insanlık yararına yapay zeka geliştirme" misyonunu terk ederek, kuruluş sözleşmesini ihlal ettiği öne sürüldü.

Haber 2024-03-01 21:10:48

Ülker’den robot projesi

Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak.

Finans 2024-02-19 14:19:56

Mürettebat geminin içinde mi? Su altı robotu 51 metre derine indi, zamanla yarış devam ediyor

Dün sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde batan kargo gemisini arama çalışmaları hem denizden hem havadan devam ediyor. Son olarak geminin 51 metre derinlikte olduğu belirlenmişti. Su altı robotuyla 51 metre derinliğe inilirken mürettebatın geminin içinde olmadığı tahmin ediliyor.

Haber 16-02-24 11:46

Aşık Veysel'in insansı robotu konser verdi! İşte o anlar

Samsun'da, aşık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun "insansı robotu" sahne aldı.

Haber 14-02-24 09:44

Teknoloji facia getirdi: Ameliyat robotu hastayı öldürdü... Skandal iddialar!

Yapay zeka ve robotik teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Hizmet sektöründen sonra sağlık sektöründe de görülmeye başlayan robotlar hakkında soru işaretleri henüz giderilememişken, korkunç bir facia gerçekleşti. Ameliyata giren bir robotun hastanın ölümüne yol açması dünya gündemine bomba gibi düştü. Ölen hastanın kocasının iddiaları ise çok çarpıcı... İşte tüm detaylar!

Haber 10-02-24 17:13

Devlet destekleriyle geliştirilen yük taşıma robotu 30 ülkeye ihraç ediliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli imkanlarla geliştirilen otonom yük taşıma robotu SEIT, 3 kıtada 30 ülkeye ulaştı.

Finans 06-01-24 11:38

ChatGPT'den büyük başarı: Sonucun bu kadar net olması beni şaşırttı

Yapay zeka denildiğinde akla OpenAI'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT geliyor. Bir araştırma ise ChatGPT'nin bir konuda öğrencilerden daha iyi olduğunu gösterdi. Araştırma, yapay zeka tabanlı sohbet robotunun öğrencilerden daha iyi makaleler yazdığını ortaya koydu.

Haber 29-11-23 09:36

Yaşananlar Silikon Vadisi'ni karıştırmıştı! Sam Altman-OpenAI olayının perde arkasında insanlığı tehdit edebilecek yapay zeka keşfi mi var?

Yapay zeka sektörünün en bilinen ve etkili isimlerden biri olan Sam Altman, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketindeki CEO'luk görevinden kovulmuş ancak daha sonra görevine geri döneceği duyurulmuştu. Altman'ın neden kovulduğu merak edilirken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı! Altman kovulmadan önce birkaç araştırmacının yönetim kuruluna insanlığı tehdit edebilecek bir yapay zeka keşfi konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.

Haber 24-11-23 09:40

Birçok şirket yapay zekalı sohbet botu geliştirirken, o kapatma kararı aldı! Clyde için yolun sonu...

Discord, yapay zekalı sohbet robotu Clyde'ı kapatıyor. Discord kullanıcıları 1 Aralık'tan itibaren Clyde ile sohbet edemeyecek.

Haber 17-11-23 18:00

Gerçek oldu: OpenAI'den ChatGPT'ye dosya yükleme dopingi!

OpenAI'ın sohbet robotu ChatGPT'nin Plus üyeleri için dikkat çeken yeni beta özellikler geldi. Abonelere göre güncelleme, dosya yükleme ve bunlarla çalışma becerisi ekliyor. Bunun yanı sıra güncelleme multimodal desteği de içeriyor.

Haber 30-10-23 12:30

Altın, para, mutfak robotu, makyaj malzemeleri... Hepsi tek tek ortadan kayboluyordu! Güvenlik kamerası yerleştirip izlediler, hayatlarının şokunu yaşadılar

Nevşehir’de sürekli eşyaları kaybolan aile, evlerine güvenlik kamerası yerleştirdi. Aile aynı gün içinde iki defa evlerine giren kişinin üst kat komşuları olduğunu öğrenirken, zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Yaklaşık 6 aydır evlerinden farklı şeylerin kaybolduğu belirten aile, çalınanlar arasında ruhsatlı silah, altın, para, mutfak robotu ve makyaj malzemesi gibi eşyaların olduğunu söyledi. Çalınanların yaklaşık değerinin ise 60-70 bin lirayı bulduğunu belirtti.

Haber 02-10-23 11:25

ChatGPT artık güncel verilere de ulaşabilecek

Daha önce sadece Eylül 2021'e kadar girişmiş bilgileri kullanan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin artık güncel verilere de erişim sağlayabileceği açıklandı. Şu an sadece premium üyelere açılan bu özellikten yakında tüm kullanıcılar faydalanabilecek.

Haber 28-09-23 15:07

Zor günler geride kaldı! Bella Hadid sosyal medyayı sallayan kampanya ile döndü

Sağlık sorunları yaşadığı için modelliğe bir süre ara vererek tedavi olan Bella Hadid işine döndü. Model Marc Jacobs'un yeni kampanyasında robotu andıran pozları sosyal medyayı salladı.

Magazin 12-09-23 13:38

Fiyatı 8999 TL'ye düştü! Yaşam alanınıza hijyen getirecek robot süpürgede indirim

Okula ve Şehre Dönüş fırsatları kapsamında kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştıran ürünlerde büyük indirimler sunuluyor. Bu indirimlerden biri de Anker Eufy RoboVac LR30 Hybrid Robot Süpürge. İndirimli fiyatı ile şimdi alıcılarını bekleyen ürün yaşam alanınıza hijyen getirecek ideal bir seçim. Şimdi hazırsanız birlikte bu eşsiz robotu inceleyelim!

Haber 11-09-23 17:38

Türkiye'de ilk ve tek! 'Marbot Ada' eczanede işbaşı yaptı... Robotu gören hastalar şaşkınlıklarını gizleyemedi

Konya'da üretilen 'Marbot Ada' adı verilen yapay zeka robotu, Yalova’daki eczanede işe başladı. Eczane teknisyeni olarak işbaşı yapan 'Marbot Ada' gelenleri karşılayıp soruları yanıtlıyor. Eczaneye gelen hastalar ise sorunları ve ürünler hakkında da bilgiler veren robotu görünce şaşkınlarını gizleyemiyor.

Haber 29-08-23 14:37

Yapay zekanın girme ihtimali olan bir diğer yer! Öğrenince şaşırabilirsiniz...

Yapay zeka konusu son dönemde oldukça revaçta. Buna Microsoft ile arasında işbirliği ve ortaklıklar bulunan OpenAI firmasının sohbet robotu ChatGPT'nin katkısı da büyük. Şimdi ise Microsoft'un Windows 11'de Paint ve Fotoğraflar gibi uygulamalara yapay zeka özellikleri getirebileceği konuşuluyor.

Haber 23-08-23 17:13

ChatGPT nasıl kullanılır? ChatGPT ile ne yapılabilir?

Teknolojik alanın hızla gelişmesiyle çok farklı özelliklere sahip yenilikler hayatımıza girmektedir. Bu yeniliklerden biri de chatGPT ismiyle tabir edilen yapay zekâ robotudur. İnsan zekâsının tersine makineler aracılığı ile görüntülenebilen zekâ çeşidi, yapay zekâ olarak isimlendirilir. Yapay zekâ, adından da belli olduğu üzere doğal olmayan zekâyı temsil eder. ChatGPT yapay zekâ robotu da teknolojik bir uygulama olarak bilinir. Peki, ChatGPT nasıl kullanılır?

Haber 16-08-23 19:15

DGS TERCİH ROBOTU 2023: ÖSYM ile DGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl tercih yapılır?

DGS tercih robotu ile ilgili ÖSYM'den yapılan son dakika açıklaması sonrası hız kazandı. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak veya açık öğretimden örgün öğretime geçmek isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavının sonuçları adaylar tarafından TC kimlik numarası ve şifre girilerek öğrenilebiliyor. Şimdi birçok kişi 2023 DGS tercih robotu ile ilgili araştırma yapıyor. Peki ÖSYM ile DGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl tercih yapılır?

Egitim 11-08-23 10:57

Araştırmaya göre ChatGPT, her 20 ila 50 soru için bir şişe su 'içiyor'

ChatGPT su mu içiyor? Nisan ayında yayınlanan bir habere göre, OpenAI'nin yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, sorulan her 20 ila 50 soru için bir şişe su 'içiyor'. Yapay zekalı sohbet robotuyla yapılan 20 ila 50 soruluk bir görüşme sırasında, robotun 500 ml'lik bir şişe suyu "içebileceği" tahmin ediliyor.

Haber 03-08-23 16:06

YKS TERCİH KILAVUZU 2023: ÖSYM ile YKS tercihleri nasıl yapılır? YÖK Atlas tercih robotu ve üniversite tercih ekranı

YKS tercih başvuruları devam ediyor. Üniversite tercihleri, ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru süreci 8 Ağustos tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Birçok kişi internette YKS tercih kılavuzu 2023 ile 2 yıllık ve 4 yıllık sözel, sayısal, eğit ağırlık bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlarını araştırıyor. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, YÖK Atlas tercih robotu ve üniversite tercih ekranı...

Egitim 28-07-23 14:59

YKS tercih sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? ÖSYM YKS tercih robotu

YKS tercih sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılmaya başlandı. YKS tercihleri bugün başladı. Sınava giren adaylar üniversite tercihlerini 27 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri aralığında gerçekletirecekler. Üniversite kayıtları ise 28 Ağustos tarihinde başlayacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber 27-07-23 11:46

YKS TERCİH ROBOTU 2023: YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Lisans-Ön Lisans üniversite ve bölüm taban puanları

YKS tercihleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. YKS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilen üniversite sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından bugün tercih süreci nihayet başladı. Öğrenciler TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin web sitesinden üniversite tercih listelerini girecekler. Peki, 2023 YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte YÖK Atlas tercih robotu...

Egitim 27-07-23 11:22

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2023! ÖSYM YÖK Atlas nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YÖK Atlas tercih robotunun nasıl kullanılacağı merak ediliyor. YÖK Atlas 2023 tercih robotu ön lisans ve lisans öğrencilerine tercih sürecinde yardımcı olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerini daha rahat oluşturabilecekler. YKS üniversite tercih süreci 27 Temmuz'da başlayacak. Peki, ÖSYM YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Egitim 23-07-23 22:46

EMEKLİ ZAMMI HESAPLAMA 2023: Emekli zammı ne zaman yatacak? SGK, BAĞKUR emekli maaşı ne kadar, kaç TL?

Emekli zammı hesaplama ile ilgili sorgulamalar hız kazandı. TÜİK'in enflasyon oranı ile 6 aylık enflasyon farkını açıklaması sonrası emekli zammı belli oldu. SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklilerinin aylıkları yüzde 25 oranında yükseltilecek. Peki, Temmuz zammı ile SGK, BAĞKUR emekli maaşı ne kadar, kaç TL? Emekli zammı ne zaman yatacak? İşte emekli zammı hesaplama robotu hakkında detaylar...

Finans 11-07-23 13:22

Tıbbi yapay zekalı... Google'a ait! Hastanelerde test ediliyor

Google'ın tıbbi bilgilerle ilgili soruları yanıtlamak üzere tasarlanmış bir yapay zeka aracı olan Med-PaLM 2'nin nisan ayından bu yana hastanelerde test edildiği haberi geldi. Tıbbi yapay zekalı sohbet robotu, özellikle doktorlara erişimin daha sınırlı olduğu ülkelerde faydalı olabilir.

Haber 10-07-23 16:08

Adeta akın ettiler! Twitter'ın rakibi Threads 100 milyon kullanıcıyı aştı... ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaştı

Instagram'ın Twitter rakibi yeni uygulaması Threads'in kullanıcı sayısının 100 milyonu aştığı söylendi. Buna göre Threads bu önemli aşamaya ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaştı. OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT, bu seviyeye iki ay sonra ulaşabilmişti. Ancak Threads çarşamba günü kullanıma sunuldu ve birkaç gün içinde bu seviyeye ulaştı.

Haber 10-07-23 15:37

LGS TERCİH ROBOTU 2023: e-Okul LGS tercih robotu ile lise tercihleri nasıl yapılır? MEB Lise tercihleri ekranı

LGS tercih robotu ekranı internette en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. LGS tercih robotu 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibarı ile başlayan tercih süresince öğrencilere faydalı olacak. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, e-Okul LGS tercih robotu ile lise tercihleri nasıl yapılır? İşte MEB e-okul 2023 lise tercih robotu ekranı...

Egitim 03-07-23 14:22

LGS TERCİH KILAVUZU 2023 İNDİR: LGS tercihleri ne zaman başlayacak? e-okul MEB.gov.tr tercih robotu

LGS tercih kılavuzu ile ilgili son dakika açıklaması MEB tarafından yapıldı. Tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tercihler; taban puanları, kontenjan ve başarı sıralaması dikkate alınarak yapılacak. Peki LGS tercih tercihleri ne zaman? İşte 2023 LGS tercih kılavuzu...

Finans 26-06-23 13:07

Dünyanın gözü Atlantik Okyanusu'nda! Titanik dalışında kaybolan denizaltıda oksijen azalıyor... Su altından sesler tespit edildi

Dünyanın gözü Atlantik Okyanusu'na çevrildi. Titanik enkazında dalış yapan, aralarında ünlü İngiliz milyarderin de olduğu 5 kişiyi taşıyan denizaltının kaybolmasının ardından zamanla yarışılıyor. Fransa bölgede arama robotu gönderirken, küçük denizaltıda oksijen azalıyor. Aramaların ABD'nin Connecticut eyaletinden daha büyük olan 7 bin 600 mil karelik bir alanda arama yapıldığı ifade edilirken, su altından sesler tespit edildiği haberi geldi! İşte kaybolan denizaltıyla ilgili son durum...

Haber 21-06-23 11:01

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, OpenAI'nin kurucusuyla yapay zekayı görüştü

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'nin Kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman ile yapay zeka teknolojilerini görüştü.

Haber 11-06-23 09:27

Terliyor, titriyor ve nefes alıyor... Bilim insanlarına göre bir ilk!

Nefes alıyor, terliyor ve titriyor"... İddialara göre bilim insanları böylesine ilginç bir robotun 'inşasına' imza attı! Çünkü bilim insanları, farklı sıcaklıklarla başa çıkmak ve uyum sağlamak üzere tasarlanmış ilk "nefes alan, terleyen, titreyen" robotu inşa ettiklerini söylüyorlar. Isıya duyarlı "termal manken"in adı ise ANDI olarak geçiyor ve oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Haber 09-06-23 18:51

Google açıkladı! ChatGPT rakibi Bard...

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard ile ilgili bir blog gönderisi yayınladı. Şirket, blog gönderisinde Bard'ın mantık ve muhakeme konusunda daha iyi hale geldiğini duyurdu.

Haber 09-06-23 13:43

Dalgıçlar Van Gölü'nde su altı robotuyla temizlik yaptı

Dünya Çevre Günü kapsamında su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile dalgıçlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterindeki su altı robotu (Rov cihazı) ile Van Gölü'nde temizlik yaptı.

Yurthaber 05-06-23 15:15

Artık gelecek değil, bu bir gerçek Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'den çarpıcı konuşma! Bir kısmı ChatGPT tarafından hazırlandı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kısmen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kullanılarak yazılan bir konuşma yaptı. Frederiksen, yapay zekanın yenilikçi yönlerini ve risklerini vurgulamak için parlamentoda yaptığı konuşmada ChatGPT'nin önemine dikkati çekerken, yapay zekanın yapabileceklerinin hem büyüleyici hem de korkutucu olduğunu söyledi. Frederiksen, "Yapay zeka artık gelecek değil, bu bir gerçek." diye konuştu.

Haber 02-06-23 13:37

Yapay zeka yarışına TikTok da katıldı: Tako'yu test ediyor!

ChatGPT'nin ilgi görmesiyle yapay zeka tabanlı sohbet robotu yarışı hız kazandı. Şimdi ise TikTok'un Tako adlı bir yapay zeka sohbet robotunu test ettiği konuşuluyor.

Haber 26-05-23 18:18

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın CEO'su Samuel Harris Altman: En büyük korkum...

ChatGPT'yi geliştiren OpenAi'nin Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman, yapay zekayla ilgili endişelerini paylaştı. Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili, "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir." dedi.

Haber 17-05-23 11:52

ChatGPT ile sahte haber üretince... Çin'de ilginç olay!

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT bu kez oldukça ilginç bir olayla gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Çin'in Gansu eyaletinde bir adam gözaltına alındı. Hong soyadına sahip bu adamın gözaltına sebebi ise iddiaya göre, sahte bir 'haber' oluşturmak için ChatGPT kullanmasıydı. İşte detaylar...

Haber 12-05-23 10:08

Google'ın ChatGPT rakibi Bard: 180'den fazla ülke ve bölgeye açıldı... İşte duyurulan güncellemeler!

Google, başta yapay zeka olmak üzere şirketin yeni ürün ve hizmetlerini tanıtırken ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'a da değindi. Google, Google, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği "Google I/O"da, Bard'a ilişkin güncellemelerini duyurdu. Etkinlikte tanıtılanlar arasında yapay zeka için yeni PaLM 2 büyük dil modeli, Gmail için yeni yapay zeka yazma araçları, Pixel 7a, Pixel Tablet ve 1799 dolarlık katlanır telefon Pixel Fold da vardı. İşte detaylar...

Haber 11-05-23 18:08

ABD'den 'sıkı önlem' uyarısı! FTC Başkanı Lina Khan: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.

Haber 26-04-23 11:21

ChatGPT'ye rakip geldi... Adı: GigaChat! Dikkat çeken 'davetiye' detayı

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye rakip GigaChat adlı bir platform başlattığını duyurdu. Platformun başlangıçta sadece özel davetiye aracılığıyla kullanılabileceği kaydedildi.

Haber 24-04-23 17:36

Açıkladı! İşte yapay zeka ChatGPT'ye göre Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT spor, teknoloji vb. dünyaların yanı sıra, eğitim dünyasının da gündemine girdi. Son günlerin merak uyandıran yapay zekası Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesini açıkladı. İşte yapay zeka ChatGPT'ye Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi...

Haber 24-04-23 12:59

Herkesin merak ettiği soruyu ChatGPT yanıtladı: Evrende yalnız mıyız?

"Evrende yalnız mıyız?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Son günlerin ilgi uyandıran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise evrende yalnız olup olmadığımıza ilişkin değerlendirmesini yazdı. İşte ChatGPT'nin yazdıkları...

Haber 24-04-23 12:05

İşler giderek ilginçleşiyor! ChatGPT'nin şimdi de kendi dilini oluşturduğu ortaya çıktı

ChatGPT ile ilgili son bir haber gündem oldu. O habere göre, son günlerin çok konuşulan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kendi dilini oluşturdu. Görünüşe bakılırsa ChatGPT bunu 'hafızasını genişletmek' için yaptı. İşte detaylar...

Haber 20-04-23 12:05

Kira indirimi beklerken hayatının şokunu yaşadı, ChatGPT’ye başvurdu! Elde ettiği sonuca duyanlar inanamadı

ABD’de şaşırtıcı bir yapay zeka kullanımına imza atıldı. New York’ta yaşayan 28 yaşındaki Svetlana isimli kadın, gerçek hayattaki bazı sorunlarını çözmek için OpenAI’ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’yi kullandı. Ev sahibine sert bir mektup yazmak ve kira zammını kabul etmeden önce binasındaki aletleri tamir etmeye zorlamak için ChatGPT’yi kullanan Svetlana, sonunda başarıya ulaştı.

Haber 19-04-23 10:05

Sosyal medya bunu konuşuyor! Paylaşımı viral oldu... ChatGPT sayesinde lotodan ikramiye kazandığını açıkladı

ChatGPT, Türkiye dahil tüm ülkelerin ilgisini çekmeyi başarırken, Tayland'da ise bir kişinin 'loto' iddiası viral oldu. Patthawikorn Boonrin isimli o kişi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin tahmin ettiği rakamlarla lotodan ikramiye kazandığını açıkladı. Üstelik Boonrin'in iddiasına göre, ChatGPT kendisine konuyla ilgili uyarı ve çağrıda da bulunmuş...

Haber 06-04-23 17:53

Yapay zeka ChatGPT, dünyanın en değerli 11 futbolcusunu seçti! Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi...

Sosyal medya şu sıralar yeni nesil sohbet robotu ChatGPT'yi konuşuyor. ChatGPT, Türkçenin de içinde bulunduğu birçok dili konuşurken, hikayeler oluşturuyor ve kod dahi yazabiliyor. Dünyaya damgasını vuran ChatGPT'ye dünyanın en değerli 11 futbolcusu soruldu. ChatGPT'nin oluşturduğu 11 futbolculuk listede Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin yer almaması dikkat çekti.

Spor 05-04-23 18:02

Kullanımının durdurulması talebinde bulundular! ABD'de şok çağrı...

Yapay zeka kimilerini kaygılandırıyor kimilerini de geleceğe dair umutlandırıyor. ABD'de kar amacı gütmeyen Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP) ise Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) dikkat çeken bir başvuru yaptı. CAIDP, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin yeni sürümü GPT-4'ün kullanımının durdurulması talebinde bulundu.

Haber 31-03-23 12:58