Zararli Uygulamalar Haberleri

Evde saçınızı boyamadan önce 'keşke bilseydim' diyeceğiniz bilgiler!

Saç boyama işlemi, birçok kişi için saçlarına yeni bir görünüm kazandırmanın yoludur. Bazen yanlış uygulamalar sonucunda istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. Saçınızı boyamadan önce doğru bilgilere sahip olmak, istenmeyen sonuçların önüne geçmek için önemlidir.

Kadin 2024-04-13 12:32:35

İnsanlardan yaşını tahmin etmelerini istedi! 30 yaş fark çıktı... Yorumlar şoke etti 'Bu akıma katılmayın'

Yaş almanın vücutta bıraktığı etkiler kişiden kişiye göre değişiyor. Ancak son yıllarda hem sosyal medyada fotoğraflara uygulanan filtreler hem de bazı estetik uygulamalar insanların yaş algısını ve yaşlanma belirtilerine dair fikirlerini değiştirdi. Sosyal medyada viral olan akım katılan bir kadın da bu durumu kullanıcılara sorduğu bir soruyla bir kez daha gördü. 34 yaşındaki Kate Winney, insanlardan yaşını tahmin etmelerini istedi ve 60'larında göründüğünü söyleyenler yüzünden şoke oldu.

Kadin 2024-03-22 12:54:39

MEB'den son dakika duyurusu! Bütün özel okulları kapsıyor, veliler şimdiden sevindi: Önümüzdeki sene ücretsiz ve zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yönetmelikleri değiştirdi ve uygulamalar kısa sürede devreye girecek. Fiyatlarıyla cep yakan özel okullar da bu değişikliklerden payını aldı. Bazı okullarda kitap fiyatları velileri isyan ettirirken önümüzdeki yıldan itibaren bu sorun ortadan kalkmış olacak. MEB, bakanlık onaylı kitapları özel okullara ücretsiz gönderecek ve bu kitapların okutulması zorunlu olacak. İşte detaylar...

Egitim 2024-03-07 12:00:37

30 milyar liralık vurgun! Paranın izini kaybettirmek için bakın ne yapmışlar

Adana merkezli 20 ilde oluşturdukları sahte uygulamalar üzerinden yüksek kazanç sağlamış gibi gösterip, yatırım bedeli talep ederek, dolandırıcılık yapan ve Sibergöz-23 operasyonuyla çökertilen şebeke üyesi 74 şüpheli tutuklandı, 58’i adli kontrol şartı, 14’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin hesaplarında yapılan incelemede 30 milyar TL'lik işlem hareketliği tespit edilirken, suç gelirlerini takibini zorlaştırmak için kripto paraya çevirdiği saptandı. İşte detaylar...

Haber 2024-03-03 11:59:17

Takviye edici gıdalar radarda! Aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 24 milyon liralık ceza

Reklam Kurulu 185 adet dosyadan 157’si mevzuata aykırı bulunurken söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 24 milyon 16 bin 573 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Finans 26-02-24 09:37

Restoranlarda yeni dönem başladı: Yemek menüleri değişti! Patlıcan kebabı da yarı fiyatına düştü

Gıda enflasyonu restoranları da vurunca yemek menülerinde yeni uygulamalar hayata geçirildi. Müşteri kaybını telafi etmek adına menülerde ve yemeklerde değişikliğe gidildi. Artık kebap gibi bir yemek yarı fiyatına satılabiliyor ancak haliyle porsiyonlar da düştü.

Finans 25-02-24 08:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa etti! 'Tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez'

CHP'de yerel seçimler için aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmaların ardından parti yönetiminden de bir istifa haberi geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yardımcı "Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti. CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez" ifadelerini kullandı.

Haber 15-02-24 17:24
CHP

Kredi kartı için 5 maddeli düzenleme masada! Ekonomist Şenol Babuşcu sıraladı: ‘İlk planda…’

Kredi kartı kullanımını sınırlandırmak için çalışmalar yapılırken, devreye girecek uygulamalar da merak ediliyordu. Ekonomist Şenol Babuşcu merak edilen düzenlemenin detaylarını madde madde anlattı. Babuşcu, “Faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması/kaldırılması gibi önlemler ilk planda uygulanabilecekler arasında” dedi.

Finans 15-02-24 09:52

Dijital sağlık sigortası nedir, neleri kapsar? Dijital sağlık sigortasının normal sağlık sigortasından farkı nedir?

Teknolojinin gelişimi ve hem internetin hem de teknolojinin resmî kurum ve kuruluşlar da dahil olmak üzere günlük yaşamın her yerinde kullanımı, çeşitli uygulamaları da beraberinde getirmektedir. Günümüzde birçok resmî işlem de internet üzerinden ya da uygulamalar aracılığı ile dijital olarak yapılabilmektedir. Dijital Sağlık Sigortası da teknolojinin geldiği son noktaya bağlı olarak ortaya çıkmıştır.

Haber 03-02-24 20:20

Kalıcı makyaj nedir, nasıl uygulanır? Kalıcı makyaj ne kadar dayanır?

Kadınlar için şüphesiz ki makyaj yapmak ayrı bir öneme sahiptir. Makyaj sayesinde yüz bölümü daha dikkat çekici bir hâle gelir ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Makyaj yapmak, kusurların kapatılmasında da en etkili yöntemlerden biridir. Ancak bazı dönemlerde kadınlar için her gün makyaj yapmak işkenceye dönüşebilmektedir. Bu noktada kalıcı makyaj denilen uygulamalar devreye girmektedir. Peki, kalıcı makyaj nedir, nasıl uygulanır ve ne kadar dayanır?

Kadin 19-01-24 18:23

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır? Microsoft Copilot ne işe yarar?

Günümüzde birçok teknoloji devi tarafından yepyeni uygulamalar ve sistemler piyasaya sunulmaktadır. Bu yeni uygulamalardan biri de sohbet ya da chat botu olarak da adlandırılan yapay zekâ sistemidir. Yapay zekâ uygulamaları ile kullanıcılar birçok farklı özellikten faydalanabilmektedir. Microsoft Copilot da bu sistemlerle benzer nitelikler taşıyan bir programdır. Peki, Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-24 19:49

Dijital Vergi Dairesine giriş: Dijital Vergi Dairesine nasıl giriş yapılır?

Diğer birçok işlem gibi günümüzde devlet dairelerinde gerçekleştirilebilen resmî işlemler de artık mobil uygulamalar ya da internet siteleri aracılığı ile çok kısa süreler içinde ve devlet güvencesi ile yapılabilmektedir. Vergi işlemlerinin yapılabildiği Dijital Vergi Dairesi de bu uygulamalar arasında yer alır. Vergi Dairelerinde yapılan neredeyse tüm işlemler, bu uygulama üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 03-01-24 21:22

Dijital Vergi Dairesi nedir? Nasıl kullanılır?

Günümüzde birçok işlem internet üzerinden, sitelerden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile çok kısa süreler içinde yapılabilir hâle gelmiştir. Teknolojinin bu gelişimi ve hızla günlük hayata yayılması resmî işlemleri de etkilemiştir. Bugün birçok devlet dairesi işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile hem güvenli bir şekilde hem de kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 03-01-24 20:47

5,1'lik sarsıntı, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı! İşte depreme karşı telefonlarda olması gereken uygulamalar

AFAD verilerine göre, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan ve İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde de hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem, deprem gerçeğini bir kez daha hissettirdi. Tedirginlik yaratan deprem sonrası, depreme karşı alınabilecek önlemler bir kez daha gündeme geldi. Bu önlemlerden biri de doğru mobil uygulamalar indirmek. İşte depreme karşı telefonlarda olması gereken uygulamalar!

Haber 04-12-23 14:38

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon olabilir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kendi içerisinde, beş yıllık uygulamalar çerçevesinde revizyonlar yapılabilir, esas olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden geri dönüş yoktur" açıklamasında bulundu.

Haber 23-11-23 17:31

Evlenecek çiftler dikkat! İstanbul için karar alındı: O uygulamalar tamamen yasaklandı

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda havai fişeklerden kaynaklanan yangında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay sonrasında İstanbul’daki düğün salonları için yeni bir karar alındı. İSTDO Başkanı Adem Sönmez, “Aldığımız karar doğrultusunda özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler esnasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılması yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Finans 14-11-23 11:50

Kripto para sahteciliği: Kripto para dolandırıcılığı hakkında dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde coin oyunları, bulut madenciliği ve sosyal medya platformları üzerinden kripto para dolandırıcılığı girişimlerinin yapıldığı görülür. Bununla birlikte çeşitli sahte uygulamalar ve sanal cüzdan platformları da kripto para kullanıcıları için tehdit oluşturur. Dolayısıyla kripto para dolandırıcılarının ne gibi yolları denedikleri ve bu suçun nasıl cezalandırıldığı hakkında bilgi sunulmalıdır. Böylelikle kripto para piyasasında daha güvenli bir şekilde işlem yapılabilecektir.

Finans 09-11-23 19:48

Alaca’da polisten “şok” denetim

Çorum’un Alaca ilçesinde, polis ekiplerinin huzur ve asayişin sağlanmasına yönelik şok uygulamalar devam ediyor.

Yurthaber 03-11-23 12:08

Doodle nedir, nasıl kullanılır? Doodle yapmak ne demek?

Teknolojinin günden güne daha da gelişmesi ve geliştirilmesi ile internet de günlük hayatın her yerinde kendini göstermeye başlamıştır. Mobil uygulamalar, sanal kartlar, ödemeler gibi birçok işlem bugün tamamen internet üzerinden dijital ortamlarda yapılmaktadır. Bu gelişmeler birçok terimi ve birçok kavramı da beraberinde getirmiştir. Doodle ifadesi de günümüzde en sık kullanılan internet ortamı terimlerinden biridir.

Haber 28-10-23 13:31

Telegram kişileri toplu silme - Telegram otomatik silme nedir?

Hızlı ve son derece güvenli kabul edilen bir mesajlaşma uygulaması olarak kısa süre içinde benimsenen Telegram, tüm cihazlarda aynı anda kullanılabilen ve en çok indirilen uygulamalar arasında yer alır. Whatsapp’a alternatif olarak ortaya çıkan Telegram, sahip olduğu birçok özellik ve kolaylık ile birçok insan tarafından tercih edilmekte ve kullanıcı sayısı git gide artmaktadır.

Haber 28-10-23 11:06

Snapchat ile neler yapılır? Snapchat nasıl kullanılır?

Dijital dünyanın her geçen gün gelişmesi ve yenilenmesiyle birlikte hayatımıza birçok farklı platform girmiştir. Bu platformlardan biri de Snapchat olarak bilinen, sosyal medya kullanıcılarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan ve daha pek çok özelliği bünyesinde barındıran bir uygulamadır. Bu tür uygulamalar kullanıcıların hem keyifli zaman geçirmesini hem bir şeyler paylaşmasını hem de yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlar. Peki, Snapchat ile neler yapılır, nasıl kullanılır?

Haber 25-10-23 19:41

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturamı nasıl öğrenirim?

Aylık olarak hesaplanan elektrik faturaları hem kağıt faturalar ile hem internet üzerinden hem de mobil uygulamalar aracılığı ile takip edilebilir. Teknolojinin her geçen gün biraz daha günlük hayata girmesi ile faturalar dahil tüm ödeme işlemleri otomatik olarak yaptırılabilmektedir. Elektrik faturası sorgulamak ya da kesilmiş olan elektrik faturasını ödeyebilmek için çeşitli yollar bulunur.

Haber 16-10-23 15:58

Yargıtay'daki dosyam hangi durumda? Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

Daireler, hukuk genel kurulu, ceza genel kurulu, birinci başkanlık kurulu, yönetim kurulu, yüksek disiplin kurulu gibi karar organları bulunan Yargıtay birçok görev ve amaca sahiptir. Yargıtay’da dosyası olan kişiler çeşitli yollardan bu dosyaların takibini yapabilmek mümkün olabilir. Şahsen ya da sanal olarak mobil uygulamalar ya da ilgili kurumun resmi internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilen sorgulamalar ile dosya takibi yapılabilir.

Haber 10-10-23 16:24

Yapay zeka ile oluşturduğu adamla evlendiğini duyanlar çok şaşırdı! Bebek bekliyorum

Yapay zeka uygulamaları son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Kişilerin dış görünüşlerini değiştiren farklı uygulamaların yanı sıra yeni karakter oluşturan bazı uygulamalar da bulunuyor. İstediği kişiyi gerçek hayatta bulamayan Rosanna Ramos, yapay zekayla yaratılan Eren Kartal' la evlendiğini duyurdu.

Kadin 06-10-23 09:45

Altını olanlar dikkat! Kritik ekonomi zirvesinde karar alındı: Devreye alınacak Norveç Modeli Banka detayı...

Beştepe'de gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılacak adımlar başta olmak üzere önemli konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Altın Tasarrufu Sistemi kapsamında vatandaşın altınını ekonomiye kazandırması için teşvik edici uygulamalar devreye alınmasına karar verildi. Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak olan 'Norveç Modeli Banka' detayı dikkat çekti.

Finans 29-09-23 07:31

Kur Korumalı Mevduat sınırlama getirilmişti! Bugün resmen devreye girdi: Türk Lirası için faiz oranları...

Kur korumalı mevduatın TL mevduata dönüşümü için önceki hafta açıklanan uygulamalar bugün devreye girdi. Bu gelişme ile Türk Lirası mevduat faizi oranlarında da yükseliş bekleniyor.

Finans 28-08-23 14:02

Airdrop nedir, nasıl açılır? Airdrop açma ve kullanma adımları nelerdir, Airdrop isim değiştirme nasıl yapılır?

Akıllı cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar aracılığıyla başka cihazlara video, fotoğraf, konum, dosya gibi birçok farklı öğeyi göndermek için sıklıkla çeşitli uygulamalar kullanılır. Ancak iphone veya ipad gibi bazı cihazlarda uygulamaya gerek duymadan kendi içerisinde var olan özellik sayesinde bu gönderimler kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu cihazlarda airdrop denilen bir özellik mevcuttur. Peki, airdrop nasıl kullanılır ve airdrop isim değiştirme nasıl yapılır?

Haber 28-08-23 11:18

Ne kadar denetim o kadar indirim! Sıfırdan pahalı ikinci el araba fiyatların sonu geldi: ‘Yıl başını bulmaz, yüzde 20…’ diyerek açıkladılar

İkinci el araba ve sıfır araç fiyatlarındaki artışın önüne yeni uygulamalar ve denetimler sayesinde geçilmeye başlandı. Otomobilde balon yavaş yavaş sönmeye başlarken sektör temsilcileri yüzde 10-12’lik bir düşüşün gözle görülür bir şekilde hissedildiğinin altını çiziyor. Yıl başına kadar fiyatların yüzde 20’ye kadar daha da geriye çekilebileceğini dile getiren sektör temsilcileri, sıfır araç talebi olup da bulamayanlara ise geri dönüşlerin yavaş yavaş başladığını kaydetti.

Finans 23-08-23 09:14

Eşine verdiği eski telefonu başına dert açtı! Kadın, şoke eden gerçeği böyle öğrendi

İddiaya göre; bir market zincirinde bölge müdürü olarak çalışan A.G.’nin, eşi D.G.'ye verdiği eski telefonu, boşanma davasında başına dert oldu. D.G.’ye verilen telefonda A.G.’nin indirdiği tüm uygulamalar duruyordu. D.G., silinmeyen uygulamalar sayesinde eşinin kendisini aldattığını öğrendi. A.G.’nin, kendisine bağlı mağazada çalışan bir kadınla WhatsApp yazışmaları, yaşanan yasak aşkı adeta ortaya koydu. Yasak aşkı ortaya koyan nitelikteki diğer bir detay da kredi kartı ekstreleriydi.

Haber 18-08-23 10:39

Ekran kaydedici: Ekran video çekme programı ve kullanılışı

Çeşitli markalardan farklı işletim sistemleri kullanan diz üstü ya da masa üstü bilgisayarların hepsi için ekran kaydetme özelliği kullanılabilir. Herhangi bir program indirmeden ya da özel uygulamalar kullanarak ekran görüntüsü fotoğraf ya da video olarak kaydedilebilir. Bu özelliği kullanabilmek için etkinleştirilmesi gereken bazı ekran kayıt araçları vardır.

Haber 15-08-23 04:33

Arama kaydedici: Telefon görüşmelerini kaydetmek nasıl yapılır?

Mobil cihazlarda yapılan görüşmelerin görüşmeyi yapan kişiler tarafından farklı nedenlere bağlı olarak kaydedilmesi gerekebilir. Bu tür durumlar için oluşturulmuş bazı uygulamalar bulunur. Arama kaydedici özelliği olan bu uygulamalar sayesinde herhangi bir görüşme kaydedilebilir ya da arama saklanabilir. Farklı cihazlarda ve farklı işletim sistemlerinde arama kaydetmenin yöntemleri farklı olabilir.

Haber 15-08-23 02:40

Uygulama gizleme: Android telefonlarda uygulama gizleme nasıl yapılır?

Mobil telefonlarda bulunan ama çoğu belki de bilinmediği için kullanılmayan bazı uygulamalar ya da özellikler bulunur. Var olan bir uygulamanın menüden gizlenmesi de bazı markalara ait cihazlarda bulunan bir özelliktir. Uygulama gizleme adı verilen bu özellik farklı nedenlere bağlı olarak telefon kullanıcıları tarafından tercih edilebilir. Gizliliği koruma adına önemli bir özellik olan uygulama gizleme yöntemleri telefondan telefona değişiklik gösterebilir.

Haber 15-08-23 01:30

Anında daha genç görünmek için her sabah bunu yapın! Uygulayan herkes “mucize” diyor

Cildinizin daha canlı ve parlak görünmesi için bazı basit uygulamalar yapabilirsiniz. Anında sizi daha genç gösterecek uygulamalardan biri de son dönemde iyice popülerleşen buz terapisi olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü isimlerin de kullandığı bu yönteme sosyal medyada sıkça rastlıyoruz. Peki, buz terapisi nasıl yapılır? Buz terapisi uygulaması nasıl olmalı? İşte tüm merak edilenler...

Kadin 01-08-23 16:10

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'deki Zoom toplantısıyla ilgili ilk açıklama: Etik olarak rahatsız edici

Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında açıklamalar yaptı. CHP'deki gündem olan ve görüntüleri sızan Zoom toplantısıyla ilgili ilk defa konuşan Kılıçdaroğlu "Sabah cep telefonuma geldi. Tamamını seyretmedim. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı" dedi. Ümit Özdağ ile aralarında özel bir protokol imzaladıklarını da söyleyen Kılıçdaroğlu,"İkimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Faik Öztrak da bilmiyor" şeklinde konuştu.

Haber 20-07-23 21:03

SON DAKİKA | Bakanlık açıkladı! Tüketicileri aldatan reklam ve ticari uygulamalara 6 milyon 70 bin 113 TL para cezası

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, bu ayki Reklam Kurulu toplantısında; tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklam ve ticari uygulamalar hakkında 6 milyon 70 bin 113 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar hakkında ilk 7 ayda 43 milyon 733 bin 953 TL ceza kesildiğini duyurdu.

Finans 13-07-23 11:13

COVID aşı sorgulama 2023: e-Nabız COVID aşı sorgulama nasıl yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 virüsüne karşı geliştirilen aşının düzenli olarak yaptırılması gerekir. Devlet kontrolünde yapılan aşılar için her vatandaş aşı zamanını sorgulayabilir. Aşı sorgulaması e-Devlet üzerinden de ulaşabilen uygulamalar aracılığı ile takip edilebilmektedir. e-Nabız sisteminde direkt olarak görüntülenebilen COVID 19 aşı durumu dışında risk grubu sorgulaması da yapılabilir.

Haber 11-07-23 14:48

e-Devlet bordro sorgulama 2023: e-Bordro nasıl alınır?

Son birkaç yıldır Türkiye’de birçok resmi işlem internet üzerinden yürütülüyor. Devlete ait birçok kurum ve kuruluşta bizzat yapılması gereken başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden ya da resmi kurumlara ait internet sayfaları veya uygulamalar aracılığı ile yapılabiliyor. Çalışanların maaş bordroları da artık internet üzerinden görüntülenebiliyor.

Haber 11-07-23 03:46

Webrazzi Summit 2015 Emre Kurttepeli’yi ağırladı

Türkiye’nin etkili internet konferansı Webrazzi Summit, bu yıl 21-22 Ekim tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent’de gerçekleştirildi. Konferansta, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, E-Ticaret, Girişim Sermayesi, Melek Yatırım, Online Oyun, Mobil Uygulamalar ve birçok konu tartışmaya açıldı. Konferans kapsamında ayrıca paralel oturumlar ve girişimcilik yarışmaları düzenlendi.

Finans 06-07-23 12:41

Rutil kuvars taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Rutil kuvars taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Rutil kuvars taşı doğanın nadir ve güzel taşlarından biridir. Bu taş içinde yer alan rutil adı verilen ince altın iğneler nedeniyle oldukça özgün ve dikkat çekicidir. Rutil kuvars taşı enerji seviyelerini artıran olumsuz duyguları azaltan ve zihni açarak motivasyonu artıran bir taş olarak bilinir. Bu özellikleri nedeniyle meditasyon ve diğer ruhsal uygulamalar sırasında sıklıkla kullanılır. Dünya genelinde takı yapımında da sıklıkla kullanılan rutil kuvars ne işe yarar?

Haber 15-06-23 13:48

Kuaför uyurken saçlarınıza yaptığınız 3 hatayı paylaştı! Sakın bu şekilde uyumayın

Saçların sağlıklı ve parlak olması çok daha bakımlı görünüm kazandırıyor. Kuaförler paylaştıkları saç bakım sırlarıyla evde yapılan uygulamalar ile de bakımlı saçlara kavuşulabileceğini belirtiyor. Bir kuaför TikTok hesabında yayınladığı videoda saçları yıpratan üç hatayı açıkladı. İşte uyurken asla yapmamanız gereken hatalar...

Kadin 09-06-23 16:04

11 yaşındaki kızına kirpik liftingi yaptırdığı görüntüleri paylaşarak eleştirilerin hedefi oldu

Kirpiklere yapılan işlemler çok daha bakımlı görünmeyi sağlarken bu işlemleri yaptırmak için belirli bir yaşta bilince sahip olmak gerekiyor. İpek kirpik, kirpik liftingi gibi işlemlerde yanlış yapılan uygulamalar göz sağlığını tehlikeye atarak enfeksiyonlara neden olabiliyor. Instagram'da 11 yaşındaki kızına kirpik liftingi yaptırdığını gösteren bir kadın eleştirilerin hedefi oldu.

Kadin 23-05-23 15:34

UYAP Vatandaş evrak görüntüleme sorunu nasıl çözülür? UYAP üzerinden evrak takibi nasıl yapılır?

Günümüzde neredeyse her türlü işlem internet üzerinden, siteler ya da mobil uygulamalar aracılığı ile yapılabiliyor. Devlete ait kurum ve kuruluşlarda yapılması gereken resmî işlemler de uzun zamandır bu kurumların resmi siteleri ve uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu uygulamaların bir örneği olan UYAP vatandaş portalında vatandaşlar davalarını takip edebiliyor ya da evrak dâhil birçok bilgi sorgulaması yapabiliyor. Peki, UYAP evrak görüntüleme sorunu nasıl çözülür?

Haber 22-05-23 10:33

UYAP Vatandaş icra takibi açma nedir? UYAP'tan icra takip dosyası nasıl açılır, UYAP'tan ilamlı icra takibi açılır mı?

Günümüzde Türkiye’de birçok resmî işlem internet üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile yapılabiliyor. Teknolojik gelişmelerin devlet kurumlarına ve kuruluşlarına da yansıması vatandaşlara da kolaylık sağlıyor ve zaman kazandırıyor. Bu tür uygulamaların bir örneği olarak gösterilen UYAP portalı üzerinden birçok farklı alandaki evrak ve dosya takibi ya da sorgulaması gerçekleştirilebiliyor. Peki, icra takibi nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:32

UYAP Vatandaş dosya sorgulama nedir? UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

Son yıllarda birçok devlet kurum ve kuruluşunda yapılacak resmi işlemler sanal ortamda, internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerinden yapılabiliyor. Bu durumun bir kanıtı da UYAP adı verilen kısaltılan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi oluyor. Vatandaşlar UYAP portalı üzerinden birçok dosyaya, bilgiye ulaşarak davalarının takibini yapabiliyor. Peki, UYAP Vatandaş dosya sorgulama nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:30

Toprağa yumurtayı gömüp bekleyin! Olanlara inanamayacaksınız

Bitki bakımı birçok kişiye huzur veriyor. Bahçesi olmayan kişiler balkonlarına ve evlerin içine aldıkları saksılarla çeşitli bitkiler yetiştiriyor. Ancak bitki bakımında yanlış uygulamalar yapılması ve bazı noktaların aksatılması problemlere neden olabiliyor. Toprağa gömülen yumurtanın etkileri ise görenleri şaşırtıyor. İşte toprağa yumurta gömmenin faydaları...

Kadin 18-05-23 12:25

Küçük göğüslerini büyütmek için uyguladığı yöntem bu kadarı da olmaz dedirtti! Acı veriyor gibi görünüyor

Kadınlar daha büyük göğüslere sahip olmak için estetik ameliyat, dolgulu sütyen, makyaj hileleri gibi yöntemlere başvuruyor. Küçük göğüsleri büyütmek için yapılan bazı uygulamalar oldukça can acıtıcı olabiliyor. TikTok'ta küçük göğüslerini daha büyük göstermenin yolunu paylaşan bir kadın eleştirilerin hedefi oldu.

Kadin 02-05-23 14:46

Marmaris’te KOM ekipleri bayram temizliği yaptı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Marmaris Büro Amirliği ekipleri Ramazan Bayramı öncesi Barlar Sokağı’ndaki eğlence mekanlarında şok uygulamalar gerçekleştirdi.

Yurthaber 21-04-23 07:50

Emtia fiyatları nasıl belirlenir? Emtia fiyatları enflasyondan etkilenir mi?

Pek çok emtia türünün yer aldığı piyasalarda fiyat takibi yapmak, bir yatırımcının en çok dikkat ettiği uygulamalar arasındadır. Bu nedenle emtiaların temel fiyatlarını etkileyen faktörler ve bu malların değerlerinin anlık olarak öğrenilebildiği platformlar açıklanmalıdır. Böylelikle emtia yatırımı yapan kişiler, bu malların alım satımını gerçekleştirirken daha çok kar elde edebilir. Peki, emtia fiyatları nasıl belirlenir?

Finans 20-04-23 09:38

Görünüşünü değiştirmek isteyenler için denenmesi gereken 2023 güzellik trendleri

Güzellik trendleri her sene değişim gösteriyor. Kaşlardan, saç renklerine, makyaj stillerine kadar değişim gösteren bu trendler görünüşü tamamen değiştirebiliyor. 2023 güzellik trendleri arasında günlük hayatta sıklıkla kullanılan uygulamalar olduğu gibi oldukça şaşırtıcı görünüşler de bulunuyor.

Kadin 10-04-23 15:28