Zatürre Haberleri

Araştırma sonucu kanıtladı: Düzenli diş fırçalama zatürreye karşı koruyor!

ABD’nin Boston kentinde Harvard Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, düzenli diş fırçalamanın akciğer hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağladığını ortaya koydu.

Kadin 24-02-2024 10:25

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 23-01-2024 09:56

Zatürre (pnömoni) nedir? Zatürre belirtileri nelerdir?

Zatürre solunum sisteminin akciğerleri etkileyen ciddi bir enfeksiyonudur. Genellikle bakteriler, virüsler veya mantarlar tarafından tetiklenen zatürre, akciğer dokusundaki iltihaplanma sonucu oluşur. Hem gençlerde hem de yaşlılarda yaygın olan bu hastalık solunum yollarının enfeksiyonuyla başlar ve zamanla akciğer dokusuna yayılır.

Haber 24-11-2023 10:56

Zatürre nasıl yazılır? Zatürre mi zatüre mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilbilgisi konuları arasında yer alan ve sözcüklerin yazılışlarıyla alakalı önemli bilgiler içeren konu başlıklarından biri yazım kurallarıdır. Dilimizde bulunan kelimeleri doğru bir şekilde söylemek, okumak ve yazmak son derece önemli bir konudur. Bu kurallara dikkat edildiği takdirde ortaya daha akıcı cümleler çıkar. Yazımında genellikle yanlışlık yapılan kelimelerden biri zatürredir. Peki, zatürre nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 15-09-2023 19:08

Prof. Dr. Celal Şengör zatürreye yakalandığını açıkladı! Son durumunu böyle anlattı

Türk yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör yaşanan depremlerin sonrasında Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Depremlerle ilgi yaptığı açıklamalara dikkatle takip edilen Prof. Dr. Şengör hasta yatağından yaptığı paylaşımla hayranlarını endişelendirdi. Türk bilim insanı zatürreye yakalandığı için Azerbaycan seyahatini iptal etmek zorunda kaldığını söyledi ve sağlık durumu anlattı.

Trend 20-04-2023 14:57

Deprem bölgesinde salgın hastalık riski! Dizanteri riskine karşı dikkat

Deprem bölgesinde soğuk hava şartları, yetersiz beslenme ve hijyenik koşulların sağlanmaması nedeniyle birçok hastalık riski ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar deprem bölgelerinde yaşayan kişilere verilen yiyecek ve içeceklerin hijyenik olması hakkında uyarıyor. Yetersiz şartlar dizanteri riskini de beraberinde getiriyor.

Haber 09-02-2023 13:21

Grip olduğunu sanarak doktora giden genç futbolcunun kariyeri bitti! İki bacağı da kesildi...

Grip sanılan belirtiler çok ciddi hastalıkların başlangıcı olabiliyor. İngiltere'de yaşayan 21 yaşındaki genç futbolcu grip olduğunu düşünerek doktora gitti. Doktorda acı gerçekle karşılaşan genç futbolcunun iki bacağı da kesildi.

Haber 31-01-2023 13:43

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama çevreniz fark ediyor! Uzmanlar ağız kokusunun akciğer sağlığınız için uyarı verdiğini belirtiyor

Ağız kokusu tıpkı terleme gibi vücutta meydana gelen rahatsız edici sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız kokusu genellikle önemsiz görülse de bu durum hem sosyal hem de sağlık açısından sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hijyen ve diş sağlığı nedeniyle de kaynaklanan ağız kokuları akciğer enfeksiyonunun ve çok çeşitli hastalıkların uyarıcı işareti olabilir.

Haber 21-12-2022 09:02

Gözden kaçan en zararlı alışkanlık! Ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırabiliyor

Uyku daha sağlıklı ve zinde bir vücut için en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Uzmanlar uyku ile ilgili çok sayıda bilimsel araştırmalarda bulunuyor. Az ve çok uyumanın sağlık üzerindeki etkileri her seferinde belirtiliyor. Ancak sağlık için sadece uykunun saati değil nerede uyuduğumuz da önem taşıyor. Uzmanlar çarşafların 3 tane ölümcül hastalık riskini artırabileceğini açıklıyor.

Haber 23-11-2022 09:28

Depresyon sandığınız aslında zatürre olabilir!

Pnömoni, toplumda yaygın bilinen adıyla zatürre, virüs veya bakteriler nedeniyle akciğer dokusunda bulunan hava keseciklerinin enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Mikropların kolayca yayıldığı kapalı ortamlarda sık zaman geçirilmesi, soğuyan havanın vücut direncini düşürmesi ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle, zatürre sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor.

Haber 11-11-2022 20:16

Kontrolsüz ateş düşürücü kullanımı hayatınızı karartabilir

Akciğer iltihaplanması olarak bilinen zatürre (pnömoni), enfeksiyonlara bağlı olarak gelişen yaşam kayıpları içinde hala ilk sırada yer alıyor. Zatürre tanısının gecikmesinin yaşam kaybı riskini de artırıyor. Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra geçmeyen öksürük, devam eden dirençli ateş, koyu renkli balgam çıkarma ve nefes darlığının yeni gelişen zatürrenin bulgusu olabilir.

Haber 10-11-2022 23:05

Sıcaktan bunalsanız bile kullanmayın! Ölümcül sonuçları var…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalardan yana şikayetler de artmaya başladı. Bunaltıcı sıcaklıklardan korunmak adına vantilatör, klima gibi aletler kullanılıyor. Sıcak havalarda oldukça etkili sonuçlar veren klimalar sağlığınızı tehlikeye atıyor. Uzmanlar klima kullanımı hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-06-2022 12:04

Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda 105 yaşında vefat etti

Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda 105 yaşında vefat etti

Yurthaber 20-12-2021 11:36

Mine Koşan kimdir, kaç yaşında hastalığı ne? Mine Koşan son sağlık durumu nedir?

Bir süredir hasta olduğunu açıklayan şarkıcı Mine Koşan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sağlık durumunu duyurdu. Ünlü şarkıcının bu haberinden sonra hayatı ve sağlık durumu merak ediliyor. Peki Mine Koşan kimdir, kaç yaşında hastalığı ne? İşte sağlık durumu...

Magazin 02-12-2021 15:31

Grip ve zatürre aşılarını kimler, ne zaman yaptırmalı?

Covid-19, grip ve soğuk algınlığı son zamanlarda en çok karıştırılan hastalıklar arasında yer alıyor. Virüsleri farklı olduğu için koronavirüs ile ilerleyişleri değişen grip ve soğuk algınlığından korunmak, sürdürülen aşılamalar sayesinde mümkün kılınıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, 6 aydan büyük herkesin grip ve zatürre aşılarını yaptırması gerektiğini söylüyor

Haber 07-10-2021 14:13

Korona neden akciğerlere diğer zatürre türlerinden daha fazla zarar veriyor?

ABD’li bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yol açtığı zatürrenin, sıradan zatürreden farklı olarak uzun süre belirti göstermeden ilerlediğini ve bu yüzden fark edildiğinde genellikle çok geç kalınmış olduğu uyarısında bulundu. Türünün ilk örneği olan çalışmada araştırmacılar, koronavirüsün akciğerlerin geniş bir bölgesini enfekte etmek yerine küçük noktalar halinde kümelendiğini görüntüledi. Bu durum ise Covid-19 kaynaklı zatürrenin diğer göğüs hastalıklarından çok daha uzun sürm

Haber 18-01-2021 10:57

Göğüs Hastalıkları Nelerdir? Göğüs Hastalıkları Uzmanları Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Göğüs hastalıkları; astım, bronşit, zatürre gibi rahatsızlıklardır ve akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Akciğerde yaşanan sorunlar ise vücudumuzun birçok organı ve genel sağlık durumumuz açısından hayati bir öneme sahiptir.

Haber 29-12-2020 11:43

Zatürre spor yapan kişileri de etkiliyor! Korunmak için ne yapmalıyız?

Spor yapan ve sağlıklı yaşamı benimseyen kişilerin de zatürre olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Levent Cem Mutlu, herkesin tedbirli davranması gerektiğine dikkat çekti. "'Ben sağlıklıyım zatürre olmam' gibi bir durum yok" diyen Mutlu, bağışıklık sistemi düşük olduğunda altta yatan hastalıkların ölüm riskini artırdığını söyledi.

Haber 09-12-2020 15:55

Kanser hastalarına zatürre ve grip aşısı uyarısı

Akciğer kanserinin kansere bağlı ölümlerde ilk sırada yer aldığını söyleyen İç Hastalıkları ve Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Can, kanser hastalarının immün sisteminin daha zayıf olduğuna dikkat çekerek mutlaka zatürre ve grip aşısı yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Haber 26-11-2020 10:23

KOAH hastalarına grip ve zatürreye karşı dikkatli olun uyarısı

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: - "KOAH'lı hastaları bulaşıcılığın daha yüksek olduğu, güneşin koruyucu etkisinin azaldığı bu günlerde evde maksimum korumaya almak zorundayız" - "Maske, 2 metre mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmeliler. Zorunlu kalmadıkça böyle zamanlarda dışarı çıkmasalar, kalabalık ortamlarda bulunmasalar iyi olur. Bu onlar için büyük risk"

Yurthaber 19-11-2020 11:05

Zatürre aşısı uyarısı: Covid-19'dan korumuyor!

Ülkemizde ölüm nedenleri arasında beşinci sırada yer alan zatürre, bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için hayati tehlikeye neden oluyor. Hastalığı bu denli tehlikeli yapansa aniden ortaya çıkan ateş, üşüme-titreme, öksürük gibi zatürre belirtileri olduğunu söyleyen uzmanlar, zatürreden korunmanın en önemli yolunun grip aşısının yanı sıra gibi zatürre aşısı yaptırılması olduğuna dikkat çekiyor.

Haber 13-11-2020 11:15

TÜ Rektörü Tabakoğlu: Kovid-19 hastalığına yakalanan hastaların yüzde 5'inde zatürre gelişiyor

TÜ Rektörü Tabakoğlu: "Kovid-19 hastalığına yakalanan hastaların yüzde 5'inde zatürre gelişiyor"

Yurthaber 12-11-2020 13:13

TÜ Rektörü Tabakoğlu: Kovid-19 hastalığına yakalanan hastaların yüzde 5'inde zatürre gelişiyor

TÜ Rektörü Tabakoğlu: "Kovid-19 hastalığına yakalanan hastaların yüzde 5'inde zatürre gelişiyor"

Yurthaber 12-11-2020 13:12

Zatürre neden olur ve nasıl geçer? Zatürre belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Zatürre bulaşıcı mıdır?

Halk arasında zatürre olarak bilinen pnömoni hastalığı, akciğerde yer alan hava keseciklerinin bir sıvı ile dolarak iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar. Çeşitli virüs ve bakterilere bağlı olarak oluşabilen bu hastalık, kimi zaman oldukça riskli ve tehlikeli olmasıyla bilinir.

Haber 11-11-2020 13:51

Bilim Kurulu üyesinden zatürre hasta sayısıyla ilgili açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, ülke genelinde yüzde 5,9 olan zatürre hasta oranının koronavirüsün yapısı gereği çok fazla değişmeyeceğini ancak tedbirlere uyup vaka sayısını azaltarak zatürreden kaynaklı yoğun bakımlara giren hasta sayısının önüne geçilebileceğini kaydetti.

Haber 20-10-2020 08:38

Grip ve zatürre aşısı yaptırmalı mıyız?

Grip ve zatürre aşısı pandemi nedeniyle daha fazla önem kazandı. Yüksek ateşli bir hastalığın seyri sırasında ve aktif enfeksiyon döneminde yapılamadığı söylenen grip ve zatürre aşılarını herkesin yaptırması gerekiyor mu? Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Füsun Eroğlu, kimlerin zatürre ve grip aşısı yaptırması gerektiğini anlattı.

Haber 30-09-2020 12:16

Koronavirüsten korunmak için grip ve zatürre aşısı yapılmalı mı?

Koronavirüsten korunmak için grip ve zatürre aşısı yaptırılması tartışılmaya devam ediyor. Sonbaharın gelmesiyle grip ve zatürre salgınlarına karşı korunmak için yaptırılmak istenen aşılarla ilgili açıklama yapan uzmanlar, grip ve zatürre aşısı olması gereken kişileri sıraladı.

Haber 16-09-2020 11:28

Aile hekimleri çağrıda bulundu: Zatürre aşısı yaptırmak için...

Pandemi sürecinde önem kazanan zatürre aşısı, koronavirüsten korunma noktasında üzerinde durulan bir konu oldu. Zatürre aşısı için çağrıda bulunan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, vatandaşların zatürre aşısının kendisine yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için aile hekimlerine danışmalarını istedi.

Haber 09-09-2020 14:25

Prof. Dr. Taşbakan: Zatürre aşısı koronavirüsü engellemez

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, zatürre aşısının koronavirüsü engellemediğini belirterek, "Koronavirüs zatürresi, bakterilerin sebep olduğu zatürreden çok daha ağırdır" dedi.

Haber 01-09-2020 10:19

Edirneli eczacılar şaşkın: Zatürre ve grip aşısı kalmadı, talep listesi oluşturuluyor

Zatürre ve grip aşısı talebe yetişemediklerini ve aşı talebi listesi oluşturmaya başladıklarını açıklayan Edirneli eczacılar, vatandaşların sıraya girdiğini söyledi.

Haber 20-08-2020 23:12

Zatürre: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Zatürre, akciğerlerde oluşan bir iltihaplanmanın neden olduğu ciddi hastalıklardan birisidir.

Haber 24-06-2020 10:28

Detaylı Zatürre Rehberi:Nedir? Belirtileri Neler? Neden Olur?

Öksürük, yüksek ateş, göğüste ve boğazda ağrı gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkan zatürre, son derece tehlikeli bir hastalıktır. Belirtilerin doğru bir şekilde gözlemlenmesi ve tez vakitte uzman desteği alınıp şikayetlerin yok edilmesi gereken zatürre hastalığında vücut direncini artırmak çok önemlidir.

Haber 22-05-2020 15:48

Bakan Koca'nın sözünü ettiği pnömoni (zatürre) nedir? Pnömoni belirtileri nelerdir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs mücadelesi ve vaka sayısı ile ilgili güncel açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklaması sırasında kullandığı pnömoni kelimesi çok sayıda kişi tarafından merak edildi. İşte pnömoni hakkında bilinmesi gerekenler.

Haber 22-04-2020 20:16

Kritik uyarı: Korona virüsüne bağlı Türkiye'de vaka yok ama zatürrede artış var

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş, "Çin'den dünyaya yayılan korona virüsüne bağlı Türkiye'de vaka yok ancak zatürrede artış var" dedi.

Haber 24-01-2020 08:41

Çin'deki gizemli salgınla ilgili korkutan gelişme! Virüsün insandan insana bulaştığı tespit edildi!

Çin'de ortaya çıkan ve zatürreye benzetilen "gizemli hastalığın" sebebi olarak görülen yeni bir koronavirüsünün insandan insana bulaştığının doğrulandığı bildirildi.

Haber 20-01-2020 23:21

Güney Kore'de korkutan hastalık: Yeni bir zatürre (pnömoni) türü olabilir

Güney Kore'de zatürreye (pnömoni) benzetilen 'gizemli solunum yolu hastalığı' hastalığı nedeniyle bir kişi karantinaya alındı. Hastanede tedavi edilen kadının yaşadığı hastalığın nedeni henüz belirlenemedi. İşte dünyada paniğe neden olan o olayın detayları...

Haber 08-01-2020 14:43

Günde bir paket sigara zatürre riskini 2,9 kat artıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Koşar, akciğerde yapısal bozukluklara neden olan hastalıkları bulunanlar ve sigara içenlerin, zatürrenin daha sık görüldüğü ve ciddi seyrettiği hasta grupları olduğunu kaydetti.

Trend 28-11-2019 11:01

Uzm. Dr. Aziz Uluışık: “Zatürre ölüme kadar götürüyor”

Zatürre konusunda uyarılardan bulunan Uzm. Dr. Aziz Uluışık, “Zatürre hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla ölüme neden olan hastalıkların başında geliyor” dedi.

Trend 12-11-2019 16:44

Zatürre nedeniyle her 39 saniyede bir çocuk hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünyada geçen yıl beş yaşından küçük 800 binden fazla çocuğun zatürre nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Trend 12-11-2019 15:53

Zatürre aşısının önemi etkinlikle anlatıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zühal Karakurt, zatürre ve grip aşısıyla hastaların hastaneye yatmasına neden olacak ağır zatürrelerin önlenebileceğini bildirdi.

Trend 12-11-2019 15:19

Bakan Koca'dan 'Dünya Zatürre Günü' mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk havalarda zayıflayan bağışıklık sisteminin zatürreye neden olabildiğini, bu nedenle hastalığa yakalanmamak için vatandaşların sağlıklı beslenmesi ve düzenli kontrollerini yapması gerektiğini bildirdi.

Trend 12-11-2019 10:07

“Zatürre bardaktan da bulaşabilir, hapşırıkla da geçebilir”

Kış aylarında yaygınlaşan zatürrenin çoğunlukla griple karıştırıldığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Yazar, hastalığın bulaşıcı olduğu uyarısında bulundu.

Trend 12-11-2019 09:48

Soğuk havalarda hortluyor! Korunmak için 7 altın kural

Pnömoni veya diğer adıyla zatürre, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen, yaşamı tehdit eden en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Peki, Zatürre belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Zatürreden korunmak için neler yapılmadır? Tüm detaylar haberimizde...

Trend 11-11-2019 13:39

Zatürre tüm ölüm nedenleri arasında 4. sırada

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Öcal, zatürrenin, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2019 raporuna göre tüm dünyada ölüm sebepleri arasında 4. sırada, enfeksiyon kaynaklı ölümler içinde ise birinci sırada yer aldığını söyledi.

Trend 11-11-2019 11:28

Mevsimsel geçişlerde gribe dikkat

İç Hastalıklar Uzmanı Doktor Bedrettin Oflaz, mevsimsel geçişlerde çocuklar, yaşlılar, gebeler, kronik hastalığı olanların risk grubu altında olduğuna dikkat çekti.

Kadin 18-09-2019 12:21

Malezya'da nehirdeki kirli suyu kullanan 14 kişi öldü

Malezya'da nehirdeki kirli suyu kullanan 14 kişi öldü

Haber 09-06-2019 19:23

KOAH hastalarına zatürreden korunmak için aşı tavsiyesi

Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Sayıner: - "Hem zatürre gelişme riski hem de gelişmesi durumunda ölüm riski daha fazla olduğu için KOAH hastalarının aşılanması çok büyük önem taşımaktadır" - "Zatürreye yol açan mikroplardan ikisine karşı aşı bulunuyor. Birincisi grip aşısı, ikincisi de zatürreye en sık yol açan bakteri olan pnömokok aşısı. Dolayısıyla iki aşı da zatürreyi önlemede önemlidir" - "Aşılar daha sağlıklı ve uzun hayatlar sürmek için çok önemli. Her ne kadar çeşitli kaynaklarda aşıların zararları olabileceğine ilişkin savlar öne sürülüyorsa da bu tamamen yanlış bir algıdır"

Haber 27-04-2019 12:23

KOAH hastalarına zatürre aşısı önerisi

Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Sayıner: - "Hem zatürre gelişme riski hem de gelişmesi durumunda ölüm riski daha fazla olduğu için KOAH hastalarının aşılanması çok büyük önem taşımaktadır"

Yurthaber 27-04-2019 10:46

KOAH hastalarına zatürre aşısı önerisi

Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Sayıner: - "Hem zatürre gelişme riski hem de gelişmesi durumunda ölüm riski daha fazla olduğu için KOAH hastalarının aşılanması çok büyük önem taşımaktadır"

Haber 27-04-2019 10:45