Zekeriya Öz Haberleri Ve Son Dakika Zekeriya Öz Haberleri

Zekeriya Öz Haberleri Ve Son Dakika Zekeriya Öz Haberleri

Zekeriya Öz, 1968 yılında doğdu.

Zekeriya Öz, 1968 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Bulgar göçmeni bir ailenin çocuğu olan Zekeriya Öz, ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimine başladı. 1991 yılında üniversite eğitimini tamamlayan Zekeriya Öz, bu tarihten 1997 yılına kadar Bursa Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Ardından 1997 yılında Hakim ve Savcılar Sınavı'nı kazanan Zekeriya Öz, Bursa Barosu'ndan kaydını sildirerek savcı oldu.

Askerlik hizmetine 1999 yılında başlayan Zekeriya Öz'e Mayıs 2000'de eksojen obezite tanısı konuldu ve askerliğe elverişsizdir raporu verildi.

26 Eylül 1995 tarihinde ilk göre yeri olan Aydın'ın Çine İlçesi'ne atanan Zekeriya Öz, 3 yıl sonra Bitlis'in Mutki İlçesi'ne atandı. Mutki'de 2 yıl görev yapan savcı Zekeriya Öz daha sonra Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne atandı.

2004 yılında İstanbul'a Ümraniye'ye atanan Zekeriya Özi İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu. Bu görevi sırasında El-Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı. 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunmasının ardından başlayan Ergenekon Soruşturması'nı yöneten savcılardan biri de Zekeriya Öz oldu.

HSYK, adli yargı kararnamesiyle Ergenekon davasına bakan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü,özel yetkilerini alarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atadı. Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'ne ise Ergenekon, Askeri Casusluk ve Fuhuş Çetesi soruşturmalarını yürüten Fikret Seçen atandı. 12 Mayıs 2015 tarihinde HSYK tarafından yapılan açıklamada Zekeriya Öz'ün meslekten ihraç edildiği bildirildi.

Zekeriya Öz Haberleri

Eski hakim ve savcıların Zirve Yayınevi davası kapsamında yargılanmalarına devam edildi

Eski hakim ve savcıların "Zirve Yayınevi davası" kapsamında yargılanmalarına devam edildi

Yurthaber 06-10-2022 11:30

FETÖ'nün gerçek yüzünü sonradan öğrendim diyen diş hekimi itirafçı oldu

Yeniden yargılandığı davada 5 yıl hapisle cezalandırılan sanık Ali İlker Baştan: - "Bir hastamın önermesi üzerine kızının tedavisini yaptığım sürede Zekeriya Öz muayenehaneme geldi. Bir gün Enes Kanter ve Celal Kara ile geldi. Terasta fotoğraf çektiren bu kişilerle günlük hayata dair sohbet ettik" - "Sonraki gelişmeleri gördükten yani maskeleri düştükten sonra gerçek niyetlerinin dine hizmet olmadığını öğrenmiş oldum. Vatan haini olduklarını bilseydim asla yardım ve hizmet etmezdim"

Yurthaber 21-01-2022 11:03

Hrant Dink davasında Öz ve Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklara ilişkin davada, firari sanıklar Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı'nın kaçak sayılma şartları oluştuğu gerekçesiyle mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Haber 29-09-2021 11:11

Son Dakika: Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme! Aralarında Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz de var

Son dakika haberine göre Hrant Dink cinayeti davasında savcılık dosyası ayrılan Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu 13 firari sanık hakkında kaçak sayılma ile mal varlıklarına el koyma kararı verilmesini talep etti.

Haber 08-06-2021 12:36

Zekeriya Öz

Zekeriya Öz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zekeriya Öz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hrant Dink cinayeti davasında 5 Mart'ta karar çıkması bekleniyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı dava, sanıkların son sözlerinin alınması ve karar açıklanmak üzere 5 Mart'a ertelendi.

Haber 10-02-2021 17:03

Süleyman Soylu'dan flaş Adil Öksüz ve Zekeriya Öz açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün sözde Hava Kuvvetleri İmamı darbeci Adil Öksüz ile firari eski savcı Zekeriya Öz'ün yakalanmasına ilişkin, "Interpol diye bir kuruluş var; kırmızı bülten çıkarıyoruz, kabul etmiyorlar; askıya alıyorlar, düşürüyorlar" dedi.

Haber 27-11-2020 11:57

FETÖ firarisi Zekeriya Öz’ün 10 milyon dolarlık hesap hareketleri ortaya çıktı

FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün 17-25 Aralık sürecinde hesaplarında 10 milyon doları bulan hareketlilik yaşandığı ortaya çıktı. Öz’ün hesaplarındaki hareketliliği değerlendiren Avukat Zekeriya Çetin, “Savcı maaşıyla, legal yollarla bu parayı elde etmesi kesinlikle mümkün değildir” dedi.

Haber 11-06-2020 11:55

Son dakika: Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, firari savcı Zekeriya Öz hakkında Taner Büber isimli tutuklu sanıktan, Ergenekon Davası'nda yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve iş insanı Sami Hoştan'ın aleyhinde beyanda bulunmasını istemesiyle ilgili olarak "Görevi kötüye kullanma" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından iddianame hazırladı.

Haber 21-01-2020 15:57

Ergenekon hakim-savcılarına 51 No'lu DVD iddianamesi

"Ergenekon" davası kapsamında avukat Levent Göktaş'ın bürosunda hukuka aykırı arama yaptığı, tutuklanmasına ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiği gerekçesiyle 8 eski savcı ve hakim hakkında 9 yıldan 34 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı - İddianamede, avukat Levent Göktaş "müşteki", eski hakim ve savcılar Ercan Şafak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ömer Diken, Sedat Sami Haşıloğlu ve Zekeriya Öz "şüpheli" olarak yer aldı - İddianameden: - "Şüphelilerin, mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak şekilde eylemlerde bulunup pek çok hukuk ihlalleri yaparak FETÖ'nün nihai amacına ulaşması doğrultusunda hareket ettikleri anlaşılmıştır"

Haber 04-09-2019 11:23

‘’Zirve Yayınevi Davası''nda yetkisiz işlem yapan eski hakim ve savcılara iddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Malatya’da görülen ’’Zirve Yayınevi Davası’’nda yargılanan 13 kişi hakkında yetkisiz olmalarına rağmen işlem yapan İstanbul’daki görevli eski hakim ve savcılar Zekeriya Öz, Cihan Kansız, Mehmet Karababa, Hadi Çağdır ve Birol Bilen hakkında iddianame hazırlandı - İddianamede, müşteki olarak aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in bulunduğu 13 kişi yer aldı - İddianameden: - ''Şüphelilerin sahte delilleri ihbar mektuplarına dönüştürdükleri ve bu ihbar mektuplarını ayarlanan yalancı tanıklara okutturdukları, şikayetçilerin çoğunun mensubu olduğu jandarma teşkilatına husumetli olan kişileri tanık olarak dinledikleri anlaşılmıştır'' - ''Malatya’da işlenen Zirve Yayınevi cinayeti ile müştekileri, sözde Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantılı gibi göstererek, haksız şekilde ve koşulları gerçekleşmeden yetkisiz olduklarını bildikleri halde, iletişimin dinlenmesi ve kayda alınması kararları vermişlerdir''

Haber 05-07-2019 17:51

Zekeriya Öz'ü aklayan eski Yargıtay üyesi Kıvrıl'a hapis cezası

Başmüfettişliği döneminde firari eski savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetlerle ilgili "soruşturmaya yer yok" raporu hazırlayan eski Yargıtay üyesi Halit Kıvrıl'a, FETÖ üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Haber 16-05-2019 13:31

Son dakika Halit Kıvrıl'ın cezası belli oldu

Başmüfettişliği döneminde firari eski savcı Zekeriya Öz'ü aklayan eski Yargıtay üyesi Halit Kıvrıl'a FETÖ üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Haber 16-05-2019 13:13

Eski hakim ve savcılara FETÖ'den usulsuz teknik takip iddianamesi

Aralarında Zekeriya Öz ve Cihan Kansız'ın da bulunduğu 16 eski hakim ve savcının "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 8 yıldan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı - İddianamede, şüphelilerin, Turgut Kazan ve Sabri Uzun'un da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında iletişimin dinlenilmesi ve teknik takiple ilgili koruma tedbirlerini usul ve yasaya aykırı uyguladıkları belirtildi

Haber 21-02-2019 11:55

Zekeriya Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukatın FETÖ davası

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün, Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi

Haber 05-02-2019 17:52

FETÖ'nün mahrem imamı, İlker Başbuğ'un tutuklanmasına sevinmiş

İzmir'de, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı olan tabip yarbay, kendisinden sorumlu olan mahrem imamın dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandığında yaşadığı sevince tanıklık ettiğini anlattı - İtirafçı S.E'nin ifadesinden: - "O dönemde Genelkurmay Başkanımız olan İlker Başbuğ tutuklandığı zaman haberi televizyonda görünce 'İşte böyle işte böyle' diyerek Zekeriya Öz'e methiyeler düzdü"

Haber 20-01-2019 11:12

Osman Yıldırım'dan şok itiraf: Kemalistlerle hesaplaşacaktık!

Ergenekon davasında yargılanan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi savcıların “Osman’ım” diye hitap ettiği gizli tanık Osman Yıldırım'dan tartışma yaratacak bir itiraf geldi. Devlette 11 yıl çalıştığını belirten Yıldırım, o dönem savcılarla anlaştığını söyleyerek "Kemalist devletle hesaplaşılacak' denildi. Ben gereğini yaptım' dedi.

Haber 28-12-2018 07:27

Uyuşturucu baronu İslam Yakut: Zekeriya Öz benden 2 milyon dolar istedi ve 'gizli tanık ol' dedi

Uyuşturucu baronu İslam Yakut, FETÖ'nün kendisine yaptığı teklifi yıllar sonra itiraf etti. Silivri'de yatmakta olan Yakut, firari Zekeriya Öz'ün 2010 yılında kendisine bir avukat yolladığını ve FETÖ'nün kendisinden 2 milyon dolar istediğini, rakamın sonrasında ise 3 milyon dolara kadar çıktığını anlattı. İslam Yakut, talebi kabul etmeyince cezasının arttığını belirtti.

Haber 04-12-2018 09:40

Ali Ağaoğlu mahkemede anlattı! 'Bu hükümeti düşüreceğiz' sorusu...

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün "kasası" olduğu, Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almaları için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine yolladığı kişilerden olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi.

Haber 16-11-2018 16:28

Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam ediliyor - Duruşmada tanık olarak ifade veren iş adamı Ali Ağaoğlu: - "Aytaç Ocaklı, Zekeriya Öz'e elden eski tarihli makbuz verilmesini talep etti. Çok ahlaksızca bir teklifti. Tayfun Aktaş ofise sonradan geldi. O da makbuz talep etti"

Haber 16-11-2018 15:26

Fatih Altaylı, Ankara'yı sarsan olayı yazdı! Uyuşturucu baronu Zindaşti'yi hapisten çıkaran AK Partili...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü "Zindaşti Skandalı" başlıklı yazısında, İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti olayıyla ilgili Ankara'da deprem etkisi yaratan bir iddiaya yer verdi. Zindaşti'nin yakalanmasının ardından hemen tahliye edildiğini vurgulayan Altaylı, tahliyenin üzerine soruşturma başlatıldığını ve tahliye kararı veren hakimin ifadesinde "İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli aradı. Devletin bu konuda duyarlı olduğunu belirtti" dediğini aktardı.

Haber 01-11-2018 07:28

Konu FETÖ ise en son sorgulanacak kurum HSK'dir

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz: "Konu FETÖ ise en son sorgulanacak kurum HSK'dir" - "Hiç tereddüt etmeden, darbe öncesinden dahi 150'ye yakın hakim savcıyı görevden uzaklaştırmıştık. Yine darbeden sonra en hızlı davranan kurum HSK oldu" - "Zekeriya Öz, ilk ihraç kararı verdiğimiz birisi"

Haber 12-10-2018 18:01

FETÖ’nün Almanya’daki karargahı ortaya çıktı

Türkiye’den kaçan FETÖ’cülerin Giessen kentinde kurulan Ön Alım Merkezi’ndeki birimden geçtiği öne sürüldü. Örgüt üyelerinin işlemlerini yaptırdıktan sonra çeşitli eyaletlere yönlendirildikleri belirtiliyor.

Haber 10-10-2018 07:45

17 Aralık'ın bilinmeyen detayı: Baskın yapıp Bilal Erdoğan'ı alacaklar!

Eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, 17-25 Aralık 2013’te Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 18 Aralık'ta dönemin Başbakanı Erdoğan ile kriptolu telefonda yarım saat görüştüğünü ifade eden Okur, “Sayın Başbakan, Zekeriya Öz’ün hukuksuz işler yaptığını, aldıkları duyuma göre Kısıklı’ya baskın yapıp Bilal Erdoğan’ı almaya gelebileceği söyledi. Bu hukuksuz işlere izin vermemiz konusunda benden yardım istedi” dedi.

Haber 12-09-2018 07:18

Eski HSYK Başkanı İbrahim Okur'dan olay Erdoğan iddiası: Zekeriya Öz'ün 17 Aralık'ta baskın yapıp oğlunu almasından korkuyordu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınarak tutuklanan eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, savunmasında gündem yaratacak ifadeler kullandı. Okur, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Aralık'ta Zekeriya Öz tarafından baskın yapılarak oğlu Bilal Erdoğan'ın alınmasından korktuğunu iddia etti.

Haber 25-07-2018 12:16

Eski HSYK Başkanı İbrahim Okur'dan çok çarpıcı iddia!

FETÖ’nün yargıda örgütlenmesini sağlamak suçlamasıyla tutuklanan eski HSYK Başkanı İbrahim Okur, savunmasında, 2011 atamalarındaki ‘nurlu liste’yi o dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilerek imzaladığını iddia etti. Okur ayrıca, Zekeriya Öz’ün görevden alınmasını kendisinin teklif ettiğini, müsteşar Ahmet Kahraman’ın ise bunu “Beyefendi’ye sorması gerektiğini” söylediğini kaydetti.

Haber 24-07-2018 10:42

Adnan Oktar örgütüyle ilgili skandal Zekeriya Öz detayı!

20 yıldır Adnan Oktar'ın örgütünde bulunan Ebru Akyüzalp'in annesi Türkan Akyüzalp, Adnan Oktar ve örgütünün kızını nasıl kandırdığını anlattı. Oktar örgütünün eline düşen kızını kurtarmak isteyen Türkan Akyüzalp ve eşi Necdet Akyüzalp, o dönemde, bugün FETÖ'den firari bulunan Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile görüştüklerini ancak ikilinin aileye sadece baklava ikram edip, kapı dışarı ettiklerini belirtti.

Haber 18-07-2018 07:48

Hollanda'da FETÖ okulları tutunamıyor

Hollanda'da FETÖ'ye bağlı okullar, ailelere yönelik tehditlere ve isim değişikliğine rağmen öğrenci kaybının yanı sıra bir okulun ve iki dershanenin kapanmasını engelleyemedi - Örgütün vakıf, dernek ve sağlık merkezleri gibi diğer kuruluşları da gizlenme taktiği uygulasa da çok sayıda insan kaybetti ve bazıları kapandı - Çocuğunu örgüte bağlı okuldan alan İbrahim Polat: - "Kültürümüzle ve İslamla alakalı Ramazan ve Kurban Bayramı gibi dini günlerimizde hiçbir faaliyet görmedik ama Hrıstiyan ve Yahudilerin özel günlerinde gayet güzel faaliyetler yaptılar" - "Bukalemun gibiler. Sanki onlara bağlı değil de başka bir Türk okuluymuş gibi isim değişikliğine gidiyorlar" - "Siz Erdoğancısınız, gibi ifadelerle insanları iki gruba ayırmaya çalıştılar fakat şu an hiçbir aktiflikleri kalmadı"

Haber 10-07-2018 11:30

Tayfun Aktaş davasında hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Ali Ağaoğlu'ndan şaşırtan açıklama!

Zekeriya Öz’ün kasası olan avukatın yargılandığı davada ismi geçen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu yaptığı kısa açıklamada, “İstanbul 34 Ağır Ceza Mahkemesinden ne bana ne de avukatlarıma davetiye gelmiştir. Medyada çıkan haber üzerine bilgim oldu” dedi.

Haber 06-07-2018 21:32

Zekeriya Öz'ün 'kasası' olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş davasında Ali Ağaoğlu'na zorla getirme kararı

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün "kasası" olduğu iddia edilen ve Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almaları için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine yolladığı kişilerden olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Ali Ağaoğlu hakkında tanık olarak dinlenmesi için yeniden zorla getirilmesine karar verdi.

Haber 06-07-2018 16:27

Zekeriya Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukatın FETÖ davası

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi - İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi, tanıklar Ali Ağaoğlu, Orhan Konak ve Hüseyin Sipahi ile ilgili zorla getirilme kararı verdi

Haber 06-07-2018 15:24

Firari FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün silah pazarlığı kamerada

Firari FETÖ'cüler Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yeni görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Öz, Türkiye'deki silahlarının satışı konusunda bir konuşma gerçekleştiriyor.

Haber 15-05-2018 07:20

İşte Zekeriya Öz'ün son hali!

FETÖ'cü firari eski savcı Zekeriya Öz’ün, kaçtığı Almanya’da yaptığı görüntülü FaceTime konuşmaların kayıtlarına ulaştı. Korkudan sürekli kılık değiştiren firari FETÖ savcısı kayıtlarda, top sakallı, peruklu ve sakalsız görülüyor.

Haber 14-05-2018 07:27

FETÖ'cü Zekeriya Öz günlüğü 4 bin liralık villada tatil yapmış

Bursa'da 14'ü tutuklu 60 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında itirafçı olan bir iş adamının mahkemeye sunduğu ek ifadesinde, firari eski savcı Öz'ün Datça'da günlüğü 4 bin lira olan lüks villada 10 günlük tatiline ait detaylar yer aldı - Öz'ün liseden sınıf arkadaşı olduğunu belirten itirafçı iş adamı M.K'nin ifadesinden: - "Zekeriya Öz gibi sabit maaşı olan bir savcının, günlüğü 4 bin lira olan bir villada 10 günlük tatile gelmesi bende şüphe uyandırdı. Kendisi her ne kadar 'Memur indirimi alarak konaklama ücretini kendim karşıladım' dese de bana pek inandırıcı gelmedi"

Haber 10-05-2018 11:04

Zindaşti soruşturmasında Öz ve Topuz bağlantıları

Organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti ve 5 kişinin tutuklandığı soruşturmayla ilgili savcılığın sevk yazısının detayları ortaya çıktı - Yazıda, Naci Şerifi Zindaşti ile FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un telefon sinyallerinin 36 kez aynı baz istasyonundan alındığı, firari eski savcı Zekeriya Öz'le de baz sinyali bilgilerinin 44 kez örtüştüğü belirtildi

Haber 20-04-2018 14:41

Zekeriya Öz'ün gizli tanığı çete suçundan tutuklandı

İstanbul'daki organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, örgütün elebaşı olduğu iddia edilen İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti ile iki polisin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

Haber 20-04-2018 03:46

Naci Zindaşti İstanbul'da böyle gözaltına alındı! İşte o fotoğraf

Uyuşturucu kaçakçısı ve Zekeriya Öz'ün 'Terazi' isimli gizli tanığı Naci Zindaşti gözaltına alındı. Zindaşti’nin sorgusuyla birçok karanlık olay ve cinayetin aydınlatılması bekleniyor. Öte yandan Zindaşti'nin adamlarıyla birlikte gözaltına alındığı anın fotoğrafı ortaya çıktı...

Haber 06-04-2018 12:27

Zekeriya Öz vatanını Almanya'ya böyle sattı

FETÖ üyesi eski savcı Zekeriya Öz’ün Alman istihbaratı BND’ye, Alman vatandaşlığı karşılığında Türkiye’nin polis ve yargı sistemlerinin (UYAP, e-Devlet) bilgilerini teslim ettiği öğrenildi.

Haber 30-03-2018 03:52

FETÖ'cü savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya hapis cezası!

Son dakika haberine göre, FETÖ'nün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Haber 29-03-2018 16:43

Diş hekimi çiftin FETÖ davasında karar

FETÖ'nün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Enes Kanter'in fotoğraf çektirdiği diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan ile eşi doktor Esma Kuriş Baştan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dava karara bağlandı - Sanık Ali İlker Baştan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanık Esma Kuriş Baştan'ın dosyasının ayrılmasına hükmetti - Heyet, sanık Ali İlker Baştan'a adli kontrol kapsamında ev hapsi vererek, sanığın tahliyesini kararlaştırdı

Haber 29-03-2018 16:40

Hrant Dink cinayeti davası

Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Görevlisi Yüzbaşı Demirkale: - "Savcı hakkımda, 'FETÖ'nün altın çocuğu' diye ifade koymuş iddianameye. Altın çocuğuyum çok şükür ama ailemin, vatanımın altın çocuğuyum" - "O gün namussuzu, kendisini izleyenleri fotoğraftan teşhis ediyor. Bu katil teşhis ediyor. İyi de biz değiliz ama sen yazıyorsun oraya" - "Benim personelimi koordine ettiğim yazıyor, nasıl etmişim? Bunca 80-90 kişinin girdiği bir cinayet mi olur?" - Eski Emniyet Müdürü Güler: - "Muharrem Demirkale, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın alışılmışın biraz ötesinde ilişkileri vardı" - Eski Emniyet Müdürü Yılmazer: - "Biz koordinasyon gereğini yaparız. Akıl ve mantık da bunu gerektiriyor. Bir ilde istihbarat birimleri koordineli çalışmak zorundadır. Bu şahıs (Ahmet İlhan Güler) Şanlıurfa istihbarat müdürlüğü döneminde kaç kaçakçılık, silah ve uyuşturucu operasyonu yapmıştır? Çok fazla yasa dışı iş olmasına rağmen, sıfır operasyon yapmıştır" - "Erol Demirhan diyelim FETÖ'cü. Ahmet İlhan Güler, Demirhan'ı Şanlıurfa'dan kendi aldı İstanbul'a ve dinlemelerin başına koydu. Niçin görevlendirdi böyle bir Fetullahçıyı. Tanıyamamış mı? Urfa'daki kadroyu da İstanbul'daki kadroyu da o şekillendirmiştir"

Haber 13-03-2018 17:27

Firari eski savcı Zekeriya Öz 'Gencos' adıyla bu mesajları atmış!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, firari eski savcı Zekeriya Öz hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yeni bir iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi. İddianamede Öz'ün, FETÖ/PDY mensuplarının haberleşme uygulaması ByLock'u iki ayrı hattında kullandığının belirlendiğine yer verildi. "Gencos" kullanıcı adını kullanan Öz'ün bazı mesajlarındaki ifadeler ise oldukça dikkat çekici...

Haber 07-03-2018 08:20

Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, firari eski savcı Zekeriya Öz hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yeni bir iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi - İddianamede Öz'ün, FETÖ/PDY mensuplarının haberleşme uygulaması ByLock'u iki ayrı hattında kullandığının belirlendiğine yer verildi - "Gencos" kullanıcı adını kullanan Öz'ün bazı mesajlarında, "Bu saatten sonra içeri girmek boşa yatmak olur. O nedenle siz de kuzu kuzu teslim olmayın, uluslararası girişimler çok önemli. Eğer, 'Kaçmak yok, sonuna kadar direnişe devam.' denseydi, sorguda şov yapmayı düşünüyordum. Bir tane sahte pasaport ayarlayabilirim" ifadeleri bulunduğu aktarıldı - İddianamenin kabul edilmesinin ardından, davanın Öz'ün de arasında yer aldığı 54 hakim ve savcının Yargıtayda yargılandığı "yargıda kumpas" davasıyla birleştirilmesi istendi

Haber 06-03-2018 21:53

Zekeriya Öz hakkında bomba iddia!

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’le ilgili bir iddiayı kaleme aldı. Kelkitoğlu, Öz hakkında "Son dönemde Almanya’dan çıkmış Avrupa’nın değişik ülkelerinde sürekli dolaşıyormuş. Sabit bir adreste kalmayan Öz’ün yine gizli servis elemanları tarafından korunduğu bilgisine ulaşılmış" ifadesini kullandı.

Haber 27-02-2018 11:12

Zekeriya Öz ismini değiştirdi! 'Çok önemli paylaşımlarda bulunacağım' dedi

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aranan firari savcı Zekeriya Öz, sosyal medya hesabındaki tüm paylaşımlarını sildi, ardından hesabındaki fotoğrafını ve adını kaldırdı. Zekeriya Öz daha sonra hesabından "Takipte kalın artık buradan çok önemli paylaşımlarda bulunacağım" paylaşımını yaptı.

Haber 24-01-2018 14:29

'Celal Kara ile Zekeriya Öz’ü tanık kürsüsünde görürsek şaşırmayın'

New York'ta İran yaptırımlarının yasadışı yollarla delindiği yönündeki iddialarla ilgili görülen davanın duruşmasında , eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz tanık olarak ifade verdi. Bu gelişmeyi köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, "En iyisi Fetullah Gülen’i bu davaya bilirkişi tayin edin, olsun bitsin demiştim ama yakında Celal Kara ile Zekeriya Öz’ü tanık kürsüsünde görürsek şaşırmayın" dedi.

Haber 13-12-2017 07:49

FETÖ firarisi Zekeriya Öz'ün kayınbiraderi tutuklandı!

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, firari eski savcı Zekeriya Öz'ün kayınbiraderi tutuklandı. Ekipler, zanlıya ait adreste arama yaparken, yapılan aramada Zekeriya Öz'ün firar etmeden önce sık sık Cemal Yavaş'a ait iş yerinde örgütle ilgili görüşmeler yaptığının belirlendiği iddia edildi.

Haber 28-11-2017 13:22

Son dakika! 17-25 Aralık soruşturması için flaş karar: Kırmızı bülten çıkarıldı

Son dakika haberine göre, 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin Yargıtay'da görülen davada, firari eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi. Yargıtay'da görülen duruşmada, sanıklar Öz, Kara ve Yüzgeç hakkındaki yakalama emirlerinin infaz edilmediği belirtildi.

Haber 27-11-2017 11:28

Ergenekon davası sanıklarından Kutbettin Kaya silahlı saldırıda öldürüldü

Bakırköy'de bir restoranda düzenlenen silahlı saldırıda Ergenekon davası sanıklarından avukat Kutbettin Kaya hayatını kaybetti. Saldırganın saldırıda Uzi marka silah kullandığı belirlendi.

Haber 01-11-2017 00:59

ABD Büyükelçisi'nden son dakika 'konsolosluk çalışanı' açıklaması

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. FETÖ'nün firari eski savcısı Zekeriya Öz ile irtibatının tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un ardından bir Türk görevlinin daha gözaltına alınmamak için konsoloslukta saklandığı iddia edilmişti. Bass, ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" dedi. Krizin ardından iki ülke vize süreçlerini askıya almıştı."

Haber 11-10-2017 13:01