Zeljava Hava Ussu Haberleri

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Yurthaber 2024-03-19 07:50:45

Malatya’nın Şubat ayı uçuş istatistikleri açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Yurthaber 2024-03-18 11:22:24

Kapadokya'da balonlar Türk bayrağıyla uçtu

Kapadokya'da bazı sıcak hava balonları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Türk bayrakları ile uçtu.

Yurthaber 2024-03-18 10:51:38

Diyarbakır'da DEM Parti'nin açık hava toplantısında 3 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) organizasyonunda düzenlenen açık hava toplantısında, üzerinde havai fişek tespit edilen bir kişinin aralarında bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 2024-03-18 07:46:11

Nefes kesen görüntüler! Rakım 2 bin 200 metre, sıcaklık eksi 25 derece...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı komandolar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte eğitim görüp, çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyor. Hava sıcaklığının eksi 25'e düştüğü Allahuekber ve Soğanlı dağlarında tam teçhizatla tatbikat yapan komandolar, soğuktan korunmak için de bir takım yapılar inşa ediyor. İşte komandoların zorlu eğitimlerinden nefes kesen görüntüler...

Haber 17-03-24 09:59

O ülkede soğuk hava nedeniyle 60 kişi hayatını kaybetti! Eksi 30 dereceye kadar düştü

Afganistan’da son 3 haftada yoğun kar yağışı, yağmur ve dondurucu soğuk hava şartları nedeniyle 60 kişi hayatını kaybetti.

Haber 15-03-24 18:01

Prof. Dr. Orhan Şen paylaştı 'Kocakarı soğukları' detayı... Kuvvetli yağış uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor mu? Meteoroloji'den son dakika 15 - 19 Mart hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Yağmur var mı? Yağışlar devam edecek mi? Son dönemde hava durumunda beklenenden farklı olarak yaşanan gelişmeler nedeniyle herkes bu soruların yanıtını araştırıyor. Yurt genelinde yağışlı bir hava hakim olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava durumu tahmini paylaştı. Öte yandan kuvvetli yağış, çığ tehlikesi ve toz taşınımı uyarısı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen ise tahminlerini açıklarken 'Kocakarı soğukları'na dair bir paylaşımı sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 15-03-24 11:01

Bagajı olmayan uçuşa alınmayacak! THY 5 ülke için yeni koşulları duyurdu: İlk kez yurt dışına çıkanlar için Küba hayal oldu

Türk Hava Yolları 5 ülkeye uçuşlarla ilgili radikal bir karar aldı. Bu ülkeler için artık yalnızca pasaport ve vize yetmeyecek. Bu ülkelere yolcu kabulünde uygulanan ek kontroller uçuşa kabul sırasında da uygulanacak. Bu kontrolle arasında noter onaylı resmi davet yazısı, bagaj şartı, polis mülakatında uygun cevap verme gibi detaylar bulunuyor. İşte THY açıklaması ve Latin Amerika ülkelerine yolculuk etmeyi düşünenlere yönelik uyarılar...

Haber 15-03-24 09:51

'İlk defa karşılaşıyorum! Camlara korkunç şekilde vurdu' Yer: Antalya! 'Süper hücre' etkisi Erimemiş olmasına inanamıyorum

Antalya'da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle havalimanındaki uçuş trafiği 3 saat aksadı. Dolu yağışı, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanlarına zarar verdi. Vatandaşlar ortaya çıkan görüntünün bol bol fotoğrafını çekerken ilk kez böyle bir hava olayıyla karşılaştıklarını belirtti. Vatandaşlar "Camlara korkunç şekilde dolu vurdu" dedi. İşte Antalya'da etkili olan 'süper hücre' hava olayının detayları...

Haber 14-03-24 15:43

'İstanbul'da görünmeyen tehlike' Londra, Hindistan ve Çin'i işaret etti! 'Herkes boğazımda yanma var diyor, grip sanıyorlar ama...'

İstanbul’da nüfus ile birlikte araç sayısının artması gibi birçok neden zararlı gazların da artmasına sebep oluyor. Uzmanlar megakent İstanbul’un havasının giderek kirlendiğini belirterek, "İstanbul’da görünmeyen tehlike hava kirliliğidir. Hava kirliliğini gribal enfeksiyon sanıyorlar ve aşağı yukarı herkes boğazımda yanma var diyor. Hava kirliliği akciğere kadar iniyor. Zatürreye başlangıç olan hastalıkların arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haber 14-03-24 13:40

Buzlar çözülünce göçmen kuşlar Kars'a dönmeye başladı

Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'tan sıcak ülkelere göç eden kuşlar, son günlerde hava sıcaklığının artması ve buzların çözülmeye başlamasıyla şehre dönmeye başladı.

Yurthaber 13-03-24 10:59

Bursa Deniz Otobüslerinin 8 seferi iptal edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesince İstanbul ile Bursa arasında işletilen deniz otobüslerinin seferlerinden 8'i olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Yurthaber 13-03-24 10:04

İstanbul'da vatani görevdeki Mehmetçik sahur yaptı

İstanbul'da Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkezi Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, ramazanda da eğitimlerine devam ederken sahurunu da yaptı.

Yurthaber 12-03-24 12:20

İsrail kalbinden vuruldu: Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na drone saldırısı! Irak İslami Direnişi görüntüleri paylaştı

5 aydan uzun süredir devam eden İsrail-Hamas savaşının bölge ülkelerine sıçraması endişeleri sürerken dünyanın gözünü bölgeye çeviren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İran destekli Irak İslami Direnişi, İsrail'in başkentindeki Ben Gurion Havaalanı'nı insansız hava aracıyla vurduğunu duyurdu. Açıklamayla birlikte saldırıya ilişkin görüntü de paylaşıldı.

Haber 12-03-24 09:27

Ada seferlerine fırtına engeli

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tarifeli bazı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Haber 11-03-24 17:59

Ada seferlerine fırtına engeli

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tarifeli bazı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Yurthaber 11-03-24 15:57

Isparta uçak kazası davasında 17 yıl sonra yeni gelişme! İki ismin cezaları onandı

Yargıtay, 5 bilim insanının da arasında bulunduğu 57 kişinin hayatını kaybettiği 2007'deki uçak kazasıyla ilgili açılan 20 sanıklı davada, Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e 'taksirle öldürme' suçundan verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı.

Haber 11-03-24 15:14

Isparta uçak kazası dosyası 17 yıl sonra kapandı

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007'de meydana gelen 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yeniden yargılanan dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e "taksirle öldürme" suçundan verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı.

Yurthaber 11-03-24 11:03

İsrail ramazan dinlemedi... Gazze'ye yoğun saldırı: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu ramazanın ilk gününde Gazze'deki birçok bölgeye hava, kara ve denizden saldırdı. Düzenlenen saldırılarda çok sayıda Filistin hayatını kaybetti.

Haber 11-03-24 09:40

Arabanızın, evinizin camlarını yıkamayın! Türkiye'ye dün gece giriş yaptı: İstanbul'a çamur yağmuru geliyor

Kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıran mart ayının ortasına doğru İstanbul için kritik bir uyarı geldi: Yarın mega kentte çamur yağmuru bekleniyor! Afrika toz kütlesinin dün gece Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. "Bugün (11 Mart) hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını haritalarla paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre de İstanbul'da yarın hava ısınacak ancak yağışa dikkat...

Haber 11-03-24 08:31

Orhan Şen'den uyarı geldi! Salı günü başlayacak, tam 5 gün sürecek

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugünden itibaren yurdun doğusundaki kar yağışının sonlanacağını, yarından itibaren ise sıcaklıkların 5-6 derece yükseleceğini söyledi. Salı günü yurdun batısından başlayarak bahar yağmurları görülmeye başlanacağını belirten Orhan Şen, bu yağışların tüm Türkiye'de 4-5 gün görüleceğini ifade etti. İşte hava durumu ile ilgili tüm detaylar...

Haber 10-03-24 09:59

Adana'nın o ilçesine lapa lapa kar yağdı! Sabaha karla uyandılar

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine Mart ayında lapa lapa kar yağdı. Sabah yoğun kar yağışı yaşanan ilçede öğleden sonra rüzgarlı hava etkili oldu.

Haber 09-03-24 16:52

AB desteği ile Sıcak Hava Balon pilotu yetiştirilecek

Ahiler Kalkınma Ajansı, çeşitli iş gücü piyasasındaki personel açığını kapatmak ve kalifiye eleman yetiştirmek için hazırladığı projelerine bir yenisini daha ekledi.

Yurthaber 08-03-24 15:26

Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansıyla hasta kabulüne başladı

Antalya Şehir Hastanesi, hava ambulansı ile gelen ilk hastasını kabul etti. 71 yaşındaki kadın hasta, helikopter ambulansla getirildiği hastanede sağlığına kavuştu.

Yurthaber 08-03-24 11:53

THY verileri açıkladı! Şubat ayında 6,1 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde Şubat ayı trafik sonuçlarına göre 6,1 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. THY'den yapılan açıklamada ayrıca filoda 450 uçak bulunduğu da belirtildi.

Haber 08-03-24 00:46

Muş'ta araçlarıyla yolda mahsur kalan yaklaşık 60 kişi kurtarıldı

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle Hasköy-Mutki kara yolunda mahsur kalan 38 araçtaki yaklaşık 60 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Yurthaber 07-03-24 15:47

'48 saat yaşanacak' 81 şehirde bekleniyor! Kar yağacak mı? 'Ramazanın 3. gününden itibaren...' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Mart hava durumu

Kar yağacak mı? Kar bekleniyor mu? Kar yağacak iller hangileri? Sıcaklıklar düşecek mi? Yağmur var mı? Son dönemde yaşanan meteorolojik değişimler vatandaşların sık sık bu soruları sormasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken kısa bir süre kalan Ramazan ayında da havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Hava Forum'dan yapılan açıklamaya göre Ramazan ayında Afrika ılık hava dalgasıyla başlanacak ancak 3. gününden itibaren Balkan serinlemesi geliyor.

Haber 07-03-24 10:05

Ardahan eksi 7 derece ile buz tuttu

Ardahan’da hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 7 dereceye kadar düştü. Sıcaklığın düşmesiyle kent adeta buz tuttu.

Yurthaber 07-03-24 09:45

Erzincan’da mart karı

Hava sıcaklığının düştüğü Erzincan kent merkezinde yağmur; Refahiye, Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçelerinde ise lapa lapa kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 07-03-24 08:27

SOLOTÜRK, Isparta semalarında gösteri uçuşu yaptı

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri takımı SOLOTÜRK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezileri kapsamında Isparta'ya gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir ilçesi semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Yurthaber 06-03-24 14:11

Kuvvetli yağış ve kar... 11 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul, Ankara, İzmir'de hava nasıl? Meteoroloji'den son dakika 6 - 10 Mart hava durumu

Kar yağacak mı? Bugün hava nasıl? Yağmur yağacak mı? Hava durumundaki değişimler nedeniyle pek çok kişi bu soruların yanıtını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 11 il için de sarı kodlu uyarı geldi. Bazı bölgelerde sağanak yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

Haber 06-03-24 09:48

Şimdi cildimizi yenileme zamanı! Cildinizin erken yaşlanmaması için bu hatalardan kaçının!

Kış mevsiminin olumsuz hava koşulları, yanlış yaşam alışkanlıkları ve stres derken cildimiz iyice yıprandı. Ancak bu süreci tersine çevirmek ve bahar aylarında cildimize enerjisini kazandırıp, ışıltılı bir görünüme sahip olmak mümkün.

Haber 05-03-24 10:05

Türk Hava Yolları 332 yolcuyu kara listeye aldı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, kurallara aykırı davranan 332 yolcunun kara listeye alındığını ve suç işleyenler hakkında dava açıldığını açıkladı.

Haber 04-03-24 22:26

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-24 09:56

Sıcakları görüp montları kaldırmayın! Havalar birdenbire soğuyacak; bu illerde yaşayanları yağmur da bekliyor

Mart ayı başlangıcında Türkiye havaların soğumasını hissediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre sıcaklıklar bazı bölgelerde 4-5 derece birden azalacak. Ayrıca çığ tehlikesi yaşanabilecek yerler için de uyarı geldi. Ankara, İstanbul ve İzmir için de hava durumu belli oldu. Peki bugün (3 Mart) hava durumu nasıl? Haftaya havalar ısınacak mı? İşte son hava durumu raporu...

Haber 03-03-24 08:31

ABD 'den Gazze’ye havadan yardım

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri işbirliği ile Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirildiğini açıkladı.

Haber 02-03-24 20:26

THK’dan yeniden “Güçlü Türkkuşu” müjdesi

Türk Hava Kurumu’nun (THK) yeni yönetimi Türk havacılığının dönüm noktalarından biri olan Türkkuşu’nu yeniden yapılandırdı. THK’nın bu stratejik hamlesini ise Başkan Kemal Yurtnaç duyurdu.

Haber 02-03-24 16:20
thk

Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Çamur yağabilir! O bölgeleri sıraladı 'Kar yapabilir' Meteoroloji'den son dakika 2 - 6 Mart hava durumu

Hafta sonu hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? Kar ne zaman yağacak? Yağmur var mı? Hava durumu ile ilgili son dönemde yaşanan dikkat çeken gelişmeler nedeniyle vatandaşlar bu soruların yanıtını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken Prof. Dr. Orhan Şen'den de önemli uyarılar geldi. Güneydoğu Anadolu ve Marmara'da toz taşınımı olduğunu söyleyen Şen "Yağmur çamurlu olabilir" dedi. Öte yandan o bölgeler için kar uyarısı yaptı. İşte hava durumu tahminleri...

Haber 02-03-24 09:39

İsrail savaş uçakları Suriye'yi vurdu! İranlı askerle birlikte 3 kişi öldü

İsrail'in Suriye'nin batısındaki Baniyas kentine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup askeri danışmanın da aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Haber 01-03-24 23:14

Antalya’da Mart ayının ilk günü deniz keyfi! İşte o görüntüler…

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi Antalya’dan gelen görüntülere de yansıdı. Mart ayının ilk günü Antalya sahillerinde denize girenlerin görüntüleri dikkat çekti. Bölgede deniz suyu sıcaklığının 17 dereceyi geçtiği öğrenildi. İşte Antalya sahillerinden bugün gelen o görüntüler…

Haber 01-03-24 14:55

Yozgat’ta kış kuraklığı çiftçiyi endişelendiriyor

Şubat ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık nedeniyle Yozgat’ta çiftçiler, verim kaybı endişesi yaşıyor.

Yurthaber 01-03-24 14:29

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), milli olarak geliştirilen Çakır seyir füzesiyle gerçekleştirdiği test atışında 100 kilometre uzaktan deniz üstündeki hedefi tam isabetle vurdu.

Yurthaber 01-03-24 12:18

'İyi sinyaller vermiyor' Profesörden 'kar yağışı' açıklaması 'Beklemediğimiz bir iklim' O tehlikeye dikkat çekti

Son dönemde havaların normalden daha sıcak olması ve kar yağışının azlığı vatandaşlar arasında merak uyandırıyor. Pek çok kişi "Kar yağacak mı?", "Kar ne zaman yağacak?" ve "Havalar ısınacak mı?" gibi sorulara yanıt ararken uzmanlar hava durumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı "Kar yağışının az olması bize gelecek için iyi sinyaller vermiyor. Beklemediğimiz bir iklimle karşı karşıyayız" dedi.

Haber 01-03-24 12:02

'Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin' İstanbul, Ankara, İzmir... Yarın 'çamur yağmuru' bekleniyor, işte o harita

İstanbul, Ankara, İzmir bu hafta sonu inanılmaz bir tabloyla karşı karşıya kalabilir. Cumartesi günü için 'çamur yağmuru' uyarısı geldi; üstelik arabaların yıkanmaması, camların silinmemesi çağrısıyla birlikte! Uyarıyla birlikte paylaşılan haritayla da Afrika tozlarının Türkiye'ye yönelişi gözler önüne serildi. İstanbul'da ayrıca hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

Haber 01-03-24 11:48

Ardahan Göle'de hava sıcaklığı ilkbaharın ilk gününde eksi 32'ye düştü

Akarsular ile göletlerin buz tuttuğu ilçede, sabah erken saatlerde okula giden çocukların kaş ve kirpikleri dondu.

Yurthaber 01-03-24 10:17

Hava Kuvvetlerinden Karadeniz’in uluslararası hava sahasında eğitim

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı muharip ve destek uçakları Karadeniz’in uluslararası hava sahasında eğitim görevi icra etti.

Yurthaber 29-02-24 15:23

Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.

Haber 29-02-24 11:40

Bolu'da yüksek kesimlerde kış, merkezde bahar yaşanıyor

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin karla kaplı olduğu, kent merkezi ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bolu'da iki mevsim bir arada yaşanıyor.

Yurthaber 29-02-24 10:14

Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 10'u iptal!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hava koşulları nedeniyle yarın saat 13:00'a kadar uçuşların yüzde 10'nun iptal edildiği açıklandı.

Haber 28-02-24 18:07