Zeynep Kamil Kadin Ve Cocuk Saglik Uygulama Ve Arastirma Merkezi Haberleri

Dünyada 2020'de bir dakikada 3 milyon maske kullanıldı

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan: - "Kovid-19'un patlak verdiği 2020'de dünyada bir ayda 129 milyar maske tüketildi yani maske atığı oluştu. Eldiven atıklarıyla bu veri, 194 milyara çıkıyor. Yani bu bilgi bir dakikada 3 milyon maske kullanıldığını gösteriyor" - "2020'de dünyada 72 bin ton tıbbi atık oluştu. Türkiye için yaptığım taramada, geçen yıl günde Türkiye'de 50 milyon kirli maske atığı çıktı. Hijyen atıklarını yönetememişsek bir faciaya doğru gidiyoruz demektir. Türkiye'de geçen yıl gün başına 198 ton tıbbi atık ortaya çıktı" - "Atıklarımıza sahip çıkmamız lazım. Atıkların doğru yönetimi ekosistemin hijyenidir. Ekosistemi doğru yönettiğimizde tüm canlılar rahat edecek"

Yurthaber 2021-10-26 11:14:05

Vali Günaydın yeni yıl tedbirlerini yerinde denetledi

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın yeni yıl girerken alınan tedbirleri Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ile birlikte denetledi.Ankara Yolu Polis Uygulama Noktası, Kayseri Şehir Hastanesi, Selimiye Şehit Osman Börklüoğlu Polis Merkezi Amirliği, Reşat Vural Polis Merkezi Amirliği, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği, Erciyes’te bulunan Jandarma tesisleri, esnaf ve vatandaşlarımız ziyaret edildi.

Yurthaber 2020-01-01 12:09:08

Yılmaz’dan Mersin’de iki müjde

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi ve Mersin Çocuk Evleri Sitesi’nin 2020 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 530 bin TL ödeneğin onaylandığını belirterek, "Toroslar ilçesinde açılacak olan ve 60 kişi kapasite ile alanında örnek uygulama olması planlanan ülkemizin ilk Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi, otizmli bireylerin yaşam memnuniyetini arttırmasının yanı sıra, ailelerin de yükünü hafifleten bir hizmet modeli olacaktır.

Yurthaber 2019-12-17 13:21:07

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Bu merkezde birçok sanatçı yetişecek. Bu sanat merkezinin tasarımını yapan hocamız ile görüştük. Sanatla özellikle seramik sanatı ilgili öğrenciler buraya gelerek teorik olarak okulda gördüklerini pratikte uygulama ve faydalanma imkanı bulacak" - Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay: - "Grubumuzun genlerinde üretime, kültürel mirasımıza, değerlerimize ve sanatçılarımıza sahip çıkmak var"

Finans 2019-07-24 21:07:08

Hangi parti kaç kadın aday gösterdi?

Altınbaş Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Zeynep Banu Dalaman, CHP’nin illerde açıkladığı 51 belediye başkan adayından sadece 2’sinin, ilçelerde açıkladığı 785 adaydan sadece 39’unun, İyi Parti’de toplam 122 adaydan sadece 4’ünün kadın olduğunu belirterek, “Pozitif ayrımcılık yine sözde kaldı” dedi.

Haber 08-02-19 10:31

Türk hemşireye ABD'den ödül

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde çalışan hemşire Ebru Temizsoy'un ekibiyle geliştirdiği 3 proje, ABD'deki Neonatoloji Hemşireleri Kongresinde araştırma ödülüne layık görüldü - Hemşire Temizsoy'un yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerin ağrısız aspirasyonu için geliştirdiği yöntem, işlemin hem bebekler hem de hemşireler açısından uygulanmasında kolaylık sağladı - Hemşire Temizsoy: - "Yaptığımız çalışmada aspirasyon işlemi sırasında ağız ve burun mukozasına temas etmeden, kanamaya neden olmadan, ağrıya, acıya neden olmadan uygulama yaptık. Normal yapılan teknikte ağız ya da burun içinden bir hortumun solunum yollarına ilerletilmesi ve bir vakum sistemiyle çekilmesi söz konusu. Bizim yaptığımız çalışmada daha fazla serum fizyolojik ve daha fazla yüksek basınç kullanıp sekresyonları dışarıdan çekmeyi hedefledik. Hayati bulgularda, ağrı puanlarında daha güzel sonuçlar elde ettik"

Haber 21-11-18 11:10

Organ bağışı sayesinde ikinci baharını yaşayacak

Hepatit C'ye bağlı siroz ve karaciğer tümörü nedeniyle karaciğer yetmezliği tanısı alan 63 yaşındaki Zeynep Çaylak, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan Karaciğer Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu - Hasta Zeynep Çaylak: - "İlk haberi aldığımda hiç kendimi bozmadım. Çünkü doktorum çok iyiydi. Bende hiç moral bozukluğu olmadı. Hiç kafama takmadım. Umutluydum" - İl Sağlık Müdürlüğü 2. Bölge Kamu Hastaneleri Başkanı Prof. Dr. Kamil Özdil: - "Biz bu konuda kamunun da mutlaka öncü olmasını istiyoruz. Bu alanda çok özveriyle çalışan ekiplerimiz var. Hastanemizde de kendisini bu işe adamış arkadaşlarımız sayesinde çok güzel bir nakil merkezi kurduk ve burada ilk kadavradan naklimizi yaptık"

Haber 18-07-18 14:37

Engelli Sporcular Yüzüyor

Olimpik Yüzme Havuzunda Zeynep Mustafa Han Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi tarafından...

Yurthaber 08-04-15 12:41

5 Aralik Kadin Haklari Günü Erzurum'da Kutlandi

Kerim BURUCU/ERZURUM, Erzurum Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Atatük Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile

Yurthaber 05-12-14 16:07

Özel Çocuklardan Başkan Özaltun’a Ziyaret

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Okulu’nda öğrenim gören özel...

Yurthaber 03-12-14 09:10

Engelli Öğrenciler Başkan Başsoy’u Ziyaret Etti

Engelliler Haftası nedeniyle Zeynep Mustafa Han Uygulama Merkezi ve Sümer Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Belediye...

Yurthaber 16-05-14 09:21

Engelliler Haftasına Anlamlı Kutlama

Çanakkale’nin Çan ilçesinde eğitim veren Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi...

Yurthaber 13-05-14 13:40