Zeytin Dali Harekatina Destek Haberleri

Bakan Yanık'tan, 15 Temmuz şehit yakını ve gazileri için toplanan bağışlara ilişkin açıklama:

"15 Temmuz'da vatandaşlarımızdan şartlı bağış olarak toplanan yaklaşık 310 milyon lira, nemalandırılarak Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfımız aracılığı ile 15 Temmuz şehit yakınlarımıza ve gazilerimize her ay düzenli destek ödemeleri ile dağıtılmaktadır" - "Vakıf, 15 Temmuz hain darbe girişimi, Beşiktaş patlaması ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların yakınları ve gaziler için toplanan şartlı bağışlardan kendilerine bugüne kadar 157 milyon 994 bin 370 lira destek ödemesi yapmıştır"

Yurthaber 2022-07-13 16:05:06

MSB duyurdu: 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 5 PKK/YPG'li teröristin, ateş destek vasıtaları ile etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

Haber 2022-06-26 11:25:50

Şehit yakınlarının ödemeleri yapılıyor! En az 1500 TL...

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'ndan hak sahiplerine mart ayında yaklaşık 4,8 milyon TL ödeme yaptı. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında ve Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere aylık maddi destek sağlanıyor. Bu kapsamda halen toplam 3.189 kişiye aylık 1500’er TL ödeniyor.

Finans 2022-03-03 11:09:37

Türk askerine destek için konser vermişti! Fransız piyanist Stephane Blet hayatını kaybetti

Fransız piyanist Stephane Blet, İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşamını yitirdi. Blet, 2018'de Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk askerine destek amaçlı konser vermişti.

Haber 2022-01-09 19:16:36

Gökçeada'nın Trabzonlu sakinlerinin yıllardır süren örnek yardımlaşması

Trabzon'un Çaykara ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından 1973 yılında Gökçeada'ya göçen 61 aile, yurt edindikleri adada geleneklerini devam ettirip imece usulüyle işlerini yapıyor - Gökçeada Dereköy Şahinkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Azmi Nafi Uygun: - "Sağ olsunlar bu sezonda da köylülerimiz, arkadaşlarımız bize destek verdiler. Yine imece usulü ile zeytinlerimizi topluyoruz" - Nurhan Atalay: - "Sadece düğünlerde birlikte değiliz, zeytin toplarken de beraberiz"

Yurthaber 03-11-21 12:02

Aliağa’da 684 üreticiye 17 bin 100 adet zeytin fidanı dağıtıldı

İzmir’de Aliağa Belediyesinin, "Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi" kapsamında mahallelerde gerçekleştirdiği zeytin fidanı dağıtımlarının son durağı Helvacı Mahallesi oldu.

Yurthaber 10-03-21 18:16

Aliağa Belediyesinin üreticiye destek projesi sürüyor

Aliağa Belediyesinin kırsalda kalkınmaya ve üreticiye destek amacıyla başlattığı “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamındaki zeytin fidanı dağıtımları mahallelerde şenlik havasında tüm hızıyla sürüyor.Çıtak ve Çaltılıdere mahallelerinde “Üretimde bereket, üreticimize destek” adıyla başlayan zeytin fidanı dağıtımları Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak, Hacıömerli, Karaköy, Bahçedere, Aşağı Şakran, Şehitkemal, Çoraklar, Bozköy, Horozgediği, Kapukaya, Karakuzu ve Yeni Şakran mahallelerinde üreticilere teslim edildi.

Yurthaber 05-03-21 10:39

Aliağa’da zeytin şöleni sürüyor

Aliağa Belediyesinin “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği zeytin fidanı dağıtımları şölen havasında sürüyor.Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinde “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla başlayan zeytin fidanı dağıtımları Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak, Hacıömerli, Karaköy, Bahçedere, Aşağı Şakran, Şehitkemal, Çoraklar, Bozköy ve Horozgediği mahallelerinde devam etti.

Yurthaber 27-02-21 10:16

Aliağa Belediyesinin zeytin fidanı dağıtımları sürüyor

Aliağa Belediyesi tarafından, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 150 çiftçiye 3 günde 4 bine yakın zeytin fidanı teslim edildi.Aliağa Belediyesinin “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında kırsal mahallelerde başlattığı zeytin fidanı dağıtımları tüm hızıyla sürüyor.

Yurthaber 24-02-21 09:27

Aliağa Belediyesinden tarımsal kalkınmaya destek

Doğal ve yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasının yanı sıra tarım, turizm ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla kırsal mahallelerde zeytin fidanı dağıtımına başladı.Aliağa Belediyesi tarafından kırsaldaki üreticinin desteklenmesi, yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projede, fidan destekleri kapsamında zeytin fidanı dağıtımlarına Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinden başlandı.

Yurthaber 21-02-21 11:23

Osmaniye'de CHP'li Belediye Başkanına tahralı saldırı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, “10 zeytin fidanı ile 1 öğrenci destek” kampanyası kapsamında zeytin fidanı diken işçileri ziyareti sırasında A.G. isimli şahıs tarafından tahralı saldırıya uğradı.

Haber 11-01-21 08:22

İzmir’de 2020 yılında 363 bin meyve fidanı dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” sloganıyla sürdürdüğü tarımsal destek programı kapsamında, 2020 yılı içinde 17 bin üreticiye verimi yüksek 363 bin meyve fidanı dağıtıldı.Kent kırsalında ücretsiz zeytin ve meyve fidanı dağıtımlarını ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılının ikinci dönemini kapsayan fidan dağıtımlarını tamamladı.

Yurthaber 28-12-20 15:26

İzmir’de 2020 yılında 363 bin meyve fidanı dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” sloganıyla sürdürdüğü tarımsal destek programı kapsamında, 2020 yılı içinde 17 bin üreticiye verimi yüksek 363 bin meyve fidanı dağıtıldı.Kent kırsalında ücretsiz zeytin ve meyve fidanı dağıtımlarını ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılının ikinci dönemini kapsayan fidan dağıtımlarını tamamladı.

Yurthaber 28-12-20 15:26

Önce tohum dağıttı sonra çiftçiyle birlikte dikti

Şahinbey Belediyesi son dört yılda çiftçilere 9 bin 650 ton arpa-buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.Dağıtılan tohumların toprakla buluşması başlarken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmzaoğlu’da çiftçileri yalnız bırakmadı.Üretimin artması ve çiftçinin desteklenmesi için dört yıldan bu yana çiftçilere 9 bin 650 ton arpa-buğday tohumu, 10 bin ton gübre, 14 bin ton hayvan yemi, 900 bin adet zeytin-fıstık fidanı, 243 aileye 184 büyükbaş, 2 bin 567 küçükbaş canlı hayvan, 278 ton mercimek, yonca ve İtalyan çimi dağıtımı gerçekleştirdi.Geçtiğimiz günler içerisinde çiftçilere buğday-arpa tohumu ve gübre dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çiftçilerimize destek olmak ekilmeyen tarlaların ekilmesini sağlamak amacıyla Şahinbey Belediyesi olarak, dört yıldan bu yana buğday arpa mercimek tohumu dağıtıyoruz.

Yurthaber 16-11-20 17:15

Milli Ağaçlandırma Günü’ne sporcu desteği

Kepez Belediyesi Spor Kulübü, Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla belediye spor kompleksi bahçesini zeytin fidanlarıyla donattı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da, tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nden de destek geldi.

Yurthaber 13-11-20 11:40

İbradı’da çiftçiye zeytin ve defne fidesi dağıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye destek olmak, üretimi artırmak ve üreticinin maliyetlerini düşürmek için fide desteğine devam ediyor.

Yurthaber 26-10-20 12:30

Edremit Belediyesi’nden zeytin üreticisine büyük destek

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, Edremit Belediyesi ve Doyran Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ortak hizmet projesi hazırlandı.

Yurthaber 15-10-20 17:05

Meyve-sebze kurutma tesisi ile üretici kazanıyor

Turizmin yanında aynı zamanda tarım kenti de olan Muğla’da üreticilerin ürünlerine, toprağına sahip çıkması için tarıma, hayvancılığa destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Meyve Sebze Kurutma Tesisi bugüne kadar 47 üreticinin 40 bin 221 kg ürününü kurutulmasını sağladı ve üreticilere ek gelir sağladı.Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali’nde bulunan Büyükşehir Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde elma, armut, şeftali, mürdüm eriği, üzüm, patlıcan, zeytin, domates, biber, kuzugöbeği mantarı, sedir mantarı, kavun, muz, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi ürünler kurutuluyor.

Yurthaber 22-09-20 16:49

Elazığ’dan komandolar Suriye’ye uğurlandı

Elazığ’da jandarma komandolar, bugün dualarla Suriye’ye uğurlandı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarına katılmak üzere Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli kahraman komandolar, Suriye’de yürütülen Zeytin dalı Harekatı’na destek vermek için dualarla uğurlandı.Tabur Komutanlığında düzenlenen uğurlama törenine Vali Erkaya Yırık, 8.

Yurthaber 09-09-20 13:02

Elazığ’dan komandolar Suriye’ye uğurlandı

Elazığ’da jandarma komandolar, bugün dualarla Suriye’ye uğurlandı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarına katılmak üzere Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli kahraman komandolar, Suriye’de yürütülen Zeytin dalı Harekatı’na destek vermek için dualarla uğurlandı.Tabur Komutanlığında düzenlenen uğurlama törenine Vali Erkaya Yırık, 8.

Yurthaber 09-09-20 13:02

Zeytin bahçesinde yangın çıktı

Hatay’ın Erzin ilçesinde, içerisinde zeytin ağaçları dikili bulunan bahçede yangın çıktı.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Gökgöl Mahallesi’nde ormanlık alana yakın bir bölgede bulunan, içerisinde zeytin ağaçları dikili bulunan bahçede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.Haber verilmesi üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri çok sayıda itfaiye aracı ile harekete geçti.Çıkan yangının orman sınırına yakın olması nedeniyle Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de havadan 1 helikopter, karadan 6 arazöz ile yangının ormanlık alana geçmemesi ve yangının kontrol altına alınması için Büyükşehir itfaiyesine destek verdi.

Haber 04-09-20 15:22

Başkan Çerçioğlu’ndan zeytin ağaçları yanan çiftçiye destek

Dün İmamköy ve Pınardere Mahalleleri kırsalında ormanlık ve zeytinlik alanlarda meydana gelen ve yaklaşık 140 hektar alanın zarar gördüğü yangın sonrasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi yaraları saracak.Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından zeytinlik alanları zarar gören vatandaşların kayıplarının giderilmesi amacıyla, görevlendirdiği Tarımsal Hizmetler Dairesi Ekipleri yapacakları tespitle birlikte bölge halkına zeytin fidanı dağıtımına başlayacak.Zeytinin, Aydın coğrafyasının olmazsa olmazı ve kadim bir meyve olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Yangından zarar gören tüm vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi için derhal fide temin ederek, çiftçilerimize destekte bulunacağız.

Yurthaber 04-08-20 14:48

Şahinbey kırsalında 162 kilometre arazi yolu açıldı

Gaziantep’İn Şahinbey ilçesi kırsalında 162 kilometre arazi yolu açılarak, çiftçilere destek olundu.Çiftçilere buğday ve arpa tohumu, hayvan yemi, zeytin, fıstık fidanı ve canlı hayvan desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi ilçe kırsalında 162 kilometrelik arazi yollarını açarak çiftçinin işlerini kolaylaştırdı.

Yurthaber 10-07-20 16:41

Bakan Pakdemirli: 7 alanda daha destek ödemelerine başlıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çay Budama Tazminatı Desteği’nden Uzman Eller Projesi’ne, zeytin bahçeleri rehabilitasyonundan organik arıcılığa 7 alanda daha üreticiye destek ödemelerinin bugün yapıldığını açıkladı.

Finans 26-06-20 15:30

Zeytinyağı fabrikalarında inceleme başladı

Kilis’te, Zeytinyağı fabrikalarının sorunlarını dinlemek için oluşturulan heyet fabrikalarda incelemelerde bulundu.Kilis ekonomisinde önemli bir paya sahip olan zeytin ürününün işlenip değerlendirildiği işletmeleri yerinde ziyaret ederek, sektörün mevcut durumunu gözlemlemek, üreticilerin sorunlarını dinleyerek, çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla, Kilis Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ercan Dadlı, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Kilis Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fevzi Yaşar.

Yurthaber 25-06-20 12:39

Kurutulmuş zeytinde hedef; dünya pazarları

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara zeytini sevdirmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kurutulmuş zeytin projesine, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi.

Yurthaber 15-06-20 14:34

Kurutulmuş zeytinde hedef; dünya pazarları

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara zeytini sevdirmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kurutulmuş zeytin projesine, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi.

Yurthaber 15-06-20 14:34

(Droneli görüntü) Şahinbey’de tarımsal kalkınmaya tam destek

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 20 kırsal mahallede 162 kilometrelik arazi yolu açılarak, çiftçinin ulaşım sorunu çözüldü.Çiftçilere buğday ve arpa tohumu, hayvan yemi, zeytin, fıstık fidanı ve canlı hayvan desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi şimdi de 20 köyün 162 kilometrelik arazi yolu açılarak, çiftçinin ulaşım sıkıntısı çözüldü.

Yurthaber 04-06-20 18:16

Aliağalı kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Geçtiğimiz yıl Aliağa Belediyesinin öncülüğünde, Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile ‘Kadın Emeği Değerlendirme Projesi’ kapsamında kurulan Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Aliağalı kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını desteklediği gibi kısa sürede sağladığı başarıyla da markalı ürünlerini tüketicilerle buluşturdu.Doğal tarımdan tekstil üretimine, el emeği doğal gıda üretiminden el sanatları faaliyetlerine kadar birçok alanda kadın istihdamına destek veren Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, aynı zamanda Aliağa Kadınlar Lokali’nde kadınlara özel kına, yaş günü, kabul günü gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.Doğal gıda ürünleriTarhana, erişte, unlu mamuller, reçel, zeytin gibi doğal ürünlerin ambalajlı üretimini yapan kadınların, el emekleri aliagasemtpazari.com aracılığı ile Aliağalılarla buluşuyor.

Yurthaber 03-05-20 10:24

Hayırsever çiftçiden duygulandıran destek

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki bir hayırsever çiftçi, erzak desteğine 1 ton zeytin bağışladı.Gemlikli bir çiftçi, havuzdaki yaklaşık bir ton zeytinini ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Gemlik Belediyesi’ne bağışladı.

Yurthaber 29-04-20 17:41

BANÜ’den ihtiyaç sahibi öğrencilere gıda desteği

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Onyedi Eylül Üniversitesi, Covid 19 salgını nedeniyle evlerine gidemeyen ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine gıda ve temizlik maddesi yardımında bulundu.Kovid 19 salgını nedeniyle evlerine gidemeyen ve Bandırma’da ikamet etmeye devam eden ihtiyaç sahibi Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerine Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle gıda ve temizlik maddelerinden oluşan yardım paketlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen yardım organizasyonunda dağıtılan paketlerin her birinin içinde; 4 paket makarna, 1 kg bulgur, 1 paket çay, 1 kg un, 1 lt çiçek yağı, 2 lt süt, 1.5 kg tam yağlı peynir, 1 kg küp şeker, 45 adet yumurta, 6 kg pirinç, 1.600 gram kuşbaşı et, 1 bütün tavuk, 1 kutu sürme çikolata, 1 kavanoz reçel, ½ kilo zeytin; temizlik malzemesi olarak da şampuan, sabun, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun ile Kovid 19 salgınına karşı maske ve eldiven de yardım paketinde yer aldı.Yardım paketlerinin imza karşılığında teslim edilmesi sonrasında, öğrenciler ve kendilerine verilen yardım malzemeleri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi servis araçlarıyla evlerine ulaştırıldı.Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, yaşanan bu olumsuz süreç içerisinde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine her zaman destek olunacağını açıkladı.

Yurthaber 28-04-20 17:08

Cami imamının çağrısına din görevlileri koştu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında oluşturulan İslahiye Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan destek isteyen cami imamının çağrısına yine din görevlileri koşarak caminin zeytin bahçesini çapaladı.Din görevlileri, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlara çeşitli alanlarda hizmet veriyor.

Yurthaber 24-04-20 14:38

Kronik hasta kişinin zeytin ağacını ilaçladılar

Kilis’te Vefa sosyal destek grubu tarafından kronik rahatsızlığı olan bir vatandaşın zeytin ağaçlarının zirai ilaçlaması yapıldı.Kilis il Müftülüğü bünyesinde görev yapan Vefa sosyal destek grubunda görevli Yavuzlu köyü camii imam hatibi Hasan Çetin, tarafından kronik rahatsızlığı olan bir vatandaşın zeytin ağaçlarının zirai ilaçlamasını yaptı.

Yurthaber 22-04-20 14:42

İş yerine gelen araçları bedava dezenfekte ediyor

Samsun’un Bafra ilçesinde bir oto yıkamacı, iş yerine gelen araçları ücretsiz dezenfekte ediyor.İlçede trafik ışıklarını kendi imkanlarıyla hiçbir menfaat beklentisiz olarak temizleyen ve bir süre öncede Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için iki günlük kazancını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan 27 yıllık esnaf Erkan Keskin, Türkiye’nin tek sorunu haline gelmiş olan korona virüsüyle mücadele etmek için iş yerine gelen bütün araçları ücretsiz dezenfekte ediyor.Keskin, “Dünyayı etkisi altına alan korona diye bir virüs var.

Yurthaber 24-03-20 09:16

Kadınlar gününe zeytin fidanlı destek

Edremit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Hamidiye Mahallesi Şehit Hamdibey Stadyumu yanında “Yaşayan Kadınlar Korusu”nda 50 adet zeytin ağacı dikildi.Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Meclis Üyesi Nerman Çelik, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, CHP Edremit Kadın Kolları Başkanı Sema Önder, Altınoluk Şube Sorumlusu Mustafa Özkan, mahalle muhtarları, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, STK temsilcileri ve kadınların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte dikilen ağaçlara Edremit’te ve ülkemizde öldürülen kadınların isimleri verildi.

Yurthaber 09-03-20 15:09

Vali Şentürk’ten sağlık hizmetlerine bağış yapan hayırsevere teşekkür

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, evde sağlık hizmeti alan hastaların kullanmaları amacıyla hasta karyolası teminine ve Yenipazar İlçe Devlet Hastanesinin mefruşatına maddi destekte bulunan hayırsever Ziyaettin Seki’yi makamında kabul etti.Vali Bilal Şentürk, İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin ve Müdür Yardımcısı Tuğrul Zeytin ile hayırsever Ziyaettin Seki’yi kabulünde, Bilecik Valiliğince uygulamaya konulan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce destek verilen ’’Motorlu yatak’’ kampanyasını hatırlatarak, evde bakım hizmeti alan ve sürekli yatması gereken ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduklarını bildirdi.

Yurthaber 13-02-20 11:18

İSTİB: “Türk tarımının geleceği ortak akılla belirlendi”

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: -"Tarım ve Orman Bakanlığı, 2019 yılında 16 milyar 974 milyon lira olan tarımsal destekleri, 2020'de yüzde 29,4 artırarak 21 milyar 968 milyon lira gibi rekor bir seviyeye çıkarıldı" -"2020'de de girdi maliyetlerinden doğacak dezavantajların devlet eliyle giderilmesinin üreticiye yardımcı olmaya devam edeceğini umuyorum" -"Zeytin üreticilerimizin talepleri doğrultusunda uzun zamandır TOBB olarak takipçisi olduğumuz dane zeytin, ilk defa destek kapsamına alındı. Kilogram başına 15 kuruş destek ödemesi yapılacak"

Finans 31-12-19 17:13

Muğla'da gönüllü gençlerden yaşlı çifte hasat yardımı

Muğla'nın Milas ilçesinde Gençlik Merkezi çatısı altında toplanan gönüllü gençler, kırsalda yaşayan yaşlı çiftin zeytin hasadına destek oldu

Haber 22-12-19 17:56

Türkiye Kooperatifler Fuar’ında Trakya Birlik damgası

Ticaret Bakanlığınca 5-8 Aralık tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Trakya Birlik Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu Türkiye’deki her alanda faaliyet gösteren Kooperatiflerin, Birliklerin ve Uluslararası kooperatiflerin katıldığı fuarda, Trakya Birlik fuar alanındaki stant konumu, kurulumu, ikramları ve üst düzey ziyaretçileriyle fuara damgasını vurdu.Türkiye Kooperatifler Fuarı Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Organizasyonu ile ANKARA ATO Congresium’da düzenlenirken yurt içi ve yurt dışından birçok kooperatifi ve ziyaretçiyi misafir etti.Türkiye’deki kooperatif ürünlerini dünya ticaret ağına dahil etmek misyonuyla Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından 5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda, ülkemizde faaliyet gösteren kooperatifler ve üst kuruluşları, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, market yetkilileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları, esnaf ve çiftçilerden girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki tüm aktörler bir araya geldi.Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda bölge milletvekilleri ile eski bakanlar da Trakya Birlik standını ziyaret ederken, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Kocabıyık, Remzi Kobak, Emre Yılmaz, Şafak Kırbiç ve Genel Müdür Hakan Çalen ile görüş alışverişinde bulunup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’a fuar anısına birer Edirnekari tablosu takdim etti.Ülkede kooperatifçiliğin en başarılı örneklerden biri olan, Türkiye’nin ve bölgenin gururu Trakya Birlik, stant dizaynı ile ön plana çıkarken, Uluslararası firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirilip, bölgenin ve birliğin ürünlerinin tanıtıldığı stantta Biryağ ile pişen lokmalar ziyaretçilere ikram edildi.Birçok Ulusal ve Uluslararası Kooperatif ve Üst Kuruluşların katıldığı Ulusal ve Uluslararası basında yer alan fuarın en dikkat çeken markası olan Trakya Birlik adına bir konuşma gerçekleştiren Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, “Ayçiçek başta olmak üzere, mısır ve zeytin yağlarımızı, Biryağ, Birma, Bima, Trakyağ, Biröz, Şefim, Trakyem, Asyem gibi markalarımızı yöremize özgü şekilde hazırladığımız standımızda gerek ülkemiz gerekse başka ülkelerden gelen katılımcılara tanıtmaya çalıştık.

Yurthaber 13-12-19 16:21

Kütahya’da ’AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir, ekonomiye destek verir’ etkinliği

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, ’AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir, ekonomiye destek verir’ etkinliği düzenlendi.Sera AVM’de gerçekleştirilen, bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte, katılımcılara kadınların yerli ürünlerden hazırladığı yemekler ikram edildi.AK Parti İl Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Zeytin Sürücüoğlu, burada yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür etti.AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Sürcüoğlu, "Bizler burada hanımlara stant açarak, ekonomiye kısa bir sürede olsa da destek vermelerini sağladık.

Yurthaber 13-12-19 15:00

Didim Zeytin Festivalini destekleyen kurumlar onurlandırıldı

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle 5 yıl aradan sonra Ekim ayı içerisinde yeniden gerçekleştirilen Didim Zeytin Festivaline katkı verenler ödüllendirildi.Aydının Didim ilçesinde Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren Didim Zeytin Festivaline katkı sunan ve destek veren kurum ve kuruluşlar ile sponsorlar ve emek verenler ödüllendirildi.Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Başkan yardımcıları, oda başkanları ve temsilcileri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.Törende konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz Didim’in kalkınması konusunda herkesin işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, Didim’in yaşanılacak ve yaşlanılacak bir yer olduğunu belirtti.

Yurthaber 11-12-19 10:21

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye ikinci Sykes-Picot'u parçalamış, kenara atmıştır

"Raftaki haritalar üzerinden oluşturulmaya çalışılan yeni bir terör koridoru, yeni bir terör devletinin uygulaması Türkiye'nin kararlılığı ile kaldırılıp kenara atılmıştır. Ama arşivlerinde bu haritaların durduğundan hiç şüpheniz olmasın" - "Türkiye Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve ondan evvel Zeytin Dalı Operasyonu ile Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyun vasıtasıyla hayata geçirilmek istenen ikinci Sykes-Picot'u parçalamış, bir kenara atmıştır" - "Bu ülkenin en büyük gücü devlet ve milletin kaynaşmış bir şekilde, el ele, kol kola aynı hedefe yürümesidir. Barış Pınarı Harekatı'nda gördük, milletimizin yaklaşık yüzde 83'ü operasyona koşulsuz destek verdi. Bu bize millet ve devlet kaynaştığı zaman hangi adımların atılabileceğini çok somut bir şekilde gösterdi" - "(Libya ile mutabakat) Türkiye, Akdeniz'den silinmek istenen bir ülke olmaya rıza göstermemiş, Akdeniz'deki varlığını bu anlaşma ile ortaya koymuştur"

Yurthaber 07-12-19 13:59

Azez’de PKK-PYD protesto edildi

Suriye’nin Halep Kentini bağlı Azez ilçesinde terör örgütü PKK/YPG/PYD protesto edildi.Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan Azez Babul Selam Sınır kapısında toplanan çok sayıda Suriyeli, Türkiye’nin Barış Pınarı harekatına destek vererek, sivil vatandaşlara, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Haraketı ile Barış Pınar’ı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG/PYD yapılan bombalı saldırıları protesto ettiler.

Haber 06-12-19 16:22

Bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleri belirlendi

Biyoteknik mücadele destek miktarı elma, bağ, kayısı, ayva ve armut için dekar başına 50 lira, nar, şeftali ve nektarin için 80 lira, zeytin için 33 lira olarak uygulanacak - Örtü altı üretimde biyolojik mücadele için dekar başına 400 lira, biyoteknik mücadelede ise feromon ve tuzak kullanan üreticilere 120 lira destek sağlanacak

Finans 08-11-19 10:44

AK Parti’den kan bağışı kampanyası destek

AK Parti Kütahya Teşkilatları, Kızılay haftası münasebetiyle kan bağışında bulundu.’Kan bağışla ki can yaşasın’ isimli kampanyaya destek olmak için Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne gelen partilileri, Şube Başkanı Ahmet Güven karşıladı.AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Zeytin Sürücüoğlu ve parti yöneticileri, Başkan Güven’den kurumun faaliyetleriyle alakalı bilgiler aldı.Kılıç, Batur, Sürücüoğlu ve partiler daha sonra kan bağışında bulundu.Organizasyonun partinin Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından organize edildiği belirtildi.

Yurthaber 31-10-19 13:35

Milas halıları Zeytin Hasat Şenliği’nde yer alacak

Milas Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Milas Meslek Yüksekokulu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR desteği ile özgün özelliklerine uygun olarak dokunan Milas halıları Zeytin Hasat Şenliği’nde yer alacak.Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Coğrafi İşaret Belgesi” ile tescillenen halıları gelecek kuşaklara aktarmak ve geleneksel değerimizi korumak için herkesi projeye destek olmaya davet etti.

Yurthaber 29-10-19 16:09

Adana’dan Barış Pınarı Harekatına gönül köprüsü

Türkiye’nin güney sınırındaki terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na eş güdümlü olarak Kızılay tarafından, terör unsurlarının mağdur ettiği, sınırdaki Türk vatandaşlarının ve Suriye’deki sivillerin acil ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan kampanyaya hayırseverlerden destek devam ediyor.Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın destek çağrısına kulak veren Adanalı hayırseverlerden yardımlar gecikmedi.Nakdi bağış, un, sıvı yağ, şeker, bakliyat, pirinç, makarna, tuz, salça, konserve, helva(küçük paket), zeytin, hijyen malzemeleri gibi temel ihtiyaçların kabul edildiği kampanyaya, Kızılay’ın kurumsal bağışçıları destek veriyor.En önemli ihtiyaç kalemlerinden olan hijyen malzemeleriyle kampanyaya destek veren Adanalı üreticinin bağışları, kabul işlemlerinin tamamlanmasının ardından tırlara yüklenerek harekat bölgesine uğurlandı.Ramazan Saygılı, "Ülkemizde huzur ve güvenliği sağlayacak olan Barış Pınarı Harekatın’a iş dünyasından gelen destekler mutluluk verici.

Yurthaber 29-10-19 10:38

Tarımsal destekler belirlendi (1)

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bu yıl buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira destek verilecek - Üreticilere, dekar başına olmak üzere, çeltik ve kütlü pamuk için 66 lira, nohut, kuru fasulye ve mercimek için 26 lira, patates için 31 lira, yağlık ayçiçeği, soya için 30 lira, dane mısır için 29 lira, kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri için 21 lira, zeytin ve diğer ürünler için 19 lira destek sağlanacak - Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 5 ile 70 lira arasında destek verilecek

Haber 24-10-19 09:26

Yörük Ana’dan, Barış Pınarı Harekatı’ndaki askerlere kurban

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin’den terör örgütlerini temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda operasyona giden askerler için kurban kesen "Yörük Ana" Döndü Deveci, bu kez de Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik için kurban kesti.Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sabahın erken saatlerinde Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Murat Özanlağan’ın katılımıyla Barış Pınarı Harekatı’na destek için dualar eşliğinde kurban kesildi.Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, burada yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda asayişin sağlanması ve terör unsurların ortadan kaldırılması için mücadele ettiğini belirterek, “Bu mücadelede görev alan bütün askerimize, polislerimize, devlet görevlilerimize başarılar diliyoruz” dedi.Yörük Ana olarak anılan Döndü Deveci ise “Devletimize, milletimize, Mehmetçiklerimize, kurban olduğum Allahım kolaylıklar versin.

Haber 22-10-19 12:28