Zeytincilik Firmasi Haberleri

Zeytincilik ne demek? Zeytincilik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Zeytincilik kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Zeytincilik ne demektir?

Egitim 2022-05-23 20:57:55

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Er'den zeytin ağacı varlığı açıklaması:

"Türkiye 2002 sonrasında zeytincilik sektörüne büyük yatırım yaptı. 90 milyon olan zeytin ağacı varlığımız devlet destekleriyle 190 milyona çıktı. Bu ağaçlar önümüzdeki yıllarda, iklim şartları elverdiği takdirde inşallah verimli bir şekilde ürün verecek"

Yurthaber 2022-04-05 17:12:33

Bu iş için yöneticiliği bıraktı! Yurt dışından bile isteyenler var

Çocuklarına vakit ayıramadığı işinden sıyrılmak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek isteyen Nermin Gelbal Gökduman, zeytin üretimine başladı. Yöneticiliği bırakarak Balıkesir'in Havran ilçesinde zeytincilik yapmaya başlayan Gökduman, yurt içi pazarının ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra ABD, Hollanda ve Güney Kore'ye de zeytin ihracatı gerçekleştiriyor.

Haber 2021-11-01 14:15:28

Hatay’da zeytincilik tarihine ışık tutacak kalıntılar gün yüzüne çıkarılıyor

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Toprakhisar Höyüğü'nde yürütülen arkeolojik kazılarla, zeytincilik tarihine ışık tutacak kalıntılar gün yüzüne çıkarılıyor.

Yemek 2021-08-09 16:56:40

Uzmanlar, iklim değişikliğinin zeytin ve zeytinyağı kalitesine etkisini değerlendirdi

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil: - "Zeytin ve zeytinyağının kalite parametreleri iklimsel değişikliklerden sürekli etkileniyor" - İklim değişikliği ve tarımsal sürdürülebilirlik uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: - "Aşırı yağışlar ve zeytin sineği, zeytinde kaliteyi düşüren en önemli faktörler arasında" - İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ünal Kaya: - "(Aşırı gübreleme ve sulama) Bitkiyi hastalığa ve zararlı canlılara açık hale getiriyor"

Yurthaber 17-06-21 18:26

Kazdağları eteklerinde yüksek asitli zeytinyağları sabuna dönüşüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinin kırsal mahallelerinde zeytin hasadı ve bahçe bakımlarını tamamlayan mahalle sakinleri sabun üretimi mesaisine başladı - BAÜN Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mücahit Kıvrak: - "Kovid-19 ve diğer virüslere karşı zeytinyağlı sabunun temel özelliği daha etkin temizleme sisteminin olmasıdır"

Yurthaber 23-04-21 11:04
Yurthaber 21-01-21 17:14

Burhaniye’de Koray Urgun OSB Müdürü oldu

Burhaniye ilçesinde, Mehmet Özerdoğan’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Müdürlüğüne Koray Urgun atandı.

Yurthaber 13-01-21 13:29

Zeytin hasadına yağmur engeli

Türkiye’nin önemli zeytincilik merkezi olan Kilis’te, yağmur nedeniyle zeytin hasadına ara verildi.Kilis’te Ekim- Kasım ayı içerisinde başlayan zeytin hasadına, Aralık ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen zeytin hasadına yağan yağmur nedeniyle ara verildi.Havaların yağmurlu olması yüzünden, zeytin üreticileri hasada ara verdi.

Yurthaber 16-12-20 10:39

Zeytin hasadına yağmur engeli

Türkiye’nin önemli zeytincilik merkezi olan Kilis’te, yağmur nedeniyle zeytin hasadına ara verildi.Kilis’te Ekim- Kasım ayı içerisinde başlayan zeytin hasadına, Aralık ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen zeytin hasadına yağan yağmur nedeniyle ara verildi.Havaların yağmurlu olması yüzünden, zeytin üreticileri hasada ara verdi.

Yurthaber 16-12-20 10:39

Kaymakam Sağlam, zeytinin yağa dönüşmesini yerinde gördü

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Adala Mahallesinde faaliyet gösteren zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek, zeytinin yağa dönüşme serüvenine yerinde tanıklık etti.Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir’in de eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Sağlam, Yiğit Zeytincilik firmasının Adala Mahallesinde faaliyet gösteren yağ sıkma tesisini ziyaret etti.

Yurthaber 04-12-20 11:58

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’ne Abay atandı

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’ne atanan Sabahittin Atay göreve başladı.Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapmakta iken Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’ne müdür olarak atanan Ziraat Yüksek Mühendisi Sabahittin Abay bugün itibariyle göreve başladı.

Yurthaber 03-12-20 16:59

Yeşil zeytinler sofraları süslüyor

Kilis’te, zeytin bahçelerinden toplanan yeşil zeytinler tatlandırılarak, sabah kahvaltılarda tüketiliyor.Türkiye’de önemli bir zeytincilik merkezi olan Kilis’te, zeytin bahçelerinden yeşil olarak toplanan zeytinlerin tatlandırma işlemleri sürüyor.

Yurthaber 24-10-20 12:19

Kariyerini bırakıp yöneldiği zeytinyağı işinde uluslararası takdir görüyor

Balıkesir'in Havran ilçesinde, mühendisliği bırakarak zeytincilik yapmaya başlayan Nermin Gelbal Gökduman, yurt dışındaki birçok yarışmada altın madalya kazandı - Ödüllü zeytinyağlarını ABD'nin New York eyaletinde satışa sunan Gökduman'a birçok ülkeden talep geliyor - Nermin Gelbal Gökduman: - "Sadece ruhuma, kendime iyi gelsin, aileme vakit ayırabileceğim, ürettiğim üründen keyif alabileceğim bir iş olarak tasarlamıştım. Kaliteli bir ürün ortaya koyduktan sonra karşılığını alıyorsunuz" - "Şu anda kapasitemiz belirli bir oranda olduğu için bütün taleplere cevap veremiyoruz ama ABD ve Güney Kore'ye ürün yelpazesini genişleterek zeytinyağı göndermeye devam edeceğiz"

Yurthaber 24-10-20 11:10

Madencilik sektörü alınan ruhsatı yatırıma dönüştürememekten dertli

Madencilik sektörü, alınan maden ruhsatlarının, zeytincilik yapılmayan ama üzerinde birkaç zeytin ağacı olan alanlarda, Zeytinciliği Koruma Kanununa takılması nedeniyle yatırıma çevirememenin sıkıntısını yaşıyor.

Yurthaber 15-10-20 17:07

Ezine Gıda OSB, tarıma ve istihdama büyük katkı sağlayacak

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.Vali İlhami Aktaş ziyaretinde; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, Ezine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arat, Ezine Belediyesi Meclis Üyeleri Kürşad Aka, Metin Köse ve yetkililer eşlik etti..Vali Aktaş, Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale’nin markalaşma sürecini yeni ve ileri bir aşamaya taşıyacak, doğayı koruyan, çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.İklimi, toprağı, flora ve faunasıyla kendine has özellikler taşıyan Çanakkale’de, tarımsal üretime ve buna bağlı olarak kırsal kalkınmaya ve ekonomik gelişime önemli katkı sağlayacak olan çevreci proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Vali İlhami Aktaş, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yurthaber 23-06-20 12:55

Ayvalık MYO zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Ayvalık Meslek Yüksekokulu bahçesine 90 adet zeytin fidanı dikildi.Zeytin ve zeytinyağını başkenti olarak nitelendirilen Ayvalık’ta, mezuniyet töreninde planlanan fidan dikimi Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştirilemezken, okul yönetimi öğrencilerini 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında yeni bir bahçe düzenlemesi ve zeytin bahçesi ile karşılamaya karar vererek bu dikimi gerçekleştirdi.Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Remzi Acarer ve Müdür Yardımcısı Serdar Balık’ın okula kadar getirip teslim ettiği 90 fidan toprakla buluşturuldu.Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Dr.

Yurthaber 11-06-20 12:33

Zeytin’de pamuklu bite karşı ilaçlanma önerisi

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir, Zeytin’de pamuklu bitine karşı ilaçlanması gerektiğini söyledi.Özdemir, Kilis’in önemli bir zeytincilik merkezi olduğunu ifade ederek, “Pamuklu bitler, kışı ergin olarak, ağaçların kabuk altlarında, yarık ve çatlaklarında ve hatta sürgün ve koltuklarında geçirirler.

Yurthaber 16-04-20 11:29

Üreticiden vatandaşa ücretsiz sabun

Erdek’te bir market ve zeytin işletme sahibi korona virüsüyle mücadele için ücretsiz sabun dağıtıyor.Erdek İlçesi’ne bağlı Ocaklar Mahallesinde faaliyet gösteren Market ve Zeytincilik İşletmesi sahibi Devrim Korkmaz, kendi markası olan zeytinyağı sabununu korona virüsü salgını nedeniyle, vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

Yurthaber 31-03-20 08:24

Mantar hastalığına karşı zeytinler ilaçlanıyor

Kilis’te, Zeytin ağaçlarında mantar hastalıklarına karşı çiftçiler ,ilaçlama yapmaya başladı.Türkiye’de önemli bir zeytincilik merkezi olan Kilis’te, mantar hastalıklarına karşı zeytin ağaçları ilaçlanmaya başladı.

Yurthaber 03-03-20 12:57

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:26

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:25

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:25

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 22-02-20 01:25

Mut’ta zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağının yüzde 12’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.Kaymakam Muammer Köken başkanlığındaki toplantıda, zeytincilik kapsamında Mut bölgesinde uygulanan projeler hakkında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı.Ayvalık çeşidi içerisinde hat çalışması, Türkiye’de seçilen 13 lokasyon içerisinde bulunan Mut’ta zeytinyağ kalitesiyle ilgili proje çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 21-02-20 14:58

Başkan Tuna; “Türkiye’de 320 bin aile geçimini zeytincilikten sağlıyor”

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, Türkiye’de yaklaşık 320 bin zeytincilik aile işletmesi bulunduğunu belirtti.Zeytin ve zeytinyağı sektörünün dünya ve ülke ekonomisindeki yerine değinen Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veli Tuna, “Ülkemiz coğrafi konumu, iklim ve toprak özellikleri ile zeytin üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır.

Yurthaber 18-02-20 11:02

Zeytincilik tarihini değiştirecek araştırma

Kilis’te Oylum Höyük kazılarında 4 bin yıl öncesine ait zeytin çekirdeği bulundu.

Magazin 24-12-19 11:32

Zeytinyağında Ege’ye rakip Eskişehir’den çıktı

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde her geçen gün artan zeytincilikle birlikte üretilen zeytinyağı, asit oranının düşüklüğü ile Türkiye’de lider olma yolunda ilerliyor.Sarıcakaya ilçesinde son yıllarda gelişme gösteren zeytincilik, her geçen gün yayılıyor.

Haber 18-12-19 09:50

Edremit Körfezinde Zeytincilik Bitmesin

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir Edremit Körfezi bölgesinde, zeytin ve zeytinyağı piyasasında yaşanan olumsuzluklar üreticileri üzerken, Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üretici Dernekler Federasyonu konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yurthaber 15-12-19 16:56

Mut’ta Zeytinyağı Tanıtım Grubu oluşturulacak

Mersin Valiliği himayesinde Mut Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenerek, ‘ülke zeytinciliğinde Mut’un yeri ve önemi’ ile ‘Mersin’de zeytin ve zeytinyağı üretiminin geliştirilmesi’ konularının istişare edildiği ’Zeytincilik sektörü değerlendirme toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı.Mut Orman İşletme Müdürlüğü Lokalinde düzenlenen toplantı, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mut Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker, İl Tarım Müdürü Arif Abalı ile il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü personeli, ilçe ticaret odası ve ziraat odası temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, zeytin ve zeytinyağı üreticileri katılımıyla gerçekleştirildi.Mersin’de zeytinciliğin dünü-bugünü-geleceği ve kentte zeytin ve zeytinyağı üretiminin daha da geliştirilmesi, satışı ve pazarlanması gibi konuların ele alındığı toplantıda, ‘Mut Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu’ oluşturulması, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte ’Gen Bahçesi’ kurulması, Mut’ta 5 bin tonluk kurumsal bir ’lisanslı zeytinyağı depolama alanı’ oluşturulması gibi konularda kararlar alındı.

Yurthaber 07-12-19 17:23

Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım paneli oluşuyor

Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım paneli oluşturuluyor.Zeytin Tadım panelinin oluşturulması için bir araya gelen panelistler Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Dr.

Yurthaber 19-11-19 14:41

Turizm merkezinin yeşil altınında hasat zamanı

Muğla'da geçmişi yıllar öncesine dayanan ve bölgede "yeşil altın" olarak adlandırılan zeytin, 40 bin çiftçiye ekonomik katkı sağlıyor - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan: - "Bölgede zeytin üretimi yılda ortalama 180 bin ton civarında. Bunun yüzde 90'lık kısmı yağlık olarak değerlendiriliyor" - Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı: - "Özellikle son yıllarda zeytin ve zeytinyağı üretiminde atağa kalktık. İlçenin şu an için en önemli geçim kaynağı zeytincilik"

Haber 15-11-19 11:27

Vali Soytürk Zeytinyağı fabrikasında

Kilis Valisi Recep Soytürk, Zeytin hasadı nedeniyle yoğunluk yaşandığı zeytin fabrikalarında incelemelerde bulundu.Vali Soytürk, Türkiye’de organik zeytin üretiminin yapıldığı Kilis’teki zeytinyağı fabrikalarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.Türkiye’de önemli bir zeytincilik merkezlerinden olan Kilis’te, son teknolojik fabrikalarda incelemelerde bulunan Vali Soytürk, Dalından zeytinyağı üretimine kadar olan süreci bizzat yerinde inceleyerek, markalaşma için üreticileri her türlü desteği vereceklerini ifade etti.Vali Soytürk, 16 Kasım tarihinde Zeytin şenliğine tüm Kilislileri beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yurthaber 14-11-19 12:53

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:25

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:25

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:25

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:18

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:17

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:15

Dersimiz “kırma zeytin”

Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile ilkokul öğrencileri kırma zeytin yapmayı öğrendi.Turizm ve zeytincilik ile geçiminin büyük bir kısmını sağlayan Edremit ilçesinde zeytin sezonu hızlı bir şekilde devam ederken, şehrin değerlerini tanıyan öğrenciler Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak’ta kırma zeytin nasıl yapılır öğrendiler.

Haber 06-11-19 10:13