Zihin Kontrolu Haberleri

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nedir, belirtileri nelerdir? Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi nasıl yapılır?

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), insan zihninin karmaşık bir labirentinde dolaşan ve sıklıkla sıkıntıya yol açan bir fenomendir. Zihin, tekrar tekrar beliren ve mantıklı olmayan düşüncelerle dolup taşar; buna obsesyonlar denir. Bu obsesyonlar, kişinin endişe ve korkularını artırır, onları rahatsız eder ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Haber 2024-03-28 12:16:48

İnanılması güç ama gerçek: Neuralink'in ilk beyin çipi hastası, düşünce gücüyle satranç oynadı! Elon Musk o anları sosyal medyadan paylaştı

Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink'in ilk beyin çipi hastası, zihin gücüyle satranç oynadı. Neuralink, zihnini çevrimiçi satranç oynamak için kullanan bir çip yerleştirilen ilk hastasını canlı yayınla gösterirken, Elon Musk da o anları sosyal medya platformu X'ten paylaştı.

Haber 2024-03-21 11:09:21

DEVA Partili Yeneroğlu’ndan Kılıçdaroğlu itirafı: Korkunç bir durumdu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında yapılan ‘gizli’ protokol tartışılmaya devam ediyor. Yapılan protokole ilişkin dikkat çeken bir açıklama da DEVA Partisi’nden geldi. DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs sonrası Özdağ ile ittifak yapmış olması demokratlar açısından korkunç bir durumdu. Özdağ'ın zihin dünyası demokrasi dünyasına uzak.” dedi.

Haber 2023-08-23 07:35:53

KPSS ÖABT sınavı 2023 ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınavı kaç soru, kaç dakika sürecek? Ais.osym.gov.tr sınav giriş belgesi ekranı

KPSS ÖABT sınavı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada "Sınava girecek olan adaylarımıza başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin." ifadelerini kullandı. Peki, KPSS ÖABT sınavı 2023 ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınavı kaç soru, kaç dakika sürecek? İşte Ais.osym.gov.tr sınav giriş belgesi ekranı..

Egitim 2023-07-28 15:30:04

YKS SINAV DUASI NEDİR? YKS'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? İşte zihin açan dualar...

YKS sınav duası, sınava girecek öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sınavda zihin açıklığı isteyen öğrenciler sınav duasını ederek YKS'de AYT ve YDT oturumlarına girmek istiyor. Birçok kişi YKS'de başarılı olmak için okunacak dualar ile manevi yönden destek arayacak. İşte YKS sınav duası ile ilgili bilgiler...

Egitim 18-06-23 12:19

YKS DUASI 2023: AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? YKS sınavı AYT ve YDT başarı duaları

YKS sınav duası, üniversite hayalleri kuran milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Sınav öncesi başarılı olmak için dua ve sureleri öğrenmek isteyen adaylar YKS sınav duası araştırması yapıyor. "2023 AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? Hangi dualar zihin açar?" sorularının yanıtı merak edildi. İşte AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar...

Haber 18-06-23 09:49

“Bir yetişkine dil öğretirken göz önünde bulundurulması gereken en büyük iki faktör var

Dil öğrenmenin pek çok insan için aşılması zor bir engel gibi göründüğünü belirten İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Zihin kodlama yöntemi ile nöron seviyesinde yabancı dil öğrenmek mümkün” olduğunu savundu. Alınması gereken eğitimin ilk aşamasında ana dilden farklılaşan özelliklerinin öğretilmesi ve eş zamanlı olarak da uygulamaya başlanılması gerektiğini söyleyen Dalgül, ayrıntıları “Bir yetişkine dil öğretirken göz önünde bulundurulması gereken en büyük iki faktör var" diyerek anlattı.

Haber 12-06-23 11:40

İngiliz yetkililerden korkutan yapay zeka uyarısı: Zihin okuyabilir

İngiliz yetkililerden yapay zekayla ilgili korkutan bir uyarı geldi. Yetkililer, gelişen teknolojiyle, yapay zekanın zihin okuyarak, kişinin düşüncelerine erişebileceği ve çeşitli değerlendirmeler yapabileceği konusunda uyardı.

Haber 08-06-23 17:34

Krizopras taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Krizopras taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Krizopras taşı, yoğun yeşil renkleri ve benzersiz desenleri ile dikkat çeken bir doğal taştır. Adı, Yunanca "altın pırasa" anlamına gelen "chrysos" ve "prason" kelimelerinden türetilmiştir. Krizopras taşı, antik çağlardan beri takı yapımı ve dekoratif amaçlar için kullanılmıştır. Spiritüel açıdan, Krizopras taşı zihin, beden ve ruh arasındaki bağı güçlendirdiğine ve olumlu enerjileri çekip negatif enerjileri uzaklaştırdığına inanılır.

Haber 08-05-23 12:03

Apatit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Apatit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elmas benzeri parlaklığı ve çarpıcı renkleriyle bilinen Apatit taşı, yüksek titreşim frekansı ve benzersiz enerjisiyle öne çıkan bir taştır. Doğal bir taş olarak, çeşitli renklerde bulunabilir ve mineral açısından zengindir. Apatit taşı, güçlü bir zihin, beden ve ruh bağlantısı sağlayarak, kendine güveni artırır, yaratıcılığı teşvik eder ve hayatınıza yenilikler getirir.

Haber 10-04-23 10:58

Varisit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Varisit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Varisit taşı, güçlü bir koruyucu enerjiye sahip olduğuna inanılan bir kristaldir. Bu taş, kişinin zihinsel ve fiziksel düzeylerde toksinlerden arınmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda güçlü bir yere sahip olduğu düşünülen kalbin şifası için de kullanılabilir. Varisit taşı, enerji merkezlerini dengelemeye yardımcı olabilir ve kişinin olumsuz duygularını gidererek daha dengeli ve huzurlu bir zihin durumu sağlayabilir. Ayrıca stres ve kaygı ile mücadele etmede de yardımcı olabilir.

Haber 10-04-23 10:56

Akuamarin taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Akuamarin taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Akuamarin taşı, özellikle denizle bağlantılı şeyleri temsil eder ve deniz seyahatleri veya denizle ilgili zihin açıcı aktiviteler için kullanılır. Tabiatın bir harikası olan Akuamarin taşı, zengin mavi tonlarıyla benzersiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Bu taş, adını İspanyolca "deniz suyu" anlamına gelen "aguamarina" kelimesinden almıştır. Akuamarin taşı, Beryl minerali ailesine aittir ve sertliği, parlaklığı ve dayanıklılığı ile tanınır.

Haber 10-04-23 10:53

Mor akik taşı faydaları nelerdir, gerçek mor akik taşı nasıl anlaşılır? Mor akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Mor akik taşı eski uygarlıklar tarafından çok değerli bir taş olarak görülmüştür. Antik Mısır, Romalılar ve Yunanlar gibi kültürlerde bu taşın şifa ve koruyucu özellikleri olduğuna inanılırdı. Bugün de meditasyon ve zihin açıklığı için kullanılır ve fiziksel iyileştirici etkileri olduğuna inanılır. Bu taşın mücevher formu hem görsel olarak çekici hem de sağlık açısından faydalı olması nedeniyle eski çağlardan bu yana çekiciliğini koruyor.

Haber 10-04-23 10:42

Yosunlu akik taşı faydaları nelerdir, nasıl temizlenir? Yosunlu akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Yosunlu akik taşı yeşil renkli, çeşitli tonlarda görülen bir taş türüdür. Bu taş kalsedon ailesine ait bir mineraldir ve mikroskop altında küçük yosun benzeri formların görülebildiği bir yapısı vardır. Antik dönemlerden bu yana insanlar tarafından değer verilen yosunlu akik taşı, zihin açıklığı, huzur ve denge sağlamak gibi spiritüel faydaları olduğuna inanılan bir taştır. Ayrıca fiziksel sağlık açısından da yararlı olabileceği düşünülür.

Haber 10-04-23 10:38

Zihin eş anlamlısı nedir? Zihin kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı ya da anlamdaş kelimeler olarak bilinir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanıldıklarında anlamı bozmaz, anlam farkı yaratmazlar. Beraber kullanıldıklarında anlatım bozukluğuna yol açarlar bu nedenle birlikte değil birbirleri yerine kullanılmalıdır. Dilimizde eş anlamlısı bulunan sayısız kelime vardır. Eş anlamlısı olan kelimelerden birisi de zihindir. Peki, zihin kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 16-12-22 17:00

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır Silvan ve Hazro'da vatandaşlarla bir araya geldi

"Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de başka bir şey yaptı. Bir devrim gerçekleştirdi. Zihin duvarlarını yıktı. Ve bu insanların her birine kendini ifade edebilme özgürlüğü verdi" - "Şimdi kendi yerli arabamızı üretiyoruz. Kendi insansız hava aracımızı üretiyoruz. Uçağımıza doğru adım atıyoruz. Yavaş yavaş hepsini gerçekleştiriyoruz. Kendi gemilerimizi yapıyoruz. Her bir adımı atabiliyoruz. Kendi helikopterlerimizi yapıyoruz. İlk genel maksatlı helikopteri jandarmaya alacağız. Bunu yapabilme kabiliyetine ulaşan bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız"

Yurthaber 14-10-22 13:55

2022 KPSS sınav duası! KPSS sınavı öncesi okunması gereken en etkili duaları hangileri? İşte başarı ve sınav duaları

KPSS sınavına saatler kala, sınavdan önce okunması gereken dualar araştırılıyor. KPSS sınav duası ile adaylar ve yakınları emeklerinin karşılığını almayı dilemek istiyor. En etkili başarı ve zihin açıklığı dualarını sizler için derledik. Peki 2022 KPSS sınavı öncesi okunması gereken en etkili duaları hangileri? İşte başarı ve sınav duaları...

Haber 17-09-22 23:37

İstanbul Barosundan, saldırıda hayatını kaybeden avukat Bakırtaş için açıklama:

"Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir''

Yurthaber 06-07-22 20:13

Ders sırasında hayallere dalmak çocuklarda öğrenmeyi olumsuz etkiliyor

Belfast'taki Queen Üniversitesi'nin araştırması, küçük çocuklarda ders sırasında başka şeyler düşünmenin, başka bir deyişle "zihin gezinmesinin" (mind wandering) öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Haber 04-07-22 19:30

Temizlik yapmayı sevdirecek ve eğlenceli hale getirecek ürün önerileri

Hepimiz evlerimizi tertemiz görmek, misafirlerimiz geldiğinde gönül rahatlığıyla onları ağırlamak isteriz. Ayrıca yaşam alanımızın temiz ve düzenli olması hem zihin hem beden sağlığı için çok önemli. Bunu söylemesi kolay olsa da iş uygulamaya gelince pek çoğumuza zor gelebilir. Haydi, bu işin üstesinden birlikte gelelim! Eğer temizlikle başınız dertteyse işleri çok daha pratik ve eğlenceli hâle getirecek ürün önerilerimiz sizi bekliyor!

Haber 15-06-22 09:50

Ders sırasında hayallere dalmak çocuklarda öğrenmeyi olumsuz etkiliyor

Belfast'taki Queen Üniversitesi'nin araştırması, küçük çocuklarda ders sırasında başka şeyler düşünmenin, başka bir deyişle "zihin gezinmesinin" (mind wandering) öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Haber 13-06-22 16:51

ABD'de Binlerce Kişi Silah Reformu İçin Yürüdü

Başkent Washington dahil ülkenin dört bir tarafında binlerce kişi, son dönemde çok sayıda can kaybının yaşandığı silahlı saldırıların ardından silah kontrolu tedbirlerinin sertleştirilmesi talebiyle sokaklara döküldü. Protestocular, Kongre’ye harekete geçme çağrısı yaptı

Haber 11-06-22 22:37

Senato Silah Kontrolu Tasarısında Anlaşmaya Yakın mı?

ABD Senatosu’nda ülkedeki silahlı saldırıların ardından iki siyasi parti arasında ortak bir yasa tasarısı üzerinde uzlaşma sağlama çabaları kapsamında senatörler hızlı bir şekilde adım atma sözü verdi. Kongre üyeleri bir anlaşmaya varılması konusunda ilerleme olduğunu belirtiyor

Haber 09-06-22 19:57

Senato'da Silah Kontrolu Görüşmelerinde İlerleme Mesajı

Senato'daki Demokratlar bugün Cumhuriyetçiler'le ateşli silahlar yasası konusunda yapılan görüşmelerin kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi. Ancak verilecek herhangi bir ödünün silah şiddetini azaltmak için atılması gereken adımların eksik kalmasına neden olacağı düşünülüyor

Haber 08-06-22 01:09

LGS sınavı için en etkili ve zihin açıcı başarı duaları! LGS sınavına girerken hangi dualar okunur?

2022 LGS sınav duası, sınava girecek adaylar tarafından sorgulanıyor. Öğrenciler ve desteklerini esirgemeyen veliler LGS sınavı için başarı duası ile destek olmak istiyor. Peki LGS sınavı için en etkili ve zihin açıcı başarı duaları neler? LGS sınavına girerken hangi dualar okunur? İşte ayrıntılar...

Haber 04-06-22 23:27

Elazığlı çocuklar evlerindeki atık malzemeleri hayallerindeki oyuncaklara dönüştürdü

Elazığ Genç Kızılay Başkanı Yunus Emre Güzel: - "Hedefimiz geri dönüşüme ve çocukların zihin gelişimine katkı sunmak"

Yurthaber 26-05-22 12:41

Zihin yorgunluğu ne demek? Zihin yorgunluğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Zihin yorgunluğu birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Zihin yorgunluğu ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin karışıklığı ne demek? Zihin karışıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Zihin karışıklığı birleşik kelimesi de bulunur. Zihin karışıklığı birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin hesabı ne demek? Zihin hesabı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Zihin hesabı de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Zihin hesabı TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin jimnastiği ne demek? Zihin jimnastiği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Zihin jimnastiği birleşik kelimesi de bulunur. Zihin jimnastiği birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin bulanıklığı ne demek? Zihin bulanıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Zihin bulanıklığı de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Zihin bulanıklığı ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin berraklığı ne demek? Zihin berraklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Zihin berraklığı birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Zihin berraklığı birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin açıklığı ne demek? Zihin açıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Zihin açıklığı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Zihin açıklığı ne demek, anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:00

Zihin ne demek? Zihin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Zihin ne demek? Zihin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:00

Ders sırasında hayallere dalmak çocuklarda öğrenmeyi olumsuz etkiliyor

Belfast'taki Queen Üniversitesi'nin araştırması, küçük çocuklarda ders sırasında başka şeyler düşünmenin, başka bir deyişle "zihin gezinmesinin" (mind wandering) öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Haber 20-05-22 15:14

Zihin açmak ne demek? Zihin açmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Zihin açmak ne demektir? Zihin açmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:44

Zihin yormak ne demek? Zihin yormak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Zihin yormak sözüdür. Zihin yormak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:44

Allah zihin açıklığı versin ne demek? Allah zihin açıklığı versin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Allah zihin açıklığı versin ifadesidir. Allah zihin açıklığı versin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:43

OnlyFans modelinden garip açıklama! ''Arkadaşım zihin gücümle kanseri yendi''

OnlyFans modeli Alice Irving, kazanıyor olduğu milyonları da dahil olmak üzere hayatta istediği her şeyi açıklamak için "olumlamaları" kullandığını ve bir keresinde kanserden muzdarip bir arkadaşının da bu yöntemle kurtulmasına yardım ettiğini söyledi. Açıklaması sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 15-05-22 13:12

ABD’den Suriye’nin Kuzeydoğusunda Yabancı Yatırıma İzin

ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda hükümet kontrolu dışındaki bölgelerde bazı yabancı yatırımları yaptırımlardan muaf tutacak. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, Washington’un şirketleri ABD yaptırımlarından muaf tutacak genel bir izin yayınlayacağını söyledi

Haber 12-05-22 21:23

Ders sırasında hayallere dalmak çocuklarda öğrenmeyi olumsuz etkiliyor

Belfast'taki Queen Üniversitesi'nin araştırması, küçük çocuklarda ders sırasında başka şeyler düşünmenin, başka bir deyişle "zihin gezinmesinin" (mind wandering) öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Haber 28-04-22 04:04

Üniversiteli gençler yaptıkları takılarla yaşlıların gönlünü kazanıyor

Sinop'ta, KYK'ye ait yurtta kalan kız öğrenciler, yurt atölyesinde yaptıkları takıları ziyaret ettikleri yaşlılara hediye ediyor - 80 yaşındaki Hamide Yılmaz: - "Borçlarını nasıl öderim bilmiyorum. Kızlarımla aramız çok iyi. Allah onlara zihin açıklığı versin"

Yurthaber 22-04-22 12:07

ABD’de Yeni Bir Polis Şiddeti İddiası

ABD'nin Michigan eyaletinde 4 Nisan’da, bir polis memuru trafik kontrolu için durdurduğu siyah bir sürücüyü vurarak öldürdü. Polis, olayın kamera görüntülerini dün yayınladı

Haber 14-04-22 19:37

Tek başına ceviz yetmiyor! Zihin açan mucize formül

Beyin hücrelerini koruyarak hafızayı güçlendiren cevizin zihni açtığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ceviz çok faydaları bir besin olsa da tek başına zihin açmakta yetersiz kalmaktadır. Ceviz tok tuttuğu için diyetisyenler tarafından ısrarla tavsiye edilmektedir. Cevizi, nane ve yoğurtla karıştırdığınız zaman olacaklara inanamayacaksınız...

Haber 14-04-22 06:55

Rusya: “Mariupol’deki Limanı Ele Geçirdik”

Rusya Ukrayna’nın Mariupol kentindeki limanda kontrolu ele geçirdiğini, binden fazla Ukraynalı denizcinin teslim olduğunu öne sürdü

Haber 14-04-22 00:50

“Ukrayna’nın Taktikleri Rus İşgalini Engelliyor”

Batılı yetkililere göre Ukrayna, Rus işgalini engellemek ve Kiev'in kuzeybatı ve doğusundaki banliyölerde kontrolu yeniden kazanmak için çevik direniş manevralarına başvuruyor

Haber 26-03-22 01:30

Putin İçin Sonun Başlangıcı Yakın mı?

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş 13'üncü gününe girdi. Ukrayna'yı kontrolu altına almayı başaramayan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı koyan hükümetini kukla bir rejimle değiştirme amacına ulaşmaya yakın görünmüyor

Haber 08-03-22 23:15

Yoga meraklılarının evinde mutlaka bulunması gereken araç gereçler

Bedeni aracı ederek zihin yolculuğuna çıkmayı sağlayan yoga, hayatında dinginlik arayanların ilk durağı. Fiziksel olarak gerçekleştirilen aktivite, zihinsel ve mental yorgunluğu gidermek için uygulanır. Kısacası yoga, beden ve zihninizle birlikte çıkacağınız yolculuğu temsil eder. Peki, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirecek yoga için evinizde bulundurmanız gereken ürünleri biliyor musunuz? Cevabınız "Hayır." ise yazımızı okumaya devam edin!

Haber 04-03-22 14:04

Rusya ve Ukrayna Arasında Çernobil Mücadelesi

Rusya ve Ukrayna güçleri Perşembe günü dünyanın en büyük nükleer kazasının yaşandığı ve hala radyoaktif olan Çernobil nükleer sahasının kontrolu için karşı karşıya geldi

Haber 25-02-22 08:15