Zihni Sahin Haberleri

Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk neden olur?

İnsan zihni ve duygusal dünyası karmaşık ve keşfedilmeyi bekleyen bir deniz gibidir. Bu denizde dolaşırken zaman zaman aniden yükselen fırtınalarla karşılaşabiliriz. Bipolar bozukluk bu fırtınalardan birini temsil eden ve zihinsel sağlığı etkileyen ciddi bir ruhsal durumdur. Bu durum, çoğunlukla insanların ruh hali ve enerji seviyeleri arasında dramatik iniş çıkışlar yaşamasına neden olur. Peki, bipolar nedir?

Haber 2023-10-31 19:19:31

Çoklu (Dissosyatif) kişilik bozukluğu nedir? Çoklu kişilik bozukluğu neden olur?

Psikolojik rahatsızlıklar insan zihni ve davranışlarını etkileyen karmaşık sorunlar arasında yer alır. Bu rahatsızlıklar birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilir ve çoklu kişilik bozukluğu (ÇKB) da bu karmaşıklığın bir örneğidir. ÇKB bir kişinin birden fazla ayrı kişilik ya da kimlik benliği geliştirdiği bir dissosiyatif bozukluktur. Genellikle travmatik deneyimlerle ilişkilendirilir. Peki, çoklu kişilik bozukluğu nedir?

Haber 2023-10-26 22:32:36

‘Zihni Manzaralar’ 7 Ekim’de açılıyor

RS Sanat Alanı’nın ikinci sergisi ‘Zihni Manzaralar’ Marcus Graf küratörlüğünde sanat severlerle buluşacak. DAP Holding’in desteğiyle gerçekleştirilen, sanat ve toplum için doğa ve şehrin anlamını gözden geçiren ‘Zihni Manzaralar’ sergisi dokuz güncel sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak.

Magazin 2023-10-04 15:04:59

Bayburt’ta İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılında İlköğretim Haftası, Şair Zihni İlkokulunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yurthaber 2023-09-15 08:05:22

Yorucu geçen bir yılı gıptayla bakılacak bir tatil ile unutmak isteyenlere: İşte Alaçatı'nın cenneti anımsatan en iyi plajları!

İnsanlar neden tatile gitmek isterler? Çoğumuzun bu soruya yanıtı 'dinlenme, yorucu geçen bir senenin yorgunluğunu atma ve eğlenme ihtiyacı' oluyor. Deniz, kum ve güneş altında geçirilen zamanın zihni rahatlattığı ve stresten uzaklaştırdığı da bir gerçek. Eğer, sakin bir dinlenme ya da kendinizi müziğin ve dansın ritmine bıraktığınız bir plaj macerası için uygun bir yer arıyorsanız Alaçatı'nın cenneti anımsatan en iyi plajları sizler için en iyi seçenekleri oluşturuyor!

Trend 04-09-23 15:46

Lavanta sabunu faydaları: Lavanta sabunu ne işe yarar?

Lavanta sabunu doğanın huzur veren aromasını ve cilt bakımının güzelliklerini bir araya getiren özel bir üründür. Lavanta bitkisi antik çağlardan beri rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileriyle tanınmıştır. Bu eşsiz bitki lavanta sabunlarına doğal bir güzellik ve ferahlık katmak amacıyla kullanılır. Lavanta sabunu saf lavanta yağı veya lavanta çiçekleri ile üretilir ve cildi temizlemenin yanı sıra zihni rahatlatma özelliğiyle de öne çıkar.

Haber 28-08-23 12:53

Plasebo etkisi nedir? Plasebo aşısı neden yapılır?

İnsan vücudu ve zihni arasındaki etkileşim bazen şaşırtıcı sonuçlar doğurabilir. Tıp ve psikoloji alanlarında sıkça gözlemlenen bu etki, "plasebo etkisi" olarak adlandırılmaktadır. Plasebo etkisi, belirli bir tedavi yöntemi uygulandığında, gerçek tedavi etkisi olmasa bile kişinin algıladığı ve rapor ettiği olumlu iyileşme veya semptomlarda düzelme hali olarak tanımlanabilir.

Haber 30-07-23 21:47

Rutil kuvars taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Rutil kuvars taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Rutil kuvars taşı doğanın nadir ve güzel taşlarından biridir. Bu taş içinde yer alan rutil adı verilen ince altın iğneler nedeniyle oldukça özgün ve dikkat çekicidir. Rutil kuvars taşı enerji seviyelerini artıran olumsuz duyguları azaltan ve zihni açarak motivasyonu artıran bir taş olarak bilinir. Bu özellikleri nedeniyle meditasyon ve diğer ruhsal uygulamalar sırasında sıklıkla kullanılır. Dünya genelinde takı yapımında da sıklıkla kullanılan rutil kuvars ne işe yarar?

Haber 15-06-23 13:48

Basit ve etkili masaj teknikleri - Rahatlatıcı masaj nasıl yapılır?

Masaj ve rahatlama bedenin ve zihnin gevşemesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Yoğun yaşam temposu, stres, fiziksel aktiviteler veya günlük sorumluluklar zamanla birikerek bedeni ve zihni yorabilir. Bu noktada masaj ve rahatlama teknikleri bir nefes alma molası sunar. Masaj uzman ellerle yapılan rahatlatıcı hareketleri içeren bir terapi yöntemidir. Bedendeki gerginlikleri çözerek kasları gevşetir, kan dolaşımını artırır ve stresin azalmasına yardımcı olur.

Haber 30-05-23 10:25

Lavanta yağı saça faydaları: Lavanta yağı saça nasıl uygulanır?

Lavanta yağı güzel kokusu ve birçok faydasıyla bilinen popüler bir bitkisel yağdır. Lavanta bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilen yağ aromaterapi uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Lavanta yağının en belirgin özelliği rahatlama ve stres azaltma etkileridir. Lavanta yağıyla yapılan masajlar veya aromaterapi uygulamaları sakinleştirici etkisiyle zihni ve bedeni rahatlatır.

Haber 28-05-23 21:05

Yeşilçam efsanesi Atla Gel Şaban'ın yıldızı Nevra Serezli'nin oğlu bakın kim çıktı! Meğer çok ünlüymüş

Yeşilçam’ın unutulmaz yapımları arasında oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Nevra Serezli, Zihni Göktay ve Dinçer Çekmez gibi usta isimlerin yer aldığı Atla Gel Şaban da bulunuyor. Filmde Zehra karakterine hayat veren Nevra Serezli güzelliği ve oyunculuğu ile dikkat çekiyor. Sayısız film ve dizide rol alan usta ismin oğlu da çok ünlü çıktı.

Magazin 11-05-23 12:02

Ceyt taşı faydaları nelerdir, gerçek ceyt taşı nasıl anlaşılır? Ceyt taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Ceyt taşı doğal kristaller arasında popüler olan bir türdür. Hem görsel açıdan güzel olması hem de çeşitli spiritüel ve enerji terapilerinde kullanılması sayesinde tercih edilmektedir. Enerji seviyesini yükseltme, zihni rahatlatma ve dengeleme, negatif enerjileri uzaklaştırma gibi faydaları bulunmaktadır. Çin topraklarında özel bir yere sahip olan ceyt taşı yüzyıllardır Çin'de rağbet ve değer gören bir taştır. Peki, ceyt taşı ne işe yarar?

Haber 28-04-23 14:50

Sodalit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Sodalit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elmas kadar güzel ve sakinleştirici bir taş olan sodalit, mavi ve beyaz renklerin muhteşem bir karışımıdır. Sodalit taşı, kalsit ve lapis lazuli gibi diğer taşlarla sık sık karıştırılır, ancak kendine özgü özellikleriyle ayırt edilir. Hem fiziksel hem de spiritüel olarak faydalı olan sodalit taşı, zihni açar, yaratıcılığı artırır ve stresi azaltır. Aynı zamanda, iletişim becerilerini güçlendirir ve özgüveni artırır.

Haber 10-04-23 10:58

İstifalar peş peşe! Genel seçim öncesi AK Parti'de hareketlilik: Sayı 9'a yükseldi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar birer birer netleşirken genel seçimler için ise milletvekili adayı olmak isteyen partili kurmaylar istifalarını sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti'den istifa eden il ve ilçe başkanı sayısı 9'a yükseldi. Bu isimlerden sonuncusu olan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, istifasını sunduğu açıklamasında "Vakit, son günlerde de şahit olduğumuz gibi bazılarının içinde bulunduğu mevki, koltuk kavgası vakti değil” ifadelerini kullandı.

Haber 10-03-23 11:54

AK Parti Eskişehir’den Ankara çıkarması

AK Parti Eskişehir Teşkilâtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ikinci yüzyılına dair yeni yol haritası ve hedeflerin yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu kamuoyuyla paylaşacağı programa katılmak için Ankara’ya gitti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, “AK Parti Eskişehir Teşkilâtı olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyon belgesinin açıklanacağı programa katılmak için Ankara’dayız.

Haber 28-10-22 14:32

Bu kadarı da 'pes' dedirtti! İnsan yıkama makinesi geliştiriyorlar

Yıkanmanın insanlar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi var. Stresli bir gün geçiren çoğu insan, güzel bir duş alarak rahatlamayı tercih ediyor. Ancak gelişen teknoloji ile duş almak veya yıkanmak çok fütüristik bir hale getirmek üzere! Çünkü insan yıkama makinesi geliştiriliyor. Amaç ise en rahat deneyimi sunarak bedeni olduğu kadar zihni de yıkamak.

Haber 26-10-22 15:12

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca sahneye konulan Vişne Bahçesi "Yılın En Başarılı Oyunu" seçilirken, "Amadeus" ekibi ile Ahmet Sami Özbudak, Zihni Göktay ve Engin Uludağ'a özel ödül verildi

Yurthaber 20-10-22 09:46

Ayak izlerinden anlaşıldı! Ayı ailesi, arı çiftliğini basıp talan etti

Bursa'da arı kovanlarına dadanan ayılar, balları yemekle kalmayıp, işletmenin de altını üstüne getirdi. Bölge sakinleri ayılara çip takıldığını, çiplerdeki sinyal kesilince polislerin aramaya çıktığını öne sürerken, hayvanlarının ayılar ve kurtlar tarafından telef edildiği iddia eden Hüseyin Zihni, ''Bir ayda toplam 20 hayvanım telef oldu. Bunların zararını kim karşılayacak? Devlet ayıları, kurtları koruyor, hayvanlarımız telef edilerek yeniliyor. Çözüm bulunmasını istiyoruz'' dedi.

Haber 07-10-22 15:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye Gençlik Buluşmasında konuştu: (2)

"Sevgili gençler, hiç şüphesiz sizin umutlarınızı, hayallerinizi, geleceğinizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Gençleri kendi kısır siyasetleri için çantada keklik görenlere en güzel cevabı siz vereceksiniz" - "Türkiye'nin geleceğini zihni ve bedeni esir edilmiş mankurtlara değil ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, ufku açık gençlere emanet edebiliriz. Milletimizin geleceğini ancak aklıselim ile düşünen, kalbiselim ile hisseden, zevkiselim ile üreten gençlere emanet edebiliriz" - "Seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanyayla 81 bir vilayetimizin tamamındaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz"

Yurthaber 24-09-22 22:02

Zihni rahatlatıyor, strese karşı kalkan görevi üstleniyor!

Günden güne daha da karmaşıklaşan yaşam şartlarına, değişen dünyaya ve gelişen teknolojiye adapte olmaya çalışırken, stresle karşı karşıya gelebiliyoruz. Stresin kökenini bulmak elbette çözüm arayışı için daha doğru bir adım. Ancak stresli durumlarda, hormonal dengenin düzenlenmesine yardımcı olarak zihnimizi ve psikolojimizi olumlu yönde etkileyen besinlerden destek almamız da fayda sağlayabiliyor.

Haber 08-09-22 13:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST KARADENİZ 2022'de konuştu: (1)

"TEKNOFEST KARADENİZ, ülkemizin 81 vilayetinden ve 107 ayrı ülkeden katılan 154 bin takım bünyesindeki 600 bin gencimizin 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştü. Bir teknoloji etkinliğinin, özellikle gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir" - "Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik"

Yurthaber 03-09-22 16:02

Oyuncular Zihni Göktay ve Ercan Bostancıoğlu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi

Oyuncular Zihni Göktay ve Ercan Bostancıoğlu'na "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi

Yurthaber 06-08-22 22:28

Başkent Kültür Yolu Festivali galasında oyuncu Zihni Göktay sanatseverlerle buluşacak

Başkent Kültür Yolu Festivali galasında oyuncu Zihni Göktay sanatseverlerle buluşacak

Yurthaber 10-06-22 23:38

Metabolizma canavarı, cinsel gücü arttırır, kabızlık ve şişkinliği giderir! Salebin faydaları nelerdir?

Kabızlık, şişkinlik, hemoroid gibi sorunları iyileştirmesinin yanı sıra hafızayı ve zihni güçlendirir, öksürük ve bronşiti giderir, yağ yakma hızını artırır. Bunların yanı sıra adet düzensizliğine iyi gelir ve cinsel gücü artırır. Faydaları saymakla bitmeyen salep hasadı başladı. Türkiye'de kaçak yollarla toplamanın cezasının 109 bin 503 TL olduğu 'beyaz altın' salebin kilogramının tazesi 300, tozunun bin 800 TL'den satılıyor.

Haber 27-05-22 09:41

Zihni takılmak ne demek? Zihni takılmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Zihni takılmak ifadesi de bunlardan biridir. Zihni takılmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:44

Zihni bulanmak (veya karışmak) ne demek? Zihni bulanmak (veya karışmak) TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Zihni bulanmak (veya karışmak) ifadesi de bunlardan biridir. Zihni bulanmak (veya karışmak) ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:44

Zihni açılmak ne demek? Zihni açılmak TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Zihni açılmak ifadesidir. Zihni açılmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:44

Zihni boşalmak ne demek? Zihni boşalmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Zihni boşalmak ifadesi de bunlardan biridir. Zihni boşalmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:44

Hem fiziksel hem ruhsal rahatlama isteyenler için en iyi yoga matları

Ruhu, bedeni ve zihni aynı anda rahatlatan aktivite ne? Tabii ki yoga! Vücudu esnetmenin yanı sıra zihinsel ve ruhsal dinginlik de sağlayan yoga, günlük yaşamın yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmanızı sağlar. Yoganın en güzel tarafı ise hem açık hem kapalı mekânlarda yapılabiliyor oluşu ancak bunun için iyi bir yoga matına ihtiyacınız var. Hangi ürünü alacağınıza karar veremiyor musunuz? Dert etmeyin, birbirinden kaliteli matları listeledik. Haydi, en iyi yoga matlarını birlikte inceleyeli

Haber 06-05-22 09:20

Tek başına ceviz yetmiyor! Zihin açan mucize formül

Beyin hücrelerini koruyarak hafızayı güçlendiren cevizin zihni açtığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ceviz çok faydaları bir besin olsa da tek başına zihin açmakta yetersiz kalmaktadır. Ceviz tok tuttuğu için diyetisyenler tarafından ısrarla tavsiye edilmektedir. Cevizi, nane ve yoğurtla karıştırdığınız zaman olacaklara inanamayacaksınız...

Haber 14-04-22 06:55

Diyabet hastaları oruç tutabilir mi?

Dinimiz var olan bir hastalığın kötüleşmesine neden olabilecekse, hamilelerde veya emziren kadılarda ve ergenlik çağına girmemiş olan çocuklarda orucu zorunlu kılmıyor. Aynı zamanda zihni hastalık veya vücutsal engeli, ileri yaşı olan ve zorunlu olarak yorucu seyahatlere çıkan kişilerde bu gruba dâhil.

Haber 31-03-22 14:52

Geceleri daha rahat uyumak istiyorsanız, bu ürünleri denemelisiniz

Kaliteli uyku, vücudu ve zihni dinlendirir, hücre yenilenmesini sağlar. Uykuya dalamamak ve sık uyanmak, uyku kalitesini düşürür. Bu da hem fiziksel hem mental sağlığı olumsuz etkiler. Siz de geceleri sürekli uyanıyor ya da sabahları kendinizi dinç hissetmiyorsanız uyku kalitenizi arttıracak ürünleri kullanarak bu sorunlara veda edebilirsiniz. Peki, uykuya dalmanızı kolaylaştırıp deliksiz uyku çekmenizi sağlayacak ürünlerle tanışmak ister misiniz? Öyleyse yazımızı mutlaka incelemelisiniz!

Haber 22-02-22 10:45

LGS sınavında zihni açan yiyecekler ve içecekler! Çikolata sınavda işe yarar mı?

Öğrencilerin heyecanla beklediği LGS sınavı 6 Haziran 2021 tarihinde yani bugün gerçekleşecek. Binlerce veli ve sınava katılım gösterecek öğrenci, LGS sınavında zihni açan yiyecekler nelerdir, çikolata sınavda zihni açar mı gibi soruları merak ediyor. Peki LGS sınavında zihni açan yiyecekler ve içecekler neler? Çikolata sınavda işe yarar mı? İşte yanıtı...

Yemek 06-06-21 02:38

Kibar Holding’in webinar serisi Kibar Let’s Talk’a Bekir Ağırdır katıldı

Kibar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Kayabaşı: - "Özellikle insan kaynağımızla açık ve şeffaf iletişimimizi korumak için pek çok yeniliği hayata geçiriyoruz" - Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır: - “Toplumsal dönüşüm için zihni sıçramaya ihtiyaç var” - "Kadınların eşitlik ve adalet talebinin yanında olmamak söz konusu değil. Eğitimde fırsat eşitliğini büyük ölçüde sağladık, ancak iş hayatında rakamlar hala kat edilmesi gereken ciddi mesafe olduğunu ortaya koyuyor"

Yurthaber 29-05-21 11:29

Atla Gel Şaban nerede, ne zaman çekildi? işte Atla Gel Şaban filminin oyuncuları…

Yeşilçam sinemasının önemli yapımları arasında bulunan “Atla Gel Şaban” filmi, halen birçok kişi tarafından severek izleniyor. Usta oyuncu Kemal Sunal’ın başrolünde bulunduğu yapımda birçok başarılı isim de yer alıyor. Başrollerinde Kemal Sunal’ın yanında Nevra Serezli, Reha Yurdakul, Zihni Göktay ve Metin Çekmez de bulunuyor. 1984 yılında çekilen filmin yönetmen koltuğunda ise Natuk Baytan oturuyor.

Magazin 11-05-21 10:31

Fransa’da bir Yahudi düşmanı cinayet zanlısı yargılanmaktan nasıl kurtuldu?

Yahudi düşmanı (anti-semit) bir cinayet zanlısı, zihni düzenli esrar tüketiminden etkilendiği için akli dengesini yitirmiş bir kişi olarak sınıflandırılabilir mi? Fransa’da Sarah Halimi’yi öldüren adamı yargılamama kararının ardından başlayan hararetli hukuki tartışmanın ardında işte bu soru yatıyor.

Haber 04-05-21 07:52

Beynin jimnastiğine ne dersiniz? Hangi bardakta daha çok su var?

Yapılan bilimsel araştırmalar zihni zinde tutmanın önemine vurgu yapar. Beyin kaslarının daha aktif ve sağlıklı olabilmesi için aslında vücudun diğer kaslarında olduğu gibi egzersize ihtiyacı vardır. Beyin egzersizi için spor salonuna gitmek mümkün olmadığı göre bilmece ve bulmacalar egzersizin en kesin yöntemidir.

Trend 15-04-21 17:07

Yeşiltepe Semt Pazarı ve Yeşil Gıda Market projesinde çalışmalar sürüyor

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yapımı tüm hızıyla devam eden Yeşiltepe Semt Pazarı ve Yeşil Gıda Market projemizle Yeşiltepe’nin prestij seviyesini yükselten yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz” diye konuştu.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya, Hoca Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ve Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile birlikte ‘Yeşiltepe Semt Pazarı ve Yeşil Gıda Market’ inşaat alanındaki çalışmaları inceledi.‘Yeşiltepe Semt Pazarı ve Yeşil Gıda Market’ gibi bir yatırımın bölgeye kazandırılacak olmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ile Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez, Yeşiltepe’nin gerek fiziksel gerekse de sosyal, kültürel ve sportif yönden kalkınmasına ışık tutacak yatırımlara devam eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.Yeşiltepe 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ve Yeşiltepe Sosyal Tesis ve Halı Saha’dan sonra Yeşiltepe Semt Pazarı ve Yeşil Gıda Market ile Yeşiltepe’nin sosyal gelişim seviyesini artırmaya devam edeceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşiltepe’de yaşayan vatandaşlara verdikleri sözleri teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi.Konutlar, sanayi alanları ve farklı bölgelere geçiş güzergahında bulunan Yeşiltepe’nin cazibesini yeni yatırımlarla artırmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşiltepe’nin bütün yaşam alanlarını doğru ve planlı yatırımlarla daha değerli hale getirmek için projelerimizi teker teker uyguluyoruz.

Yurthaber 02-04-21 14:02

Salgında Eskişehir’e 523 milyon destek verildi

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, hükümetin Eskişehir özelinde yaptıklarını aktardı.Çalışkan, partinin sosyal koruma kalkanı çerçevesinde; Faz-1, Faz-2, Faz-3 kapsamında toplam 66 bin 208 haneye 66 milyon TL nakdi destek yapıldığını söyledi.

Yurthaber 29-03-21 16:04

Aliağaspor FK 9 yeni oyuncuyla kadrosunu güçlendirdi

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) şampiyonluktaki iddialı ekiplerinden Aliağaspor FK, transfer döneminde takıma kattığı 9 futbolcu için imza töreni düzenledi.Kulüp binasında gerçekleştirilen törende Muğlaspor’dan orta saha oyuncusu Zeki Sinanoğlu, Kahramanmaraşspor’dan defans oyuncusu Bayram Çetin, TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan orta saha oyuncusu Özkan Yılmaz, Belediye Kütahyaspor’dan forvet oyuncusu Mehmet Çağrı Alpaslan, Fatsaspor’dan sol bek oyuncusu Zihni Aydın, Yenişehir Belediye Spor’dan forvet oyuncusu Serdar Vefa Yeşil, Isparta 32 Spor’dan kaleci Ali Yasin Demir, Çaykur Rize Spor’dan kaleci Mert Kuleli ve Saruhanlı Belediye Spor’dan forvet oyuncusu Batuhan Doğrukıran kendilerini sarı siyahlılara bağlayan sözleşmelere imza attılar.Büyük hedefleri olan bir takıma geldiğini belirten Zeki Sinanoğlu, “Geçmiş yıllarda da Aliağaspor FK adını sıkça duyuyordum.

Yurthaber 19-03-21 16:31

Aldırmaz’ın doğup büyüdüğü ev Tepebağ’ın tanıtımında kullanılacak

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kayalıbağ Mahallesindeki doğup büyüdüğü binayı, Seyhan Belediyesi’nin kullanımına sundu.Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı makamında ziyaret etti.

Yurthaber 10-03-21 11:54

Gürpınar’da ‘Görsel Sanatlar ve Spor Atölyesi’ açıldı

Van’ın Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Yavuz Selim Ortaokulunda kurulan ‘Görsel Sanatlar ve Spor Atölyesi’nin açılışını yaptı.Görsel Sanatlar ve Spor Atölyesi açılışına Kaymakam Kayabaşı, iş adamı Nevzat Özgökçe, Eğitim Fakültesi Dekanı Zihni Merey, Dekan Yardımcısı Doç.

Yurthaber 02-03-21 09:26

Dikkati ilaçsız geliştiriyor, beyni organize ediyor (Düzeltme)

Doğu’nun Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı tek koçu Ayşenur Badıllı Solak, son 10 yıldır çocukların okul başarısını engelleyen ‘dikkat eksikliği’, ‘hiperaktivite’, ‘öğrenme güçlüğü’ ve ’sınav kaygısı‘ gibi sorunlarını ilaçsız çözebiliyor.Dikkat Odaklanma ve koçluk hizmetlerinde 10 yılı tamamlayan Doğu’nun ve Erzurum’un ilk danışmanlık merkezi Berard, dünyadaki birçok dikkat geliştirme sistemlerini bünyesinde bulundurarak, bu tarz sorunlar yaşayan kişilere etkili ve kalıcı çözümler sunuyor.Bölgenin MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) onaylı tek koçu olan Ayşenur Badıllı Solak, çocuklarda ekran bağımlılığı problemi, söz dinlememe, okul başarısızlığı, sınav kaygısı ve bir çok kişisel gelişim alanlarında kişilerin ihtiyaçlarını ‘ilaçsız’ karşılıyor.Başarısı Kanıtlanmış Yöntem: BerardBerard yönteminin de konsantrasyon, algı sorunu, odaklanamama, hayata karşı isteksizlik, stres gibi sorunlara karşı zihni organize ettiğini belirten Ayşenur Badıllı Solak, 3 yaş ve üzeri herkesin bu eğitimi alabileceğini belirtti.

Yurthaber 03-02-21 13:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (2)

"Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir" - "Anayasa çalışması öyle gizli saklı mahfillerde terör örgütü ile irtibatlı kesimlerin gölgesinde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir" - "(Anayasa çalışmaları) Bu çalışmanın, milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir" - "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" - "Her kim, 'Artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok' derse bilinmelidir ki o kişi Türkiye'den de dünyadan da toplumdan da bihaberdir" - "Yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız" - "Yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız"

Yurthaber 01-02-21 21:00

Öğle uykusunun zihni kuvvetlendirdiği ortaya çıktı

Çin'de yapılan bir araştırma, öğle uykusunun zihni kuvvetlendirdiği ortaya koydu.

Haber 27-01-21 13:36

Dikim Evi ve Akkapı Spor Kompleksi açıldı

Seyhan Belediyesi tarafından tamamlanarak faaliyete başlayan Dikim Evi ve çok amaçlı Akkapı Spor Kompleksi törenle açıldı.Düşler Atölyesi olarak başlayan, daha sonra geliştirilerek yapılan yeni binaya taşınan Dikim Evi ve Akkapı Spor Kompleksinin açılışına; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Seyhan Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, CHP Seyhan, Yüreğir, Çukurova ilçe Başkanları, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları ile yöneticileri Bölge Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.Açık alanda pandemi şartlarına uygun gerçekleştirilen törende konuşan Akkapı Mahallesi Muhtarı Zihni Neli, Dikim Evinin mahallelerinde olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Yurthaber 24-01-21 09:49

Zihni kurcalayan devamlı düşünceler: Obsesyon nedir?

Obsesyon bireylerin hayatlarına yerleşen ve zihinlerinde takıntılı hale gelen düşüncelere verilen genel bir isimdir. Peki bu düşünceler nelerdir ve obsesyon bozukluğu nedir? Tüm merak ettikleriniz yazımızda sizlerle!

Haber 22-12-20 11:36

Burhaniye’de Öğretmenler Günü kutlandı

Burhaniye ilçesinde, Öğretmenler Günü, koronavirüs tedbirleri kapsamında sade bir törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanındaki törenlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni anıta çelenk koyarken, saygı duruşu yapıldı.

Yurthaber 24-11-20 14:30

Havalar soğudu popüler oldu! Öksürüğü şıp diye kesiyor

Enerji veren, hazmı kolaylaştıran, emziren kadınlarda süt yapıcı özelliği olan, vitamin kaynağı bol olduğundan sporculara tavsiye edilen, zihni geliştiren, öksürüğü yok eden boza, koronavirüs salgınıyla birlikte en fazla rağbet gören ürün oldu.

Yemek 23-11-20 11:00