Zika Virüsü Haberleri

Yıllar sonra yeniden Zika virüsü uyarısı: Kesin tedavisi yok!

Dünya Sağlık Örgütü, Zika virüsünün yeni bir pandemiye neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Araştırmacılar, Zika virüsünün yeni varyantlara yol açabileceğini söyledi. Zika virüsü gün geçtikçe daha fazla insana bulaşıyor, hatta yeni bir salgına neden olabileceği konusunda ciddi uyarılarda bulunuluyor.

Haber 14-04-2022 15:27

Asya kaplan sivrisineği ve diğer riskli türlerin Karadeniz'deki varlığı tespit edilecek

Zika ve Batı Nil gibi viral hastalıkların bulaştırıcısı Asya kaplan sivrisineği ve diğer taşıyıcı sivrisinek türlerinin Karadeniz'deki varlığı Türkiye, ABD, Ukrayna ve Gürcistan'dan bilim insanlarının ortak çalışmasıyla taranacak - ERÜ Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alparslan Yıldırım: - "Asya kaplan sivrisineği ve diğer vektör önemi olan sivrisinek türleri ve taşıdıkları virüsler üzerine moleküler tabanlı detaylı analizler, ortak değerlendirmeler yapılacak, projenin sonunda ya da takip eden süreçte üç ülke için entegre sivrisinek kontrol programları oluşturulacak"

Yurthaber 14-09-2021 14:20

Ölümcül hastalıklar bulaştırabiliyor! İstanbullulara Asya Kaplan sivrisineği uyarısı

Son zamanlarda İstanbul’da sıklıkla rastlanılan ve pek çok insanda enfekte yaralar oluşturan ‘Asya Kaplan' sivrisineği endişe yaratmaya devam ediyor. Asya Kaplan ve diğer pek çok sivrisinek türlerinin hayvandan insana ve insandan insana pek çok bakteri ve virüs taşıyarak ölümcül hastalıklar bulaştırabildiğine dikkat çeken Öğr. Üy. Mikrobiyolog İpek Ada Alver önemli uyarılarda bulundu.

Haber 27-07-2021 10:27