Zorlu Enerji Elektrik Uretim As Haberleri

Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketleri için borç erteleme kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), deprem bölgesindeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.

Finans 2024-03-29 07:39:31

Nisan ayında fiyatlarda değişiklik olacak mı? Bakan Bayraktar'dan elektrik ve doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ifade ederek nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını aktardı.

Finans 2024-03-28 19:10:20

Muş'ta ekipler karlı yolları aşarak enerji nakil hattındaki arızayı onardı

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları enerji nakil hattındaki arızayı gidererek, bölgeye elektrik verilmesini sağladı.

Yurthaber 2024-03-28 14:30:56

Hitit Üniversitesi’nde fizik tedaviyi kolaylaştıran “Piezo Elektrik” ayakkabı geliştirildi

Hitit Üniversitesinde felç ya da nöropatik ağrılar nedeniyle fizik tedavi gören hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran piezo elektrik (basınçla enerji üreten sistem) ayakkabı geliştirildi.

Yurthaber 2024-03-21 08:17:01

Elektrikte yeni dönem başladı, EPDK'dan kritik karar! Bundan sonra zorunlu olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektrik piyasası katılımcılarının, mevcut teminat mektuplarını gelecek yıla kadar elektronik teminat mektubuna dönüştürmesi zorunlu hale geldi.

Finans 17-03-24 08:10

OEDAŞ'ın Eskişehir'de düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasına başvurular başladı

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu yıl Eskişehir'de 7.'si düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasının başvurularını almaya başladı.

Yurthaber 15-03-24 11:05

Zorlu Enerji Dağıtım hisselerinin tamamını sattı

Zorlu Enerji Dağıtım AŞ hisselerinin tamamını Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji AŞ'ye devredilmesine yönelik işlemleri tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanındaki yeni yatırımlarla geleceğin enerjisini bugüne taşımayı hedefleyen Zorlu Enerji, bu pay devri ile doğalgaz dağıtım alanındaki faaliyetlerini sonlandırmış oldu.

Finans 13-03-24 15:02

KYK yurdunun elektrik ihtiyacı GES Projesi ile karşılanacak

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sürmeli Kız Öğrenci Yurdu, kurulacak Güneş Enerji Santrali sayesinde kendi elektriğini üretecek.

Yurthaber 14-02-24 15:54

Muğla'da kapanan maden sahasında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin (YK Enerji) kullanıma kapanan maden sahasında 2 bin fidan dikildi.

Yurthaber 01-02-24 15:35

Elektrik faturasını düşürmenin en etkili yolları! İşte cebinizi rahat ettirecek yöntemler

Elektrik faturaları, ev bütçelerimizi önemli ölçüde etkileyebilen masraflardan biridir. Tasarruf etmek ve cebinizi rahat ettirmek için bazı etkili yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Pratik ipuçları ve enerji tasarrufu önlemleri ile evinizin enerji verimliliğini artırabilir, böylece daha düşük faturalarla daha konforlu bir yaşam sürmeye başlayabilirsiniz. İşte elektrik faturasını düşürmenin en etkili ve kesin yolları...

Kadin 31-01-24 10:55

VEDAŞ’ın kar timleri görev başında

Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji arzında yaşanan aksaklıklar, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekiplerinin özverili ve gayretli çalışmalarıyla onarılıyor.

Yurthaber 29-01-24 09:40

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam geliyor mu? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Petrol inip çıkabilir ama doğal gaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz” diyerek elektrik ve doğal gaz desteklerinin de devam edeceğini belirtti. Öte yandan Bakan Bayraktar sondaj çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak Karadeniz'den yeni keşif haberlerinin gelebileceğini söyledi. İşte elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili son dakika haberinin detayları...

Finans 25-01-24 15:13

Akkuyu NGS’de sona gelindi! İlk elektrik Temmuz 2025’te devrede: Öncelik ticari işletmelerin

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yapımında sona gelindi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde öncelik uzun süreli ve güvenli enerji üretimi olurken, 2025'te ilk ünitenin tamamen ticari işletmeye alınması planlanıyor.

Finans 28-11-23 12:25

Zonguldak'taki 4 günlük elektrik kesintisi gündem olmuştu! '20 milyon TL borç krizi' iddiası

Dört gün boyunca elektriklerin kesildiği Zonguldak'ta belediye ile enerji tedarik şirketi EnerjiSa arasında 20 milyon TL'lik borç kavgasının yaşandığı iddiası gündem oldu. İddialara göre kentin büyük bölümüne su veren barajın su pompasına sağlanan elektrikten dolayı belediyenin EnerjiSa’ya borcu 20 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, barajın elektriğini kesme noktasına gelince, bu kez belediye şehir merkezindeki elektrik hatlarının yer altına alınması için yürütülecek kazı taleplerine izin vermedi.

Haber 23-11-23 22:56

Bipolar krizi nedir, nasıl olur? Bipolar ne zaman atak yapar?

Bipolar krizleri duygusal dalgalanmaların en yoğun ve belirgin olduğu anlardır ve bireyin yaşantısını derinden etkileyebilir. Bu krizler, mani (aşırı enerji, dürtüsellik) veya depresyon (umutsuzluk, enerji kaybı) dönemlerinde şiddetlenerek ortaya çıkar. Bipolar bozukluğu olan bireyler için kriz anları genellikle zorlu bir mücadele olabilir, ancak bu zorlu süreçlerde anlayış ve destekle başa çıkabilmek mümkündür.

Haber 22-11-23 12:39

Kar ve fırtınada yıkılan elektrik direği ekiplerin zorlu çalışmasıyla yerine dikildi

Kars'ın Digor ilçesinde, şiddetli tipi ve kar yağışı nedeniyle yıkılan elektrik direği, ekiplerin 3 kilometre yürüyüp hummalı çalışması sonucu yerine dikildi.

Yurthaber 22-11-23 08:03

Kars’ta ARAS EDAŞ ekiplerinin zorlu mesaisi

Kars’ta tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen elektrik direği ARAS EDEŞ ekiplerine zor anlar yaşattı.

Yurthaber 21-11-23 10:45

Ücretsiz elektrik ve doğal gaz açıklaması: Bakan Bayraktar Meclis'ten duyurdu: 270 milyar liralık destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2024 bütçesinin konuşulduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz ve elektrik için açıklamada bulundu. Bakan Bayraktar, "2022'de vatandaşın elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'sini devlet karşıladı" dedi.

Finans 18-11-23 10:54

Bu kez de EPDK! Kâr ortaklığı modeli ile dolandırıcılığa uyarı: Hukuki süreç balatıldı

Sosyal medyada yayılmaya başlayan “kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretme” iddiası sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) açıklama geldi. EPDK tarafından ilgili reklamlara yönelik gerekli adli ve hukuki süreçler başlatıldığı bildirildi. Vatandaşlara da dolandırıcılara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Finans 18-11-23 10:10

İsrail su akışını kesti! Gazeteci Leila Warah Filistin'deki son durumu boş su tanklarının önünden anlattı

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söyledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti. Filistin'deki su kesintisinin ardından gazeteci Leila Warah boş su tanklarının önünde son durumu anlattı.

Trend 13-10-23 14:10

EPDK’dan elektrik için yeni karar! Deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), afet bölgesi ilan edilen şehirler için Resmi Gazete’den duyurdu. Buna göre deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi. Karar yarından itibaren yürürlükte olacak.

Finans 30-09-23 09:38

İklim krizine güneş enerjili çözüm: Hem çevre dostu hem kazançlı!

Küresel ısınmanın yarattığı iklim sorunlarına çözüm olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu enerji kaynakları arasında en yaygın olanı güneş enerjisi olarak karşımıza çıkıyor. Güneş enerjisi sistemleri, güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştürüyor, bunu yaparken de çevreyi koruyor. Siz de güneşten faydalanarak konutlarınızda elektrik üretmek ve yüksek elektrik faturalarınıza son vermek ister misiniz? O hâlde yazımızı okumaya devam edin.

Haber 28-09-23 11:09

Eskişehir'de elektrik kablosu çalmak için trafolara zarar veren hırsızlar kameraya yakalandı

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarından trafolara zarar vererek kablo çalarlarken güvenlik kameralarına yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Yurthaber 28-09-23 10:36

Irak-Türkiye ham petrol boru hattı için kritik gelişme: 'En yakın tarihte' diyerek duyurdular

Türkiye ve Irak'ın petrol ve gaz, gaz ve elektrik enterkonneksiyonu, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında işbirliğinin daha da geliştirilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani bir görüşme gerçekleştirdi.

Finans 23-08-23 09:58

Batmanlı 21 çiftçi güneş enerjisi sistemiyle sulu tarıma geçecek

Batman'ın Kozluk ilçesinde hayata geçirilen "Yenilenebilir Enerji ile Damlama Sulama Projesi" sayesinde çiftçiler elektrik maliyetlerinden kurtulmanın yanı sıra sulu tarıma geçerek ürün verimini arttıracak.

Yurthaber 15-08-23 11:54

İzdemir Enerji halka arz ne zaman? İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. kaç lot verir, eşit mi, oransal mı?

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin talep toplama işlemleri başladı. Birçok kişi internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. kaç lot verir, eşit mi, oransal mı?

Finans 08-08-23 11:12

Borcu tahsil etmeye giden enerji şirketi çalışanları saldırıya uğradı! Köylüler tarlaları ateşe verdi

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde mahkeme kararıyla 6 abonenin borcunu tahsil etmeye giden Dicle Elektrik ekipleri saldırıya uğradı. Şüpheliler, jandarmaların da aralarında yer aldığı görevlilere aldırmadan tarlada yangın çıkardı.

Haber 02-08-23 19:11

Niğde'de yılda 300 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak GES üretime hazırlanıyor

Niğde'nin Bor ilçesinde 2 milyon metrekarelik alanda kurulumu devam eden güneş enerji santralinin ağustos ayı sonunda üretime geçmesi hedefleniyor. - Firmanın GES Grup Başkanı Ali Korkmaz: - "Burada sadece gökyüzünden gelen ışınımdan değil, yeryüzünden yansıyan ışınımdan da enerji üreteceğiz"

Yurthaber 02-08-23 11:41

Temizlik yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte işinizi kolaylaştıracak en iyi Fakir elektrik süpürgeleri

Ev temizliğinin önemli bir aşaması olan süpürme işlemlerinizi çok daha kısa sürede keyifli şekilde tamamlayabilmenize yardımcı olacak en iyi Fakir elektrikli süpürge çeşitlerini incelemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Temizlik için ayırdığınız süreleri daha tasarruflu şekilde kullanabilmenize ve tüm zorlu alanları temizleyebilmenize imkân tanıyan modellerle tanışmaya ne dersiniz? Cevabınız "Evet!" ise birbirinden özel modeli bir araya getirdiğimiz listemize göz atabilirsiniz.

Haber 01-08-23 17:46

Başkent EDAŞ Zonguldak'taki yatırımlarını 2,5 katına çıkardı

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Zonguldak'ta kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlama amacıyla yatırımlarını geçen yıl 2,5 kat artırdı.

Yurthaber 27-07-23 10:35

Nüfusu 10 kat artan Datça'da elektrik kesintisi! Turizm merkezi karanlığa büründü

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Datça'da yaz aylarıyla birlikte nüfusun 10 kat artması enerji sorununa yol açtı. Sıcak havaların etkisiyle vatandaşların serinlemek için kullandıkları klimalar, enerji hatlarında kısa devrelere neden oldu. Gün içerisinde sık sık elektrik kesintisi yaşanan Datça adeta karanlığa büründü.

Haber 16-07-23 23:08

Emre Kurttepeli joined The Mehmet Zorlu Foundation Entrepreneurship Summit as a Speaker

Emre Kurttepeli; Mehmet Zorlu Foundation (MZV), which is organized every year, attended to the activity of the 21st Century Competencies Training Program as a speaker.

Finans 06-07-23 12:47

Kış için endişelendiren açıklama! 'Hata yapıldı' diyerek uyardı; doğal gaz ve elektrik faturalarında büyük artış beklentisi

Koronavirüsün etkileri sonrası yükselen ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası giderek artan enerji fiyatlarıyla ilgili endişelendiren bir açıklama geldi. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, doğal gaz ve elektrik faturalarında bu kış büyük artış görülebileceğini söyledi. Birol, bu kış pek çok ülkede elektrik kesintisi yaşanmasının ihtimaller dahilinde olduğunu da ekledi.

Finans 03-07-23 08:37

Kilo vermeden yağ yakımı! Yağ nasıl yakılır?

Kilo verme süreci pek çok insan için zorlu bir hedef olabilir. Ancak kilo vermeden önce vücudunuzda bulunan yağ depolarını yakmak, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi destekleyen önemli bir adımdır. Yağ yakma, metabolizmanızı hızlandırarak ve enerji harcamanızı artırarak gerçekleşir. Bir haftada beş kilo verdiren diyetler ya da vücudunuzun kaldıramayacağı yoğunluktaki egzersizleri yapmadan, sizin için daha sağlıklı olacak şekilde yağ yakmak daha iyi olacaktır.

Haber 26-06-23 16:14

Dicle Elektrik usulsüz enerji kullanımı ile mücadele ediyor

Türkiye’nin en çok elektrik tüketen bölgelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, demografik yapısı, tarım arazileri ve verimli topraklarıyla önemli bir yoğunluğu barındırıyor.

Yurthaber 31-05-23 10:51

Meriç Nehri'nden gelecek ay enerji üretilmeye başlanacak

Meriç Nehri'nden yılda 14 milyon 300 kilovatsaat elektrik üretecek "Arşimet Burgu Türbinli Hidroelektrik Santrali", haziran ayında hizmete girecek.

Yurthaber 30-05-23 10:43

Kesintisiz enerji için bayramı çalışarak geçirecekler

Trakya Bölgesi’ndeki üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda yaklaşık 2 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti veren Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), bayram boyunca enerji dağıtımını kesintisiz, kaliteli ve sürekli vermek için sahada olacak.

Yurthaber 20-04-23 10:23

Elektriğe indirim mi geldi? EPDK'dan elektrik fiyatı açıklaması!

Elektrik fiyatı ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Duyuru,Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapıldı. Peki, Elektrik fiyatına indirim mi geldi? 30 Mart 2023 elektrik fiyatı ne kadar oldu? İşte EPDK'dan yapılan son dakika açıklaması...

Finans 30-03-23 13:52

Doğal Gaz ve Boru Hatları Teknolojisi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Doğal Gaz ve Boru Hatları Teknolojisi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek Yüksekokulu kapsamında olan Doğal Gaz ve Boru Hatları Teknolojisi Bölümünde enerji sektörüne yönelik kapsamlı bilgiler edinilir. Bu bölümün temelde doğal gaz teknolojisi ile ilgili tüm faaliyetlerde görev alabilecek uzmanların yetiştirilmesini sağladığı söylenebilir. Yani söz konusu bölümden mezun olan bireyler, devlete veya özel sektöre bağlı enerji ve doğal gaz firmalarında iş bulabilir. Bu bölümün mezunları elektrik firmalarında da çalışabilir.

Egitim 24-03-23 16:32

Bakan Dönmez duyurdu: Elektrik ve doğal gaz faturası borçları silindi! 4,08 milyar liralık destek...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremzedelerin elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı olmak üzere 4,08 milyar liralık faturanın silindiğini bildirdi.

Finans 21-03-23 15:15

Farkında değilsiniz ama elektrik faturasını ikiye katlıyor! Elektrik faturasını düşürmek için...

Elektrik faturalarını düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Oldukça yüklü gelen elektrik faturaları cepleri zorlayabiliyor. Evde, ofiste hayatımızı kolaylaştıran ev aletlerinin yanlış kullanımı elektrik faturasını ikiye katlıyor. Enerji uzmanları sıklıkla yapılan ve elektrik faturasının çok gelmesine neden olan o hatalara karşı uyarıyor.

Kadin 17-03-23 16:12

Trakya'dan gelen enerji timleri Kahramanmaraşlı afetzedeler için görev başında

Trakya'dan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ekipleri, afetzedelerin enerji ihtiyacını karşılamak için 24 saat esaslı çalışıyor.

Yurthaber 17-03-23 11:23

Buzdolabını bu şekilde kullanıyorsanız dikkat! Elektrik faturasını ikiye katlıyor

Elektrik faturasını düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde kullanılan aletlerde gözden kaçan ufak hatalar elektrik faturanızın oldukça yüklü gelmesine sebep olabiliyor. Enerji uzmanları elektrik faturanızı ikiye katlayan buzdolabı hatasına karşı uyarıyor.

Kadin 22-02-23 16:05

AKEDAŞ'tan Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın elektrik altyapısına ilişkin açıklama:

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da elektrik dağıtım hizmeti veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ, AFAD tarafından Kahramanmaraş'ta 43, Adıyaman'da 16 bölgede kurulan çadırların tamamına enerji verildiğini bildirdi.

Yurthaber 22-02-23 07:49

SON DAKİKA | EPDK duyurdu! Elektrik ve doğal gaz abonelikleriyle ilgili yeni karar: O ücret alınmayacak

Son dakika haberi: Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken güvence bedeli ödemeyeceğini duyurdu. Söz konusu kararın OHAL süresi boyunca geçerli olacağı belirtildi.

Finans 17-02-23 09:58

Bakan Dönmez duyurdu: Deprem bölgesinde hasarsız konutlara elektrik verilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini duyurdu. Ayrıca Zorlu Enerji ise Gaziantep'te 13 Şubat'tan itibaren doğal gaz arzına başlanacağını bildirdi.

Finans 11-02-23 16:02

Depremden sonra elektrik ve gaz faturaları sorulmaya başladı! Bakan Dönmez duyurdu: Tahsilatı erteliyoruz

Deprem felaketi nedeniyle alınan kararlara bir yenisi eklendi. Depremin ardından elektrik ve gaz faturalarının tahsilatıyla ilgili sorular sorulmaya başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Tabii olağanüstü bir hal yaşıyoruz" diyerek faturaların tahsilatının erteleneceğini duyurdu.

Finans 09-02-23 18:28

Deprem olan illerde elektrik ve doğal gaz var mı? Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 10 ilde elektrik ve doğal gaz hatlarında son durum

Deprem olan illerde elektrik ve doğal gaz hatlarında son durum vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi bugün, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 şiddetindeki depremin hissedildiği 10 şehre ilişkin araştırmalarına hız verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuya dair açıklamada bulundu. Peki, deprem olan illerde elektrik ve doğal gaz var mı? İşte Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 10 ilde elektrik ve doğal gaz hatlarında son durum...

Haber 06-02-23 13:44

Adıyaman'da okul çatılarına kurulan GES'lerde 2022'de 5 milyon liralık elektrik üretildi

Kent genelindeki 16 okulun çatısına kurulan güneş enerji santralleri sayesinde okulların elektrik ihtiyacı giderilirken ihtiyaç fazlası üretim de dağıtıcı firmaya satılıyor.

Yurthaber 02-02-23 11:58