HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 öğretmene 233 öğrenci

1 öğretmene 233 öğrenci

ADANA (İHA) - Adana'da 700 öğrencisi bulunan bir ilköğretim okuluna görevlendirilen 8 öğretmenden 7'si rapor alınca okulda 3 öğretmen görev yapmak zorunda kaldı.

Her öğretmene 233 öğrencinin düştüğü okulda ders yapamayan öğreciler velileriyle okulda eylem yaparken, bir kız öğrenci yazdığı mektubu okuyarak yetkililere sitem etti. Uçak Mahallesi'nde yeni açılan Nilüfer Hatun İlköğretim Okulun'nda öğrenciler, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atanan 8 öğretmenin göreve başlamamasından dolayı okul bahçesinde ve sınıflarda eylem yaptılar.

Öğrenciler sloganlar atarak öğretmen istediler. Öğretmen olmadığı için sitem dolu mektup yazan bir öğrenci sınıfta mektubu okuyarak duygularını şöyle dile getirdi:
"Öğretmenlerimizin geçici değilde kalıcı olmasını istiyoruz. Okulumuza bilgisayar istiyoruz. Her okulun kendine göre bir hikayesi var. Onların hikayesi tamamlanmış ama bizim hikayemiz tamamlanmadı. Çünkü okulda düzenli bir eğitim verilmiyor. Durmadan öğretmenlerimiz değişiyor. Okulumuzun araç ve gereçleri yok. Fotokopi makinamız, bilgisayaramız yok. En önemlisi öğretmenimiz yok. Çocukların kaderlerini ailelerin kaderlerine benzetiyorlar. Tıpkı buradaki ailelerin okuma yazma bilmediği gibi. Bizlerinde kör cahil olmasını istiyorlar. Ama biz cahil olmak istemiyoruz. Okuma yazma bilmeyenlerin bir gözü kör bir kulağı sağır gibidir. Bugün yüzlerce binlerce öğretmen atama bekliyor. Oysa biz burada öğretmen sıkıntısı çekiyoruz. Öğretmen olmadığı için okula gelemiyoruz."

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğün'den alınan bilgiye göre okul yeni açıldığı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadro verilmediği ve görevlendirme usulüyle öğretmen açığı giderilmeye çalışıldığı bildirildi. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim-öğretimin ikinci döneminde Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'na 8 öğretmen görevlendirildiğini ancak öğretmenlerden 7'sinin rapor aldığı için öğretmen eksiği olduğu kaydedildi.

Öğretmenlerin rapor almasının ardından 5 ücretli öğretmen görevlendirilerek açığın giderilmesine çalışıldığı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler