HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uyuşturucu, yaşarken öldürüyor

SAMSUN (İHA) - Uyuşturucunun yaşarken de öldürdüğü, madde bağımlısı 16 yaşındaki bir genç kızın her yakalandığında fotoğrafı çekilerek 2 yıl sonra geldiği halle gösterildi. Uzmanlar, uyuşturucuya karşı "Arkadaşlarınıza dikkat edin" çağrısında bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Alparslan İlter, uyuşturucudan yakalananların büyük çoğunluğunun 16-30 yaş grubundaki gençlik olduğuna dikkat çekerek, özellikle bu grubun kendileri, sevdikleri ve ülke için "Madde bağımlılığına hayır" demesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğuna işaret eden İlter, uyuşturucu maddeyle mücadelenin sadece uyuşturucu satıcılarını yakalamak olmadığını söyleyerek, "En önemlisi uyuşturucuya hiç başlamamaktır. Uyuşturucuya başlama yaşı 16-30 arasıdır. Kendini para hırsı bürümüş tacirler para için geleceğimiz olan gençliğimizi zehirliyor. Arkadaşlık kavramını kullanarak gençlerimizi uyuşturucuya alıştırıyorlar. O nedenle gençlerimizin arkadaşlarını çok iyi seçmesi gerekiyor. Şu bilinmeli ki; hiç kimse tanımadığına uyuşturucu madde vermiyor ve tanımadığından uyuşturucu maddeyi almıyor. Önce arkadaşlık ve samimiyet kuruluyor ve 'Ben kullanıyorum sen de kullan, hatırım için' denilerek madde veriliyor" dedi.

Gençler uyuşturucuya alıştırılırken sanal alemin reklamının yapıldığına değinen İlter, hiçbir zaman gerçeklerin anlatılmadığını kaydetti. İlter, sigara içen birinin, "Sigara içiyorum derdimi, sıkıntımı unutuyorum, stres atıyorum, dertten bir şey kalmıyor" dediğini, ancak hiçbir zaman, "Bir sigara içiyorum, 4 binden fazla zehri içime çekiyorum, ileride kanserden öleceğim, kolumu bacağımı kesecekler" demediğini dile getirdi. İlter, "Halbuki gerçek denilmeyenlerdir" uyarısında bulundu.
Bütün uyuşturucu maddelerin zararlı olduğunu ifade eden İlter, gençler uyuşturucuya başlatılırken zaaflarının kullanıldığını açıkladı. En büyük ideali ÖSS'yi kazanmak olan gençleri uyuşturucuya alıştırmak isteyenlerin, "Şu hapı al, sınavlarda başarılı olursun.

Kafan daha iyi çalışır" dediğini belirten İlter, şu bilgileri verdi:
"Unutulmamalı ki, uyuşturucu maddeler öncelikle bedava verilir, ikram edilir. Oltayı atarlar, takılanı çekerler. Tek arzuları para kazanmaktır. Ondan sonra bağımlı yaparlar. Bir kez kullanan bağımlı olmanın ilk adımını atmıştır. Bağımlı insanın özgürlüğü yoktur. Uyuşturucunun kölesi olmuştur. Kendine güveni zayıflar. İnsani özellikleri yok olur. En kötüsü ideallerini yitirir. Bağımlı kişiler, yaşarken ölmenin en çarpıcı örnekleridir. Bu fotoğraflarla da ispatlanmıştır. 16 yaşında uyuşturucu (esrar)
kullanmaya başlamış genç bir kızımızın, kısa zaman aralıklarıyla yakalandığında fotoğrafı çekilmiştir.18 yaşına geldiğinde artık tanınmayacak haldedir. Biz gençliğimizin heba olmasını istemiyoruz. Gençlerimizin en başta bilmesi gereken, doktor tarafından verilmeyen haplar kesinlikle kullanılmamalı. Arkadaş dahi olunsa hiç kimseden hap alınmamalı. 'Kız arkadaşımın veya erkek arkadaşımın hatırını kıramam' anlayışı yaşarken ölmeye atılan ilk adımdır. 'Hayır' demesini bilmeliyiz."

İlter, 1974 Türkiye güzeli Melek Ayberk'in, Türkiye'yi Dünya Süper Model Yarışması'nda temsil eden manken Burçin Bircan'ın, dünyaca ünlü sanatçılar Elvis Presley, Kurt Cobain, Jim Merrison, Jimmi Hendirix ve "Gelinim Olur musun?" programının yarışmacısı Ata Türk'ün uyuşturucu yüzünden öldüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Kimse böyle olmasını istemezdi. Madde kullanımına başlamada güvenli bir madde ve güvenli bir kullanım şekli asla yoktur. Kullanan herkesin bağımlı olma riski eşittir. Bağımlılığı engellemek de gençliğimizin elinde. Biz aslında bu uyuşturucuyu çok iyi biliyor ve gençlerimizin uyanık olmasını istiyoruz. Gençlerimize gerçekten önem veriyoruz, lütfen gençlerimiz de kendisine özen göstersin. Madde bağımlılığından korunmanın tek yolu ona hiç başlamamaktır. Kendimiz için, sevdiklerimiz, çevremiz, ülkemiz için madde bağımlılığına hayır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler