HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DT Antigone ile Seul'e çıkarma yaptı

Devlet Tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Antigone adlı oyun ile Kore’nin Seul şehrinde düzenlenen 2012...

Devlet Tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Antigone adlı oyun ile Kore’nin Seul şehrinde düzenlenen 2012 Dünya Ulusal Tiyatrolar Festivali'ne katılacak.

Kore Ulusal Tiyatrosu tarafından organize edilen ve Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festivalde 3 temsil verecek olan Antigone, 5 Ekim Cuma günü Kore Ulusal Tiyatrosu Küçük Sahne’de ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Antigone, aynı sahnede 6 Ekim Cumartesi günü iki temsil daha verecek. Sophokles’in yazdığı, Sabahattin Ali’nin Türkçeye çevirdiği, Kenan Işık’ın uyarladığı ve yönettiği Antigone'nin dekor ve giysi tasarımı Elena İvanova’ya, ışık tasarımı Önder Arık’a, müziği Ayla Çelik’e, aranjeleri de Çağrı Kodamanoğlu’na ait.

Oyunda, tiyatro sanatçıları Ali Sürmeli, Gökhan Mert Yılmaz, Attila Olgaç, Gözde Okur, Selin Tekman, Suna Selen, Murat Sarı, Barış Bağcı, Kerem Gökçer, Tuğçe Şartekin Karasu, Fatma İnan, Tarkan Koç, Eylem Server Ünüvar, Gökhan Yılmaz rol alırken; koro da Tarkan Koç, Hilal Kuvvet, Bora Godri, Gülcan Burcu Değirmenci, Hande Gençörnek, Onur Ertaman, Simel Keçecioğlu, Ebru Üstüntaş, Canan Duran, Sercan Sungur, Ömer Menteşe, Aybar Taştekin, Aykut İspir, Kerem Gökçer, Fatma İnan, Güzide Arslan rol alıyor.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler