HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En gözde 20 genç kraliyet mensubu

Forbes, uluslararası Web ve basın haberlerini olduğu kadar aile servetini de göz önünde bulundurarak sıralamayı yaptı. Yalnızca 35 yaşın altındaki bekar kraliyet üyeleri değerlendirmeye alındı.

Forbes'un En Gözde Genç Kraliyet Mensupları listesindeki 20 kraliyet mensubu, yaklaşık 60 milyar dolarlık (75 milyar YTL) serveti ve 15 kraliyet hanedanlığını temsil ediyor. Birkaçı kendi işine sahip olsa da çoğunluğu öğrenci ya da diplomasi, atletik yarışmalar veya askerlik gibi yollarla ülkelerine hizmet ederek, gözde olmanın servet, güç ve güzel bir görünümle sınırlı olmadığını kanıtlıyorlar. Tabi bunların hepsi de olsa fena olmaz.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>

1- Merhum Prenses Diana ve şu anki meşru veliaht Prens Charles'ın oğlu olan Prens William, fotojenik duruşu ve zarif kişiliğiyle basının favorisi. Annesinin üst düzey yaşamı ve ölümünün ardından kraliyet ailesinin çevreleyen dram, prensi dünyanın gözü önünde tutuyor. Prens William doğuştan yaldızlı ün, servet ve güzelliğe sahip olsa da başka bir unvan almak için 25 yıl beklemesi gerekti. Prensin uluslararası maceraları ve medyanın dikkatini fazlasıyla çekmesi, kendisine bu yıl Forbes'un En Gözde Genç Kraliyet Mensupları yıllık sıralamasında birinci sırayı kazandırdı.

Listemizin 2. sırasındaki Prens Harry'nin hikayesi de aynı, ama İngiltere'nin tabloidlerinde yayınlanan kraliyet ailesine aykırı her türlü davranışı sayesinde daha tasasız kardeş olarak ün kazandı. O da kardeşi de kısa süre önce askerlikleri sayesinde manşetlere taşındı.

Listemizin 3. sırasındaki Zara Phillips, ismiyle olmasa da kan bağıyla bir prenses. Annesi Prenses Anne, çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak için resmi unvanlar olmadan yaşamalarını istedi. Etkileyici bir binici olan Zara 2006'da Dünya Binicilik Oyunlarında altın madalya kazandı ve 2008 Olimpiyatlarında yarışmayı umuyor. Profesyonel rugby oyuncusu Mike Tindall ile birlikte olduğu söyleniyor.

Listedeki en genç kraliyet mensubu: York Prensesi Beatrice dördüncü sırada. Henüz 19 yaşındaki Prenses Beatrice popülerliğini annesi York Düşesi Sarah Ferguson'dan almış. Beatrice, elit moda çevreleriyle gezip tozduğu ve paparazzilerin favorisi Kate Moss ile arkadaşlık ettiği söylendiği için basının ilgisini çekiyor.

5 numaradaki Charlotte Casiraghi hem ünlü hem de kraliyet mensubu. Büyükannesi Grace Kelly ve annesi Prenses Caroline gibi kusursuz moda zevki ve güzelliğiyle tanınıyor. Fransa'da yetişmiş olsa da, Monaco tahtının dördüncü sıradaki varisi.

Elbette genç bekar kraliyet mensuplarından oluşan listemiz, uzun aşk dedikodularının listesi olmadan o kadar da ilgi çekici olmaz. Güzel soylu kanları, taht varisleri, modeller, ünlüler, atletler ve halktan çok özel bazı kişilerle birleşti. İsveç Prensesi Victoria (7. sıra) gibi çoğu evlilik konusunda sürekli gözetim ve spekülasyona maruz kalıyor. 2003 yılında prensesin Yunanistan ve Danimarka Prensi Nikolaos ile gizlice evlendiğine dair iddialara yer verdiği için bir Alman dedikodu dergisi prensesten kamuoyu önünde özür diledi.

Fakat Prenses Victoria yakında genç gözde kraliyet mensupları listemizdeki yerini bırakabilir. Gazetelere inanılırsa, prenses uzun süredir sevgilisi olan Daniel Westling ile bu yılın sonlarına doğru evleniyor.

8. Prens Azim

Zengin Brunei saltanıtının dördüncü kuşağı Prens Azim'in serveti 22 milyar dolar. Azim paparazzilerin de favorisi, adı sık sık mankenlerle ve ünlülerle anılıyor. Ünlüleri düzenlediği partilere çağıran Azim, onlara değerli hediyeler de veriyor. Yeni kutladığı 25. yaş gününde verdiği partide, yine misafirlerine Kenyalı safarilerden aldığı işlenmiş diş dolu çantalar hediye etti.

9. Prens Carl Philip

Kız kardeşi Victoria'dan sonra İsveç saltanıtının ikinci kuşağı olan yakışıklı Prens Carl Philip, 2006 yılında Forsberg School'da Grafik Tasarımı'ndan mezun oldu. O günden beri seyahat ediyor ve resmi işlerle ilgileniyor. Prens, yaklaşık 9 yıldır Emma Pernald ile nişanlı.

10. Andrea Casiraghi

Monaco Prensesi Caroline'in üç çocuğundan en büyüğü Andrea, annesinden sonra hanedanlığın ikinci misrasçısı. Andrea, dikkat çekici bakışları ve romantik ilişkileriyle biliniyor. S

11. Prens Albert

Prens Albert von Thurn und Taxis, Forbes'ın en genç milyarderler listesinde yer alıyordu. 24 yaşındaki prens yaklaşık 2 milyar dolarlık servetini işlerine ve mirasa borçlu. Edinburgh Üniversitesi'nde iş ve din bilimi üzerine eğitim gören Prens Albert, arabalara olan merakı sebebiyle yarış arabalarının teknik mekanizması konusunda da bilgili.

12. Prenses Madeline

İsveç kraliyet ailesinin en küçüğü Prensesi Madeline, "Len" olarak biliniyor. Yaşıtlarının tersine geçici isteklere "hayır" diyen Madeline, akşam için tercih ettiği kıyafetlerde daha az muhafazakar davranıyor. Stockholm'de stajyer avukat olan Jonas Bergström ile nişanlı.

13. Prenses Theodora

Prenses Theodora Yunanistan ve Danimarka'nın saraysız bir prensesi. Babası Yunanistan'ın Kralı Konstantin, krallık kaldırıldıktan sonra 1967 yılında sarayından sürüldü. Prenses kraliyet ünvanına sahip çıktı ve İngiliz ve Yunanistan soyundan geldiğini kabul etti. Şu anda Central St. Martins'de öğrenci..

14. Prens Wenzeslaus

33 yaşındaki Liechtenstein'in yaşlı prens Prens Wenzeslaus medyada "Prens Wence" olarak bilinir. Prensin adı ayrılıncaya kadar süper model Adriana Lima ile tanındı. The Liechtenstein kraliyet ailesi Avrupa'nın en zengin kraliyet ailesi olarak bilinir.

15. Prenses Tsuguko

22 yaşındaki Prenses Tsuguko, Japon imparatorunun kuzeni ve son prenses Takamado'nun en büyük kızıdır. Japonya'da prenseslerin dışarıda görünmeleri, açıklamaları yapmaları biraz daha zordur. Prenses Tsuguko, Edinburgh Universitesinde sosyoloji eğitimi almaya devam ediyor.

16. Prenses Sirivannavari

Tayland Prensi Maha Vajiralongkorn'un kızı olan Prenses Sirivannavari, ülkesinde bir moda tasarımcısı olarak ünlendi. Bangkok Moda Haftası'nda iki sezon koleksiyonlarını tanıtan Prenses, 2007 sonbaharında Paris'te de koleksiyonlarını sundu. Prenses Sirivannavari, Badminton sporunda da Güneydoğu Asya Oyunlarında 2006 yılında madalya aldı.

17. Sheikha Maitha bint Mohammed bin Rashid al Maktoum

27 yaşındaki Sheikha Maitha ir karate prensesi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde karate ve tekwando sporlarında başarılara sahip. 2006 Asya Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Sheikha Maitha'nın babası Dubai, Inc.'in CEo'su ve Dubai'nin soylularından.

18. Prenses İman bint Al Hussein

Son Ürdün Kralı Hüseyin ve Kraliçesi Noor'un kızı Prenses İman, listedeki diğer prenseslerden farklı. Prenses İman askeri yönüyle daha çok tanınıyor. 24 yaşındaki 2002 yılında Prenses Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisine devam etti ve yakın zamanda Ürdün ordusuna hizmet etmeye başladı.

19. Prense Philippos

Danimarka Kraliçesi Anne-Marie ve Yunanistan Kralı Konstantin'in oğlu 22 yaşındaki Prens Philippos, ailesi Yunanistan'daki sarayından sürülmeden önce doğdu ve kraliyet ünvanına sahip çıktı. Georgetown Üniversitesi'nde 2004'ten beri Uluslararası İlişkiler okuyor.

20. Prenses Sikhanyiso

Svaziland'ın 3. Kralı Mswati'nin kızı olan Prenses Sikhanyiso, dünyada son verilen son monarşinin mirasçısı. Ataerkil ve geleneksel kültürel konuşmalarıyla iyi bilinen Prenses Sikhanyiso, batı giyimi ile de tanınır. Prenses Sikhanyiso, Kaliforniya'daki Biola Üniversitesinde konuşma ve drama dersleri alıyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler