HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gerçek insan bedenleri sergide

Bu sergide yer alan bütün bedenler gerçek insan! Hatta gerçek hayvan bedenleri de sergide yer alıyor. 17 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergi, İstanbul Antrepo 3’te meraklılarıyla buluşacak.

Gerçek insan bedenleri sergide

Dr. Hagens'in plastinasyon tekniğiyle çürümez hale getirdiği gerçek insan bedenlerinin sergilendiği Body Worlds Sergisi İstanbul'da açıldı. Sergide yaşamın çeşitli evrelerinde iken plastine edilmiş 200’den fazla insan bedeni yer alıyor. Alman bilim adamı von Hagens tarafından "plastinasyon" denilen bir yöntemle çürümez hale getirilen 200’den fazla insan bedeni parçası sergide yer alıyor.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/kultur--sanat/kadavra-sanati-bu-sergiyi-gezmek-yurek-ister/533/88232/sayfa/1/)

Dr. Gunther von Hagens’in 1977 yılında keşfettiği plastinasyon tekniği, beden sıvılarının ve çözülebilir yağlarının sertleştirilen sıvı plastiklerle değiştirilmesi esasına dayanıyor. Bedenler canlıyı andıran pozlarda sabitlendikten sonra gaz, ısı veya ışıkla sertleştiriliyor. Bugüne kadar 11 bin 450 kişi Body Worlds’e bedenini bağışladı. Bunların 10 bininden fazlası yaşıyor 800’ü ise vefat etmiş. Sergi, stres altında ve hastalık zamanında kırılgan ve kötü durumda olan insan bedeninin sağlıklıyken nasıl müthiş bir güce sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Dünya genelinde sergiyi ziyaret edenlerin çoğu, insan bedenlerini gördükten sonra daha sağlıklı bir yaşam sürmeye dikkat ediyor. 17 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergi, İstanbul Antrepo 3’te meraklılarıyla buluşacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler