HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 Kasım sonrası yapılan ilk ankette MHP'ye baraj şoku

Araştırma şirketi IPSOS, 1 Kasım seçimleri sonrası ilk anketi yaptı. Ankette AK Parti oylarını 4 puan artırırken MHP barajı aşamadı.

1 Kasım sonrası yapılan ilk ankette MHP'ye baraj şoku

Araştırma şirketi IPSOS, 1 Kasım seçimleri sonrası özel bir anket hazırladı. Ankette AK Parti oylarını 4 puan artırırken MHP barajı aşamadı.

2-3 Kasım'da bilgisayar destekli telefon görüşmesi veri toplama tekniği ile yapılan araştırma 81 ilde 18 yaş üstü seçmenle 1614 görüşme gerçekleştirildi. Şirkete göre araştırmadaki hata payı ise yüzde 2.4.

MHP BARAJI AŞAMADI, AK PARTİ 4 PUAN DAHA ARTIRDI

Açıklanan ankette çıkan sonuçlar şaşkına çevirdi. Anket sonuçlarına göre; Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yüzde 9 oy oranı ile barajı aşamadığı ve 1 Kasım seçimlerinden ezici bir zaferle çıkan AK Parti'nin oyunu 4 puan daha artırdığı görüldü.

IPSOS'un anketinde "Siyasi partilerin genel başkanları değişmeli mi?" sorusu ile 'Yeniden seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz? sonuçları dikkat çekti.

DEVLET BAHÇELİ: GERİ ADIM ATMAM

Şahsen Milliyetçi-Ülkücü iradenin tertemiz vicdan ve iradesine güvenir, ondan başkasını tanımam, takmam, hiç arkama da dönüp bakmam. Bugün olsa, yine olsa, PKK’nın 10 maddesine evet diyenlerin tüm tezgah ve oyunlarına yine hayır derim, demeye de devam edeceğim. 4 milli ilkemizin haysiyetini, itibarını her daim savunurum; bunun için de her şeyi göze alırım. Çünkü mesele vatan ve milletin bekasıdır. Kıvançla söylüyorum, karanlık kampanyalara rağmen üç hilale oy veren 5,5 milyonu aşkın milli ve yiğit kardeşe sahibim ve iftihar ediyorum.

Türk milletinin yoluna baş koydum. Baş vermem, geri adım atmam. Duvarlar dikilse de karşıma aşarım, hendekler kazılsa da önüme geçerim."

/


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler