HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Yüksek Seçim Kurulu'nun yerel seçimlerde aday olan bakanlarla ilgili kararına ilişkin açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,Yüksek Seçim Kurulu'nun yerel seçimlerde aday olan bakanlarla ilgili kararına ilişkin, "YSK'nin kararına rağmen biz yeni yıla yeni bakanla gireceğiz, bu konuda rahat olun. Biz gücümüzü makamdan hiç almadık" dedi.

Genel Kurul'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bakanlıklarının 2014 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şu anda belediye başkan adayı olduğunu anımsatarak, makamlardan güç almadıklarını, milletin ve hemşerilerinin hizmetkarı olarak yola çıktıkları için bu makamlara da ihtiyaçları bulunmadığını kaydetti.

Seçim kampanyasına daha başlamadığını belirten Şahin, "Biz şu anda kampanya sürecine hiç girmedik. Ama yeni dönemde Sayın Başbakanımız da Sayın Başbakan Yardımcımız, hükümet sözcümüz de söyledi. YSK'nin kararına rağmen biz yeni yıla yeni bakanla gireceğiz, bu konuda rahat olun. Biz gücümüzü makamdan hiç almadık" dedi.

Bedelli askerlikten elde edilen gelire değinen Şahin, "585 milyon 396bin 940 lira harcanmıştır. Bunların hepsi Maliye Bakanlığı ile beraber hazırladığımız yönetmeliğe göre çalışılmaktadır. Bu kaynakların 58, 60 bin muhtaç asker ailelerine gidecek şekilde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engellilerimize de bu kaynaktan transfer yapıyoruz" diye konuştu.

-"Başımız dik, alnımız açık"

Müezzinoğlu, 21 yıldır siyaset yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kendi siyasi sponsorluğumu bugüne kadar Allah'a çok şükür kendi imkanlarımla yaptım. Hiçbir vicdan sahibi gelip 'şukuruşu verdim' diyemez. İspat edemeyen müfteridir. İspatla yükümlüdür. O anlamda Muhammed Mısır bey hukuki haklarına arayacaktır. Hem basın yayınkuruluşuna, hem de bu iddiada bulunanlara. Bu anlamda başımız dik, alnımız açık. İspatlamayan da artık müfteri pozisyondadır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de bakanlığa personel alımına ilişkin bir soru üzerine, "2014 yılı içinde 6 bin sözleşmeli pozisyon talebindebulunuldu. Bütçe imkanları çerçevesinde Maliye Bakanlığı'nın vereceği kadro çerçevesinde de biz 2014 yılı içerisinde bu alımlarımızı sürdüreceğiz" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların 2014 yılı bütçeleri ve 2012 yılı kesin hesapları kabul edildi.

Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçelerinin görüşülmesine geçildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler