HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“28 şubat bir had bildirme operasyonudur”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “28 Şubat, Türkiye’nin üzerinde en çok konuşulan ama gerçeği en az anlaşılmış darbelerinden biridir” dedi.

İSTANBUL (İHA)Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunlarını kabul etti. Ziyaret sırasında 28 Şubat’la ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “28 Şubat Türkiye’nin üzerinde en çok konuşulan ama gerçeği en az anlaşılmış darbelerinden biridir, belki en başında gelenidir. 28 Şubat, 27 Mayıs ve 12 Eylül gibi önceki darbelerle kıyasladığınızda sadece siyasete bir müdahale değildir, aynı zamanda Türkiye’nin sosyolojisine müdahaledir, toplumun geniş kitlelerine müdahaledir ve bu geniş kitlenin, Anadolu insanının merkezi yürümesi ve siyasette, ekonomide, eğitimde, bürokraside söz sahibi olmasının önüne geçme meselesidir. Açıkça söylemek gerekirse 28 Şubat bir had bildirme operasyonudur. Birinci özelliği budur. Milletin büyük çoğunluğuna had bildirme operasyonudur. Tanzimat’tan beri gelen ve Cumhuriyet’le birlikte de maalesef devam eden ekonomik ve siyasetin yönetimindeki devlet erkiyle, millet arasındaki ortaya çıkan çelişkinin, devlet-millet uyuşmazlığının sonucu gelişmiş olan bir had bildirme operasyonudur. ‘Siz kim oluyorsunuz da bizim milletimiz, bizimle aynı değerleri paylaşmayana sizler Türkiye’yi yönetmeye kalkıyorsunuz, Türkiye’de söz sahibi olmaya kalkıyorsunuz’ diye elitlerin ortaya koymuş olduğu bir reaksiyondur” dedi.

“28 ŞUBAT SADECE ASKERLERİN İŞİN İÇİNDE OLDUĞU BİR OPERASYON DEĞİLDİR”

‘28 Şubat sadece askerlerin işin içinde olduğu bir operasyon değildir’ diyen Kurtulmuş, “28 Şubat çok geniş ortaklı, farklı kesimlerin işin içinde olduğu, iç ve dış kuvvetlerin işin içinde olduğu, çok ortaklı bir konsorsiyumdur. Bunun içinde üniversiteler, bürokrasi, toplum mühendisleri, finansal mühendisler, TSK’nın bazı mensupları ve dışarıdan verilen destekler var. Ama en az bunlar kadar bu işin içinde olan medya var. Medya o dönemde öylesine ciddi şekilde işi provoke etmiş ki en baştan yavaş yavaş uyarı diye başlayarak, en sonunda ‘topyekun savaş, bu işin sonu silaha gider’ gibi başlıkları kullanacak kadar medya işi provoke etmiştir. Bu anlamda maalesef birileri tankların palet şakırtılarından iktidar devşirmeye kalkmıştır. Bizim gördüğümüz tanklar yürüyor, paletlerin seslerini duyuyoruz, bunu görüyoruz ama esas perde arkasında kimlerin hangi düzenekleri kurduğu” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ BASKI VE ZULMÜN UYGULANMASI İNŞALLAH GERİDE KALDI”

Kurtulmuş, “28 Şubat ne şekilde istifade ettiğinin üzerinde durulmalıdır. Ben sadece rakam olsun zihinlerimizde kalsın diye söylüyorum. 28 Şubatın finansal mühendislerin ortaya koyduğu, hırsızlık operasyonun maliyeti 291 Milyar dolardır. 291 milyar dolar her vatandaşımız 28 Şubat’ın finansal mühendislerinin yaptığı operasyonlar sonucu 4 bin 157 dolar cebinden bu hırsızlara para kaptırmıştır. Bu 1985-2012 arasındaki özelleştirme gelirlerimizin yaklaşık 7 katı miktardır. Bunlar hiç konuşulmuyor. Ama ümit ediyorum ki 28 Şubat sürecinde yaşamış olduğumuz bütün bu karanlık tablo, ikna odalarından tutunda devletin en alt biriminde çalışan memurun fişlenmesine kadar askeriyede ki herhangi bir personelden, köşe başındaki kebapçı dükkanına kadar insanların fişlenmesi akla hayale gelmeyecek her türlü baskı ve zulmün uygulanması inşallah geride kaldı” şeklinde konuştu.

28 Şubat soruşturmasıyla birlikte hakikatin ortaya çıkarılmasını ümit ettiğini belirten Kurtulmuş, “Bundan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürmekte olduğu 28 Şubat soruşturması ümit ediyorum ki 28 Şubat’ın üstündeki bütün örtüleri ortadan kaldırır. Bütün hakikati ortaya çıkar. Postmodern darbe gibi sulandırılmaya çalışılan, etkisi azmış gibi gösterilmeye çalışılan bu Türkiye’nin geniş kısımlarına karşı yapılmış olan bu operasyonun suçluları kimler ise onlar bunun hesabını verirler” dedi.

“NİHAYETİNDE 28 ŞUBAT KOMİSYONU ORTAYA ÇOK GÜZEL BİR RAPOR HAZIRLADI”

Komisyonun çok güzel bir rapor hazırladığına dikkat çeken Kurtulmuş, “TBMM Darbeleri araştırma komisyonu 28 Şubat raporudur. Her şeyi sadece mahkemelerde soruşturmalarla yapamayabilirsiniz. Nihayetinde 28 Şubat komisyonu ortaya çok güzel bir rapor hazırladı. Zannediyorum ki o raporlardaki ifadelerin bir kısmında yürütülen soruşturmalar kapsamında istifade edilecektir. Bizim sonuç itibariyle 28 Şubat gerçeğinin ne olduğunu anlaması milletimizin hakkıdır” diye konuştu.

“28 ŞUBAT’TA HAKLARI YENİLEN İNSANLARIN HEPSİNİN HAKLARI İADE EDİLMELİDİR”

Kurtulmuş, “28 Şubat’ta hakları yenilen insanların hepsinin hakları iade edilmelidir. Emekliliğine az bir sene kala bütün memuriyet haklarını kaybedenleri biliyoruz. Devlet memurluğundan atılanları biliyoruz. Kapatılan siyasi partileri biliyoruz. Camia, sivil toplum birimleri yada kendileri yada kendileri bireysel olarak büyük zararlar görmüş olan insanları ve grupları biliyoruz. Bir ihtilalin bir darbenin sonuçlarını ortadan kaldırmak o darbenin ortay koymuş olduğu bütün mağduriyetlerin gidermekle olur. Dolayısıyla önümüzdeki 28 Şubatta ve diğer darbelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi vardır. O dönemde açılmış siyasi davaların hepsini yeniden görülmesi gerekir. Bu konuda da ümit ediyoruz ki çalışmalar yapılacaktır. İnşallah milletimi böyle bir darbeyle böyle bir karanlık dönemle karşı kaşıya kalmaz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler