HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

351 bin kişi Sosyal Güvenlik Destek primi borcunu ödemedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu ödemeyen kişi sayısının 351 bin 617 olduğunu bildirdi.

ANKARA (ANKA)- CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, halen emekli olup da ticari faaliyette bulundukları ya da esnaflık yaptıkları için Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu bulunan ve ödemeyen sayılarına ilişkin olarak Şubat 2013 tarihine ait verilerin mevcut olduğunu söyledi. Çalışma Bakanı bu verilere göre Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu ödemeyen kişi sayısının 351 bin 617 olduğunu belirtti.

-"13 BİN 551 SSK EMEKLİSİNE KİRA GELİRİNDEN DOLAYI SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORCU TAHAKKUK ETTİRİLDİ"-

Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu için yapılandırmaya başvuran kişilerin maaşına haciz konulmadığını ifade eden Çalışma Bakanı, Gelir İdaresi Başkanlığından mükellefiyet türü belirtilmeden gönderilmesi sebebiyle 13 bin 551 SSK emeklisine kira gelirinden dolayı Sosyal Güvenlik Destek Prim borcu tahakkuk ettirildiğini söyledi.

Çalışma Bakanı, kira geliri elde ettiği için emekli aylıklarından sehven kesinti yapılması nedeniyle hatalı olan kayıtların program aracılığı ile otomatik sonlandırılarak yersiz yapılan bu kesintilerin vatandaşlardan herhangi bir belge aranmaksızın aylık aldıkları bankalardaki hesaplarına aktarıldığını ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler