HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

36 derecelik fark titretti

Afrika ülkelerinden Benin'in Cumhurbaşkanı Boni Yayi, Ankara'nın sert soğuğundan etkilendi.

36 derecelik fark titretti

Hava sıcaklığı 32 derece olan Porto - Novo'dan hava sıcaklığı bugün eksi 4 derece olan Ankara'ya gelen Yayi, resmi törende bile atkısını çıkarmadı.

Gül, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Benin Cumhurbaşkanı Yayi'yi Çankaya Köşkü'n deresmi törenle karşıladı. Gazetecilere el sıkışarak poz veren Gül ve Yayi, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Gül ve Yayi'nin baş başa görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalandı. Anlaşma imza töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hazır bulundu.

Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma'ya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Benin Dışişleri, Afrika Bütünleşmesi, Frankofoni ve Yurtdışındaki Beninliler Bakanı Nassirou Bako-Arifari, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma'ya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bako-Arifari imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İle Benin Cumhuriyeti Dışişleri, Afrika Entegrasyonu, Frankofoni ve Yurtdışında Yaşayan Beninliler Bakanlığı Arasında işbirliğiyapılmasına ilişkin mutabakat muhtırası ile Diplomatik Pasaport Hamilleri için Karşılıklı Vize Muafiyetine İlişkin Anlaşmayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Benin Dışişleri, Afrika Bütünleşmesi, Frankofoni ve Yurtdışındaki Beninliler Bakanı Nassirou Bako-Arifari imzaladı. Anlaşma imza töreninin ardından Gül, konuğuna çalışma yemeği verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler