HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4+4+4 önerisi alt komisyonda görüşülüyor

Meclis Milli Eğitim Alt Komisyonu’nda, 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim önerisinin görüşmelerine başlandı.

ANKARA (ANKA)- Alt Komisyon Başkanı Fikri Işık, bugün 16 adet eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşu dinleyeceklerini söyledi.

-TEKLİFE RÖTUŞ-

Işık, “Eğitimle doğrudan ilgili olmayan BDDK ve TMSF’deki düzenlemenin madde metninden çıkarılmasını, onların farklı bir kanun teklifi olarak gelmesi konusunda AKP Grubuyla yaptığımız görüşme olumlu oldu. Zannederim bugün arkadaşlar ayrı bir kanun teklifi olarak TMSF, BDDK ve Maliye Bakanlığı ile ilgili teklif var, onu bugün biz bu zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması olarak tekliften çıkarılmasını dün görüştük, çıkarmış olacağız” dedi.

-SENDİKALAR KOMİSYONA RAPOR SUNDU-

Türk Eğitim-Sen, alt komisyona sunduğu raporda, zorunlu eğitimin okul öncesi ile birlikte 13 yıl olmasını ve 1+5+3+4 şeklinde uygulanmasını önerdi. Türk Eğitim-Sen, ilköğretim 4. sınıftan sonra öğrencilerin eğitimlerine açık öğretim yoluyla devam edebilmesine yönelik bir düzenleme yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “4. sınıftan sonra açık öğretimin hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını anlamak mümkün değildir” dedi.

Eğitim İş tarafından komisyona sunulan raporda da, zorunlu eğitimin okul öncesi eğitimi de kapsayacak biçimde kesintisiz 13 yıl olması talep edildi. Raporda, zorunlu eğitimin kesintili olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifinin geri çekilmesi gerektiğinin altı çizilerek, “Temel eğitim dünyada yaygın olarak olduğu biçimiyle 9 yıl kesintisiz olmalıdır. Zorunlu eğitim 1 yılı okul öncesi olmak üzere 13 yıla çıkarılmalıdır. Dini eğitimin her türü seçmeli hale getirilmeli ve notla değerlendirilmelidir” denildi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan raporda da, “Kanun teklifi eğitim sistemimize ve eğitim sistemi üzerinden ülkemize ve insanımıza dayatılan ara rejim ürünü eğitim süreçlerinden kurtulmak için önemli bir fırsat sunmaktadır” ifadesi yer aldı.

Eğitim-Bir-Sen, “Eğitim sisteminin yüksek eğitim evresi okul öncesi eğitimle birlikte 1+4+4+4 şeklinde toplam 13 yıllık bir süre olarak düzenlenmeli ve bu sürenin herhangi bir bölümü ‘kesintisiz eğitim’ dayatması içermemelidir” önerisini yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler