HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

460 tutuklu ve hükümlü tahliye istedi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "hapis cezasının infazının hastalık nedeni ile ertelenmesi" gerekçesiyle 460 tutuklu ve hükümlünün başvuruda bulunduğunu belirtti.

ANKARA (ANKA)- Ergin, Adli Tıp Kurumu işlemleri başlatılan 14 kişinin eceliyle vefat ettiğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte hasta mahkumların tahliyesine imkan tanındığını belirterek, kaç mahkumun hastalık nedeniyle tahliye başvurusu yaptığını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, 21 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla getirilen düzenlemeden yararlanmak üzere başvuruda bulunan hükümlü ve tutuklu sayısının 460 olduğunu söyledi.

Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda 43 kişinin cezasının infazının geri bırakıldığını, 43 kişinin talebinin reddedildiğini belirten Adalet Bakanı, 113 kişi hakkında Adli Tıp Kurumu raporunun beklendiğini, 216 kişi hakkında ise tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca yerine getirilen işlemlerin devam etmekte olduğunu kaydetti.

Adalet Bakanı, Adli Tıp Kurumu işlemleri başlatılan 14 kişinin eceliyle vefat ettiğini, 7 kişinin tutuklu iken tahliye edildiğini, 8 kişinin talebinin tam teşekküllü hastanelerin tıbbi değerlendirmeleri doğrultusunda reddedildiğini, 3 kişinin koşullu ve 13 kişinin de denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle salıverildiğini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler