HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

55 il Erdoğan dedi

Resmi olmayan sonuçlara göre, halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan geçerli oyların salt çoğunluğunu alarak 12. cumhurbaşkanı seçildi.

55 il Erdoğan dedi

ANKARA(ANKA) - Resmi olmayan sonuçlara göre, halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan 81 ilin 55'inde en yüksek oyu alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 15 ilde, Selahattin Demirtaş ise 11 ilde en yüksek oyu alabildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların yüzde 98,75'i sayılırken seçimlere katılım Türkiye genelinde düşük oldu. Seçmenlerin ancak yüzde 72,98'i sandık başına gitti. Resmi olamayan sonuçlara göre Erdoğan, geçerli oyların yüzde 51,96'sını alırken, en yakın rakibi İhsanoğlu geçerli oyların 38,33'ünü alabildi. Seçimlerde en düşük oyu alan aday ise yüzde 9,71 oy oranıyla Demirtaş oldu.

ERDOĞAN 55 İLDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ADAY OLDU

81 ilin büyük bir bölümünde oyların yüzde yüzü sayılırken, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Aydın, Muş gibi bazı illerde oyların tamamı sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. cumhurbaşkanı seçildiği seçimlerde Erdoğan iller bazında bakıldığında da 55 ilde birinci aday oldu.

Başbakan Erdoğan'ın birinci olduğu iller şu şekilde:

"İstanbul, Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak."

ERDOĞAN RAKİPLERİNİN MEMLEKETLERİNDE DE BİRİNCİ

Erdoğan'ın en yüksek oyu aldığı il ise yüzde 80,57 oy oranıyla memleketi Rize oldu. Erdoğan'ın memleketi Rize'de İhsanoğlu'na yüzde 18,27, Demirtaş'a ise yüzde 1,16 oranında oy çıktı.

Erdoğan'ın, İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat'ta, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de ve Demirtaş'ın memleketi Elazığ'da en çok oyu alan aday olması ise dikkat çekiyor.

İHSANOĞLU 15 İLDE BİRİNCİ ADAY OLDU

Oy pusulasında 3. ve son sırada yer alan İhsanoğlu seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, 38,33 oranında oy alabildi. İhsanoğlu 15 ilde birinci sırada tercih edilen aday oldu. İhsanoğlu'nun sandıktan birinci çıktığı iller ise şu şekilde:

"İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kırklareli, Manisa, Mersin, Muğla, Tekirdağ."

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI OLAN 3 İLDE İHSANOĞLU BİRİNCİ

İhsanoğlu'nun 30 Mart seçimlerinde AK Parti'li belediye başkanlarını tercih eden Antalya, Denizli ve Balıkesir'de birinci aday olarak çıkması dikkat çekti. İhsanoğlu, kendi memleketi ile kendini aday gösteren liderlerin memleketlerinde de birinci olamadı.

İhsanoğlu'nun en çok oy aldığı il Kırklareli oldu. İhsanoğlu'nun geçerli oyların yüzde 67,95'ini aldığı Kırklareli'de Erdoğan 29,78, Demirtaş ise 2,27 oranında oy alabildi.

DEMİRTAŞ 11 İLDE BİRİNCİ ADAY OLDU, 11 İLİN ARASINDA SİİRT VE TUNCELİ DE VAR

Oy pusulasında 2. sırada yer alan Demirtaş ise seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 9,71 oranında oy aldı. Demirtaş 11 ilde en yüksek oyu alan aday oldu. Demirtaş'ın en çok oy aldığı iller ise şu şekilde:

"Ağrı, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van."

Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'den birinci aday olması ise dikkat çekiyor. Demirtaş'ın Erdoğan'a Başbakan olma yolunu açan ve Erdoğan'ın eşinin memleketi Siirt'ten birinci aday olarak çıkması da dikkat çekici.

Demirtaş'ın en yüksek oy aldığı il ise yüzde 83.17 oy oranıyla Şırnak. Şırnak'ta Erdoğan'ın aldığı oy ise yüzde 14,82 olurken, İhsanoğlu'nun oy oranı yüzde 2,01 olarak gerçekleşiyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler