HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte BDP'nin Diyarbakır adayı

BDP’ nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak oldu

İşte BDP'nin Diyarbakır adayı

ANKARA (CİHAN)- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için kesinleşen kadın belediye başkan adayları ile eşbaşkan adaylarını açıkladı.

BDP, Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayının Gültan Kışanak olduğunu bildirdi. Kesinleşen adaylardan 32'si belediye başkan adayı olurken, diğer 31'i ise eşbaşkan adayları oldu. BDP'nin yerel seçimlerde göstereceği adayları şöyle: Diyarbakır Büyükşehir: Gültan Kışanak, Bağlar: Birsen Kaya, Silvan: Yüksel Bodakçı, Bismil: Cemile Eminoğlu, Eğil: Petek Çapanoğlu, Lice: Rezzan Zuğurlu, Hazro: Güler Doğu"

Gültan Kışanak kimdir?

15 Haziran 1961'de Elâzığ'da doğdu. 19 yaşında Dicle Üniversitesi Türkçe Bölümü'nde okurken tutuklandı. 1980 ve 1982 yılları arasında Diyarbakır Cezaevi'nde yattı.Cezaevi sürecinde işkenceye maruz kaldığını dile getirmiştir. Cezaevinden çıktıktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü tamamladı. 1991'de stajyer olarak girdiği Güneş gazetesinin ardından Yeni Ülke, Özgür Gündem ve Özgür Ülke gazetelerinde gazeteci, yazı işleri müdürü ve yayın koordinatörü olarak çalıştı. Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nin sosyal proje danışmanlığını yürüttü. 2007 genel seçimlerinde Diyarbakır milletvekili olarak meclise seçildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt'ten meclise seçilmiştir.
Evli ve 1 çocuk annesidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler