HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB Bakanı Çelik'ten Avrupa ve AGİT'e tepki

AB Bakanı Ömer Çelik anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirme yaptı. Çelik düzenlediği basın toplantısında Avrupa ülkelerine ve AGİT'e tepki gösterdi. Çelik, "Bundan sonrasında AB kurumları ve ülkelerinin artık Türkiye referandumları ile ilgili konuşmalarını değil aramızdaki işbirliği ile ilgili konuşmalarını bekliyoruz. AGİT'in siyasi yorumlara girmeden teknik konularla ilgilenmesini öneriyoruz yoksa Türkiye için hiçbir anlamı olamayacaktır" dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik , "Hükümet sistemine Türk halkı karar verir. Halkımızın bu tercihi ile Türkiye ile AB ilişkilerinin sonu olur demesi bu söylenilenlerin siyasi hukuki bir bağlantısı olamaz. Kötü niyetli bir yorumdur" ifadelerini kullandı. AB Bakanı "Referandum sonucu evetçiler ülkelerine gitsin gibi söylemler ırkçı söylemlerdir. Avrupa'nın bütün siyasetçilerini bu ırkçı tavırlara karşı harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

"AGİT SINIRLARI AŞMIŞTIR"

AGİT'e tepki gösteren, Bakan Çelik, "Açıklamalar mesnetsiz ve olgunluktan uzaktır. Açıklamalar sınırları aşmıştır. AGİT bildirgesinde evet kampanyası yapılamayan ülkelere hiç yer vememesi bu kurumun saygınlığını düşündürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları birinci sınıftır. Hiç kimse ikinci sınıf değildir. Bundan sonrasında AB kurumları ve ülkelerinin artık Türkiye referandumları ile ilgili konuşmalarını değil aramızdaki işbirliği ile ilgili konuşmalarını bekliyoruz. AGİT'in siyasi yorumlara girmeden teknik konularla ilgilenmesini öneriyoruz yoksa Türkiye için hiçbir anlamı olamayacaktır. Vatandaşlarımızın sesini duymak için Avrupa ülkelerininden gelen hatırlatmalara gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

Çelik, vize serbestisine ilişkin ise şunları söyledi: "Vize serbestisi Türkiye'nin hakkıdır. Şimdiye kadar verilen hiç bir söz tutulmamıştır. Türkiye üzerine düşen görevleri yapmıştır. Türkiye ve AB iilşiklerinin objektif kurallara bağlı olarak yürütülmesi lazım. Gece gündüz Erdoğan karşıtlığı ile olmaz. Bazı önemli kurumların başkanları 15 Temmuz'dan bu yana hala Türkiye'yi ziayeret etmedi,. Dayanışma göstermedi."


En Çok Aranan Haberler