HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: FETÖ'den 32 bin kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: FETÖ'den 32 bin kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını açıkladı.

70 BİN KİŞİ İÇİN İŞLEM YAPILDI

Bozdağ yaptığı açıklamada, 70 bin kişi için işlem yapıldığını bildirdi. Bozdağ, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi.

ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz iddiası için, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavalldır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" dedi.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bozdağ, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ikinci darbe girişimi iddiasına ilişkin olarak, "Bir takım aşiretlerin banka borçlarının ödendiği iddiası asılsız. Bin 500 civarında infaz koruma memuru görevden alındı. İncelemelerimiz sürüyor. Cezaevlerinde gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ

Bozdağ, ABD'de yaptığı temaslar çerçevesinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın somut delillerin gelmeye başladığını söylediğini aktardı. Bozdağ, Türkiye'nin FETÖ elebaşının tutuklanması talebine ilişkin olarak, "Fethullah Gülen'in geçici tutuklanma talebimizle ilgili 1-2 gün içerisinde kararlarını bildirecekler" ifadelerini kullandı. Bozdağ, "Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı ile yeni bir görüşme ayarlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler