HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağabey Zeydan'dan o sözlere tepki!

AK Parti 23'üncü Dönem Milletvekili ve 25'inci Dönem milletvekili adayı Rüstem Zeydan, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK lehine söylediği sözlere tepki gösterdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK kamplarına yönelik hava harekâtını protesto için hafta içinde yapılan yürüyüşten sonra, "PKK sizi tükürüğüyle boğar" diyen HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında hazırlanan fezleke, Meclis'e gönderildi. Bu sözleri söyleyen Abdullah Zeydan'ın, terörün en yoğun yaşandığı 90'lı yıllarda DYP'den Hakkâri milletvekilliği yapan babası Mustafa Zeydan'ın seçim kampanyalarına katılıp, PKK'ya ve Öcalan'a en ağır sözleri söylediği ortaya çıktı. Öcalan'ın yakalanmasının hemen ardından yapılan seçimlerde babası DYP'den Hakkâri milletvekili adayı olan Abdullah Zeydan'ın, o dönemde seçim otobüsünün üzerinde, "İmralı'yı basacağız, Apo'nun kellesini getireceğiz" diye anons yaptığı belirlendi.

AĞABEY ZEYDAN: KABUL EDİLEMEZ GÖRÜYORUZ

AK Parti 23'üncü Dönem Milletvekili ve 25'inci Dönem milletvekili adayı Rüstem Zeydan, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK lehine söylediği sözleri aile olarak kabul etmediklerini belirtti.

Zeydan, yaptığı yazılı açıklamada, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde söylediği, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözlerini aile olarak asla kabul etmediklerini kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Zeydan ailesinin siyasi duruşunun tartışma konusu bile edilemeyecek kadar net ve belli olduğunu vurgulayan Zeydan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Senelerini memleketine hizmet için adamış, hiçbir zaman çizgisini değiştirmemiş, ömrü ve hayatı, devletinin ve milletinin yanında geçen rahmetli babam Mustafa Zeydan, 'Zeydan' ailesinin ezelden, ebede tek siyasi temsilcisidir. Onu da siyasi mirasçısı olarak temsil eden tek yetkili şahsımdır. Biz her daim memleketimize ve milletimize emek verdik, devletimizin ve vatandaşımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Benim ve babamın memleketi için yapmış oldukları ve devletinin yanında oluşu, bir koca devir, bir Abdullah Zeydan ile harcanacak kadar küçük değildir. Abdullah Zeydan hiçbir koşulda Mustafa Zeydan'ı temsil etmemiştir, etmemektedir ve edemeyecektir. Kendisinin söylemiş olduğu çirkin, kabul edilemez ve de tarafımdan içtenlikle reddedilen söylemini, Zeydan ailesi olarak reddediyor ve kabul edilemez görüyoruz."

DİPLOMASI DA SAHTE ÇIKTI

Kendisini mimar olarak tanıtan ancak mimarlar odasına kayıt yaptırmayan Zeydan'ın, mezun olduğunu söylediği Kıbrıs'taki üniversitenin, daha sonra para karşılığı diploma verdiği gerekçesiyle YÖK tarafından denkliğinin iptal edildiği de belirlendi. Zeydan'ın 1995'te kurduğu inşaat şirketinin de bazı ihalelerde usulsüzlük yaptığı, birçok ihaleyi de baskıyla aldığı iddia edildi. 12 yıl önce amcasının kızıyla evlenen Zeydan'ın Yüksekova'da yapılan ve 3 gün 3 gece süren düğününe binlerce kişi katılırken, geline 18 kilo altın takılmıştı. Gelin ve damada ayrıca 305 bin lira da takıldı.

PKK İLE SAVAŞAN AŞİRETİN ÜYESİ

Hakkâri, Şırnak ve Van'a kadar uzanan 30 bin kişilik Pınyanişi aşiretine mensup Abdullah Zeydan'ın 4 yıl önce yaşamını yitiren babası Mustafa Zeydan, Yüksekova ilçesinde 25 yıl Belediye Başkanlığı, 2 dönem DYP'den, 1 dönem de AK partiden milletvekilliği yaptı. Aile daha önce sağ partilerde siyaset yaparken, Abdullah Zeydan HDP'den aday olunca aşiretin lideri amcası Ahmet Zeydan, beraberinde bazı aşiret üyeleriyle HDP'ye geçti. Pınyanişi aşireti yıllarca terör örgütü ile savaşmasıyla biliniyor. Abdullah Zeydan'ın 1990'da PKK'ya ya katılan kardeşi Yücel Zeydan ise 2002'deki bir çatışmada öldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler