HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu, Cuma namazı için üç cami değiştirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma namazı için üç cami değiştirdi. Üst üste yapılan bu değişiklerin nedeni ise güvenlik önlemleri...

Ahmet Davutoğlu, Cuma namazı için üç cami değiştirdi

İşadamlarıyla yapacağı görüşmeler için Ankara’dan İstanbul‘a gelen başbakan Ahmet Davutoğlu öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indi.

Başbakan Davutoğlu’nun Cuma namazını Havalimanı Camii’nde kılacağı açıklanmıştı, ancak son dakikada Merkez Efendi Camii’ne gideceği bildirildi. Başbakanlık korumaları Merkez Efendi Camii’ne gelerek burada önlem aldı. Cuma namazına gelenler üzeri aranarak içeri alındı, çevrede güvenlik önlemleri yoğunlaştırılırken basın mensupları da ayrı bir bölgede bekletildi.

Tam ezan okunurken Başbakanlık korumaları aceleyle camiden ayrıldı. Bunun üzerine yapılan araştırmada Başbakan’ın Merkez Efendi Camii yerine Fatih’te Yavuz Selim Camii’ne gittiği öğrenildi.

Başbakan’ın son anda bu değişikliği, İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Hoca (Mahmut Ustaosmanoğlu)’nun vefat eden kardeşi İsmail Ustaosmanoğlu’nun cenazesine katılmak için yaptığı ortaya çıktı.

Cuma Namazından sonra kılınan cenaze namazına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra Dolmabahçe’deki çalışma ofisine geçti.

İSMAİL USTAOĞLU'NUN CENAZESİNE KATILDI
İsmail Ustaosmanoğlu, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yavuz Sultan Selim Camii'ndeki cenaze namazına, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenazeden fotoğraflar için TIKLAYIN

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında Ustaosmanoğlu dualarla yad edilerek, helallik alındı. İsmail Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından hep birlikte omuzlanarak cenaze aracına kondu. Cenaze camiden çıkarıldıktan sonra izdiham olmaması için cami avlusunun kapısı kapandı. Kalabalığın kapıya doğru yönelmesi üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. Ardından avlu kapısı yeniden açıldı. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na götürüldü.

İHA-DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler