HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu: Hadlerini bildireceğiz

Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş mitinginde 1 Kasım'da tek başına iktidar için destek istedi.

Ahmet Davutoğlu: Hadlerini bildireceğiz

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından terörün arttığına dikkat çekerek, "Teröre, yalana, iftiraya yaslananlara karşı dimdik duracağız, hadlerini bildireceğiz. Türkiye'yi terörle, şiddetle terbiye etmek isteyenlere, harici odaklara, dış mihraklara karşı 'Biriz, iriyiz, diriyiz' diyecek ve hadlerini bildireceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş il teşkilatı tarafından düzenlenen mitingine katıldı. Binlerce kişinin katıldığı Müftülük Meydanı'ndaki mitinde platforma çıkan Başbakan Davutoğlu, alanda bulunanları yörede 'kardeş' ve 'ağabey' anlamında kullanılan 'Edeler' olarak selamladı ve Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadeleyi hatırlatarak teşekkür etti. Kahramanmaraş'ın istiklal ve şiirin şehri olduğunu ifade eden Davutoğlu, istiklal ve istikbal bayrağını hep birlikte yükselteceklerini kaydetti.

BAŞBAKANLIĞI BİRBİRİNE İKRAM ETTİLER

7 Haziran seçimlerinde milletin iradesinin koalisyon yönünde tecelli ettiğini ve AK Parti olarak çıkan sonucu baş tacı olarak gördüklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, sandık sonuçlarını doğru okuyarak ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon görüşmelerini başlattıklarını ifade etti. Koalisyon görüşmelerinde muhalefet partilerinin neden muhalefette kalması gerektiğini ispat edercesine millet iradesine sırtını döndüğünü öne süren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ne dediysek 'Hayır' dediler. CHP çıktı 'Blok siyaseti' dedi. Sanki ülkede gerilim azmış gibi kutuplaştırıcı dil kullandı. Zannetti ki böyle olunca AK Parti'yi dışlanıp, siyaset dışına itilir. Sonra 'Birleşelim meclis başkanını seçelim' dediler. Seçebildiler mi? AK Parti'yi siyasetin dışına itmek mümkün mü? Biz hiç onların dediklerine bakmadık. Meclis başkanlığı seçimlerine gittik, 258 yiğit AK Partili tek istikamette oy kullandı ve İsmet Yılmaz AK Parti adına meclis başkanlığını aldı. Sonra başbakanlığı birbirlerine ikram etmek mümkün gibi Kılıçdaroğlu, 'Buyur Bahçeli sen ol', o ise 'Hayır sen ol' demeye başladı. Yahu başbakanlığı millet verir, millet. Kimse kimseye ikram edemez. Peki bu koltuktan biz feragat ettik mi? Milletin emanetini bıraktık mı? Bir saniye bile emaneti herhangi bir şekilde gözardı ettik mi? İşte AK Parti farkı bu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Blok siyaseti' sözü iflas edince koalisyon görüşmelerini medenice yaptık. Ama eğitimde, dış politikada 180 derece değişiklik isteyince 'Olmaz' dedik. 13 yıllık iktidarın kazanımlarını tartışma konusu yapmayız. 13 yıl Türkiye için ak yıllardır."

BAHÇELİ 1 KASIM'DA BEDEL ÖDEYECEK

CHP ile olumsuz sonuçlanan ve MHP lideri Bahçeli ile yapılan görüşmeleri anlatan Davutoğlu, bu sırada alandan yükselen 'Yuh' seslerini duyunca kalabalığa, "Yuh demeyin. Bahçeli 1 Kasım'da 'Hayır' demenin bedelini ödeyecek" dedi.

Bahçeli'nin yaptıkları koalisyon görüşmelerinde sürekli 'Hayır' dediğini ifade eden Davutoğlu, "Bahçeli'ye 'Gel beraber hükümet kuralım' dedik, 'Hayır' dedi. Birlikte hükümet kurup seçime gitme teklifimize de 'Hayır' dedi. Bizim kuracağımız hükümete destek verme, mecliste erken seçim kararı alma önerilerimize de 'Hayır' dedi. Yani ne dediysek 'Hayır' dedi. Kahramanmaraşlılar millete hizmet etmek isteyen milletin sorumluluğunu almaktan kaçar mı? Millete hizmet etmek isteyen tam da terörle mücadele sürerken 'Elimizi taşın altına sokalım mücadele edelim' diyene 'Hayır' der mi? Ama Bahçeli dedi. Gece gündüz terörle mücadele ederken o tekliflere 'Hayır' dedi. 'Siz mücadele edin ben rahat koltuğumda oturayım' dedi. Terörle mücadelede bizi yalnız bırakana Kahramanmaraş oy verir mi? MHP'li olan kardeşlerim, bizi terörle mücadelede yalnız bırakan Bahçeli'ye oy verir mi" diye konuştu.

HDP TERÖR KARTINI AÇTI

Konuşmasına muhalefet partilerini eleştirmekle devam eden Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'ın ardından HDP'nin terör kartını açtığını belirterek şöyle devam etti:

"CHP, MHP bütün partililere sesleniyorum, gördüğünüz 3 ayda hiçbir sorumluluktan kaçmayan tek parti AK Parti oldu. Çünkü biz zor günlerin partisiyiz. Aynı zor günlerde ayağa kalkan Kahramanmaraşlıların partisiyiz. Memleket işgal altındayken köşesinde oturanlar gibi, memleket terör saldırısındayken yapılan tekliflere 'hayır' diyen bizi de Kahramanmaraş'ı da anlayamaz. HDP bir kez daha terör kartını açtı. 'Türkiyelileşeceğiz' dedi, milletin ne dediğiyle değil Kandil'in ne dediğiyle ilgilendi. HDH yönetimi teröre karşı tavır almak yerine 'Sırtımızı teröre verdik' dedi. Evlerinde uyuyan polislerimiz Ceylanpınar'da şehit edince biz onları da onların sırtını dayadıkları Kandil'e de gerekli cevabı verdik, vereceğiz. Birisi 'Ben sırtımı teröre verdim', diğeri 'Siz gidin terörle mücadele edin' diye akıl verip hükümet kurmaktan kaçıyor. İkisi de aynı mantığa dayanıyor."

SİLAHLAR GÖMÜLMEDİKÇE MÜCADELEYE DEVAM

"Seçim yaklaştıkça HDP herkese şirin görmeye çalışıyor, çatışmasızlıktan bahsediyor. Silahlar toprağa, mağmaya gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Milletin fertleri arasına. kardeşle kardeşin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı dik duracağız. Biz oyunu biliyoruz. Seçime kadar 'demokrasi', sonra 'Kandil' derler. 7 Haziran gibi biz bu oyunu biliyoruz ve bir daha oynamalarına izin vermeyiz. Millet iç yüzlerini biliyor ve sandıklarda gerekli cevabı verecek."

BAHÇELİ, HDP İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

YSK'nın sandıkların taşınmasına ilişkin kararı reddetmesini de eleştiren Davutoğlu, bu kararın HDP ve MHP'nin itirazlarının ardından geldiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Millet tüm siyasetçilerden çözüm üretmesini istiyor ama bunlar kendi siyasi hesaplarının peşindeler. Diğer partilere gönül verenlere sesleniyorum, şimdi size geçtiğimiz günlerde alınan kararı anlatayım. YSK vatandaşımızın baskı altına alınmaması için değişik ilçelerde yapılan talebi reddetti. Talep örgüt baskısı olmadan hür iradeyle oy kullanılması için sandıkların yer tespiti yapılarken sandık mekanlarının birleştirilmesi yönündeydi güvenlik için. Ama bu talep reddedildi. Bazı yerlerde güvenlik şartlarından dolayı özgür irade kullanılamayacak bu kime yaradı teröre destek veren veya seçim güvenliğini reddedenlere yaradı. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü baskı kurmasın diye Bahçeli itirazı ile onun ve HDP temsilcileri işbirliği yapıp el ele verdi. Sayın Bahçeli HDP ile birlikte hareket ederek Cizre, Silopi, Yüksekova'da bunu engelledi. Peki sebep ne; tek sebep oylar kime giderse gitsin yeter ki AK Parti oy kaybetsin. İyi de kardeşim; Bahçeli'nin anlamadığı bu mesele parti meselesi değil, bir şahsi mesele değil. bu mesele memleket meselesi."

MEMLEKET MESELESİNDEN UZAĞA DÜŞMEYİZ

Seçim hükümetinde CHP ve MHP'nin yer almadığını, bakan vermediklerini ifade eden Davutoğlu, 3 ay için kurulan hükümette sorumluluk almayanların 4 yıl için alamayacaklarını savunarak şöyle devam etti:

"3 ay için elini taşın altına koyamayanlar, memleketi için ter dökmeyi göze alamayanlar, 1 Kasım için onay alabilir mi? Çünkü onların meselesi parti meselesi, koltuklarını koruma meselesi, şahsi geleceklerini koruma meselesi. Bizim meselemiz ise memleket meselesi. Memleket terör baskısı, tehdidi altındayken, sınırlarımızda şu veya bu ülke uçakları tehdit etmeye cüret ederken biz hiçbir zaman memleket meselesi uzağına düşmeyiz. Şahsi mesele yapmayız, Kahramanmaraşlı gibi 'Buradayız' deriz, 'Ankara'dayız' deriz, 'Kahramanmaraş'tayız' deriz. Buradayken çakallar, puslu havaları seven çakallar 'meydan okuyamaz' deriz. Bizim memleket meselesine sahip çıktığımıza şahit misiniz? Bu milletin birliğini, insanların kardeşliğini kimsenin bozmasına asa izin vermeyeceğiz. Vatandaşlık hukukunu koruyacağız ve hukuk dışına çıkmadan insanımızın güvenliğini sağlayacak teminat altına alacağız. Hukuk içinde kamu düzenini muhafaza edeceğiz."

AK Parti olarak milli birlik ve kardeşlik projesi gibi her meselede çözüm iradesine sonuna kadar sahip olduklarını ve insanlar arasında kardeşliği tesis edip, kazanımları koruyacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Gençlerimizin birbirine düşman edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Türk ile Kürdü, Sünni ile Alevi'yi birbirine kırdıran dış odaklar 7 Haziran'da seçim olup demokraside aşama geçilmişken 'teröre sırt yasladık' diyen, ayaklanma çağrısı yapan, silahla meydana çıkan, polis, asker ve vatandaşı şehit edenler işte onlar o odakların sesini dinleyenlerdir. Kimin kimle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'nin sesi nasıl değişti dikkat edin, paralel yayınların propagandasına dikkat edin. Teröre, yalana, iftiraya yaslananlara karşı dimdik duracak mıyız? Hadlerini bildirecek miyiz? Türkiye'yi terörle, şiddetle terbiye etmek isteyenlere, harici odaklara, dış mihraklara 'biriz, iriyiz, diriyiz' diyerek hadlerini bildireceğiz.

Konuşmasının son bölümünde 13 yıllık AK Parti iktidarlarında ülkeye ve Kahramanmaraş'a yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Davutoğlu, komplo, tuzak, ve kumpas peşinde puslu hava oluşturanların sandığa gölge düşürmek istediklerini belirterek, "Güneydoğu'da, İstanbul'da ayrı provokasyonlar düzenliyorlar. Medyaya, halka yarı provokasyon düzenliyorlar. Türkiye'yi bu fotoğraf ile dünyada yaralamak için ifade özgürlüğüne gölge düşürmek istiyorlar. Bu oyunu da millet 1 Kasım'da bertaraf edecek. Seçim sürecindeki tüm maskeleri indirmeye hazır mısınız? Tuzak kuranların tuzağını bozmaya hazır mısınız?"

GENÇLERİ KIRMADI, SELFİE ÇEKTİ

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting sırasında alandan yükselen 'Selfie yapsana' tezahüratı üzerine korumalarından cep telefonu istedi. 'Gençleri kırmak olmaz' diyen Başbakan Davutoğlu, 'Sırtımı döneceğim kusura bakmayın' dedi ve ardından kendisine getirilen telefon ile selfie çekti. Başbakan Davutoğlu konuşmasının bitmesinin ardından bu kez selfie çubuğu takılarak getirilen telefonu aldı ve platformun farklı noktalarından alanı dolduranlar ile selfie çekti.

2019'DA MARAŞ ADAYI OLURUM

Ahmet Davutoğlu, alanı dolduranların sık sık 'Ede Ahmet' sloganları ile mutlu oldu. 7 Haziran'da Kahramanmaraş'ta yüzde 60 oy aldıklarını hatırlatan Davutoğlu, "En yüksek oyu Konya aldı. Siz de peşinden geldiniz. Bu seçimlerde birinci olmaya var mısınız? Türkiye'de birinci parti olursanız 2019 seçimlerinde Ede Ahmet'iniz olarak buradan aday olurum" dedi.

54 DAKİKA KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 16.00'da başlayacağı açıklanan mitinge 1 saat gecikmeli olarak başladı ve platformda 54 dakika boyunca alanı dolduranlara hitap etti. Başbakan Davutoğlu'nun mitingi nedeniyle 2 bin 500 polis görev aldı ve güvenliği sağladı.

(DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler