HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu'ndan Fethullah Gülen açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ÇAD Başkanı Kalzeube Payimi Duebet ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'ndan flaş Fethullah Gülen açıklaması geldi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Fethullah Gülen açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Tamamıyla yargısal bir süreçtir. Bir şikayetle başlayan yargı süreci var.

Dün başlayan yargı süreci insan hakları ihlali bakımından bir dönüm noktasıdır. Yürütülen süreç basın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir faaliyet değildir. Suçların örtülmesi için basın özgürlüğü alanına çekilmektedir. Bu tamamıyla hukuki bir süreçtir, yapılması gereken ne ise yapılacaktır. Herkes yargı sürecine saygı gösterecek, hepimiz takip edeceğiz. Kimse hesap veremez konumda değildir. Basın özgürlüğü kısıtlanıyorsa ona da karşı geliriz.

Yargı süreci sonuçlanmadan Avrupa Birliği'nden gelen açıklamalar hukuk devleti mantığıyla uzlaşabilir açıklamalar değildir.

FETHULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ SORUYA CEVAP
Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler