HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van’ın Tuşba ilçesinde katıldığı iftar töreninde konuştu: "Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekten bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da Ak Partili Tuşba Belediyesi tarafından organize edilen iftar programına katıldı. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, isim vermeden HDP'ye yüklendi. Başbakan Davutoğlu, "Kimse saldırılara karşı sessiz kalma hakkına sahip değildir. Gerçekten özgürlükten, barıştan bahsedenler silahsızlanmadan da bahsetmelidir" dedi.

Otogar yanındaki alanda düzenlenen iftar yemeğine Başbakan Davutoğlu ile birlikte Eşi Sare Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, seçim sonrası muhabese yapma süreci başlattıklarını ve sonuçların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek kamu düzenine dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu, "Kamu düzeni söz konusu olduğunda biz adım attık ve atmaktan çekinmedik. Bütün valilerimiz talimatlandırdık. Vatanımızın birliğini tehdit eden kim olursa olsun gereken tüm adımlar atılacak. Sahur vaktinde görevini yaparken Siirt’te görev başında saldırıya uğrayıp şehit olan arkadaşımıza Allah’tan rahmet dilerim. Bu cinayeti işleyenleri lanetliyorum. Bunun hesabını soracağız. Buradan herkese, bölücü teröre karşı tavır almayan HDP’ye de sesleniyorum.

Vatanın huzurunu bozmak isteyen çıkarsa, onlara karşı tedbir alacağız. Eğer barış istiyorlar, her şeyden önce demokrasi ile terör arasına net bir çizgi koyacaklar. Saldırılara karşı sessiz kalma hakkına sahip değildir. Gerçekten özgürlükten, barıştan bahsedenler silahsızlanmadan da bahsetmelidir. Milli birlik ve kardeşlik söz konusu olacaksa verilen sözler yerine getirilmelidir. Bütün güvenlik birimlerimize talimat verdik, kim gayrimeşru silah taşırsa gereken yapılacak. Kardeş kanı dökmek isteyenlere karşı ‘artık yeter’ deme vakti gelmiştir. Saldırılara karşı herkes net bir tavır göstermelidir" dedi.

GÜCÜMÜZ MİLLETİN SİNESİNDEN GELMEKTİR

Partileri tek bir sesle konuşmaya davet eden Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birileri şehirlerimizi kuşatmaya kalkarsa, baskıyla milletin tercihlerini yönlendirmeye kalkarsa bilsinler ki buna karşı tutumumuz farklı olacaktır. Vatandaşların üzerinde baskı kurmak isteyenler, polisimizi şehit edenler bilsinler ki bunun hesabı sorulacak. Silahları değil toprağa, mağmaya kadar gömme vakti gelmiştir. Önümüzdeki hafta koalisyon çalışmalarına başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle siyasi partilerle görüşeceğiz. Türkiye’nin bir saniye bile hükümetsiz kalmaması, barış ve geleceği için görüşmeye hazırız. Erteleme söz konusu olmayacak. Eğer muhalefet partileri hükümet kurmayarak oyalama taktiklerine girerlerse ve erken seçim isterlerse de tereddüt etmeyeceğiz. Dayanağımız milletimiz, gücümüz milletin sinesinden gelmektir. Yeni hükümet kurulana kadar şu anki hükümet görevini yapacak."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’ye düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından iftarını açtı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler