HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Türk: Kabak büyük ama içi boş

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, paketin kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını söyledi.

MARDİN (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ni değerlendiren Paketi kocaman ve içi boş bir kabağa benzeten Türk, andımızın kaldırılmasını ise olumlu buldu. Paketi kocaman bir kabağa benzeten Türk, kabağın kesildiğini ve için boş olduğunu söyledi.

Ahmet Türk, Demokratikleşme Paketi'nin çözüme katkı sağlamaktan uzak olduğunu, beklentileri karşılamadığını savundu. Türk, "Evet, küçük şeyler var, zaten bunlar toplumun vicdanında karşılığı olan şeylerdir. Mesela Kürt alfabesindeki 3 harfin ilave edilmiş olması, zaten bunu mücadelemizle meşrulaştırdığımız bir şey. Yine köy isimlerinin serbest bırakılması, bugün zaten Kürtlerin kendi köylerinde kendi yaşadıkları yerde eski isimleri kullandığını biliyoruz. Yine anadilde eğitimin önü açılmıyor. Sadece özel okullarda bir eğitimin yapılması konusunda bir şey var. Zaten geçmişte de kurslarla bu imkanlar sağlanmıştı. Ya kısacası toplumsal beklentiyi karşılayacak ve toplumu rahatlatacak bir paket olmaktan uzaktır." dedi.

"KABAK BÜYÜK AMA İÇİ BOŞ"

Doğru şeyleri desteklemeye her zaman hazır olduklarını ifade eden Türk, şöyle devam etti: "Gerçekten toplumsal uzlaşıyı sağlayacak, barışı sağlayacak projelerin yanında olduğumuzu her zaman ifade ettik. Ancak bugün bu beklentiler adeta boşa çıkmıştır. Ya izin verirseniz bu paketi biraz şeye benzetmek istiyorum. Bir kabağa baktığımız zaman çok büyük görünüyor. Görkemli görünüyor. Ama kabağı ikiye böldüğünüz zaman bakıyorsunuz içi bomboş. O kabağın içi bomboş çıktı. Bu paketin de içi bomboştur. Umut ediyoruz ki bu anlayıştan bazı kırıntıları, bazı şeyleri sağlamaktan vazgeçer.

Bu hükümet ve gerçekten tarihi bir geçmişi olan birlikteliği olan bin yıllık bir geçmişi olan Kürtlerle Türkleri uzlaştıracak Orta Doğu barışına katkı sunacak, bugün güçlü bir dinamik olan ve artık Orta Doğu'da önemli bir aktör olan Kürtleri kazanacak bir yaklaşım ortaya çıkar. Ancak bu pakette bu yaklaşımı gördüğümüzü söyleyemeyiz. Eksik bir pakettir. Doğru bir paket değildir. Kucaklayıcı bir paket değildir. Sadece Sayın Başbakan kamuoyunu yanıltmaya, işte ben yeniden kalkıp mitinglerde, meydanlarda işte şunu sağladım, bunu sağladım diyerek propaganda yapmaya yönelik bir paketin ötesinde değil. Yani ortak aklın ortaya koyduğu bir paket değil. Biz bu paketi onaylamıyoruz. Bu paketi yeterli bulmuyoruz. Bu paketin toplumsal barışa katkı sunacağına da inanmıyoruz.

"ANDIMIZ'A HER KESİM KARŞI ÇIKIYORDU"

Andımız'la ilgili kesim, sadece bu Kürtlerin tepkisini almıyordu. Demokrasi inancı olan herkesin karşı çıktığı bir and idi. Türkler de Türk halkı da karşı çıkıyordu, böyle bir saçmalık. 6 yaşındaki çocuklarımız beynini yıkayan bir mantık. Irkçı bir söylem. Buna zaten herkes karşı çıkıyordu. Elbette ki bunun değişmesi gerekiyordu."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler