HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Türk mazbatasını aldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol ile BDP Mardin Artuklu Belediyesi Eşbaşkanları Emin Irmak ve Leyla Sevinç Bozan, Mardin Adliyesi'ne gelerek mazbatalarını aldı.

Mardin Adliyesi'nde mazbatalarını aldıktan sonra açıklama yapan Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına dikkat çekerek, belediyeyi hiçbir şekilde böyle kabul etmeyeceklerini gerekli yerlere başvuru yapıp haklarını arayacaklarını söyledi. Türk, konuşmasına yerel seçimleri başarılı ve olaysız bir şekilde atlattıklarını belirterek "30 Mat yerel seçimlerini olaysız bir şekilde atlattığımız için çok mutluyuz. Bu konuda yanımızda olan ve olmayan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Bizler seçim zamanında dediğimiz gibi şimdide diyoruz ki bizler her zaman halkımızın hizmetinde olacak ve onlara hizmet etmek için buradayız. Amacımız demokratik özerk bir belediyecilik yaratmak dedik ve şimdi de onu uygulamaya koyacağız. Tabii ki eş başkanlarımızla beraber çalışacak, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlik olarak bu şekilde bir çalışma yürüteceğiz" dedi.

"BELEDİYEYİ BÜYÜK BİR BORÇLA ALIYORUZ"

Belediyeyi büyük bir borçla devraldıklarını aktaran Türk, "Ne yazık ki belediyeyi büyük bir borçla devir almaktayız. Adeta tasfiye kurulu belediyenin tüm mallarını hazineye devretmiş durumdadır. Örnek olarak Kızıltepe Havalimanı yanında bulunan yaklaşık 4 parsellik bir arsayı hazineye devretmiş. İl Özel İdare'deki araçlar bazı kurumlara devir edilmiş. Adeta belediyenin tüm mallarını tasfiye etmişler. Tabi ki bunu yaparlarken BDP aldığı takdirde bu şekilde yapmışlar. Ama almış olduğumuz bir bilgiye göre de AKP almış olsaydı böyle bir şey mümkün olmayacaktı. Daha önce Mardin Belediyesi olan binayı Artuklu Belediyesi'ne devretmiştir. Bunu da yapmalarının sebebi de AKP belediyeyi aldıkları takdirde yapmışlar" diye konuştu.

Hiç kimsenin halkın malının kimseye verme hakkının olmadığını anlatan Türk, halkla beraber belediyeye sahip çıkacaklarını söyledi. Halkın malını kimseye vermeyeceklerini dile getiren Türk, bir malın İl Özel İdare'den alınıp hazineye verilmesi takdirinde de bunun bir karşılığının olmasını gerektiğini vurguladı. Türk, bu oyunların hepsini bozacaklarını belirterek, "Bizler yapılan bu oyunların hepsini bozacağız. Bir katrilyona yakın borçla belediyeyi bize teslim ediyorlar. Ama bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Halkımızla beraber çalışacak ve Sayıştay'a tüm gerekli yerlere başvuracağız. Bu belediye Süryanisi, Arabı, Türk Kürdü, Mehelmisi ile tüm halkların belediyesidir. Hiç kimsenin bunda bir kuşkusu olmasın. Biz hiçbir halkı birbirinden ayırmayacağız. Özellikle bizler daha önce dediğimiz gibi Arap, Süryani ve Mehelmi halkına daha farklı davranacak ve onlara ayrıcalıklar sağlayacağız. Bu konuda endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

Avukatları ile belediyenin borçlarına ilişkin çalışma yaptıklarını kaydeden Türk, en kısa zaman da konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler