HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Burdur'da:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Aslında zor günler ve zor bir dönem. İnanın hiçbirimiz bu anlamda bu şekilde bu göreve gelmeyi istemezdik" dedi.

Burdur programı kapsamında kentteki bir otelde şehit yakınları, gaziler ve koruyucu ailelerle yemek yiyen Bakan Gürcan, burada yaptığı konuşmada, hangi görev olursa olsun onu hakkıyla yapabilmenin önemine değindi.

Burdur'dan ayrıldıktan sonra hem akademik hem de bürokratik hayatında, şimdi de siyasi makamda elinden geldiğince hayırlı işler yapmak istediğini anlatan Gürcan, şöyle konuştu:

"Aslında zor günler ve zor bir dönem. İnanın hiçbirimiz bu anlamda bu şekilde bu göreve gelmeyi istemezdik. Ama hepimizin taşın altına elimizi koymamız gereken dönem, bu dönem. Birlik beraberlik dönemi. Sadece bir siyasi çekişme değil, bu sadece bir şeylerin tutturulamaması değil. Biz beraber olursak, biz güçlü olursak, son 10 yıldır geldiğimiz noktayı biliyorum, gelecekte gidebileceğimiz yeri biliyorum, yeter ki bu dönemi birlik beraberlik içinde el ele hep birlikte..."

- "Bazı bedeller ödendiğinde kıymet çıkar"

"Nimetler külfetleriyle gelir" diyen Bakan Gürcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı bedeller ödendiğinde kıymet çıkar. Öyle kutsal şeyler vardır ki bedel gerekebilir. İşte bu anlamda sizler seçilmiş insanlarsınız. Çünkü sizin bedelleriniz çok kıymetli ve siz bize emanetsiniz, onların emanetisiniz. Öyle görüyorum. Gittiğim her yerde ekibime de söyledim. Önce bir şehit ailesine gidelim. O bizim için kurban ki kurban yakınlık demektir, bir son da değildir aslında. Bir kazanımdır ama acı bir kazanım. Allah sabır, güç, kuvvet versin. Biz hep yanınızda olacağız. Olmak için de bakanlığımız ciddi bir çalışma sarf ediyor. Hem destek olmak hem de istihdam sağlamak için. Ama bu acıyı karşılar mı? Elbette karşılamaz."

Bakan Gürcan daha sonra Siirt-Pervari'de şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan ailesine taziyede bulundu.

İnsuyu Çocuk Evi'nde 11-15 yaş grubu çocuklarla bir süre sohbet eden Gürcan, bayramlık hediye verdi. Gürcan, Üçdibek Mahallesi'nde doğup büyüdüğü evi de ziyaret etti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler