HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam'dan açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ana yola gelmekte, ana caddede olmakta fayda var" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ana yola gelmekte, ana caddede olmakta fayda var. Öyle yan sokaklara sapmayalım, bu saatten sonra kendimize macera aramayalım. Türkiye bu maceraları 70-80 sene aradı bir hayır gördü mü, görmedi. Türkiye ne zamanki 12 yıl önce AK Parti'de karar kıldı ancak hayır ondan sonra memleketimize geldi" dedi.İslam, 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim öncesi AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Ayşe Güney'e destek için geldiği Mahmudiye ilçesinde kadınlarla görüştü.Doğanca köyünde kadınlarla bir araya gelen Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, tekrar sandığa gideceklerini anımsatarak, "Çünkü bölünmekte hayır yok, ayrılmakta hayır yok birlikte hayır var, bir araya gelmekte hayır var. Elimizi, gücümüzü, kalbimizi birleştirmekte hayır var. Öyle yapmak lazım" diye konuştu.AK Parti'nin "ana cadde" olduğunu ifade eden İslam, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ana yola gelmekte, ana caddede olmakta fayda var. Öyle yan sokaklara sapmayalım. Bu saatten sonra kendimize macera aramayalım. Türkiye bu maceraları 70-80 sene aradı bir hayır gördü mü, görmedi. Türkiye ne zamanki 12 yıl önce AK Parti'de karar kıldı ancak hayır ondan sonra memleketimize geldi. Şu 12 senede yapılanlar, bunlar daha önce yapılamaz mıydı, 12 sene önce ne oldu? Türkiye'nin geliri mi arttı, petrol mu bulduk, maden mi bulduk, atom santrali mi yaptık? Ne oldu da Türkiye birden böyle zenginleşti? Olan şu, milletini seven bir iktidar başa geldi, milletini seven ve ben milletimin hizmetkarıyım diyen bir Başbakan ve ekibi iktidara geldi. Onun için ben buna 'ana cadde' diyorum, bu ana caddeden ayrılmamaya dikkat etmek lazım. 1 Haziran'da daha akıllıca davranacaksınız. İşi sürüncemede bırakmayacağız, işi neticeye götüreceğiz."

"Durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam" diyen İslam, hizmet için geldiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Siz istediğiniz müddetçe bu hizmeti sunarız. Siz 'yok artık istemiyoruz, gidin başımızdan derseniz' başımızın üstünde yeri var kalkar gideriz. Ama yalnız siz söylerseniz gideriz. Postal gücüyle gitmeyiz, yargı darbesiyle gitmeyiz, bürokrasi darbesiyle gitmeyiz ama siz 'gidin' derseniz, kalkar gideriz. Biliyoruz ki bizi yolladıktan bir yıl sonra tekrar gelin. Allah aşkına diyeceksiniz Allah o sözü söyletmesin, pişman etmesin, memleket geriye gitmesin. Bundan sonra hep ileriye doğru gitsin haklarımızı alalım, çocuklarımız hür ve demokratik bir ortamda yetişsin. Bakın Nurcan (Dalbudak) artık milletvekili, nereden nereye geldi. Başka söze hacet var mı?" Kadınların sorularını cevaplandıran İslam, "Mazot, gübre fiyatlarının yüksek olduğu" yönündeki şikayetler üzerine, bu sorunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ileteceğini bildirerek, "Biz iktidara geldikten sonra dünya, iki çok önemli kriz geçirdi. Başbakanımız kriz teğet geçecek dedi. Gerçekten teğet geçti. Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği ülkeleri 6 milyon işçi, işten çıkarıldı. Türkiye'de ne oldu? Onlar 6 milyon işçi çıkardı. Türkiye 5 milyon işçi aldı işe. Ekonomimiz gayet iyi durumda" diye konuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler