HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti 15. yılını kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşunun 15’inci yılını, partisinin genel merkezinde düzenlediği programla kutluyor. Video konferansla seslenen Erdoğan, "Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız" dedi

Program kapsamında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı. Davutoğlu'nun ardından kürsüye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla seslendi.

Genel merkezin bahçesinde hazırlanan kürsü ve ekranlarla yapılan programın sade olmasına dikkat edildi.

Programa, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın yanısıra 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda eski-yeni AK Parti kurmayı katıldı. Programda, AK Parti’nin 15 yılını anlatan birvideo gösterimi de yapıldı.

DAVUTOĞLU: FETÖ DENİLEN ÇETEYİ DÜĞMEYE BASARAK HAREKETE GEÇİRDİLER

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: Milletleri ve siyasi hareketleri diğerlerinden ayıran kolay zamanlardaki tavırları değil zor dönemlerde, sıkıntılı kavşaklarda aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti’nin tarihinde zor dönemeçler alınmıştır. Bu sene 15. yılımız daha bir anlamlı kutlanıyor. 1 ay önce demokrasi zaferine birlikte imza attık. Milletin geleceğini karartmak isteyenlere dur dedik. O millet o gece varlığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bu mücadeleye katkıda bulunanları rahmetle anıyoruz. Onlar nice 15 yıllarda gönlümüzde olacaklar. Bütün siyasi partiler birlikte davrandı, onları da takdirle anıyoruz. 20. Yüzyılın başında da ilk 15 yıl çok zordu. 2001’de bu parti kurulduğunda da Türkiye bir fetret devri yaşıyordu. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları yeniden harekete geçirdiler. FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler. AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin içine giremeyecek. Tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozacak Rabbimiz ve AK Parti kadroları var. Ak Parti herhangi bir siyasi hareket değildir. AK Parti bu toplumun bütün kılcal damarlarında varlığını sürdüren bir harekettir. Hiç merak etmeyiniz, Türkiye Cumhuriyeti ve Ak Parti kadroları dimdik ayaktadır. Bütün uluslararası camiaya sesleniyoruz, gün sınav günüdür. Bu çetenin elebaşını Türkiye’ye adaletin huzuruna çıkarmak için teslim etmek zorundasınız. Tekrar 15. Yılımız hayırlı ve mübarek olsun. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, Ak Parti kadrolarına bu demokrasi meydanında zafer kutlamayı nasip etsin.

ABDULLAH GÜL: DARBE GİRİŞİMİYLE UYANDIK

Kürsüye çıkan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleri şöyle: Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Ak Parti’nin 15 yıl önce kuruluşu ve 15. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 15 sene dile kolay, yıllar su gibi akıp gidiyor. AK Parti’yi kurduğumuzda o zamanki şartları şöyle bir hatırlarsanız maalesef Türkiye o zaman da karamsar bir ortam içindeydi, siyaset bölük pörçük olmuştu ve halkın beklentisi de olumlu değildi. Hep beraber kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti 15 sene içinde Türkiye’yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi ve bugünlere taşıdı. Bir kez daha bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz Erol kardeşimizi özellikle hatırlamak istiyorum. İlk günden beri bu partinin halkla bütünleşmesinde olağanüstü emeği geçti. Allah rahmet etsin. Bugün 15 Temmuz’un yani 1 ay önce yaşadığımız çok karanlık gecenin birinci ay dönemi. Maalesef 4 hafta önce hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan bu hareketin darbe girişimiyle uyandık. Çok şükür ki başarılamadı. Halkın canını ortaya koymasıyla önlendi. Kim var dendiğinde ben varım diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper ettiler ve bu karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

ERDOĞAN: ARTIK 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla seslendi.

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde video konferans ile seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olayları ile toplumsala kaos denemesi yaptılar tutmadı. 15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kurucu Genel Başkanı olmaktan iftihar ettiğim Ak Parti ile olan hukuki bağımı 27 Ağustos 2014 tarihindeki olağanüstü kongrede kopartmak zorunda kalmıştım. Tam 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmanın hüznünü ve milletimin tamamıyla kucaklaşacak olmanın sevincini birlikte yaşamıştım. Partimle bağım kopmuş olsa da birlikte yol aldığım dava arkadaşlarım ile gönül bağım asla bitmemişti, bitmeyecektir" diye konuştu.

"GEZİ OLAYLARI İLE TOPLUMSALA KAOS DENEMESİ YAPTILAR TUTMADI"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Her seçimde oyumuzu artırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Düğümü milletimiz çözdü. Gezi olayları ile toplumsala kaos denemesi yaptılar tutmadı. Oradan da netice alamadılar.

FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur."

"PARTİNİN VE MENSUPLARININ MEDENİYET DAVASI BİN 400 YILLIK KADİM BİR DAVA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DAN SONRA"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa akan göz yaşını silen bir eldir. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır. Bu millet, ülke, devlet, bayrak, ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar.

ARTIK 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ. CUMHURBAŞKANI OLARAK BEN DAVRANAMAM

Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum."

"AK PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Erdoğan, "Ak Parti'den yeni dönemde de aynı öncü misyonunu devam ettirmesini bekliyorum. Kurucusu olduğum Ak Parti'nin kuruluş yıldönümü gönülden kutluyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, hiçbir vesayet odağı, hiçbir terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik." dedi.

Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Konuşmasının başında, şair Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu vatan kimin?" isimli şiirinden "Tarihin dilinden düşmez bu destan / Nehirler gazidir, dağlar kahraman / Her taşı bir yakut olan bu vatan can verme sırrına erenlerindir" dizelerini okuyan Yıldırım, can verme sırrına eren aziz şehitleri selamladı.

Yıldırım, bugünün çok özel olduğunu, ülkenin içinde bulunduğu süreçten dolayı çok daha anlamlı hale geldiğini söyledi.

Türkiye'nin siyasi tarihinde, 14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin kurulmasıyla yeni bir sayfa açıldığını belirten Yıldırım, milletin partisi AK Parti'nin bugün 15 yaşında olduğunu, bu kutlu hareketin 15 yıl önce "Bismillah" diyerek milletin huzuruna çıktığını ifade etti.

Yıldırım, AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partinin kurulduğu gün "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini anımsatarak, "Bu sözün üzerinden 15 yıl geçti. 15 Temmuz'da hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak." diye konuştu.

15 yıl boyunca bir yandan Türkiye'yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdıklarını, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerini vurgulayan Yıldırım, milletin desteği ve duasıyla istikbal ve istiklal mücadelesi verdiklerini kaydetti.

- "Bu darbeci hainlere gereken dersi verdiler"

Başbakan Yıldırım, 2002 Kasım seçimlerine giderken "Tek başına, iş başına" dediklerini anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Genel başkanının bile milletvekili olması engellenen bir parti olarak ilk seçimimizden zaferle çıktık. O gün bugün milletin artan güvenine hep mazhar olduk. 'Her şey Türkiye için' dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını bir bir aştık. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket ettik. 'Devlet millete aittir' dedik, devletle milleti buluşturduk, kucaklaştırdık. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, hiçbir vesayet odağı, hiçbir terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik.

Son olarak eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız. O karanlık gece, 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı, 'İnin meydanlara, inin meydanlara bu soysuzlara dersini verin' dediler."

15 Temmuz gecesi medyanın, polisin, valilerin, kaymakamların, savcıların ve 79 milyon milletin tek yürek olduğuna, bu darbeci hainlere gereken dersin verildiğine dikkati çeken Yıldırım, milletle çıktıkları bu yolda milletle birlikte yürüdüklerini dile getirdi.

Yıldırım, Kurucu Genel Başkan Erdoğan'dan başlayarak her kademedeki partililere "Hepinizden Allah razı olsun. Sadece seçimler, gönüller kazandığınız için değil, Allah sizlerden daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin." diyerek seslendi.

Başbakan Yıldırım, bu kutlu davaya emek veren bütün AK Parti ailesine de teşekkürlerini iletti.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler