HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti 18 yaş teklifini imzaya açtı

AK Parti, seçilme yaşının 18 yaşa düşürülmesine ilişkin teklifi imzaya açtı.

ANKARA (ANKA)- AK Parti, 18 yaş ve silah altındaki er ve erbaşların oy kullanmasına ilişkin düzenlemeyi milletvekillerinin imzasına açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dün akşam TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 18 yaş konusundaki teklifi TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıklamıştı. 18 yaş ve silah altındaki er ve erbaşların oy kullanmasına ilişkin düzenleme konusunda CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'yle görüştüklerini ifade eden Canikli, "En son Cuma günü yaptığımız görüşmede seçim barajıyla ilgili bir düzenleme olduğu takdirde destek verebileceklerini ifade ettiler. Aslında CHP örtülü bir şekilde reddetmiş oldu ama biz teklifimizi vereceğiz" dedi.

"Teklifi buna rağmen vermeniz bunun direkt referanduma gitmesini istediğiniz anlamına mı geliyor?" sorusuna da Canikli, "Hayır, çok net bir şekilde herkesin tavrının ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla yapıyoruz. Siyaseten değil. Belki de bir baskı oluşturabilirsek bu anlamda zaten bir tanesi destek verdiğinde referandum aşılır. Bizim sayımız da referandum için yetmiyor zaten, teknik olarak yetmiyor" diye yanıt verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler