HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti 3 vekile 'dershane' uyarısı yaptı

AKP dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan açıklamalar yapan vekiline 'sözlü' uyarıda bulunuldu

Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan açıklamalar yapan Grup Disiplin Kurulu Başkanı Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile ayrı ayrı görüştüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre görüşmelerde milletvekillerine basına yansıyan taslak üzerinden açıklama yapmalarının doğru olmadığını ifade edildi, yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmamaları istendi. Parti disiplini çerçevesinde yetkili kurullarda her türlü görüş, eleştiri ve önerinin ifade edilebilecekleri anımsatılan vekillere 'Farklı düşünebilirsiniz. Ancak hakaret boyutuna varan eleştiriler, partiyi küçük duşürücü açıklamalar asla mazur görülmez' mesajı verilerek, açıklamalarına dikkat etmeleri uyarısı iletildi.

Eleştiri değil hakaret

VATAN'ın sözkonusu milletvekilleriyle ilgili resmi bir disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağı sorusu üzerine şu aşamada buna ihtiyaç olmadığını söyleyen AK Partili kurmaylar, 'Milletvekilleri bir konuda farklı düşüncede olabilirler, eleştirilerde bulunabilirler. Ancak İdris Bal örneğinde karşı karşıya olduğumuz eleştiri değil, hakaret ve iftiradır. İdris Bal, farklı düşündüğü için değil Başbakanımıza ve partimize hakaret ettiği yakışıksız benzetme ve ithamlarda bulunduğu içinihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir' vurgulamısını yaptılar.

Grup kararı almayız

AK Partili kurmaylar bütçe görüşmeleri sonrası Meclis gündemine geleceği belirtilen dershaneler tasarısının Genel Kurul'daki oylaması için bağlayıcı grup kararı alınıp alınmayacağına ilişkin soru üzerine de, 'Hayır. Biz bugüne kadar hiçbir yasa için böyle bir bağlayıcı grup kararı almadık. Buna ihtiyaç duymadık' yanıtını verdiler.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler