HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti, CHP ve MHP 7 maddede uzlaştı

AK Parti, CHP ve MHP'den oluşan Anayasa Uzlaşma Komisyonu yargı eksenli 'mini' Anayasa paketinde 7 maddede uzlaşma sağladı.

Meclis'te mini anayasa paketi için oluşturulan komisyon 7 maddede uzlaşma sağladı. Uzlaşılan maddeler genel başkanlara iletilecek ve son şeklini alacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Sözünü ettiğimiz 7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili o konuda tam bir mutabakat sağlanamadı henüz" dedi.

Meclis'te mini anayasa paketi için AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'tan oluşan komisyon saat 14.00'te bir araya geldi.

Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak birlikte kameraların karşısına geçti ve TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.

-"GENEL BAŞKANLARA ULAŞTIKTAN SONRA BELKİ YENİ EKLEMELER, DÜZENLEMELER, İLAVELER O AŞAMADA DA YAPILABİLİR"-

Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Samimi bir çalışma yürüttük. Bundan sonra süreç bitmiş değil, genel başkanlara ulaştıktan sonra belki yeni eklemeler, düzenlemeler, ilaveler o aşamada da yapılabilir. Esas olarak bizim çalışmamız tamamlandı. 7 maddede mutabakat sağladık. İlave bazı maddeler de yakınlaştığımız bazı maddelerde çözümlenebilir ama burada mutabık olmadığımız olamadığımız maddeler var, onlar da önümüzdeki süreçte tartışmalarla, süreç bitmiyor yani siyaset devam ediyor, ortak noktalar belki ileride bulunur."

-"BU 7 MADDENİN DIŞINDA BİRKAÇ MADDE DE DAHA SON BİR RÖTUŞLA"-

MHP'li Parsak da şunları ifade etti:

"Verimli bir süreci tamamlamış bulunuyoruz. Böylelikle şimdilik en az 7 maddeyi mutabakatla sonuçlandırdığımızı ifade ediyoruz. Bu 7 maddenin dışında birkaç madde de daha son bir rötuşla belki bunları da bu paketin içinde değerlendirmek suretiyle liderlerimizin de nihai kararıyla birlikte bu mini paketi tamamlamış ve arkasından bunu bir teklif haline müşterek bir teklif haline dönüştürmek suretiyle TBMM'ye sunulmasını ve oradan da gene uzlaşma anlayışı içerisinde oy birliğiyle bu anayasa değişikliklerin gerçekleşeceğini büyük bir inançla ifade ediyorum."

-HSYK-

Uzlaşılan maddelere ilişkin soruya Tezcan, "Sözünü ettiğimiz 7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili o konuda tam bir mutabakat sağlanamadı henüz. Bu çerçevede farklı görüş ayrılıkları var. O görüş ayrılıkları muhafaza ediliyor" yanıtını verdi.

MHP'Lİ PARSAK: 7 MADDE AĞIRLIKLI OLARAK YARGIYLA İLGİLİ

MHP'li Mehmet Parsak, 7 maddede mutabakat sağlanmasının mutluluk verici olduğunu kaydederek şöyle dedi: "7 madde dışında birkaç maddede daha bu paketin içinde değerlendirmek suretiyle bu mini paketi tamamlamış ve bunu bir teklif haline dönüştürmek suretiyle TBMM'yesunulması ve oradan da uzlaşma arayışı içinde oy birliğiyle anayasa değişikliklerinin gerçekleşeceğini ifade ediyorum". Komisyon üyeleri uzlaşılan maddelerin hangileri olduğu konusunda bilgi vermezken, Bülent Tezcan "7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. HSYK ile ilgili tam bir mutabakat sağlanamadı henüz farklı görüş ayrılıkları var onlar muhafaza ediliyor" dedi.

DHA-ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler