HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: CHP bir hazımsızlık, bir eziklik içerisinde

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP akıl tutulması içerisinde, büyük bir kararsızlık, şaşkınlık ve hazımsızlık içerisinde ve eziklik içerisindeler" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: CHP bir hazımsızlık, bir eziklik içerisinde

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin, Meclis'in kapatılmasına ilişkin iddialarını değerlendirirken, " Ne istediklerini bilmiyorlar. (Kanun görüşelim) diyoruz, 'hayır' diyorlar; 'TBMM açık dursun ama çalışmasın' diyorlar. CHP'nin durumu akılla, izanla izah edilecek bir durum değil. Anlaşılan CHP akıl tutulması içerisinde, büyük bir kararsızlık, şaşkınlık ve hazımsızlık içerisinde ve eziklik içerisindeler" dedi.

Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'nin, Meclis'in tatile girmesi ile ilgili Genel Kurul'da karar yeter sayısının bulunmadığı ve AK Partili milletvekillerinin sahte oy pusulası kullandığına yönelik iddialarına yanıt verdi. Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul çalışmalarına 7 Şubat 2017 tarihine kadar ara verilmesini öngören grup önerisinin kabul edildiğini anımsatarak, CHP'nin iddiasını da eleştirdi.

"NE İSTEDİKLERİNİ BİLMİYORLAR"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş şöyle dedi: "Anayasa değişiklik teklifinin oylamasından sonra, Meclisin kapanmasıyla ilgili ortak bir irade ortaya konuldu. Görüşmeler boyunca aynı kanaatte olduğunu beyan eden CHP'nin, ertesi gün Genel Kurul'da, Meclis'in ara vermesi kararına ilişkin AK Parti'nin grup önerisi üzerinde karar yeter sayısı istedi. Ne istediklerini bilmiyorlar. (Kanun görüşelim) diyoruz, 'hayır' diyorlar; 'TBMM açık dursun ama çalışmasın' diyorlar. CHP'nin durumu akılla, izanla izah edilecek bir durum değil. Anlaşılan CHP akıl tutulması içerisinde, büyük bir kararsızlık, şaşkınlık ve hazımsızlık içerisinde. Meclis'te, Anayasa teklifi Kanunun, sadece halkın önüne gönderilmesi, oyuna sunulması kabul edilmiş. Yüce millet hayır dediği takdirde, mevcut Anayasa yürürlüğüne devam edecek. Eğer millet halkoylamasında evet dediği takdirde, TBMM'den geçmiş anayasa yürürlüğe girmiş olacak.

"GRUP BAŞKANVEKİLLERİ, GENEL BAŞKANLARININ İRADESİNİN DIŞINDA BÖYLE BİR EYLEM YAPIYOR GİBİ"

CHP'nin bu iddialarının, itirazlarının amacının ne olduğunu anlayabilmek mümkün değil. CHP Grup başkanvekilleri, Genel Başkanlarının iradesinin dışında böyle bir eylem yapıyor gibi geliyor bana."

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, "Meclis'in kapatılmasına ilişkin karar yeter sayısının bulunmadığı ve AK Partili milletvekillerini sahte oy pusulası kullandıkları" yönündeki iddiasının hatırlatılması üzerine ise AK Parti Grup Başkanvekili şöyle dedi:

"BİR MİLLETVEKİLİ ARKADAŞINA 'SAHTEKAR' DİYEBİLECEK KADAR KENDİNDEN GEÇMİŞSE..."

"Onların yoklama talepleri, TBMM'yi kapatmak içindi. Kapatma ile ilgili sisteme giren ama sisteme girip girmediği konusunda tereddütlü olan arkadaşlarımızın pusula vermelerini sahtekarlık diye ifade etmek, çirkin bir yaklaşımdır, edep dışı bir söylemdir. Bir grup başkanvekili diğer bir milletvekili arkadaşına 'sahtekar' diyebilecek kadar kendinden geçmişse, büyük bir hazımsızlığın, halka gidecek anayasanın halka gitmesi korkusunun, halka güvenmemesinin işaretidir. Bir milletvekiline sahtekar demeyi, milletvekilliğine hakaret olarak sayarız. TBMM üyelerinin itibarını düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok.Geleceksiniz bir gün kürsü işgal edeceksiniz, 'biz bu Meclisi kapattıracağız' diye eylem yapacaksınız. Arkasından TBMM'yi çalıştırmamak için yoklama talebinde bulunacaksınız. Ne istediklerini bilmeyen, anlamsız bir şekilde Meclis Başkanvekili ile iki Katip Üyeye herhalde kendilerince işkence yapıp tatmin olmaya çalışıyorlar. Ezilmişlik hissini yaşıyorlar. Bunda çekinecek, ezilecek bir şey yok. Sonuç ta karar da milletin, söz de milletin, mühür de milletin elinde. Onlar ne derse o olacak. 64. Hükümetin güvenoylaması sırasında, CHP'li aynı milletvekilinin bir kaç kez hem sistemden oy kullandığını hem de pusula ile oy kullandığının tutanakları var."

"CHP'LİLER SIK SIK MASAYI YUMRUKLUYOR, SİSTEM BOZULUYOR"

Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurul çalışmalarına 7 şubat tarihine kadar ara verilmesine ilişkin karar alındığını belirterek,

"Eğer bu karar alınmasaydı, Başkanvekili, '24 ocak tarihine erteliyorum' diyecekti, 24 ocak tarihinde gelecekti, 25 ocak tarihi diyecekti" diye konuştu.

Elitaş, CHP'li Gök'ü, sahte oy pusulası kullanıldığına ilişkin iddialarını da şöyle yanıt verdi:

"Bazen Genel Kurul sisteminde arıza olabildiğini, oyları göremediğini, bu nedenle de sisteme girerek oy kullanan milletvekillerinin ayrıca pusula gönderdiğini ifade ederek, "CHP'liler sık sık masaları yumrukluyorlar. Protesto anında ya kendilerini kürsüye kelepçeliyorlar ya kürsüyü işgal ediyorlar ya da masaları yumrukluyorlar. Dolayısıyla sistem bozuluyor."

Başbakan Binali Yıldırım'ın, anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasının muhalefete haber verilmediğini iddia eden Levent Gök'e de şöyle yanıt verdi:

"O ZAMAN, KOLLARINA KOLLUK TAKACAKLAR"

"Yalan söylüyorlar. Ben CHP Grup Başkanvekilinin biri ile görüştüm, 'sayın Başbakan teşekkür konuşması yapacak' dedim. MHP Grup Başkanvekiline de söyledim. CHP bana, 'sonuçtan emin misin? diye sordu. Emin değiliz, her türlü sonuç çıkabilir, sonuç 330'un üzerinde olursa ona teşekkür edecek, 330'un altında olursa yine teşekkür edecek. Bu gelenekte var. Bu, CHP'den izin alınacak bir olay değil, CHP'nin bilmesi gereken bir hadisede değil.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile konuştum ancak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün ise 'benimle konuşman lazım, o nöbetçi değil' dedi. Ben kimin nöbetçi olduğunu bilemem. O zaman, kollarına kolluk takacaklar. İçeride biriyle konuşuyoruz, aşağıdaki nöbetçi subayı başka. CHP'de bir genel başkan var, 5-6 tane genel başkan adayı var, resmi 3 grup başkanvekili var, 5-6 tane de grup başkanvekili adayı var, gayri resmi grup başkanvekili var. Yani, CHP'de 30 parça var."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler